Şimdi Ara

IMEI kayıt ücretine yüzde 230 zam! Telefonlarda pasaport kaydı 20.000 TL oldu (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
806
Cevap
12
Favori
43.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Alabilirsin

• az önce yaptık. hata verince sürekli sayfayı yenile kademe kademe onaylıyor. sakın çıkma

• malesef bende de aynı. ama geçen yılki pasaport harç zam olayında da öncesinde parayı yatıranlar için kolaylık sağlandı sonradan. bunda da umarım en kötü öyle olur çünkü sistem kilit durumda

• 1,5-2 Saatlik uğraş sonunda 6bin'e, E-Simli 14 Pro Maxı kayıt etmeyi başardım. Yurt dısına çıkmış değildim 1 sene içerisinde. Abimin üzerine kayıt ettirdim telefonu. Hattımı onun üzerine geçirip kullanıma devam edeceğim.

• Bende az evvel aynı işlemi yaparak yurt dısından geçtiğimiz salı günü gelen Abimin üzerine kayıt ettirdim. Hattıda haftaya devrederim. Sorum şu hocam benim hat takılı ve hala çalısıyor. Neden ?

• Ne farkeder ki? Bu tarz haberlerin altına oh olsun diyenler hala hayatta ve sonraki seçimde oylarını kime verecekleri belli. Adamın kendi ülkesindeki bir ili bile gezmişliği yok, oturduğu yerden aldığı asgari ücretle ülkenin süper güç olacağını sanıyor. :D

Olan dayılara oldu, çıkar telefonunu tarih olacak.

• Konu ne yazılanlar ne ülkemin insanları ne hale geldi. Ülke elden gidiyor parsel parsel araplara peşkeş çekiliyor ülkedeki aşırı yüksek pahalılıktan bir tek vatandaş etkileniyor geçinemiyor ama dallamalar gelmiş yok pkk lisin yok bilmem nesin. Lan mal hiç mi beyin yok sizde ülke pkk yüzünden mi gidiyor elden. Oturup bir düşünün azıcık beyin kırıntısı kaldı ise kafatasınızda. Pkk ateş olsa kendini yakar. Ayrıca araştırın pkk daha önceki ismi ile apocuları araştırında belki şalırırsınız kimlerin kurduğunu görünce. Siyaset yapmayı bile bilmiyorsunuz çünkü bilgi yok beyinleriniz de. Gelelim konumuza hiç bir insan 7 ay içerisinde 2 bin küsür TL'den 20.000 TL'ye çıkan kayıt ücretini savunamaz. Savunan harbi gerizekalıdır, bunu kanıtlarım.

• Bu telefonlar ne zaman her hat ile kullanılabilecek? 01/01/2025 mi 01/01/2026 mı? bilen var mı?

• XBlades kullanıcısına yanıt

Çok haklısın, bende iPhone 7'den 14Proya geçtim .. Her sene ABD'ye ve farklı ülkelere (gezmek amaçlı) gittiğim ve kızım Paris'te okuduğu için senede 2 kere gelip gittiği halde sonuna kadar bekleyip iyice telefon kullanılamaz hale gelince değiştirdim Ekim ayında ve o zamanki harç bedeli olan ikibin küsura hallettim.

Ama sorun bu değil, sorun neden bunu değiştirmek isteyen insanlar sorgulanıyor da bir telefon parası kadar harç alan, yeni araba alınca 2 araba parası kadar vergi alan, kendine ait olmayan ev kiralarına %25 sınırlama getiripte kendi sahibi olduğu mülklere değerleme oranı kadar yaklaşık %120 zaman yapan, tapu harçlarına, pasaportlara, hemen hemen herşeye %200 lere varan zam yapıpta emekliye memura bunların 1/4'ü kadar zaman yapan hükümet eleştirilemiyor benim asıl sorgum onaydı.

Dediğim gibi böyle giderse:: Her yıl telefon mu yenilenirden seneye her yıl tatile mi gidilir, her yıl pantalon mu değiştirilir ve sonunda her yıl don mu değiştirilire kadar gidecek bu gidişle..

