arkadaşlar abim blackberry kullanıyordu, bana verdi fakat benim hattımda calismadi, biraz arastirdik telefonun imei'si abimin hattının üzerineymiş, şimdi yarın tanıdık bir telefoncuya gidip imei'sini klonlatacagim kendi hattımın üstüne, klonlattıgım telefonu da çöpe atacagim kullanılmayacak yani, bir sorun teşkil eder mi yasal olarak falan?
İmei klonlama yasa dışı bir işlemdir. Suç olduğunu bile bile yaparsanız yasal yükümlülükleri kabul etmiş olursunuz.
Yasadışılığı bir yana blackberrynin kendi özelliklerinden yararlanmak istyorsan klonlanırken kullanılan telefonunda blackberry olması gerekli bildiğim kadarıyla. kalkıpta se688 imeisi giripte bis kullanılabileceğii sanmıyorum.
o telefonun daha önce bis servisi kullandığı operatörü arayarak imei ve pin numarasını boşa çıkartabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: l3ittersweet
o telefonun daha önce bis servisi kullandığı operatörü arayarak imei ve pin numarasını boşa çıkartabilirsiniz.
eskiden yurtdışı cihazları numaralar üzerinden kayıtlıyorlardı. eğer öyle bir durum varsa boşa çıkartsada işe yaramayacaktır
ben o zaman ne yapmalıyım bu telefonu kullanmak icin?
quote:
Orijinalden alıntı: lepper
ben o zaman ne yapmalıyım bu telefonu kullanmak icin?
Cihaz yut içi satış ise faturasını bulmaya çalışın.
bu arada telefon bir pasaporta kayıtlı, yurt dışından gelip başka imei'ye klonlanmıs değil, ben sadece bulundugu hat dısında calismadigi için yapmak istiyorum bunu, yani vodafone'de calisiyor turkcellde calismiyor
eger sadece operator kilidi varsa "blackberry mep kodu" olarak aratirsan sana yardimci olacak bicok konu cikacaktir arkadasim. Yapman gereken ise cok basit. Kullandigin operatoru arayip cihazina iliskin kodu alip kilidi kaldirabilirsin. Eger yine olmazsa (ki sanmiyorum) hurda fakat imeisi temiz bir blackberry alip onun imeisini kendi cihazininkine klonlatabilirsin sorun cozulur.
piyasada 5 liraya 10 liraya mep kodu sağlayan bir sürü web sitesi telefoncu var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme