Şimdi Ara

IMEI kayıt ücretine yüzde 230 zam! Telefonlarda pasaport kaydı 20.000 TL oldu (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
806
Cevap
12
Favori
43.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Dandybar @PastHabit Bende aynı durumdan muzdaribim suanda ,

28 Haziranda çıktım yurtdışına , bir anda 20binTL kararı çıkınca 6 bin TL ödediğim harcı şuan e devlet kaydında ödemeniz bulunmuyor mesajı veriyor ,kaydedemiyorum. 9 Temmuz da yurda giriş yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmont -- 10 Temmuz 2023; 16:8:6 >
  • belmont B kullanıcısına yanıt

ödemeyi hangi kanal üzerinden yapmıştınız?

• PastHabit P kullanıcısına yanıt

Vergiyi cuma günü yatırdım. Cumartesi giriş yaptım. Ödeme görünmüyor vergi dairesinde şimdi iade için başvuruda bulunacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moscaltar25 M kullanıcısına yanıt
    Banka üzerinden mi yaptınız yoksa gib gov tr den mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İşbankası üzerinden yaptım kullanacağım cep telefonunu dahil yazdım. Ama olmadı

Bende iş bankası İşcep uygulamasından ödedim.

• Aslında bende pişman oldum işcepten yaptığıma ,Edevlette gib gov tr ye yönlendiriyor daha temiz olurmuş. Acaba bunun etkisi varmı?

BTK yıda arıyorum ama düşüremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmont -- 10 Temmuz 2023; 18:46:50 >
  • Dandybar D kullanıcısına yanıt

Ben de sizin gibi düşünüyorum, gerekli mercilere başvuruda bulunacağım.

• Bazı arkadaşlar ısrarla anlamıyor.

Konu siyaset değil. Ülke yıllardır böyle ve insanlar her zaman asgari ücret ile Iphone alıyor.

Şunu demekten vazgeçin. "Ya yurt dışında alıyorlar, biz niye alamıyoruz" e o zaman ülkeden ayrılmanın yollarını bulacaksın madem beğenmiyorsun. Biz çok mu beğeniyoruz kardeşim?

Ben Iphone kullanmadım, birikim yapiyorum demiştim. "Yurt dışındaki alıyor, pahalı ama benimde almam lazım seviyorum" diyorsanız eğer, bu sizin kararınızdır. Kimse kimsenin hayatına karışmaz, karışamaz. Haddi değil.

10-15 yıldır Iphone'lar Asgari ücretin 1-2 katı pahalıydı. Şimdi ise çok daha üstüne çıktı. Şunu hesap edebilirsiniz. Asgari ücretle çalışan biri neden en pahalı telefonu almak ister. 5 yıl öncede aynısıydı, şimdi de aynısı. En iyi telefona sahip olabileceğin bir maaşın yoksa kendini zorlamaktan başka bir şey değil. Ülkemizin maaş ortalaması düşük avrupaya göre ve gerek araba gerek başka konularda vergiler yüksek. Bu konuda yapacak bir şey sadece sandıkta oyunu kullanıp beklemek oluyor.

"yahu niye tüketici?" diye söylenmenin ise kimseye faydası yok. Cebinize sahip çıkmayıp, en pahalı telefonlarla gezerseniz milletin ağzına "ekonomik kriz varsa neden elinde 30 bin liralik" telefonla geziyor lafını söyletirsiniz. "En pahalı telefon" u asgari ücretle alırsanız dayıların ağızlarına meze olursunuz.. Başta bu dayıları anlamazdım, derdim kaale almıyorum ama bir bakıma haklılar. İnsanlar bu telefon olayında sapıtıyor nedense. İlla en pahalısı, en iyisi yada o olacak ondan başka kullanamıyorum durumu. iyi de kardeşim ürün pahalı ülkende pahalı. Zorluyorsun kendini. Yurt dışından getiriyorsun oda pahalı yine. Al bir tane 7-8binliralık telefon işine gelmiyor mu?