• 50 000 olsun. getirenleri hapse atsın. gık çıkmaz gıkkkkk.

yurtdışına gitmiş gelmiş zengin kişiler bazen bu işlerle ugraşıyor. cok zenginse zaten tr den almış kullanıyordur bakmaz bile bu işlere.

bir kesim de hem zengin ve bu işleri seviyor ugraşır getirir işlettirir. taxfreesini bile alır ugraşır. durumu iyidir ama hakkım diye bilgilidir ugraşır.

bu kesime zaten diyecek lafım yok. ha 20 olmuş ha 50 olmuş. hic farketmez gelir tr den parayı bayılır 150k da olsa alır...

bir kesim var iş icabı gider birikimi ile ip 12 13 ikinci el alacakken aha fırsat der alır bi tel. üstüne kaydettirir.

bir kesim var yakındır sınıra git gel yapar alır zar zor para biriktirir ya da ortadirektir. fırsat bu değerlendiriyim der.

bu kesime neden dokunuyorsun arkadaş...

vergi mi alacaksın. 3000 cc. 4 milyondan fazla etiketi olan arabalara koy vergini. pırlantaya, 200mt den yukarı belirli semtteki lüks villalarda yaşayanlardan, tatil yerindeki villalardan, 4-5 yıldızlı otellerden bankada milyonları olanlardan al. gariban kesime ne dokunuyorsun???

mtv ye getirmiş bi de 3. ödeme. yaw arkadaşım sıfır arabadan kes ikinci el zar zor birikim yapan aylık kazancıyla zor geçinen kesimden ne kesiyorsun..! ya da 2 yıla kadar yaşı olan arabadan ne bileyim daha üst kesime getir vergi. zaten vermiyorlar gider gösteriyorlar..!

50 000 ve üzeri olan telefonlara getir. yatlara katlara rezidanslara getir. ne istiyorsun asgari ile geçinen vatandaştan..!

seyyanen memuruna verdin bu asgari ile geçinenler ne yapcak? uçuruma bak 11500-22500. yandaş diye bu kadar mı korumanız lazım..!

• Reisçiler dün de temizlik ürünleri yağmalıyordu. Ne insanlarsınız be, onurunuzla kabullensenize.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, cuma günü telefonumu abimin pasaportuna eski tarifeden kayıt ettirdim.Pazar gününe kadar hattım aktifti. Pazar günü hattımı abime devrettim. Ancak bu sabaha kadar servis yok diyordu, sabah saatlerinde 1-2 saatliğine geldi. Şimdi yine yok. Bu olay normal mi ? Ne zaman düzelecek bilgisi olan var mı ?

• Merhaba arkadaşlar kayıt yaptıktan sonra hattı gidenlerden biri de benim,bi çözümü var mı? Pasaport da hat da benim üstüme bi sıkıntı yok ama yine de gitti.

• APOLL0 kullanıcısına yanıt

3 takvim yılı sonrasında

• ödemeyi cuma günü yapıp ülkeye girişi cuma gününden sonra olanlar yapabildi mi kayıt işlemini?

• imei senede sıfırlanma olayı nasıl oluyor kart takıldığı tarhiden mi yoksa her yılbaşında mı sıfırlanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PastHabit P kullanıcısına yanıt

Biz de aynı durumdayız. Cuma günü eşimin adına harcı ödedim, ancak haftaya dönüş yapacağı için kayıt yaptırmadık. İnternette, harcı ödeyip kayıt yaptırmayanların 20.000 TL ödemesi gerektiği yolunda yaygın bir kanı var. Bu işlerden anlayan biri olarak bu görüşün temelsiz ve yanlış olduğunu söylemeliyim. Harç o günkü cari tutar üzerinden ödendiği için geçerli. İmei kaydının, harcın ödendiği gün yapılması gerektiğine ilişkin yasal bir düzenleme yok. Harçlar Kanununa uygun olarak ödenen harç üzerine, harca konu hizmet makul süreler içerisinde talep edilebilir. Aksi yönde bir uygulama olursa, açılacak dava kesinlikle olumlu sonuçlanacaktır.

Bu konuda olumlu veya olumsuz dönüşler alan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dandybar

Biz de aynı durumdayız. Cuma günü eşimin adına harcı ödedim, ancak haftaya dönüş yapacağı için kayıt yaptırmadık. İnternette, harcı ödeyip kayıt yaptırmayanların 20.000 TL ödemesi gerektiği yolunda yaygın bir kanı var. Bu işlerden anlayan biri olarak bu görüşün temelsiz ve yanlış olduğunu söylemeliyim. Harç o günkü cari tutar üzerinden ödendiği için geçerli. İmei kaydının, harcın ödendiği gün yapılması gerektiğine ilişkin yasal bir düzenleme yok. Harçlar Kanununa uygun olarak ödenen harç üzerine, harca konu hizmet makul süreler içerisinde talep edilebilir. Aksi yönde bir uygulama olursa, açılacak dava kesinlikle olumlu sonuçlanacaktır.

Bu konuda olumlu veya olumsuz dönüşler alan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Ben de kanun ve tebliğe baktım ödeme ile aynı gün yapılmasına ilişkin hiçbir ibare yok.

Daha önceki zamda bu şekilde yapanlar olmuştur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.