Şimdi Ara

İMEİ değişir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 3ay önce tlf servise verdim ve bugün elime ulaşabildi.servisteyken iimei no.sunu kontrol etmek istedim doğal olarak ve servis elemanı bana "board değişti ve imei de değişti,bu böyle olur"dedi.hiç duymamıştım bugüne kadar ama emin olmadığğım için bişe iddia edemedim.eve geldim baktım içinde başka numaralara ait mesajlar var ve tuştakımı falan hep değişik.yani keklendik.eğer imei değişmesi gibi bir saçmalık varsa diye direkt şikayete gidemedim çünkü o zmaan elimde ispatım olmayacak.eğer net bir şekilde bu sorum cevaplanırsa tüketici haklarımı kullanıp şikayette bulunacağım.

• yok hocm imei deiştirme gibi bi durum yok
  • quote:

eve geldim baktım içinde başka numaralara ait mesajlar var ve tuştakımı falan hep değişik.

Bu ne demek ya. Senin telefona kullanılmıuş board takmışlar galiba. Yeni board taksalar sıfır olarak gelir telefon. Ayrıca benim telefonumunda EPROM'u değişti. İçinde farklı numaralar vardı. Çünkü kullanılmış EPROM kullanıldı. Bende bunu biliyordum. Board değişince imei değişir. Ama içinde herhangi bir numara mesaj vb. şeyler olamaz Daha önce kullanılmamış board takmaları lazım çünkü.

@aNLcLk_1905: Hocam board değişince imei değişir. Çünkü imei EPROM'da bulunuyor. EPROM'da değiştiğine göre imei değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Şubat 2007; 22:16:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cgdm01

arkadaşlar ben 3ay önce tlf servise verdim ve bugün elime ulaşabildi.servisteyken iimei no.sunu kontrol etmek istedim doğal olarak ve servis elemanı bana "board değişti ve imei de değişti,bu böyle olur"dedi.hiç duymamıştım bugüne kadar ama emin olmadığğım için bişe iddia edemedim.eve geldim baktım içinde başka numaralara ait mesajlar var ve tuştakımı falan hep değişik.yani keklendik.eğer imei değişmesi gibi bir saçmalık varsa diye direkt şikayete gidemedim çünkü o zmaan elimde ispatım olmayacak.eğer net bir şekilde bu sorum cevaplanırsa tüketici haklarımı kullanıp şikayette bulunacağım.

dostum imei değişir kesinlikle değişiyor şahit oldum

• Imeı değişirse telefon sıfırlanır.İlk haline döner.Tabi kullanılmamış board takılırsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyin__58

Imeı değişirse telefon sıfırlanır.İlk haline döner.Tabi kullanılmamış board takılırsa.

Bende öyle biliyodum ama gözümle adam hiç birşey değişmeden oldu arkadaş baya bi önce tel almıştı yurtdışından felan kaçak mı ne gelmiş oda konuşamıyodu telefoncuya götürdük imei felan birşeyler dedi imeiyi değiştirmemiz lazım dedi tamam dedik adam tuttu bi alet çıkardı 9Vluk pile bağlı acayip bişe üstünde bi lamba var açtı telefonu orda 2 tane yere değdirdi lamba kırmızı yandı ilk bekledi biraz yeşil yanıp sönmeye başladı düpdüz yeşil yanınca verdi dedi tamam açtık telefonu imei farklı ve takır takır çalışıyo bende sok oldum...

• board demek zaten telefonun kendi demektir
    garanti firması boardı değiştirmez cihazın sıfırını yollar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 18 Şubat 2007; 0:11:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur54529

Bende öyle biliyodum ama gözümle adam hiç birşey değişmeden oldu arkadaş baya bi önce tel almıştı yurtdışından felan kaçak mı ne gelmiş oda konuşamıyodu telefoncuya götürdük imei felan birşeyler dedi imeiyi değiştirmemiz lazım dedi tamam dedik adam tuttu bi alet çıkardı 9Vluk pile bağlı acayip bişe üstünde bi lamba var açtı telefonu orda 2 tane yere değdirdi lamba kırmızı yandı ilk bekledi biraz yeşil yanıp sönmeye başladı düpdüz yeşil yanınca verdi dedi tamam açtık telefonu imei farklı ve takır takır çalışıyo bende sok oldum...