Ülke gerçeklerinden uzak insanların, Iphone alıpta caka satmasına anlam veremiyorum.. Neymiş efendim, siyaset. Muhalefet muhalefet gibi kazansaydı seçimi keşke de 20 yıldır iktidarda olan adam değişseydi.. Ülke doğduğum günden beri böyle kardeşim, hep aynı. En pahalı telefonlar alınıyor, ekonomik arabayla geziliyor. Gören sanacak aylık maaşı asgari ücretin 2 katı.. Hak ediyorsan eğer bu telefonu önce onu alacak paraya sahip olmalısın. Eğer o paraya sahip değilsen sandığa gideceksin, sandıktan da istediğin sonuç çıkmıyorsa adios amigo diyeceksin.. Gayet basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 10 Temmuz 2023; 18:53:8 >

• belmont B kullanıcısına yanıt
    Gib üzerinden ödeme yapıp deneyenlere kaldı umudumuz :)

• 6in lira harc yatırıp 8.7.2023 tarihi sonrasında imei kayıt yapabilen var mı ?

• Merhaba bir sorum olacak cuma günü telefonu eşime kayıt etmek için harcı yatırdık . Yurtdışı giriş hatası verdiğinden akşam ben kendim harç yatırıp kendi üstüme kayıt aldım . Eşime ödediğim verginin iade talebini yaptırmıyor sistem imei kayıtlı diye . 6 bini nasıl geri alırız

• XBlades kullanıcısına yanıt

+ 1

Aynen katılıyorum.

Mesajınıza içerik anlamında bir kaç görüş daha ilave etmek isterim.

Iphone satın almak isteyen kullanıcı; "ben diğer telefonlarla şu, şu, şu işleri yapamıyorum. Bu işleri yalnızca iphone ile yapmak mümkün. Bu nedenle iphone almak benim için zaruri" derse, bizler de okuyup feyz alırız.

Ha ! Bak kullanıcının tercih etmek için bir sebebi varmış diye saygı gösteririz.

Ama iphone tercih gerekçesi yazmak yerine; bodoslama, "zevkler ve renkler tartışılmaz" diye yazılırsa, "zevkin - tutkunun - hobinin bir bedeli olur. O bedeli de karşılarsın" deme hakkı olur. Demese bile en azından içinden sessizce düşünme hakkı olur.

Bütün bunları geçtim. Yurtdışından son model iphone telefon aldın. Bu telefonu kayıt ettirmeden kullanmak yine de mümkün. Nasıl mı ?

Kayıtlı eski iphone telefonun varsa, handoff özelliğinden yararlanarak, aynı ağda bulunmak şartıyla yeni model iphone telefonunu yıl boyu kullanma imkanın var.

Yani illa iphone alacağım diyorsan, ortalama ver bin dolar, al iphone'u, telefon görüşmesi yapacağın zaman eski iphone üzerinden haberleşmeye devam et.

Tatilde filan da, yeni iphone'un sim yuvalarından birini 4 ay kullanma hakkın var. Tatilde bir sim yuvasını aktif etsen, ikinci yıl tatile çıktığın zaman ikinci sim yuvasını kullanırsın. Bu şekilde sim yuvalarını toplamda 4 yıl kullanmış olursun.

Zaten iphone hastası olduğun için, 4 yıla kalmaz yeni model iphone alırsın. Aldığın yeni iphone modeliyle, bir 4 yıl daha kazanırsın. Yeter ki, elinin altında yurtiçine kayıtlı eski iphone telefonun olsun.

Tabi bu yazdıklarım, illa da iphone kullanacağım diyenlere...

• Benzer durumdayım ben de sizlerle; 7’sinde harç ödemesi, giriş ise 8’i. Konu ile alakalı cimer üzerinden başvuruda bulundum, sizler de bulunursanız etkili olabiliriz diye düşünüyorum, en kötü ihtimalle elimizdeki dekontlarla mahkemeye başvurup netice elde ederiz diye düşünüyorum. Ama şu an için cimer başvurularını yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giovannidrogo -- 11 Temmuz 2023; 0:38:5 >
  • giovannidrogo kullanıcısına yanıt

Ben de cimer başvurusunda bulundum, hayırlısı bakalım.

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

Bende cimere ilettim. Seyahati 7 Temmuz öncesi olanların mağduriyeti bulunduğunu ilettim. Kanunu duyup ödeyip sonrasında yurtdışına çıkanlar ile karıştırılmamalıdır dedim.

• fukiii-41 kullanıcısına yanıt

Harcı yatırdığınız vergi dairesi müdürlüğüne konuyu anlatan bir dilekçeyle başvurun ve iade talebinde bulunun.

• Aspilicueta23 A kullanıcısına yanıt

Ayarlar-Hücresel-Ağ kullanımı- Otomatikse kapatıp operatörünüzü seçin, bir de bunu deneyin bakalım

Benim arkadasim gib den odemis onunda gozukmuyor

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.