Şimdi Ara

::::IMEI SORGULAMA:::: (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
918
Cevap
0
Favori
1.577.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben siteden baktım kayıtlı diyo ama turkcellden msj geliyo bi de neymiş yasal uyarıymış hikaye ya bence herkese gönderdiler bu msj ı işte kayıtlı olmayanlar evet desin falan
  • yav faturalı aldıgımız telefonların kayıtlı çıkması lazım bence... yoksa ne diye faturalı filan alcaz diye uğraşalımki? dimi ya... giderdim 2.el alırdım hemde daha makul fiyatlarda...:) ben kendimi bildim bileli 5senedir cep telefonu kullanıcısıyım hep faturalı telefon kullandım.. hatta ilk telefonumun bile faturası duruyor sagem phonefm :P
  • simdi benim 2 telefonum var 2 si de ne de baktim kayitli. ama bana 2 farkli msj geldi YASALUYARI basliginda. ve iki msjda da 2 farkli imei numarası var dogal olarak. yalnız dogal olmayan su ki o iki imei de benim numaralarima ait degil. yani bendeki telefonlarin imei nos u .bana gelen mesajlardaki imeilerle birbirini tutmuyo . neki simdi bu?

benim imeiler sonucta kayıtlı gozukuyo ama bana yine de msj geliyo hem de msj da ki imeiler bana ait degil?
  • Selam arkadaslar bu sayfayı ne zamandır takip ediyorum..
    Benimde 3 telefonum var yurt dısından geldi.. 2 tanesine bugun mesaj geldi. Bir tanesinine gelen mesajda ki imei dogru no. Fakat diger kullandıgım telefona gelen imei no ile telefonun kendisindeki imei no alakasız. :( kayıtlı mı diye de baktım ama hiçbiri kayıtlı degildi. Fakat dedigim gibi telefonlardan bi tanesine dogru imei no geldi o simdi otomatikman kayıt altına girecek söylenildigine göre. Ama diger telefonuma gelen numara ile teldeki imei no. nun alakası yok. ve bunların yurt dısından fatura olayı degilde sözleşmeleri var. Acaba kayıt ettirmek için bu sözleşmeler işe yarar mı yoksa baska ne yapmam gerekli bu konuda. Sinirlerim acayip derece de bozuldu bu duruma :(

Birde kafama takılan ben 1 kart ile 2 tel kullanıyorum. Peki şimdi o kartımdaki kayıtlı olan telefon dısında baska bir telefon kullanamayacakmıyım o kart ile ? 2. bir telefonu kullanamayacakmıyız ?

Bu konularda sizlerden fikir veya bilgi istiyorum. lütfen bana bir cevap yazarsanız sevinirim.. :(

Birde telefonların 3 üde 12 Temmuz dan sonra geldi. Ama bunlardan bi tanesinin kaydı için gelen mesajdaki imei no. telde ki ile aynı yani o 2 gun içinde kayıt altına alınacak fakat digerleri için ne yapmam gerekiyor :S :(

Şimdiden cevaplarınız için tesekkur ederim.

• o su demek. bir zaman siz kartınızı başka telefona takmıssınız. siztem ozaman sizi tesbit etmiş. onemli deil. hangi telefonu kullanmak isterseniz onun imesi nosu sizi ilgi,lendirir. kayıt olan telefondurdur. hat deildir. o yusden kayıtlı bir telefonu her kart ile kullanabilirsin. su link te ayrinri vardı:http://www.tele.com.tr/blog_commentobasin.asp?blog_id=2262&telekom=Cep telefonlarına uyarılar geliyor, kafalar karışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 6 Aralık 2005, 21:43:20 >
  • cevabın için öncelikle tesekkurler. Ama ben zaten biliyorum telefonun kayıtlı olmasını.. Evet 12 Temmuzdan önce baska bir telefon kullanıyordum. Ama o telefon suan yok. Hatta bende olmasını bırakın piyasa da yok kırmıstım ben o telefonu :( ve simdi bana gelen mesajdaki imei no eger ki o telefona aitse ben onu onaylarsam nasıl olcak bunu anlayamadım ben zaten :(

Farzedelimki onayladım o imei no kaydedildi. Ama suan kullandıgım telefon o telefon degil. Peki bu elimdekini ne yapacagım.. :(
  • İyi bir fikre benziyor peki yeni telefonumuzun imei numarasını istediğimiz numarayla değiştirmenin bir yolu varmı???? varsa bu işi yapan birini mi bulmamız mı lazım??? veya internette bunu yapabilecek bir program bulabilirmiyim :) not: bende bir K750i var
    quote:

