Şimdi Ara

[ANA KONU] P90x Hakkında Herşey - Çalışma Beslenme - Kilo verdirici ve Kas Güçlendirme/Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
72
Favori
70.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    P90x hakkında forumda birkaç konu mevcut ancak baktığım konuların devamı gelmemiş ve çok karışık duruyor bende merak edenler için bir kılavuz hazırlamaya başladım.

P90X Nedir?
    P90x programı 90 günde (eğer programa harfiyen uyarsanız) size dayanıklılık, zayıflama ve kas kütlesinde artış yapabileceğini iddaa eden Amerikalı Tony Horton (54) tarafından DVD ye alınmış Body Workout yani Vücut egzersiz programıdır.

P90X Kimler için İdeal?
    Sizde benim gibi alan ve vakit darlığı çekiyorsanız tam size göre. Ancak Programda sıkça tekrarlanan birşey var yani Kendi Maksimumunuzu bulmanız ve programı terk etmemeniz. Bir gün atlasanız bile kaldığınız programdan devamınız çok önemli

P90X Nereden Edinebilirim?
    Amerika'da şu anda satışta olan programı ünlü Türk DR. Öz bile programında tanıttı ve aktif olarak kullanıyor. Türkiye'de de birçok ünlü takip ediyormuş. Bu programı legal olarak TR de bulmanız zor malum Amerika'dan da getirmek masraflı bunun için ya indirme yolunu tercih edeceksiniz ya da olan arkadaşlardan rica edeceksiniz.

P90X Nerede ve Nasıl Yapabilirim?
    Dediğim gibi benim hem mekan hemde vaktim dardı. Mesleğim gemi kaptanlığı olduğum için yılın büyük bölümünü denizde geçiriyorum ve spor salonlarına gidemiyorum. Bu programı Amerika tv'lerinde görmüştüm ancak o zamanlar ekranda çıkan abshaper vs. gibi tamamen aldatmaca olduğunu düşündüm ve o zamanlar dalış yaptığımdan ve üniversitedeyken yaptığım sporların etkisi geçmemiş olduğundan pek ilgilenmedim.

Mekan Darlığı benim için zorluklardan birisi. Çünkü hem evde hemde çalışma hayatım ufacık odalarda geçiyor. Bu set ile zaten öyle çok çok fazla spor aracına da ihtiyaç yok, çok fazla hoplama zıplama yok. Yani apartmanda gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

P90X Gereken Alet Edevat?
    Çok fazla alete ihtiyacınız yok.

1)Ucuz bir tane kapı barfiksi (3 fonksiyon olanlardan- hem barfiks,şınav,mekik) -20 lira civarı ben Hepsiburadadan almıştım
    2)Dumbel ağırlık 5kg x 2 (Vinil yani plastik) dumbel işinizi fazlası ile görür. Bütçenize göre yada evde varsa ayarlayabilirsiniz.
    3)Yoga Mat (yoga paspası) Bence son derece gereksiz evde halılar var ama ucuzları var. Bimde bile satılıyor.

P90x Vücut Geliştirme - Kilo Verme - Fitness programına 03.12.2012 Pazartesi itibari ile yeni başladım.

Birinci gün ilk dvd deki şınav hareketleri çok zorladı 3-4 tekrardan fazla yapamadım ama vücudunuzun yandığını hissediyorsunuz :) Bunun dışında programda belirttiği gibi Tony Horton gibi ilk seyredişte zaten 30 tekrar yapamazsınız ama zamanla artacak. İki program sürüdürüyorum ben. Biri p90x ve diğeri kendi bisiklet programım.

Bisikleti gün aşırı 20km/h altına düşmeden sürekli tempo ile 8km civarı kullanıyorum bu spor genel nefes açma maksatlı.
    İkincisi p90x 'e bugün başladım.

Boyum 187cm kilom 92kg bakalım nasıl değişiklik olacak ?

