peki bişey sorcam, daha önce yazmıştım aslında da şimdi benim 1 günden az kaldı simkart telde fakat dediğiniz gibi simkart la imei eşleşiyor olabilir. şuan ise elimde garantili kayıtlı bir tel var. operatörler mesaj yollamaya başladığında bana genede yollarlarmı mesaj?28 ağustos tarihinde başlandığında bende garantili telefon olcak ve de hatta bu kayıtlı telefonun içinde.
kullandıgınız sim card faturalı tlf,da iise sorunyok ..senin sim card mecburen kayıtlı başka alternetif yok sen hangi tlf takarsan onu kullanıyor görünüyorsun tmm...üç tane sim card var sürekli degiştrip kullanıyorsun o fark etmiyor veri tabanını birleştiriyorlar 3 servis saglayıcıda...
Ya iyice karıştırdık olayı. Operatörler neye göre mesaj gönderecek ona kafa yoralım biraz. Diyelimki telefonu ben 2-3 gün kullandım başkasına verdim o kullanmaya başladı. Operatör mesajı kime gönderecek, telefonu kullanmakta olan kişiyemi? Sanırım operatör mesaj göndereceği anda kaçak telefona hangi sim kart takılı ise ona mesajı gönderecek. Aslında telekomun yapması gereken en basit ve kolay iş bence bu. Yani 14 temmuz gibi bir sınır koymayacak, 14 aralığa kadar operatör sisteminde olan fakat kayıt ettirilmemiş imeilere mesaj gönderip kayıt yapılmasını istemek.
Visualize, operatör mesajı o anda kaçak telefona kimin sim kartı takılı ise onamı gönderecek?
yıl sonuna kadar bu iş sürer ...senin kartın sorgulanmıyor tlf sorgulanıyor o sürelerde calışan tlf,lar kayıtlı ise sorun yok kayıt dışı ise mesajı gönderecek zaten 2 kere mesaj diyor bide netten sorgula diyorya kendinde sorguladıktan sonra gideceksin kayıt olacak...tlf hiç kart girmedi kayıtsız süre bitti tlf kayıtlı degil imei bloklanacak acarsan acmazsan zaten işe yaramıyor tmm.
quote:
Orjinalden alıntı: akay635
Visualize, operatör mesajı o anda kaçak telefona kimin sim kartı takılı ise onamı gönderecek?
yani başka sansı yok ...
Yoksa şöylemi olacak: 12 yada 14 temmuzdan önceki kaçak imei' ler tespit edilecek, daha sonra bu imeilere sahip telefonlara (mesaj gönderileceği anda) kimlerin sim kartı takılı ise onlara gelin kayıt ettirn diye mesaj gönderecek. En kötüsüde bu olur zaten.
quote:
Yoksa şöylemi olacak: 12 yada 14 temmuzdan önceki kaçak imei' ler tespit edilecek, daha sonra bu imeilere sahip telefonlara (mesaj gönderileceği anda) kimlerin sim kartı takılı ise onlara gelin kayıt ettirn diye mesaj gönderecek. En kötüsüde bu olur zaten.
zaten öyle ifade ediyorlar tesip edilmiş olması lazım sonrasını nasıl bilecek yoksa..
Yorumlara göre 14 temmuzdan sonra alanlar kayıt ettiremeyecek. Yada daha fazla ceza ödeyerek kayıt ettirecek.
quote:
Orjinalden alıntı: visualize
quote:
Visualize, senin fikrin nedir? 14 temmuzdan sonra alanlarda telefonlarını kayıt ettirebilecekmi.
benim kişisel tahminim kabul edecek belki biraz hafife almak gibi size gelir ama devlet vatandaşını magdur etmez kaçak satışı önlemek onun görevi vatandaşın degil ,bir ufak ihtimal az bir fark olabilir 5ytl degilde X ceza ama diyorum az bir ihtimal ...sorumluluk almam bu tahminimden aaa...
...???
ozaman soyle bir durum olmazmı:eger telefonu 14 temmuzdan sonra aldıysan ve mesaj gönderilme döneminde de o telefonu kullanıyorsan sana ne mesaj gelir kayıt yaptır diye nede sonradan kayıt yaptırabilirsin,yani telefon kullanılmaz birdaha ki bu zaten bir ceza.ama eğer mesaj yollama döneminde hattında garantili telefon varsa herhangi bir yaptırım söz konusu olmaz, mesaj döneminden önce spot telefon kullanmış olsan dahi. vede söylede birşey var spotun o dönemde kullanım amacı da farklı olabilir (denemek için, arkadaşın telefonu,telefoncuda vs..)siz nedersiniz?
Söylediklerimizin hepsi olasılık. 14 temmuzdan sonra alınanlar için kayıt işlemi yapılmayıp, 14 aralıktada kapatılabilir.
zaten suan itibariyle kapatılacak gibi gözüküyor 14 temmuz sonrası. benim merka ettiğim o taihten sonra spotu verip yerine garantili alsakta cezai bir işlem uygulanırmı genede?çünkü eğer faturalı telefon alınırsa mesaj yollama döneminde kayıtlı gözükecek..cidden karışık bir durum.
ewet bole olasılıklarla telefon alırsanız telefonunuzu kaybedebilirsiniz deil kaybedersiniz yani!!
