Şimdi Ara

imleç link uyuşmazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ie kullanmak zorunda olduğum siteler dışında genel olarak chrome kullanıyorum. Bazı sitelerde fare imleciyle linkler arasında uyuşmazlık problemi yaşıyorum. Şöyle ki:

Sayfanın sağına gittikçe sayfadaki linklere tıklayabilmem için imleci biraz daha sağa almak zorunda kalıyorum. Kabaca anlatmak gerekirse, aynı satırda

AAAAAAA BBBBBBB CCCCCCC DDDDDDD

şeklinde linkler olsun. Bu linkler resim de olabilir metin de veya düğme de olabilir. AAAAAAA linkinde problem yok, imleci ilk A hizasına getirdiğimde linke tıklayabiliyorum. BBBBBBB'de ise ilk B hizasında değil de 2. B hizasından itibaren linke tıklayabiliyorum. CCCCCCCC'de 3. C vs. Linklerin ekrandaki konumuna göre hizalama değişebiliyor. Örneğin bazen CCCCCCCC'ye tıklayabilmek için sonraki boşluğu geçip DDDD'nin üzerine gelmem gerekebiliyor.

Bu sorun her sayfada yok. Örneğin face ve ekşi sözlükte bir problem yok ama sıcak fırsatlar ve excel.web.tr sitesinde bu sorun var. Aynı şekilde şu anda cevap yazmakta olduğum sayfada da problem yok. Sorun olan sayfayı ie'de açtığımda sorun olmuyor. Firefox'ta da problem yok.

Başka bir örnek vermek gerekirse, sitenin en üstünde :

Ana Sayfa | Profilim | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Popüler Konular | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri | Üyeler | Arama | SSS | Forum kuralları | Reklam ver | Hakkımızda | Yönetim Kadrosu | Forum Destek

şeklinde linkler var ya, o linklerden Ana sayfa, A'da iken çalışıyor ama Profilim r'de; Üyeler e ile r arasında çalışmaya başlıyor. Buna bağlı olarak Üyeler'den sonra gelen Arama'nın Ara kısmında da Üyeler linki çalışıyor.

Nedir bu sorun, neden kaynaklanır, çözüm yolu var mıdır?

• şimdi farkettim. bu sorun sadece linklerde değil sayfadaki her şey için geçerli. Örneğin bir metni seçmek istiyorsam, ekranın sağına gittikçe kelimenin başından da uzaklaşmam gerekiyor. Yani "ekranın sağ tarafında bulunan "kelime"yi seçebilmem için fareyi "k"'nin üzerine değil "m"nin üzerine getirmem gerekiyor. ancak o zaman "k"den itibaren seçebiliyorum.
  • arkadaşım şu imleç problemini çözebildin mi? Aynı sıkıntı benim pc de de mevcut.Sen çözdü isen bana da yardımcı olusan sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • once kaldirin ardindan C:\Documents and Settings\kullanici adi\Local Settings\Application Data\Google kismindaki chrome dosyasini silin tekrar kurup deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.