İkinci Gün Plyometrics ile devam ettik. Bu gayet güzel gibiydi başlarda hoplama zıplama ile geçti ancak sonraları acayip yorucu :)

Devamı gelecek

quote:

Aşağıdaki bilgiler alnıtıdır.

Klasik Program:

Hafta 1-3: (ANA)
    Gün 1 - Chest & Back VE Ab Ripper X
    Gün 2 - Plyometrics
    Gün 3 - Shoulders & Arms VE Ab Ripper X
    Gün 4 - Yoga X
    Gün 5 - Legs & Back VE Ab Ripper X
    Gün 6 - Kenpo X
    Gün 7 - DİNLEN veya X Stretch

Hafta 4: (KURTARMA)
    Gün 1 - Yoga X
    Gün 2 - Core Synergistics
    Gün 3 - Kenpo X
    Gün 4 - X Stretch
    Gün 5 - Core Synergistics
    Gün 6 - Yoga X

Hafta 5-7: (ANA)
    Gün 1 - Chest & Shoulders VE Ab Ripper X
    Gün 2 - Plyometrics
    Gün 3 - Back & Biceps VE Ab Ripper X
    Gün 4 - Yoga X
    Gün 6 - Kenpo X

Hafta 8: (KURTARMA)
    Gün 1 - Yoga X
    Gün 3 - Kenpo X
    Gün 4 - X Stretch
    Gün 6 - Yoga X

Hafta 9: (ANA)
    Gün 2 - Plyometrics
    Gün 4 - Yoga X
    Gün 6 - Kenpo X

Hafta 10: (ANA)
    Gün 2 - Plyometrics
    Gün 4 - X Stretch
    Gün 6 - Yoga X

Hafta 11: (ANA)
    Gün 2 - Plyometrics
    Gün 4 - Yoga X
    Gün 6 - Kenpo X

Hafta 12: (KURTARMA)
    Gün 2 - Plyometrics
    Gün 4 - X Stretch
    Gün 6 - Yoga X

Hafta 13: (Final Esneme)
    Gün 1 - Yoga X
    Gün 3 - Kenpo X
    Gün 4 - X Stretch
    Gün 6 - Yoga X

------------------------------------------------------------------------------------

İLK45 GÜN
    Pazartesi: Sculpt! 1-2
    Salı: Sweat! 1-2 & Ab-Ripper 100
    Çarşamba: Sculpt! 1-2
    Perşembe: Sweat! 1-2 & Ab-Ripper 100
    Cuma: Sculpt! 1-2
    Cumartesi: Sweat! 1-2 & Ab-Ripper 100
    Pazar: BOŞ

SON45 GÜN
    Pazartesi: Sculpt! 3-4
    Salı: Sweat! 3-4 & Ab-Ripper 200
    Çarşamba: Sculpt! 3-4
    Perşembe: Sweat! 3-4 & Ab-Ripper 200
    Cuma: Sculpt! 3-4
    Cumartesi: Sweat! 3-4 & Ab-Ripper 200
    Pazar: BOŞ

--------------------------------------------

Beslenme

SABAH

---4 yumurta beyaz 2 sarısını yiyiyorum sadece (neden dersen kolestrol söylentisini duydum 2den fazlasında sarısında )
    ---yağısız tuzsu lor peynir 50-60 gram yiyebilirsen iyi olur marka da verebilirm özelden sana burda vermim reklam gibi olur biraz yemesi lor olur ama
    maydonoz diğer sebzelerle salata haline geitipte yiyebilirsin bu senin günlük protein ihityacını karşılaycaktır bir kısmını

-----çavdar ekmeği kullanıyorum sadece sabah kahvaltısında günün hiç bir öğününde yemiyorum sadece bir dilim o kadar tam tahılda alabilirsin istersen kafana hiç bir şey takılmasın dünyanın hiç bir ülkesinde biizm kadar ekmek tüketilmiyor hatta ekmek tüketilmiyor gibi bir şey

