Şimdi Ara

In-therm MRL 300 ve General HT 300 Kablolu Oda Termostatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 5 yıldır Demirdöküm Neva kombimle Demirdöküm SD5002 haftalık programlanabilir oda termostatı kullanmaktaydım. Tasarrufu bilmem ama haftalık programlama sayesinde oldukça konfor sağladı. Ancak son 1 yıldır oda termostatı kendiliğinden reset atmakta ve devreden çıkmaktaydı. Bir süre bu şekilde kullandım ama şimdi bazen ekranda telefon işareti çıkıyor bazen de ekrandaki karakterler birbirine giriyor. Sanırım vadesi tamamen doldu. Tamir edebileceğini düşündüğüm bir yer de bulamadım.
    Bir süredir takipte olduğum başlıktaki 2 oda termostatı arasında kaldım. İkisi de yaklaşık 100 TL'lik fiyata sahip.
    Sizce hangisi daha güvenilir cihazlardır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• useyyidg U kullanıcısına yanıt
    In-therm daha iyi özelliklere sahip.
    Arkadaşım bu cihazlar çin malı al birini vur ötekine o yüzden bu kadar ucuz. Garantisi bitene kadar genelde birebir değişim yaparlar sonra ise allah kerim.
  • isa1975 İ kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm güya daha kaliteli ama o da 5 yıl içinde bozuldu. Çok para bağlamamak için bunları seçmiştim. 1000 TL'lik Neva kombi için 300 TL gibi rakamları da Siemens gibi oda termostatlarına vermek istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Valla bu noktada sana katılmamak ta imkansız. Ancak en azından şöyle bir durum var ki senin kombin ile aynı marka kullandığın oda termostadın arıza yaptığında eğer garanti kapsamındaysa gelen servis servis ücreti almıyor. Viessmann kombime bağladığım bir general ht 300 set kablosuz oda termostadımı bu güne kadar 3 kez değiştirdim. Ben bir viessmann bayii'yim. İlk taktığımda çekmedi bir çalıştı bir çalışmadı, ikincisinde yılda bir kaç kez röle takılı kaldı en sonunda 2 yıl kadar geçince ise tamamen gitti. Her seferinde servis çağırsaydım fazlasıyla farkı ödemiştim.Toptancıyla aramızdaki ticari ilişkimden dolayı tekrar yenisiyle değiştirdim.Allahtan ürünün arkasında durdular. Genel hastalıkları içlerindeki rölelerin takılı kalması. Ben işin içersinde olmamdan dolayı işimi kendim çözebiliyorum ancak sizler için durum değişebilir. Elektronik bilgin var ise kurcalarsın. Gerektiğinde iptal edip bağlantıya köprü atarak sıkıntını çözersin. Ancak bilgin yoksa oda termostad arızasına kombinin servisi haklı olarak bakmaz. Kendisine ait olmayan oda termostad arızasından mesul tutamazsın adamları. İşte benim tavsiyemde burada devreye giriyor biri gelip bakıp sıkıntıyı çözmek durumunda en azından termostadı devreden çıkartıp garantisi yoksa ücretini alıp gider.Olmadık zamanda başına gelen bu durumla başedebilecek teknik bilgin varsa hiç durma. Değilse herkes burada işin artısını eksisini yazmış ve hatta başkalarının düşüncelerini eksilemiş. Kararı sen vereceksin.

• isa1975 İ kullanıcısına yanıt
    İlk kurulumu servis yaptı ama sonrasında defalarca söküp taktığım için bağlantı mantığını anladım artık. Aç/kapa tipi oda termostatları artık kendim bağlayabilirim. Siz sorun yaşadıysanız General'i eleyip şansımı In-therm ile deneyeceğim. Onu da 2 yıl kullanıp atacağız anlaşılan. Cevaplar için çok teşekkür ederim.

• In therm'i aldınız mı? Nasıl?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanuçar O kullanıcısına yanıt
    Aldım. Cihaz fena değil. Deniyorum şu an. Şimdilik gözlemlediğim sorunu bazen manuel moddan program moduna geçirmede tutukluk yapıyor. Aldığımda da olmuştu, müşteri hizmetlerini aradaım pilini çıkarın takın dedi, ve düzeldi. Eski serilerde bu sorun varmış, yeni yazılımla düzelmiş ama yine de arada sırada yapıyor. Telefondaki arkadaş çok yardımcı oldu, gönderin hemen değiştirelim dedi. Pil sökülünce düzelince gerek yok göndermenize dedi. Haftalık programını da bugün bitirdim, bakalım, göreceğiz...

merhabalar üstad,
    cihazla olan son memnuniyet durumunuz nedir cevaplarsanız sevinirim.
    artıları eksileri şeklinde bi değerlendirme yaparsanız bana çok yardımcı olmuş olacaksınız.
    aynı cihazı bende almayı düşünüyorum...

iyi forumlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanyavuz

merhabalar üstad,
    cihazla olan son memnuniyet durumunuz nedir cevaplarsanız sevinirim.
    artıları eksileri şeklinde bi değerlendirme yaparsanız bana çok yardımcı olmuş olacaksınız.
    aynı cihazı bende almayı düşünüyorum...

iyi forumlar....

Merhaba, arkadaşımız da belki cevaplar ama görmüşken yazayım dedim.

Artıları:
    + 0,1 derece hassasiyet,
    + Geniş lcd ekran,
    + İşini yapan program seçenekleri,
    + Özelliklerine göre uygun fiyatı

Eksileri:
    - Bildiğim kadarıyla manuel mod yok, 4 zaman dilim var, bu dilimlerden herhangi birinde dereceyi değiştirdiğinizde, o zaman dilimi bitip yeni zaman dilimine geçtiğinde yeni zaman dilimi için daha önce ayarlanmış dereceye göre çalışıyor.
    - Daha küçük olabilirdi, 10 cm* 10cm büyüklükte.
    - Pil göstergesinin bence düzgün çalışmaması. Benim cihazım kablolu olmasına ve pil zayıf olmamasına rağmen bir keresinde sinyal atlattı. Yani cihaz ekranında kombi yanıyor gösterdiği halde kombiyi çalıştıramamıştı. Mutlaka kaliteli (duracell vb.marka) pil kullanmanızı ve pil zayıf uyarısı vermeden pilleri yenilemenizi öneririm.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fiyatına göre iyi bir cihaz, öneririm.@erhanyavuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeremyre -- 9 Kasım 2015; 15:39:07 >

• Kombiye çekilecek kablo kaçlık olmalı, ince kablo olur mu?
  • narslanx kullanıcısına yanıt
    Tavsiye edilen 2x0,75 TTR kablo fakat telefon kablosunda bile sorun yaşamadığını söyleyenler var.
  • Usseyidg merheba in therm mrl 300 ü kullanıyormusun tasarruf durumun nedir ve manüel modda kullanılabiliyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: srcndmrc

Usseyidg merheba in therm mrl 300 ü kullanıyormusun tasarruf durumun nedir ve manüel modda kullanılabiliyor mu

Ben vaillant kombiye kullanıyorum. Şansıma aldıktan sonra havalar çok soğudu. Ama yine de tasarruf sağlıyor. Şöyle ki gerekli ayarları yaparak istemediğini zamanlarda kombinin yanmamasını sağlıyor. 85 tl ye aldım. Fiyatına göre bedava ürün bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.