Şimdi Ara

::::IMEI SORGULAMA:::: (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
918
Cevap
0
Favori
1.577.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: visualize

evet imal kodu klonlama işi çalıntı tlf için yapılmıştır yoksa neden yapılsın birde bir kac kez distributör soyulmuş çeşitli ülkelerde çok büyük miktarlarda tlf çalınmış ve bunlar takip yapılmasın diye klonlanmış ve kaçak yollardan getirilmiş tüm dünyada yasal boşluk olan ülkelerde satılmış...klonlonan nolar asagıdaki topicte var ...

http://forum.donanimhaber.com/m_1517487/mpage_1/key_imei//tm.htm#1517487

Alıntıları Göster
    ne zaman kayıt işlemleri başlayacak ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

ulen bu avea bayiden aldigim faturali telefon da kayıt dışı gorunuyor. daha öncede bazı avea bayilerinden alanların telefonları kayıt dışı çıktı. aveada kaçakçılık yapıyor herhalde. neyseki faturası duruyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: subuti

ulen bu avea bayiden aldigim faturali telefon da kayıt dışı gorunuyor. daha öncede bazı avea bayilerinden alanların telefonları kayıt dışı çıktı. aveada kaçakçılık yapıyor herhalde. neyseki faturası duruyor.

aynen kardeş ben de avea bayinden almıştım gerçi benim bir bucuk yıl oldu tam ama faturam da war kapı gibi bulunamadı dio yaaaaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: athena7

quote:

Orjinalden alıntı: subuti

aynen kardeş ben de avea bayinden almıştım gerçi benim bir bucuk yıl oldu tam ama faturam da war kapı gibi bulunamadı dio yaaaaaa

Alıntıları Göster
    ben şimdi spot tel alsam kayıt yaptıramıcakmıyım
    bence o 14 temmuz satıcılar için yani bu tarihten sonra satış yapanlar ceza alcak

• quote:

1-Telefonun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılacak? Kayıt dışı telefona sahip olan abonelere, kayıt altına aldırmaları yönünde kısa mesaj (SMS) gönderilecek.
    2- Abone, ne yapacak? Bu mesajı alan abone, 12 Temmuz 2005'ten itibaren beş ay içinde Telekomünikasyon Kurumu'nca öngörülen belgelerle birlikte Kurum'a ya da Kurum'un göstereceği yere başvuracak.
    3- İstenen belgeler neler? Kurum yayımlayacağı tebliğlerle bu konuya açıklık getirecek.
    4- Abone, para ödeyecek mi? Bu kapsamdaki cebin kayıt altına alınması için aboneden, 5 YTL tahsil edilecek. Kayıt yaptıran abonenin telefonu, karadan beyaz listeye alınacak.
    5- Bu bir af mı? Bu bir af değil. Çalıntı telefonlar kayıt altına alınmakla birlikte idari anlamda takip devam edecek.
    6-Kayıt yaptırılmazsa ne olacak? Operatörler; tanınan süre içinde kayıt altına alınmayan telefonları bloke ederek, konuşmaya kapatacak.
    7- 5 ay içinde herhangi bir tarihde kaçak ceplere 2 kere sms atılacak
    Teli kayıt ettirin yazacak nereye kayıt ettireceğin gelen sms de yazacak
    8-1 ARALIK ta bir kere daha aynı mesaj son uyarı gelecek

9-14 aralık tan sonra kayıt dışı ceplerin kapanması için GSM firmalarına talimat geçilecek

10-GSM bu talimata uymazsa para cezası alacak...

11-Kayıt işlemleri 28 AĞUSTOS 2005 ten sonra başlayacak

12-Faturalı olup ta Kayıtlı olmayan cepler fatura gösterilmesi durumunda 5 YTL ödemesi gerekmiyor...