Orjinalden alıntı: akay635

quote:

Orjinalden alıntı: tekelibey

Akla gelen çok soru var, piyasada yüzbinlerce 13 Temmuz 2005 tarihinden sonra sisteme giren telefon var hatta milyonlarca diyelim, şimdi mevcut yönetmeliğe göre ya da kanuna göre bu telefonlar GSM operatörleri tarafından otomatik olarak bloke edilecek. Buraya kadar herkes hemfikir. Belirli olmayan şu hususlar var, piyasada aynı zamanda yüzbinlerce de aynı IMEI numarasını kullanan IMEI kopyalanmış telefon var, vatandaş gitti diyelim ki piyasada IMEI kopyalanmış numaralardan birisini kaçak ve kayıt dışı telefonuna kopyalattı onun telefonuna da sisteme dahil olma izni verilecek mi, ki verileceği söylendi haksızlık değil mi bu? O zaman millet gitsin telefonlarına IMEI numarası kopyalatsın işte çözüm.
    Diğer bir yöntem de IMEI kayıtlı görünen eski model ucuz bir telefonun IMEI numarasını yeni pahalı ama kayıtdışı olan kaçak telefona yükletmek bunu da kullanan y ada aklımıza gelmeyen nice yöntemlerle bunu yapmaya çalşan olacak güzel yurdumda yurdum insanları.. hayırlısı bakalım nasıl altından kalkılacak bunun ya da oldu bittiye mi gelecek 21. yüzyıl dünyası ama Türkiyesinde!...

Vallahi tebrik ederim ince bir ayrıntıyı yakalamışsın. Televizyonda Telekom yetkilisini dinlerken bu durum benimde dikkatimi çekmişti. 13 temmuzdan sonra alınan kaçak telefonun imei' si sistemde kayıtlı bir imei ile değiştirildiğinde yasaya göre kapatılması gereken telefon af kapsamına girmiş oluyor. Anlayacağınız insanı usulsüz iş yapmaya zorluyorlar.

• yaa benim 7610 telefonum 12 temmuzda geldi türkiyeye ama müsteri hizmetleri diyoki yurt dışından gelen telefonlar fatura ibraz edilmediği takdirde bloke edilecek ve sanırım faturada ingilterede kaybolmuş ne yapmalıyım bi fikir verin yaaaa...??????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: turuncu

simdi benim 2 telefonum var 2 si de ne de baktim kayitli. ama bana 2 farkli msj geldi YASALUYARI basliginda. ve iki msjda da 2 farkli imei numarası var dogal olarak. yalnız dogal olmayan su ki o iki imei de benim numaralarima ait degil. yani bendeki telefonlarin imei nos u .bana gelen mesajlardaki imeilerle birbirini tutmuyo . neki simdi bu?

benim imeiler sonucta kayıtlı gozukuyo ama bana yine de msj geliyo hem de msj da ki imeiler bana ait degil?

valla az önce banada mesaj geldi ve gelen numara benimkinden farklı ve 2 gün içinde hayır demezsem 50 kontür düşeceklermş iyide ımei numaram kayıtlı geçenlerde başka bi arkadaşın telefonunu kullanmıştım herhalde o zaman kontrol edildi...
    bu durumda hayır cevabı yazmalıyız diye düşünüyorum ne de olsa benim telefonun imei si zaten kayıtlı...

öyle değilmi???

• Diyelim ki benim telefonum pakistandan geldi garanti belgesi var ama faturası yok ayrıca garanti belgesi doğal olarak arapça şimdi ben ne yapacağım arapça bilen bir abone merkezi mi bulayım yada daha iyisi iyi kalpli bir abone merkezi bulmak telefonu kayıt altına alırken ne yapıyorlar faturanın fotokopisini mi çekiyorlar??? milyonlarca evraktaki milyonlarca numarayı kim kontrol edebilir. benim garanti belgesini fatura diye yollasa biri alıp tercümemi ettirecek
  • Benim cep e mesaj geldi turkcellden şu şu imei numaranızı bilmem ne şekilde 50 kontür alcaz die.
    Ama benim telin seri nosu farklı ve de benim telefon imei si sitede kayıtlı gözüküyor ne olcak şimdi

Hat önceden başka telde kullanılıyordu onu mu algılıyor ne yapmak lasm bu durumda bilen varmıdır ?
  • madem bizi memnun etmek istiyorlar o zaman kaçak
    quote:

Orjinalden alıntı: badboy87

quote:

Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi

Bu AKP hükümetinin bir oyunudur kanmayın, nerden para toplayacaklarını şaşırdılar şerefsizler 5ytl'nizi sokağa atmayın hiç birşey yapamazlar korkmayın...

ne alakası var oyunla veya para toplamakla. para aldıkları cihazlar gümrük vergisi verilmeden ülkeye sokulan cihazlar. üstelik 5ytl gibi çok düşük bir fiyata (telefonların fiyatlarını baz alarak söylüyorum) çalıntı, kaçak, yasa dışı işlerin yapılmaması için yasa çıkartılıyor sen hala şerefsizler oyun yapıyor diyorsun. ne yapsınlar memnun etmek için anlayamadım gitti.

çının günahını vatandaştan çıkarmasın. o 5 ytl yi kaçakçıdan almanın yollarını bulsun. ne ala kaçakçı ülkeye bunları getirmeye devam edicek, cezasını halk çekicek.oldu gözlerim doldu...

• alooo
  • quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

o su demek. bir zaman siz kartınızı başka telefona takmıssınız. siztem ozaman sizi tesbit etmiş. onemli deil. hangi telefonu kullanmak isterseniz onun imesi nosu sizi ilgi,lendirir. kayıt olan telefondurdur. hat deildir. o yusden kayıtlı bir telefonu her kart ile kullanabilirsin. su link te ayrinri vardı:http://www.tele.com.tr/blog_commentobasin.asp?blog_id=2262&telekom=Cep telefonlarına uyarılar geliyor, kafalar karışıyor

Dün telefonu arkadaşa verdim onda kaytlı değil diye msj gelmiş şimdi kayıtlı değilmi olur?

• 449123891803974
  • İMe Sorgulamsında kayıtlı görünen cihaz için bu gün Turkcell 'den mesaj geldi İME niz kolonlanmış 5 milyon karşılığı SMS hesabınızdn düşülecek istemiyorsanız hayır yazarak mesaj gönderin diye... ama benim tel faturası var bu nedir ?
  • Arkadaşlar benim sitemden Cep telefonu IMEI sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

http://www.maviok.com/
  • YASALUYARI : 4905xxxx... IMEI li cihaziniz kayit disi. Turkcell 5YTL kayit bedelini HediyeCEll puaninizdan dusuyor. Istemiyorsaniz 2gun icinde HAYIR yazin 2448 e gonderin

Gelen arkadaslar biliyorlardir, gelen mesaj bu sekilde. Ayni gun icinde 3 ayri mesaj aldim. 2 numara eski telefonlarima ait herhalde bakmadim, 3. numara su an kullandigima ait. Kullanmadigim telefonlara ait mesajlara Hayir diye cevap verdim, ama uygulama ile ilgili bir yanit gelmedi sms olarak. Ayrica ayni hattan Hayir mesaji yolladigim icin kullandigim telefonun da engellenmeyeceginden emin olamadim. (Bu arada 3 telefonunda faturasi elimde, benimki kismetsizlik sanırım biraz)

Enteresan bir noktada mesajin yollanma sekli. Eger hat ile kullanilmis tum imei numaralarina bu mesaj yollaniyorsa diye dusunun. O zaman ayni telefon icin birden fazla kisiye mesaj gidiyor ve herkesten yine ayni telefon icin 5 YTL alinmak isteniyor demektir.

Ne dersiniz?
  • telefonculara yeni bir gelir kaynağı doğdu bence.
    elinizdeki kayıtlı ucuz bir telin imei sini yurt dışından getilen pahalı bir telefona yüklemek mümkün bu durumda devlet ne yapacak.telefon üreticileri imei nosu değişmeyen bir tel üretirse bunun önüne geçilir yoksa kaçak işi yavaşlayarak devam eder gibime geliyor.
    mesela bana kullanmadığım ama bende olan eski bir motorola telin imeisi yle beraber kullandığım telin kayıt yapılması için mesaj geldi ben her ikisinide kayıt ettirecem.bu imei nosunu yeni tele klonlandığı zaman rahatlıkla kullanılabilir .
    seneler önce nokia 7110 telefonomu internette bulduğum bir programla çok kolay bir şekilde imei nosunu değiştirmiştim.
    devletin bu işten karlı çıkacağı kesin(eğer çarşafa dolanmadan yapabilirlerse) zaralı çıkacaklar ise her zamanki gibi vatandaş olacak...
  • Ya ben IMEI me internetten baktığımda kayıtlı yazıyordu ama şimdi mesaj geldi gidicek 50 kontör
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.