----- fındık ezmesi alıyorum protein ondanda kaliteli bir şekilde alacaksın ama fazla alma yağ yinede oluyor fındık yağı 2 tatlı kaşığı maksimum yiyorum ben şu tek dilim ekmeğimin bir kısımını burada kullanıyorum işte :)

-------yeşil zeytin tavsiye ederim tuzlanma oranı siyaha göre daha az

-------- Bolca salata tüketmeye çalış sabahta yanlız sana yağı sıvı yağ tuz şeker un bunları çıkar hayatından hiç kullanma azı yok hiç kullanma zaten fazlasıyla alıyoruz ben zeytin yağı bile kullanmıyorum düşün

ÖĞLEN

----- yağsız tuzsuz çorba olabilir (yemeklerde zeytin yağı kullanabilirsin az az kullan onu da )

----- yağsız tuzsuz makarna - yanında istersen haşlanmış tavuk ya da somon , ton balığıda alırsan süper olur bu maddiyatla değişen bir şey sonuçta ben pek tüketemiyorum sık sık protein için şart

----- bir elma ya da yoğurt olabilir son olarak

AKŞAM

---- ben hiç yağ kullanmıyorum ne midem var dicen ama gel gelelim sonuca bak Pirinç ya da bulgur pilavı bir tabak (sen yine kullanmak istersen zeytin yağı kullan yemeklerinde çok kullanma tekrarlıyorum )

-----bunların yanında akşamada lor peyniri almaya çalış 100 grama kadar alabilirsin

---- haşlanmış patates tüketmeye çalış günlük 4-5 tane alabilirsin yağ tuz kullanma kesinlikle bunu günede bölebilirsin

---- bolca salata aynı şekilde her öğün sebze meyve istediğin sıklıkta yiyebilrisin acıktığın anda onlara yapış abur cubur yemeğe değil bir elma ya da salatalık gibi

----- gün içinde başka hangi yemek olursa olsun yağ tuz kesinlikle kullanma ayrıca

Programın Mucidi : Tony HORTON kimdir?

1958 doğumlu, 54 yaşında. Küçükken abur cuburla beslenirdi. Spora başlayınca vücuduyla birlikte hayatı da olumlu yönde değişti. Arnold Schwarzenegger ve Lou Ferrigno'nun çalıştığı salona gidip onları izler ve sorular sorardı. Vücut Geliştirme konusunda bulduğu her şeyi okurdu. Çok önemli sporculardan ilk eğitimlerini almaya başladı. Vücut geliştirmedeki bulk görünüm ve irilikten hoşlanmadı. Sürekli definasyonu seçti. Fitnesstaki çeşitliliği ve hareketi sevdi ve bu dala yöneldi. Uzun yıllar kişisel antrenörlük yaptı. Espirileriyle, gülen yüzüyle antrenmanları eğlenceli hale getirmesinin de yardımıyla kendisi de tanınıp sevilince çok ünlü isimleri, oyuncuları özel olarak çalıştırmaya başladı. Fitness kampları, konferanslar vs... Power90, P90X gibi fitness, kardiyo, ileri derecede esneklik, kick-box, yoga gibi çeşitli çalışmalarla oluşturduğu ev antrenmanı dvdleriyle sadece 2 dambıl kullanarak 90 günde yaşlı-genç binlerce kişinin hayatını değiştirerek kariyerinde en üst noktaya ulaştı. Her ay ileri seviyede yeni 1 antrenman çıkarmaya ve antrenörlüğe devam ediyor. Sitede çoğunu paylaştım Boyu 180 kilosu da en son 83'tü. 54 yaşında ama yüzüne yakından bakmadığınız sürece 25 yaşında gösteriyor.

[ANA KONU] P90x Hakkında Herşey - Çalışma Beslenme - Kilo verdirici ve Kas Güçlendirme/Geliştirme

Programda 90 günü tamamlayanlar

http://rippedclub.net/category/ripped-results/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 22 Aralık 2012; 2:25:18 >

• Dün pylometrics yaptım. İlk günden daha az yordu ama daha fazla ter attırdı. Bugün omuz günü daha yapmadım. Akşam yemeğinden sonra yapacağım.

