arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce kayıtsız olan telefonlarım şimdi kayıtlı olarak görünüyor. tk'nın veritabanı yavaş yavaş güncelleniyor yani endişelenmeyin. ödemeler de en kısa sürede ( bir hafta sonra sanırım) Avea Turkcell ve Telsim abone merkezlerinden yapılabilecekmiş. (Kayıtsız tel. de hangi GSM şebekesi kullanılıyorsa oraya ödeme yapılacak.) Arada siteye girip IMEI'nizi kontrol edin bence.
benim telefonda bulunamadı diyordu ama şimdi kayıtlı diyor :)
benim telefonda bulunamadı diyordu ama şimdi kayıtlı diyor :)
Yaw şimdi Hem Kayıt olmayan Hem Faturalı telefonlar faturalı olduğu için garantilide olmuyorlarmı ?
quote:
Orjinalden alıntı: hannibal
Yaw şimdi Hem Kayıt olmayan Hem Faturalı telefonlar faturalı olduğu için garantilide olmuyorlarmı ?
hemen hemen ole bişeyişte...
Kayıt dışı cep telefonları mesajla uyarılacak! Kayıt dışı cep telefonlarına gönderilecek mesaj, bu konudaki esasları belirleyen yönetmeliğin yayınlanmasını bekliyor. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından GSM operatörleri aracılığıyla 15 gün içinde kayıt dışı cep telefonlarına kayıt yaptırmaları için uyarı mesajları gönderilecek.
Telekomünikasyon Kurumu, kaçak ya da çalıntı cep telefonlarının kayıt altına alınmasına ilişkin hükümler getiren 5392 sayılı kanunun öngördüğü düzenlemeleri yapmaya çalışıyor.
Telekomünikasyon Kurumu, kayıt işlemlerinin hangi usullerle yapılacağını belirleyen yönetmeliğe son şeklini vererek, Başbakanlığa gönderdi.
Telekomünikasyon Kurumu, bu arada, cep telefonlarıyla ilgili bilgilerin tutulacağı veri tabanı ile bilgi ihbar merkezinin kuruluşu için çalışmalarını da sürdürüyor.
Cep telefonlarının kayıt işlemlerinde izlenecek yöntemler ve işletmecilerin sorumluluklarını belirleyen "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik", kayıt dışı telefonların 13 Aralık 2005 tarihine kadar kayıt başvurularının yapılmasını öngörüyor.
Cep telefonu aboneleri, çalınma, yağmalanma, kaybolma veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkması ihtimaline karşı cihazlarının haberleşme şebekesinden hizmet almasının engellenmesi için Telekomünikasyon Kurumu'nun bilgi ve ihbar merkezine kısa mesaj göndererek kayıt yaptıracaklar.
Öte yandan, Telekomünikasyon Kurumu, oluşturacağı veri tabanıyla cep telefonlarını "Kara", "Gri" ve "Beyaz" listeler altında izleyecek. 07.10.2005
Kaynak : AA
quote:
Orjinalden alıntı: benkadir05
quote:
Nası yani ? Fatura olduğu için garantilide olması gerekmiyormu ?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: benkadir05
quote:
Nası yani ? Fatura olduğu için garantilide olması gerekmiyormu ?
Sahte fatura yada başka bir mal üzerinden fatura kesme olayı var. Satıcı böyle bir şey yapmış ise aldığınız telefon kaçaktır ve garantili olamaz tabiki.
Hocam faturada telefonun imei si yazıyor ama
quote:
Hocam faturada telefonun imei si yazıyor ama
Senin telefonun garantilidir yani kaçak değil. Telefon garantili olsa bile imei sorgulaması yapıldığında kayıt dışı çıkabiliyor (bulunamadı). Şu anda Türk Telekom imeiler ile ilgili veri tabanını güncelliyor. Bu güncelleme bittiğinde tekrar imei sorgulaması yapılmalı ''kayıtlı'' çıkar ise problem yok, ''bulunamadı'' çıkar ise fatura ibraz edilerek ücretsiz olarak kayıt ettirilebilir.
bunu sorgulayalım
bişey sorucam şimdi babamın telefon kayıtlı değil nereye kayıt edicez
abi benim okuz gibi XDA2i 'm var singapurdan 1000 dolara mı ne aldım kimbilir buranin fiyatı ne olur :) şimdi ne halt edecem? sadece bi 5 ytl ile çözülecek mi bu iş? bide bu proje yalan olur gibi geliyo aralık ayına kadar yatırmazsam kullanılmaz mı olacak komple ciddi ciddi? bana öyle geliyo ki hep ek süre vericekler süper kupon ultra kupon mega kupon hesabı...
sihirli 5 ytl işimizi çözecek...
ewet ya yine para ile halledicez galiba
yurd dışını bırakında ben yarın dogubanktan bi telefon alıcam hatta d500 bunun durumu ne olacak bana mesaj gelmiyecek direkt kapatılacak mı ben anlamadım bi tersli var
quote:
Orjinalden alıntı: ars287duff
yurd dışını bırakında ben yarın dogubanktan bi telefon alıcam hatta d500 bunun durumu ne olacak bana mesaj gelmiyecek direkt kapatılacak mı ben anlamadım bi tersli var
kaçak(spot) alırsan tehlikeli bir işyapmış olursun....hala kaçak alan satan varmı?