Şimdi Ara

40 kilo fazlam var ve spor salonuna başladım YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 40 kilo fazlam var ve belimde hafif bir fıtık var

ben şimdi hergün havuza giriyom salonda. ama hoca spor aletlerine başlayınca havuza girme cunku zaten sporda kas yıkımı oluyo birde havuzda olmasın dedi. ama benim amacım havuzda belimi guclendırmek doktor tavsiye etti siz nediyorsunuz?

bi de salonda sauna. fin hamamı falan var bunları sınırsız kullanabılıyoz. sizce gireyimi daha ilk gunlerden tavsiye edermisiniz?

birde doktor bana halter kaldırmassan sorun olmaz. belinde hafif fıtık var dedi. sizce 3-5 kilo da kaldırsam olur mu halter. maksat hareketi yapmak?

ve salonda bu kadar kilo fazlamla sizce yaklaşık ne kadar su içmeliyim ve spordan ne kadar süre sonra birşeyler yiyim?

• Hem kas geliştirip hem kilo verebilirsin ama süreleri çok iyi ayarlaman lazım. Ben 3ayda 20 kilo verdim ve kas kütlem de arttı, cardioyu HIIT yapman çok yararına olur eğer gidip 1 saat yüzeyim dersen veya koşu bandına çıkıp düz 40 dakka koşarsan veya yürürsen hocanın dediği gibi kasların da yıkılır. HIIT'ı ise maksimum 20 dakka yap. youtube'da ayrıntılı bilgi bulabilirsin.

belinde sıkıntı varsa 3-5 kilo da olsa kaldırma, vücuduna hareket yaparken bile sorun yaşayabilirsin. bütün programını doktora gösterip onaylat mutlaka.

Spordan sonra mümkünse yarım saat sonra falan en geç bir şeyler ye, içmen gereken su kilona bağlı, kilon X 0,033

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_aliko -- 10 Mayıs 2017; 10:32:44 >
  • hocam yalnız benim o salona özellikle yazılma sebebim havuz. yani bele çok iyi geliyor bu yüzden. mesela bugün 20dk koşu bandı. 20dk bisiklet. 7dk eliptik yaptım

daha spor aletlerine başlamadım yeni oldugum icin
    sonra havuzda 40dk civarı yüzdüm. bazen 1 saat yüzüyom. yakında spor aletlerinede başlatcaklar bel sorunumu söyledim ona göre program hazırlatcaklar. bide şurda diyetim nasıl diye konu açtım sence nasıl?https://forum.donanimhaber.com/40-kilo-fazlam-var-diyet-programim-sizce-nasil--126133755#126178765

dedigim gibi havuz mutlaka olması lazım baska verecegin ek tavsiyeler var mı bide konuma bakarsan sevinirim verdigim

şu da var. volkan demirel varya fener kalecisi fıtıktan ameliyet olmuş sanırım. demek bunun baya ilerlemiş ameliyat olduguna göre ama 40 yaşına kadar top oynucam diyor e spor aletlerinide calısıyordur. ozaman o nasıl yapıyor? yani 3-5 kilo halterde birşey olacaksa artık :S

suyu hesapladım senin verdiğine göre. 4 kilo falan içmem lazımmış. ben cok yemek yemıyorum bu yuzden okadar sıvı içmem zor. mesela 2-2.5 da yeterli olmaz mı?

@mc_aliko

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messi sarioğlu -- 11 Mayıs 2017; 15:45:50 >

• Herkesin sakatlığı bir değil. Bel sakatlığının da seviyeleri var. Boyunu kilonu yazmamışsın ama 40 kilo fazlam var demişsin. Obez seviyesindesin muhtemelen. Koşu bandı yapmanı tavsiye etmem dizlerine çok yük bindirir. Yüzme daha akıllıca olur senin de dediğin gibi.

Bel sorunun nasıl bir şey bilmiyorum ama "spor hocaları"nın tamamına yakını bilgisizdir bu konularda. O yüzden sana verdikleri hareketleri araştır doktora danış.
  • Eklemlerin ağrıyabilir gerçekten koşu bandı iyidir ama en iyi kendin bilirsin neyin seni zorlayacağını,

Yüzme iyi bir seçim bence,

Ayrıca vücutta genel yıkıma gitmeden yağ yakman mümkün değil, kas kaybıda olacak illaki +40kg yağ çok yüksek bir değer o yüzden kas kaybını düşünmemen lazım.

Arabada ki benzin bitecek diye benzinliğe gitmemek gibi birşey senin bu dediğin :) Çözüm belli, ama çözümden çekinme o yüzden.

Sıcak ortamlar çok sağlıklı değil (çok bilgim yok) ama gerekli de değil bence. Nadiren ödem atmak için girilebilir de onları pek ön planda tutma.

Koşu bisikleti, genel bacak hareketleri büyük kas grupları olduğu için enerji yakımı yüksektir.

Ayrıca son bir ekleme yapayım, normalde ben supplement kullanmıyorum(kreatin dışında) , kimseye de tavsiye etmiyorum ama L-carnitin ile diyetinden çok verim sağlayan arkadaşlarım var, bir araştırabilirsin.

• Fıtık konusu aslında tamamen başlı başına uzman gerektiren bir problem. Burada alacağın tavsiyelerden yalnızca genel kültür olarak bilgilenmen daha doğru olur diğer çözümler (şunu yap bunu yap) gibi şeylere kulak asma.
    Hatta spor salonunda bir hoca falan var ise onu bile dinlemek için ihtiyatlı yaklaş derim. Normalde fizyoterapiste danışarak spor yapılması uygun olur. (Fizyoterapist kadar anatomi/eklem bilen hoca sayısı yok denecek kadar az)
  • 1.85 125 kilom

yani belim şu durumda, normalde bir ağrı falan yok. ama mesela diş fırçalıcam. uzun süre eğilince acıyor

ama son günlerde iyiye gidiyo sanki, havuzun falan faydası oldu

bide fizyoterapiste gidiyom. belime jel sürüp, titreşimli bir alet yapıştırıyorlar

hocam yakında program yazacak cardiodan sonra. onu bu forumda veya bodyf orumda sorayım ozaman dediginiz gibi

yalnız ben çok su ıcmıyoırum ya. 4 kilo içmem gerekli sanırım, benim 2. 2.5larda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messi sarioglu -- 17 Mayıs 2017; 15:31:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.