13-13 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren ve kaçak cep telefon kullanımıyla ilgili olarak ağır cezalar gerektiren yasa değişikliği bir çok kişinin başını derde sokacak. Çünkü 14 Temmuz tarihinden itibaren 'sıfır kaçak' telefonu alanlar hakkında hukuki süreç başlatılacak. Buna göre faturasız kaçak cep telefonu kullananlar 100 YTl'den 10 bin YTL'ye kadar para cezasına çarptırılabilecek.
    14-14 Temmuz'da ya da daha ileri tarihte kaçak cep telefonu alanlar 5 YTL ödeyerek kayıt yaptırabilecek mi?
    Hayır yaptıramayacak. Çünkü tarih yasa ile belirlenmiş, milad 14 Temmuz. 5 Aralık tarihinden itibaren bu telefonlara baz istasyonları sinyal göndermeyecek ve cep telefonlarınız çalışmayacak. Tek bir kurtuluş noktası var, cep telefonunuzun faturası olması. Eğer fatura varsa, faturayı kesen hakkında işlem başlatılacak. Ancak faturalı kaçak cep telefonunun kayıt altına alınıp alınmayacağı genelgeyle belli olacak.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: visualize

1-Telefonun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılacak? Kayıt dışı telefona sahip olan abonelere, kayıt altına aldırmaları yönünde kısa mesaj (SMS) gönderilecek.
    2- Abone, ne yapacak? Bu mesajı alan abone, 12 Temmuz 2005'ten itibaren beş ay içinde Telekomünikasyon Kurumu'nca öngörülen belgelerle birlikte Kurum'a ya da Kurum'un göstereceği yere başvuracak.
    3- İstenen belgeler neler? Kurum yayımlayacağı tebliğlerle bu konuya açıklık getirecek.
    4- Abone, para ödeyecek mi? Bu kapsamdaki cebin kayıt altına alınması için aboneden, 5 YTL tahsil edilecek. Kayıt yaptıran abonenin telefonu, karadan beyaz listeye alınacak.
    5- Bu bir af mı? Bu bir af değil. Çalıntı telefonlar kayıt altına alınmakla birlikte idari anlamda takip devam edecek.
    6-Kayıt yaptırılmazsa ne olacak? Operatörler; tanınan süre içinde kayıt altına alınmayan telefonları bloke ederek, konuşmaya kapatacak.

9-14 aralık tan sonra kayıt dışı ceplerin kapanması için GSM firmalarına talimat geçilecek

12-Faturalı olup ta Kayıtlı olmayan cepler fatura gösterilmesi durumunda 5 YTL ödemesi gerekmiyor...

13-13 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren ve kaçak cep telefon kullanımıyla ilgili olarak ağır cezalar gerektiren yasa değişikliği bir çok kişinin başını derde sokacak. Çünkü 14 Temmuz tarihinden itibaren 'sıfır kaçak' telefonu alanlar hakkında hukuki süreç başlatılacak. Buna göre faturasız kaçak cep telefonu kullananlar 100 YTl'den 10 bin YTL'ye kadar para cezasına çarptırılabilecek.
    14-14 Temmuz'da ya da daha ileri tarihte kaçak cep telefonu alanlar 5 YTL ödeyerek kayıt yaptırabilecek mi?
    Hayır yaptıramayacak. Çünkü tarih yasa ile belirlenmiş, milad 14 Temmuz. 5 Aralık tarihinden itibaren bu telefonlara baz istasyonları sinyal göndermeyecek ve cep telefonlarınız çalışmayacak. Tek bir kurtuluş noktası var, cep telefonunuzun faturası olması. Eğer fatura varsa, faturayı kesen hakkında işlem başlatılacak. Ancak faturalı kaçak cep telefonunun kayıt altına alınıp alınmayacağı genelgeyle belli olacak.

bunu nerden aldın kanunda bole şeyler yazmıyor kaynagı nedir bu yazının zaten herkes bişeler diyo

• quote:

Orijinalden alıntı: ogguzko

quote:

bunu nerden aldın kanunda bole şeyler yazmıyor kaynagı nedir bu yazının zaten herkes bişeler diyo

