Bildirim
imei
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hayır. iPhone 3g'lerde imei değiştirmek mümkün değil. Zaten olsa bile imei değiştirme işlemi, ciddi yaptırımları olan yasal bir suçtur. -
peki kardeş benim şöyle bir problemim var ben bir iphone aldım yabancı bir pasaporta kayıtlı sadece bir numaradan kulanıla biliniyormuş ben bunu hiç bir şekilde kulanamammı -
Sadece 1 numara ile kullanılabiliyormuş'tan ne demek istediğinizi anlamadım ama cihazı kullanabilmek için yapmanız gerekenleri yazayım.
Öncelikle cihazın imeisini son 1 ay içinde Türkiye'ye giriş yapmış bir pasaportla kaydettirmeniz, daha sonra da çeşitli yazılımlarla cihazın sim kilidini kırmanız gerekiyor. -
kardeş ben bunu bir siteden aldım kayılı değil dediler hakaten imeil sorguladığında kayıt dışı diyor ben bir arkadaşın pasaportuyla turkcell bayisine gittim kaydetmek için ordaki görevli bana bu imeil numarası daha önce kayıt yapılmış dedi bende inanmadım türk telekoma sordum oda bir yabancı pasaporta kayılı dediler sadece bir kayıt yapıln numaraya kulanıla biliniyormuş dediler -
ben bu cihazı herhangi bir şekilde kulanamazmıyım telefon olarak -
Eğer başka bir pasaportla kayıt yapılmış olsa cihazınız online kontrolde kayıtlı olarak gözükürdü. Büyük ihtimalle size elinizdeki pasaportla başka bir cihaz kaydedildiğini söylemişlerdir. Sadece tek bir numarayla kullanılması gibi bir olay da söz konusu değil. -
hayır kardeş türk telekomdan imeil numarasını verdim onlarda ban bu imel numarası daha öce kaydı yapılmıştır denildi ama sadece tek numara kulanıla biliniyormuş yani kayıt yapılan numara üzerinden kulanılıyor kayıt yapan şahısata yabancı biriymiş natali adında bir şahısmış gelde bu işin içinden çık -
arkadaşlar bunun bir çaresini bilen yokmu -
quote:
Orijinalden alıntı: Sylargray
Eğer başka bir pasaportla kayıt yapılmış olsa cihazınız online kontrolde kayıtlı olarak gözükürdü. Büyük ihtimalle size elinizdeki pasaportla başka bir cihaz kaydedildiğini söylemişlerdir. Sadece tek bir numarayla kullanılması gibi bir olay da söz konusu değil.
http://imei.tk.gov.tr/node/15
Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (diplomat, turist, gurbetçi vatandaşlarımız ve benzeri) durumlarını belgelemek kaydıyla, Ülkemiz GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından, kişilerin cihazlarına ait IMEI numarasının ve sözleşme yapılan MSISDN numarasının (cep telefonu numarası), Mobil Cihaz Kayıt Sistemi tarafından eşleştirilerek ilgili IMEI numarasının sadece ilgili MSISDN numarası ile kullanımına açılması sağlanmaktadır.
Bu çerçevede, ilgili GSM İşletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri’ne gerekli evraklarla birlikte başvuru yapılması sonrasında kullanılacak olan MSISDN numarası ilgili IMEI numarası ile eşleştirilerek kullanıma açılabilmektedir.
Öyle birşey söz konusu örneğin Bulgaristan vatandaşı Türkiye ye geldi telefonunu pasaportla sadece bir hat için eşleştirebilir. Türkiyede bulunduğu sürece başka bir hat takarsa çalışmaz. Çaresini tam olarak bilmiyorum bende ama eğer fatura varsa elinizde btk ya telefonu satın aldığınızı bildirip kayıdı iptal edebilirsiniz belki.
-
Pardon, haklısınız. Geçici süreyle kullanıma açılan telefonlarda böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. -
evet arkadaşın dediği gibi bir durum yabancı bir pasaporta işlemişler bu şahıs türkiyden gitikten sonra bu iieil numarasını yeniden kayıt yaptıramazmıyız -
arkadaşlar benim DOLİA M9 marka telefonum war... Bunu şubat ayında 2. el olarak aldımmm. Fakat 1 ay önce telefon arıza yaptı. Mersinde Bir telefoncuya götürdüm eleman bilgisayara takım format gibi bişeyler yaptı... 1 hafta önce telefonunuz kayıt dışı diye yasal uyarı geldi. ve telefon kapatıldı . imei sorgulama yapınca dolia ya kayıtlı olduğunu söylüyorrr.. telefonu ankarada rastgele bi telefoncudan aldımm. fakat o telefoncudan aldığıma dair kaşeli imei nosu yazan kartı war fişi yoq... mersinde yaptırdığım telefoncuya dair hiç birşey yoq.
şimdi ben ne yapmalıyım walla ne yapacağımı bilemiyommm acil yardım ederseniz sewinirimmm
şimdiden herkese teşekkürler.....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X