Ayrıca konumu sildiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905

Dün pylometrics yaptım. İlk günden daha az yordu ama daha fazla ter attırdı. Bugün omuz günü daha yapmadım. Akşam yemeğinden sonra yapacağım.

Ayrıca konumu sildiler

Bende pylometrics yaptım şu an dizlerim ve bacaklarımın arka kısmında dehşet ağrı var :))

Ana konu olduğu için yada yanlış yerde açtığından silinmiş olabilir. Buradan devam edelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

Dün pylometrics yaptım. İlk günden daha az yordu ama daha fazla ter attırdı. Bugün omuz günü daha yapmadım. Akşam yemeğinden sonra yapacağım.

Ayrıca konumu sildiler

Bende pylometrics yaptım şu an dizlerim ve bacaklarımın arka kısmında dehşet ağrı var :))

Ana konu olduğu için yada yanlış yerde açtığından silinmiş olabilir. Buradan devam edelim

Bana pylo daha kolay geldi sanki , baldırlarım sağlammış onu farkettim :D tonyye ayak uydurmaya çalıştım hepsini tam olarka yaptım son 10da pertim çıkınca videoyu ilerletip direk soğuma kısmına geldim , soğumayı da yaptık bi oh çektik videodakilerle :D

• quote:

Bana pylo daha kolay geldi sanki , baldırlarım sağlammış onu farkettim :D tonyye ayak uydurmaya çalıştım hepsini tam olarka yaptım son 10da pertim çıkınca videoyu ilerletip direk soğuma kısmına geldim , soğumayı da yaptık bi oh çektik videodakilerle :D

Bana da pylo daha kolay geldi ama programı %100 tamamladım. Bisiklet bindiğim için fazla ağrı yoktu akşam ama şimdi ön üst bacak kasları tutulmuş :) doğrulamıyorum.

Deli gibi ter atmak için yararlı program
  • quote:

quote:

Bana da pylo daha kolay geldi ama programı %100 tamamladım. Bisiklet bindiğim için fazla ağrı yoktu akşam ama şimdi ön üst bacak kasları tutulmuş :) doğrulamıyorum.

Deli gibi ter atmak için yararlı program

Eksiksiz yaptıysan helal :D O gitar hareketi varya rocknroll yapalım diyo Tony abi , oralarda falan yavaştan uA_1905i kaybetmeye başladık

• quote:

Eksiksiz yaptıysan helal :D O gitar hareketi varya rocknroll yapalım diyo Tony abi , oralarda falan yavaştan uA_1905i kaybetmeye başladık

Rock star hareketi epey zor onda 2-3 ancak yapıyorum :)) Tony abi 45 yasında ama canavar gibi

Bugün 3. günü tamamladık.
    Kol ve omuz egzersizinde duvara dayanarak bacak arasındaki dumbel hareketi biraz zorladı :) Diğerleri de zorlu adamlar gerçi 25 poundla (11.2kg) yapıyor biz ancak 5kg ile başladık :)) Gerçi Tony amca da 10 pound (5kg) ile yapıyor :)

Bunun dışında karın egzersizi epey zorluyor mekik çekmekte zorlanan ben neredeyse kalkamıyorum :) Her gün antremanı sonunda tartılıyorum. İlk gün başlamadan 92kg idi ağırlığım. 3. gün sonunda antreman snrası iki şişe su içmeme rağmen 90.5 bence işe yarıyor İlk hafta ve ilk ay sonuçlarını merak ediyorum şimdiden.

