Şimdi Ara

IMEI Kayıt İşlemlerine ve Fiyatlandırılmasına Düzenleme Getirilmesini Talep Ediyoruz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
14.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2022 yılından bahsediyoruz değil mi :p kayıtsız telefon var sene sonunda kaydederim diye bekliyordum kalkten götürme biz ekstradan 732 lira :p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru bende en fazla 200 tl zamlanır diyordum fakat 2700 lere çıkacak, aralıkta kıbrıs git gel yapıp sonrada pasaporta işletecem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt

Enerjinizi daha faydalı işlere harcayın naçizane tavsiyem. Yoksa sinir sahibi olursunuz.. Zira dikkat çekmek istediğiniz hususun yönetim değişmeden düzelme ihtimali sıfır bile değil.. Yok öyle bir konu.. Unutun...

PS4 oyunları çok pahalı diye Sony ye toplu mail atan leylalar vardı. Bu konuda onun gibi brisey..

En dandik meyva nin kilosu 10tl-15 tl den aşağı değil..

Kriz patlamış yönetim titanik teki krmancilari dinliyor.

Bu noktada imei ücreti düşmeli hadi millet tepki verelim, bence pek oncelikli derdimiz olmasa gerek..  

Doğalgaz faturası 1000tl den açılacak önümüzdeki ay.. Onu nasıl öderiz buna bir çözüm bulsak daha iyi.

Yurtdışı Dan telefon getirmeyiveririz

• voodoo child kullanıcısına yanıt
    Valla bendede var bi telefon ocakta yurtdışı yapcaktım 700 tl zamlandı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Evet, şuan mevcut durumda olumlu bir gelişme ihtimali oldukça düşük olabilir hatta tamamen mevcut olmayabilir. Bu önemli değil çünkü ağlamayana emzik verilmez misali ülkedeki yönetim değişse dahi bu konuda olumlu bir gelişme olması için sesimizin çıkması lazım. Ülkedeki politikacılar bu durumun bir sorun olduğunun farkına varmalı. Yönetim değişir, değişmez, kim gelir çözer veya çözmez bunlar ayrı mevzu. Burada kaybedecek bir şeyimiz yok malumunuz
    Velhasıl zarar gelecek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 3 Kasım 2021; 19:44:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Hocam süreç hakkında bilginiz var mı, varsa paylaşabilir misiniz? Benim de benzer bir niyetim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 3 Kasım 2021; 18:35:53 >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Bu işin içine illa ki siyaset girecek çünkü sorunu oluşturan kaynağın ta kendisi siyasi erkin aldıkları kararlar. Burada canhıraş bir şekilde politikaya girmeyelim demek abesle iştigal oluyor. Zaten dileyen dilediğini de söylemeli, bari burada fikir ve ifade hürriyetine sahip çıkalım.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Bu mantiga gore gidip gurcistandan araba satin alip ucretsiz kayit yapip TR'de kullanabilirsin. Ya da sifir gumruk olan AB ulkelerinden al arabani gel kaydet cikart plaka kullan.

Taş mı yicek bu devlet?

• Manti yapalim ama hamura dokunmayalim demekten farki yok bu konuya "siyaset karistirmayalim" demenin.

IMEI kaydini icat eden AKP.

Kayit ucretini 5 yil icinde 18 katina cikartan AKP.

Yurticinde vergisi odenmis, IMEI'si kayitli telefonlari ESKI diye kullanimdan atan yine AKP.

Ulke ekonomisini telefondan %100 vergi almaya ve IMEI kaydini gelir kapisi yapmaya muhtac birakacak derece batiran AKP.

Sikayet ettiginiz sorunlarin hepsinin kaynagi AKP.