Senin dediğin olay imeiyi değiştirmek boardla alakası yok. Telefonun beyninden imei silinmiş. Yenisi yüklenmiş. O kadar. Bu arkadaşınki farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Şubat 2007; 23:10:13 >
  • İME numarısı telefonun chip numarasıdır kartı deişince chipte deiştiği için bu numara deişir , bir bilgisayar işlemcisinin eşi benzeri bulunmayan kodu gibi.
  • anladım,board değişince imei de değişiyor.fakat dediğim gibi benim tlf. tuştakımı falan farklılaşmış,yazılar silinmiş,ayrıca eklmeyi unuttum,üzerinde tek bi çizik yokken sıyrıklar oluşmuş.sanırım toptan farklı bir tlf kakalamışlar.ama burda da bir sorun var,bu şekliyle herhangi bir hak iddia edebilir miyim?resmen değişik tlf.ve yasal olarak kullanılmış bir board takmaya hakları var mı.sonuçta bana yalan söylüyolar ve verdikleri tlf.da kimbilir ne arızalar çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cgdm01

anladım,board değişince imei de değişiyor.fakat dediğim gibi benim tlf. tuştakımı falan farklılaşmış,yazılar silinmiş,ayrıca eklmeyi unuttum,üzerinde tek bi çizik yokken sıyrıklar oluşmuş.sanırım toptan farklı bir tlf kakalamışlar.ama burda da bir sorun var,bu şekliyle herhangi bir hak iddia edebilir miyim?resmen değişik tlf.ve yasal olarak kullanılmış bir board takmaya hakları var mı.sonuçta bana yalan söylüyolar ve verdikleri tlf.da kimbilir ne arızalar çıkar.

Eğer elinde servis formun varsa hak iddia edebilirsin. İçinden hiçbirşey silme. Servise git önce. Mırınkırın ederlerse diğer tüketici haklarına doğru yollan. Büyük şehirdeysen eğer işin kısa sürebilir ama küçük bir şehirdeysen uzun sürebilir. Sonuçları yazarsan seviniriz.

• malesef servise dair bir belge yok çünkü küçük bir şehirdeyim ve adamlar tanıdık deyip kağıt falan istemedim.bakalım ne olacak...tşk ederim herkese bilgiler için
  • kardeş sanırım sen dost kazığı yemişsin, board değişince evet imeide değişir ama öle eski kullanılmış boardlar kullanılmaz. Telefonunu teleservice, kvk, genpa, başarı, vs. gibi servislere vermelisin. Bunlarda öle dost işi falan olmaz, en basitinden 5dk işlem sürecek bir mekanik işlem yapsalar dahi hemen sisteme girilir ve bu tüm servislerce görülebilir.
    Sanırım sende küçük bir yerdesin ve bu tür servisler yok, gittiğin yerde yaptığı işleme bakılırsa merdiven altı bi yer. En azından başka şehirdeki tanıdığına yollayıp o bulunduğu yerdeki servise verseymiş iyi olurdu. Artık kvk gibi servislere telefonunu götürme şansın yok gibi. Sana söyleyecekleri cümle, yetkisiz müdahale-garanti dışı deyip telefonu eline vermeleri olacak.
    Belki senin cihaza takılan board kaçak cihaza ait ve imeisi 5110 gibi bir telefona ait olabilir. İsimin hatırlamadığım bi site vardı, o siteye imei nonu girerek hangi marka, modele ait, üretim tarihi, ülkesi gibi detaylara ulaşırsan fikir edinmiş olursun.
    Geçmiş olsun demekten başka yapabileceğim birşey yok. Bence hakkını aramalısın.

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

board demek zaten telefonun kendi demektir
    garanti firması boardı değiştirmez cihazın sıfırını yollar

birçok firma, servis eğer yedek parça olarak board varsa değiştirir, yoksa cihazı değiştirir... bu arada board değişirse imei'de değişir fakat bazı cihazlarda iki adet board oluyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.