Bu arada mesela şınav çekemeyenler diz üstünde çeksin alışana kadar, mekik çekemeyenler yarımda başlasın diyor. Bence bu vücudu alıştırmak için iyi. İnşallah alışırız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Rock star hareketi epey zor onda 2-3 ancak yapıyorum :)) Tony abi 45 yasında ama canavar gibi

Kol ve omuz egzersizinde duvara dayanarak bacak arasındaki dumbel hareketi biraz zorladı :) Diğerleri de zorlu adamlar gerçi 25 poundla (11.2kg) yapıyor biz ancak 5kg ile başladık :)) Gerçi Tony amca da 10 pound (5kg) ile yapıyor :)

Bunun dışında karın egzersizi epey zorluyor mekik çekmekte zorlanan ben neredeyse kalkamıyorum :) Her gün antremanı sonunda tartılıyorum. İlk gün başlamadan 92kg idi ağırlığım. 3. gün sonunda antreman snrası iki şişe su içmeme rağmen 90.5 bence işe yarıyor İlk hafta ve ilk ay sonuçlarını merak ediyorum şimdiden.

Bu arada mesela şınav çekemeyenler diz üstünde çeksin alışana kadar, mekik çekemeyenler yarımda başlasın diyor. Bence bu vücudu alıştırmak için iyi. İnşallah alışırız

75-100 gram arası yağ , 1.5litrede su atmışsındır muhtemelen vücudundan, protein tozu almayı düşünüyorum ben antremandan sonra içerim mis gibi , tony 5kg la yapıyosa ben su şişesi alayım daha yapmadım kuzeygüney izliyorum şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

quote:

75-100 gram arası yağ , 1.5litrede su atmışsındır muhtemelen vücudundan, protein tozu almayı düşünüyorum ben antremandan sonra içerim mis gibi , tony 5kg la yapıyosa ben su şişesi alayım daha yapmadım kuzeygüney izliyorum şu an

Alıntıları Göster
    Usta nasıl 2 kilo attın sen ya demin tartıldım 500gr fazlayım

• quote:

Yemeyi kestim suyu abarttım 2-3 lt su içiyorum :) Kahvaltıda az yiyorum öğle yemeği meyva sadece, akşam yemeğinde de az yiyorum yine :))

Attık ama göbek erimedikten sonra karın programını yapamıyorum :)) Göbekle eğilip kalkmak zor
  • quote:

quote:

Yemeyi kestim suyu abarttım 2-3 lt su içiyorum :) Kahvaltıda az yiyorum öğle yemeği meyva sadece, akşam yemeğinde de az yiyorum yine :))

Attık ama göbek erimedikten sonra karın programını yapamıyorum :)) Göbekle eğilip kalkmak zor

Ben kahvaltıyı daha sağlam yapıyorum eskisinden , kuvvetimi kaybetmemem lazım mesela bu sabah esmer ekmekle yapılmış kaşarlı tost yedim yanında hamburger ekmeğinin arasında köfte ekmek (ev yapımı )

• quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

quote:

Ben kahvaltıyı daha sağlam yapıyorum eskisinden , kuvvetimi kaybetmemem lazım mesela bu sabah esmer ekmekle yapılmış kaşarlı tost yedim yanında hamburger ekmeğinin arasında köfte ekmek (ev yapımı )

Alıntıları Göster
    2,5 yıl önce diyete başlayıp 30 kilo veren biri olarak yazıyorum..

öncelikle p90x programını da keşfedişim aynı zamanlara denk geliyor.. ama bi türlü kendimi şartlandırıp 90 gün boyunca yapamadım...

onun yerine evde kürek aletim eliptik bisikletim ve dambıl setlerim var onlarla takılıyorum...

p90xe zaman zaman yani 2 hafta 3 hafta başlayıp sonra aşırı spordan yorgun düşmüş bedenimi dinlendirme ihtiyacından bıraktığım çok oldu...

sebebi şu...

ben p90x i yapıp üzerine 45 dakka bisiklet ve 10 dakka kürek çekiyordum çünkü...

hem erken sıkılmama hem de vücudunuzun harap olmaması için kendinizi şartlandırın... 90 günlüğüne hayatınızın odak noktası haline getirin ve düzenli güzel bir beslenmeyle programı bitirin derim...

bu sene kararlıyım sonuna kadar gidicem ocak 1 gibi başlamayı düşünüyorum... Hadi hayırlısı...