Bu konuyu "siyaset karistirmadan" konusmaniz mumkun degil cunku salt siyasi bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 3 Kasım 2021; 22:4:48 >
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Devletin varlık sebebi vatandaşlarına hizmettir. 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her biri devletin hissedarıdır. Devletin temel gayesi de vatandaşına hizmet olduğu için bu amaçla kendisine düzenleyici ve denetleyici bir görev ataması gerekir. Bu bağlamda devletin bütçenin hazırlanması ve finansman stratejisinde temel amacı vergi toplamak değil, kendisine tanımlanan görevleri ifa edebilmek için gereken maliyeti disipline edip gerektiği kadar vergi geliri elde etmek olmalıdır. Şayet kamunun gereksiz harcamaları varsa ve bunu finanse etmek için benim dışarıdan getireceğim telefona sulanıyorsa evet seve seve taş yiyecek!

Dünyada ithal ikamesinin ne kadar basiretsiz bir politika olduğu sayısız sefer görüldü. İnsanların talep ve isteklerini dizginlemeye çalışmak son derece saçma ve faydasız bir harekettir. Hele ki Kuzey Kore gibi bir demokrasi (!) anlayışınız yoksa ithal ikamesi yalnızca vatandaşa eziyettir. Kalkınmanın yolu böyle saçma vergiler ve gümrük duvarları değildir. Kalkınmanın yolu güvenilir ve kaliteli bir hikaye, güçlü hukuk, kuvvetli mali disiplin, güçlü sermaye yatırımları ve reel yatırımlardan geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 3 Kasım 2021; 19:43:4 >

• besttrr kullanıcısına yanıt

Ya Devlet Baba değil miydi?

Yoksa bize yanlış mı öğrettiler?

Baba evladını besler bizim geleneğimizde.

Ama bizim baba ihtiyarlamış anlaşılan.

Malum ihtiyarlıkta da evlat babayı besler.

Acaba İMEİ leri kayıt altına alan kaç devlet var dünyada?

Bizde ne zaman başladı bu İMEİ kayıt işlemi?

• 2022 zamı yemeden cihazı kayıtlayabilmek için önümüzdeki hafta sonu Batum’a uçuş aldım(600TL gidiş-dönüş). Bu işten bir hanım bir de devlet karlı çıktı.

• emekli56 kullanıcısına yanıt

Baba öleli çok oldu. Yerine evlat düşmanı üvey baba geldi.

• ücretsiz kayıt olması gerekirken fahiş ücret alıyorlar...

• Ben istemiyorum düzeltilmesini hatta daha da artsın bence. Az bile bizim gibi millete. Vursunlar kırbacı

• okan_cp3 O kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba. aşısız giriliyor mu acaba batuma

• kıbrıs ya da batuma gidip gelesim var kayıt için ama aşılı değilim yav

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Talebiniz baştan saçma. İmei ucreti kalksın diceginize ÖTV-trt payi hatta kdv kalksin dersiniz.

Sen yurtdisina gidebiliosun, gidemiyenin suçu ne? Samimi olsaniz bunu savunursunuz, imei ucretini değil.

İthal ikamesiyle alakasi yok politikanın, ithali ikame edeceksen telefon mevzusunda komple yasaklayip ihracati kendi isletim sistemini, islemcini vs uretirsin. İkame yapilmiyor turkiye de , montaj yapiliyor.

Vergiler kolay toplandigi için telefonda vergi var ve bu vergiyi toplayabilmek adina imei ucreti var.

Ayni mantik arabada da var. Vergi toplamasi kolay oldugu icin ÖTV yüksek.

İthal ikame dedigin olay gumruk vergisiyle olur, senin getirdigin telefona imei ucreti almakla olmaz. Devletin boyle bi politikasi olsa Çin'e, Kore'ye, ABD'ye vs telefon ozelinde gumruk vergisi getirir, gelip satamazlar zaten duzgun fiyatlara.

• emekli56 kullanıcısına yanıt

Devletin geliri vergi, vergiyi senden benden aliyo. Senden benden aldigini dagitiginca dagitmak olmuyor o. Geri vermek olur olsa olsa.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.