Alıntıları Göster
    14 temmuz oncesi alınan tellerede bulunamadı veya kayıtdışı diyor sonra alınan tellerede aynısını diyor farketmiyor yani

• quote:

14 temmuz oncesi alınan tellerede bulunamadı veya kayıtdışı diyor sonra alınan tellerede aynısını diyor farketmiyor yani

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

1:kanunda yazmıyorsa sen neyi okudun paylaş bizimle...
    2:spot tlf sim kartı takınca osime o telefonun imei ile eşlenmiş oluyor temmuz 14 ten evvel bu işlem yapıldıysa diger spotlarla aynı şekilde 5ytl karşılıgı kayıt altına alınacak ..
    3:gazetelerden toparladım kaynak soruyorsan millyet+vatan+kurumun verdigi siteden
    4:spotsa sordugun tlf,lar kayıt yok tabiki ama 5ytl karşılıgı af edilecek ve kayıt altına alınacak
    5:faturalı ise sordugun tlf,lar kayıtlı gözükmüyorsa ozaman faturanla gidip kayıt yaptıracaksın onun takibini devlet yapacak ..(faturası var ama neden kayıtı yok o kısım seni ilgilendirmiyor sana faturayı kesen başı agrıyacak)
    6:bunlardanda birşey çıkmıyorsa bizden bukadar gerisini araştır derim iyi günler (bu konunun bazı ayakları tam belirlenmemiş ama bizi ilgilendiren tarafı tmm)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

1:kanunda yazmıyorsa sen neyi okudun paylaş bizimle...
    2:spot tlf sim kartı takınca osime o telefonun imei ile eşlenmiş oluyor temmuz 14 ten evvel bu işlem yapıldıysa diger spotlarla aynı şekilde 5ytl karşılıgı kayıt altına alınacak ..
    3:gazetelerden toparladım kaynak soruyorsan millyet+vatan+kurumun verdigi siteden
    4:spotsa sordugun tlf,lar kayıt yok tabiki ama 5ytl karşılıgı af edilecek ve kayıt altına alınacak
    5:faturalı ise sordugun tlf,lar kayıtlı gözükmüyorsa ozaman faturanla gidip kayıt yaptıracaksın onun takibini devlet yapacak ..(faturası var ama neden kayıtı yok o kısım seni ilgilendirmiyor sana faturayı kesen başı agrıyacak)
    6:bunlardanda birşey çıkmıyorsa bizden bukadar gerisini araştır derim iyi günler (bu konunun bazı ayakları tam belirlenmemiş ama bizi ilgilendiren tarafı tmm)

Alıntıları Göster
    yani ben bu hafta spot k750i alsam kayıt ettirebilecekmiyim??????

• quote:

yani ben bu hafta spot k750i alsam kayıt ettirebilecekmiyim??????

Alıntıları Göster
    hayır...kayıt ettiremezsin şu an için böyle....yukardada yazıyor zaten...istersen birde buraya bak..
    http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=23.07.2005&Newsid=57435&Categoryid=1

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

hakkaten ne kutusunda var nede telefonun içinde

neyse ben elimdeki faturaya bakarım

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şimdi ben cuma spot almıştım, 14 temmuz olayını okuduktan sonra gittim dedim adama bana garantili ver, sen bana soylemedin boyle birşey olduğunu diye..şimdi garantili telefon var elimde. spot birkaç saat kaldı yani.direk geri verdim. bu durumda da şu yasal işleme maruz kalırmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahora

arkadaşlar şimdi ben cuma spot almıştım, 14 temmuz olayını okuduktan sonra gittim dedim adama bana garantili ver, sen bana soylemedin boyle birşey olduğunu diye..şimdi garantili telefon var elimde. spot birkaç saat kaldı yani.direk geri verdim. bu durumda da şu yasal işleme maruz kalırmıyım?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sahora

hayır iyi yapmışsın faturalıya dönmüşsün artık bile bile alınmaz devlet vatandası madur etmez ama bir yere kadar adamlar duyurdu almayın diyorlar artık top bizde...