Ne Zaman ve Nereye Yatıracağımız Belli Oldu Mu??
Eyvah ki eyvah... operatörler Ağustos 'tan sonra mesaj göndermeye başlayacaklar.. demek ki bu muhabbet ve belirsizlik en az 1 ay daha böyle devam edecek... bitmezzz
Benim fikrimce SMS gönderdikleri anda kayıtlı olmayan ne kadar telefon varsa hepsine mesaj atacaklar.. Bu forumda gördük ki 14 Temmuz öncesi alan herkes bulunamadı diyor... 1, 1.5 yıl önce spot alan kişilere bile bulunamadı diyor..
Valla ben girdim imei numarasını girdim 17haneli kayıtlı dedi 15hane falan demedi
quote:
Orjinalden alıntı: esarikaya
Eyvah ki eyvah... operatörler Ağustos 'tan sonra mesaj göndermeye başlayacaklar.. demek ki bu muhabbet ve belirsizlik en az 1 ay daha böyle devam edecek... bitmezzz
Benim fikrimce SMS gönderdikleri anda kayıtlı olmayan ne kadar telefon varsa hepsine mesaj atacaklar.. Bu forumda gördük ki 14 Temmuz öncesi alan herkes bulunamadı diyor... 1, 1.5 yıl önce spot alan kişilere bile bulunamadı diyor..
kardeş spotlar zaten kayıtsız gelin kayıt yapalım deniyor sorgulama yaptıgında faturalı tlf icin bulundu der bazı arkadaşlarda faturalı oldugu halde kayıt bulunamadı diyor o durumdada fatura ile gidip para ödemeyecekler ... not:14-07-2005 ten evvel alınan kullanılan tlf imei bizde saklı diyor devlet siz bu imei bize gelip yasal kayıt,a çevirin şu an kaçak görünüyorsunuz diyor.. kayıt yok:yasal degil kullandıgınız no demek sizi 5ytl af ediyoruz gelin kayıt yapın demek kayıt bulundu-kayıtlı :sistemde faturalı gözüküyorsunuz sorun yok demek...
quote:
Orjinalden alıntı: visualize
quote:
Orjinalden alıntı: esarikaya
kardeş spotlar zaten kayıtsız gelin kayıt yapalım deniyor sorgulama yaptıgında faturalı tlf icin bulundu der bazı arkadaşlarda faturalı oldugu halde kayıt bulunamadı diyor o durumdada fatura ile gidip para ödemeyecekler ... not:14-07-2005 ten evvel alınan kullanılan tlf imei bizde saklı diyor devlet siz bu imei bize gelip yasal kayıt,a çevirin şu an kaçak görünüyorsunuz diyor.. kayıt yok:yasal degil kullandıgınız no demek sizi 5ytl af ediyoruz gelin kayıt yapın demek kayıt bulundu-kayıtlı :sistemde faturalı gözüküyorsunuz sorun yok demek...
Yaw anlatamadım galiba.. Daha açık yazmaya çalışayım..
secco24 nickli arkadaş diyor ki; imei no aramasında 3 farklı sonuç çıkıyor
KAYITLI -> Bir sorun yok
KAYIT DIŞI -> 14 Temmuz öncesi alınan spotlar ve kayıt edilmemiş bazı faturalı garantili telefonlar için bu sonuç çıkıyor. Spot olanlar 5YTL karşılığı, faturalı olanlar ise faturalarını göstererek para ödemeden kayıt yaptıracak
BULUNAMADI -> 14 Temmuz sonrası alınan spot telefonlar için bu sonuç çıkıyor ve kesinlikle kaydı yapılmayacak, 5 ay sonunda kullanıma kapatılacak.
Ben de diyorum ki, 14 Temmuz öncesinde spot alan bir çok kişi bu forumda yazdı sorgu sonucunu. Herkes BULUNAMADI diyor. Yani iş tam bir muamma. Eğer 14 Temmuz öncesi alınan spot telefonlar bir şekilde kaydedildiyse niye herkese bulunamadı diyor sistem. Bu durumda 14 Temmuz gibi bir ayrım yapılmadan bütün spot telefonlara kayıt imkanı verilecek diye düşünüyorum.. Eğer bu olmazsa bir çok spot telefon kullanıma kapatılacak.. Bekleyip göreceğiz.. Ağustos ayının sonunda operatörler SMS göndermeye başlayacakmış.. O zaman netlik kazanır her şey.. Yeterince açık sanırım.
yaw o site duzgun çalışmıyor yoksa adamlarda o 14 temmuzdan onceki 12 milyon kayıtsız telefonların imei leri war onları kaydedecekler belli yani öncesi sonrasi. ben telekominikasyon kurumuna mesaj yazdım cevap bole diyordu yani.