Arkadaşlar bir kız arkadaş var kendisi yurttışından bir telefon almış. Alalı çok olmuş 2-3 yıl olmuştur. Türkiye'ye girerken telefonu kendi üzerine işletmiş ama nasıl olduysa geçenlerde klonlandı falan filan diye mesaj gelmiş. Ne yapabilirim diye bana sordu.
Elinde eski kullanmadığı bir telefon varmış onun imei'sini ona yapabilirmiyiz diye sordu ama nasıl yapılacak bir bilgim yok. Ev ortamında kendimiz yapabilir miyiz yoksa illa servis yazılımı falan mı lazım.
Bu arada telefon o kadar ahım şahım birşey değil ama burada olmayan bir modelmiş ondan değiştirmek istemiyor.
Cihazi eger zamaninda yasal.yollardan kaydettirdiyse ve cihazin faturasi duruyorsa bttk araciligiyla cihazin kapanmamasini saglayabilir. Yurtdisi faturalarda bazen sorun cikartiyorlar ama cihaz kayit altina alindiysa belki kabul.ettirebilirsiniz. Eger faturasi elinizde yoksa melesef...
Baska bir telefonun imei numarasi bu cihaza atilabilir ama bu yasadisi. Tavsiye etmem, ortaya cikarsa basiniz agrir dogal.olarak. imei kopyalama, klonlama vb suctur, yapmayin.
Ayrica bu bildlgisiz ve donanimsiz birinin evde yapabilecegi birsey degildir. Yasadisi bir sey oldugu icin servisler de yapmayacatir tabii ki. Merdiven alti telefoncularda yapanlar var ama o da pek iyi olmaz. Cunku yeni imei numarasini da bu islerle ilgilenen birinin eline veriyorsunuz sonucta. Bugin sizin isinizi gorup haftaya ayni numarayi baskasinin telefonuna yukleyip yuklemeyecegini bilemezsiniz. Yani yasa disi bir isi para verip yaptirirsiniz yine de cozum.olmayabilir.
Isin ozu bence bu islere girmeyin, arkadasiniz da baska.bir telefona alissin. Yine de sizin bileceginiz.is tabi...
Cihazı pasaportuna kaydettirmiş ama fatura falan bilmiyorum artık ne yaptı. Bir ve dediğiniz gibi verdiğimiz numara da kendi telefonunun olacağı için sorun olmaz diye düşündük.
Evde yapabilirmiyiz diye sormamın nedeni iphone u jb yapanlar o kadar para isteyen bir yığın yer var. evde kendi ipod touch'ımı 5dk da yaptım bu yani aldıklara para diye kızmıştım. o hesap gene evde yapabiliceğimiz birşeydir belki diye sorayım dedim.
neyse. yasal yollardan biraz daha koştursun kız olmadı artık kendi tercihi.