• quote:

Orijinalden alıntı: sahora

Alıntıları Göster
    tmm ozaman garantili k750i alcaz ama fiyatların 650ytl ye düşmesini beklicez. nezaman düşer 650 ye çok beklermiyim.şuan ist da en düşük garantili k750i nerden alabilirim kaça???????
  • quote:

tmm ozaman garantili k750i alcaz ama fiyatların 650ytl ye düşmesini beklicez. nezaman düşer 650 ye çok beklermiyim.şuan ist da en düşük garantili k750i nerden alabilirim kaça???????

Alıntıları Göster
    allah aşkına biri detaylı yazsın benim garantili faturalı bi k750 im var bulunamadı yazdı ben kayıt altına alabilecekmiyim bana uyarı mesajı gelecekmi yoksa kayıt dışı yazanlara mı gelecek bu msj söylermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoo1907 -- 25 Temmuz 2005, 14:19:02 >
  • quote:

hayır...kayıt ettiremezsin şu an için böyle....yukardada yazıyor zaten...istersen birde buraya bak..
    http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=23.07.2005&Newsid=57435&Categoryid=1

Alıntıları Göster
    quote:

Vatani.com ne ya , Hurriyet, CnnTurk veya ntvmsnbc olsa bisiyi demicem, garantili tel satan firmalardan biri yazdirmistir bu haberi. Kanun ne 12 temmuz diye bir ibare var nede baska birsey, zaten imei sorgulama basligina bakarsaniz 12 temmuz dan once alinmis spotlarin cogu bulunamadi veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzturkgem

quote:

Vatani.com ne ya , Hurriyet, CnnTurk veya ntvmsnbc olsa bisiyi demicem, garantili tel satan firmalardan biri yazdirmistir bu haberi. Kanun ne 12 temmuz diye bir ibare var nede baska birsey, zaten imei sorgulama basligina bakarsaniz 12 temmuz dan once alinmis spotlarin cogu bulunamadi veriyor.

Alıntıları Göster
    telekominikasyon kurumuna email yolladım cevap gelince herşey açığa çıkar bakalım.sizde yazınki cevap versinlerwww.tk.gov.tr den bi bakın ok.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir_sevdalısı

quote:

Orjinalden alıntı: faruk

17.07.2005 de vatan bilgisayardan cx70 aldık ama bu sitede imei numarası gözükmüyor.Yani şu anda tamamı yazılmış değil.Bu sitenin güncellenmesi lazım

Umarım dediğin gibidir.. Ama bence Vatan'ın bir üçkağıdı var gibi. Çünkü sattıkları telefonlarda K.V.K, Genpa , Netcell gibi şirketlerin logo ya da hologramı yoktu.

Alıntıları Göster
    arkadaslar benım telefon spot ben o zaman kendımı bogaz koprusundenmı atayım bence rahat olmak gerek dıye dusunuyorum bıraz relax yanı sıkıntı yapmayın boyle ufak tefek seyler ıcın..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzturkgem

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

quote:

+vatan dan baska bir yerde de cikmadi bu yazi,pis herifler iste.milleti kandiriolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrasH

quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

quote:

+vatan dan baska bir yerde de cikmadi bu yazi,pis herifler iste.milleti kandiriolar.

Alıntıları Göster
    quote:

Elinde fatura var problem olmaz, hiç para ödemeden kayıt ettirebileceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: akay635

quote:

Elinde fatura var problem olmaz, hiç para ödemeden kayıt ettirebileceksin.

Alıntıları Göster
    akay heralde bana yazdın
  • quote:

Orijinalden alıntı: evoo1907

akay heralde bana yazdın

Alıntıları Göster
    Evet sana yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar içinizi rahatlatmak için garanti veren şirketi arayın ben öyle yaptım ve dedilerki telefonumuz garanti altındadır ve imei si yasal dır bi durum olması halinde bize gönderin telekominkasyon kurumunun imei si bi işe yaramıyo (tam olarak öyle demediler ama o anlama geli,o)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.