Ayrıca kaliteli protein kullanımına da özen gösterin zira..tavuk göğsü felan vs. vücutta geç emildiğinden diğer protein tozlarından alacağınız faydadan az olacaktır kanımca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 6 Aralık 2012; 9:08:20 >

• Ben şu anda yağ yakım periyodu belirledim. 2 hafta boyunca disaridan Whey proteini almiyorum. Zaten su an 3. gunu tamamladim 9 gun sonra protein destegi ile devam etme niyetindeyim. Bende bisiklet biniyorum 7-8 km kadar ama P90x kadar faydasini gormedim diyebilirim
  • quote:

Ben şu anda yağ yakım periyodu belirledim. 2 hafta boyunca disaridan Whey proteini almiyorum. Zaten su an 3. gunu tamamladim 9 gun sonra protein destegi ile devam etme niyetindeyim. Bende bisiklet biniyorum 7-8 km kadar ama P90x kadar faydasini gormedim diyebilirim

eğer yağ yakmak istiyorsan insanty programı vücuduna daha çok şekil yapacaksan p90x çalışabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

quote:

Ben şu anda yağ yakım periyodu belirledim. 2 hafta boyunca disaridan Whey proteini almiyorum. Zaten su an 3. gunu tamamladim 9 gun sonra protein destegi ile devam etme niyetindeyim. Bende bisiklet biniyorum 7-8 km kadar ama P90x kadar faydasini gormedim diyebilirim

eğer yağ yakmak istiyorsan insanty programı vücuduna daha çok şekil yapacaksan p90x çalışabilirsin.

Sadece göbek bölgesinde yağlanma var :)) P90x e zar zor ayak uydurmaya çalışıyoruz birde insanity yaparsak hepten yatarız :)
  • 4. gun bitti :) Yoga bile epey ağırmış. Kilo 90.3 oldu :))
  • quote:

4. gun bitti :) Yoga bile epey ağırmış. Kilo 90.3 oldu :))
    Takip duymuştum bunu ...
  • quote:

quote:

quote:

Sadece göbek bölgesinde yağlanma var :)) P90x e zar zor ayak uydurmaya çalışıyoruz birde insanity yaparsak hepten yatarız :)

yazın hem insanty i hem p90x i bir de üzerine 45 dakka bisikleti ekleyip haftada 15 saat spor yapıyordum...

1 ay boyunca yaptım... ama tabi tatil vakti geldi programı asmak zorunda kaldım...

dayanıklılığımı artırmak için tavsiye edebileceğim ürünlerin baş listesinde

yulaf ezmesi+yumurta beyazı kesinlikle tek geçerim! yalnız yulaf ezmesini fazla abartmayın yüksek karbonhidrat ve enerjili bi yiyecek olduğundan veridiğiniz kiloları geri alabilirsiniz..

• quote:

quote:

quote:

quote:

yazın hem insanty i hem p90x i bir de üzerine 45 dakka bisikleti ekleyip haftada 15 saat spor yapıyordum...

1 ay boyunca yaptım... ama tabi tatil vakti geldi programı asmak zorunda kaldım...

yulaf ezmesi+yumurta beyazı kesinlikle tek geçerim! yalnız yulaf ezmesini fazla abartmayın yüksek karbonhidrat ve enerjili bi yiyecek olduğundan veridiğiniz kiloları geri alabilirsiniz..

Bende meyveli diyet corn flakes ve yagsiz sut ekliyorum bugunden itibaren. 2 gundur yatinca gogus kafesimde sanki ates var gibi hissediyorum cok ilginc

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende meyveli diyet corn flakes ve yagsiz sut ekliyorum bugunden itibaren. 2 gundur yatinca gogus kafesimde sanki ates var gibi hissediyorum cok ilginc

corn flakes değil.. yulaf ezmesi... corn flakeste çok yüksek oranda kalori var...

40 gram kullanmalısın sütü de 200 ml. şeklinde...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.