Şimdi Ara

İnadına inanmak, siz ciddi misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların inancını sorgulamamak lazım. İnanç sonuçta kabul gerektiren bir şey. Sen nasıl tanrının olmadığını kabul ettiysen, başkası da olduğunu kabul eder. Bundan ötesi gereksiz tartışma, bu topik 30 sayfa uzasa gene sonuç alınmaz, çünkü tartışılan konu tamamen bakış açısıyla alakalı birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 21 Ocak 2007; 2:00:41 >
  • Allah(c.c)'ın başlangıcı ve sonu olmadığına inanmamızı saçma bulmuşsun ama sende kahinatın başlangıcı ve sonu olmadığına inanıyorum diyorsun.Başka bi topikte kaotikaylada bu noktaya gelmiştik ve o maddenin sonsuzdan beri var olduğunu savunurken,bizde o başlangıçtan beri var olan şeyin Allah olduğunu söylemiştik,senle de aynı noktada ayrılıyoruz ama ortada kesin ve her iki tarafında anlaştığı bişey var ki o da sonsuzdan beri var olan ve sonsuza kadar var olacak birşeyin olması gerekliliği.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

Allah(c.c)'ın başlangıcı ve sonu olmadığına inanmamızı saçma bulmuşsun ama sende kahinatın başlangıcı ve sonu olmadığına inanıyorum diyorsun.Başka bi topikte kaotikaylada bu noktaya gelmiştik ve o maddenin sonsuzdan beri var olduğunu savunurken,bizde o başlangıçtan beri var olan şeyin Allah olduğunu söylemiştik,senle de aynı noktada ayrılıyoruz ama ortada kesin ve her iki tarafında anlaştığı bişey var ki o da sonsuzdan beri var olan ve sonsuza kadar var olacak birşeyin olması gerekliliği.

Yani ortada bir fikir ayrılığı olmuyor bu durumda. Her iki tarafta aynı şeye inanıyor bir yerde. Zamanın başlangıcının olmadığına. Bu konuda hemfikiriz değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: krayt_dragon

önceden insanlar put yapar ona inanırlardı şimdi kendi kendine teori yapıp ona inanıyolar

+1

çünkü korkuyorlar.

ölmekten ve yanlızlıktan korkuyorlar. güçsüz kalmaktan korkuyorlar. anlamadıkları bilmedikleri şeylerden korkuyorlar. bunun için maddi veya manevi tanrılar yaratıp ona inanıp, onun bu korkularla, bilinmezlerle başa çıkacak güç olduğuna inanmaya başlıyor ve huzura kavuşuyor.

ayrıca çoğu insan sırf ailesi ve büyükleri veya arkadaşları inandığı için inanıyo. böyle gelmiş, bu kadar insan inanmış....... gibi sebeplerden dolayı.

bugün bazıları çıkıp bunca sene inanılanların bir yalan olduğunu söylemesi, tepki toplar, kabul görmez. eğer islam tarihi okumuş olsanız, bu sorunlarla mohammed'de yüzleşti, tepkiler okadar büyüdü ki mekkeden kaçmak zorunda kaldı, o zamanlar onun basit bir çözüm yolu vardı. kabul etmeyenleri katl etmek.

ama bugun kimsenin böyle bir şansı yok. ayrıca devletleri yönetenlerde insanların inanmasını onların dünyayı daha kolay yönettiğine biliyorlar. onun için bu cehaleti, hurafelerin kaldırılması için hiç bir girişim yapmıyorlar.

son olarak insan ırkının zayıf bir yapısı olduğu için, inanmaya ihtiyazcı var. bu ne olursa olsun. inanmak zorunda. inanmadığı an yok olmaya yüz tutar.

Saygılar.......

• Neyi açıklayacağım? bdfyobgsougt yi mi?

Hala mı öğrenemedin?

1: bdfyobgsougt başlangıcın olmadığını kesin olarak bilmediği için yoktur olarak özetler. Bilmediği şeye vardır demez.

2: bdfyobgsougt de ki 10. harfin karşılığı olan uzaylılar koca gözlü, kısa boylu, koca kafalı gri yaratıklar değildir. Bizden önce yaşaması muhtemel canlılardır. Bu bir organizma olabilir, ya da bir bitki. Eninde sonunda yaşayan bir canlı işte. Ne önemi var? Uzay boşluğunda hayat bu şekilde oradan oraya atlar. Ama başlangıç bilinmediği için yoktur der kısaca.

3: bdfyobgsougt öz eleştirisini yapar. Asla ben gerçeğim demez. İspatlanmamış birşey hakkında ben varım demez. Dememelidir.

4: bdfyobgsougt' nin evrim teorisi ile yakından uzaktan ilgisi yoktur.

Hala peki uzaylıların başı ne?
    bdfyobgsougt' nin ne olduğunu kendin açıklamıyorsun ki bizden ne bekliyorsun?
    O zaman kanıtla gibi sorular sormaya devam edecek misin?

Diyorum ki bdfyobgsougt bile çelişkilerle dolu. Ama asla gerçekliği ispatlanamayacağı için bdfyobgsougt en büyüktür demiyor. Daha nasıl yazacağım anlatamadım ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 21 Ocak 2007; 14:44:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

Neyi açıklayacağım? bdfyobgsougt yi mi?

Hala mı öğrenemedin?

1: bdfyobgsougt başlangıcın olmadığını kesin olarak bilmediği için yoktur olarak özetler. Bilmediği şeye vardır demez.

2: bdfyobgsougt de ki 10. harfin karşılığı olan uzaylılar koca gözlü, kısa boylu, koca kafalı gri yaratıklar değildir. Bizden önce yaşaması muhtemel canlılardır. Bu bir organizma olabilir, ya da bir bitki. Eninde sonunda yaşayan bir canlı işte. Ne önemi var? Uzay boşluğunda hayat bu şekilde oradan oraya atlar. Ama başlangıç bilinmediği için yoktur der kısaca.

3: bdfyobgsougt öz eleştirisini yapar. Asla ben gerçeğim demez. İspatlanmamış birşey hakkında ben varım demez. Dememelidir.

4: bdfyobgsougt' nin evrim teorisi ile yakından uzaktan ilgisi yoktur.

Hala peki uzaylıların başı ne?
    bdfyobgsougt' nin ne olduğunu kendin açıklamıyorsun ki bizden ne bekliyorsun?
    O zaman kanıtla gibi sorular sormaya devam edecek misin?

Diyorum ki bdfyobgsougt bile çelişkilerle dolu. Ama asla gerçekliği ispatlanamayacağı için bdfyobgsougt en büyüktür demiyor. Daha nasıl yazacağım anlatamadım ki..

ben uzaylıların başı ne diye birşey sormadım sadece mantığının garip geldiğini söledim.2. maddede yazdıgın uzaylıların varlıgını nerden biliyorsun?bilmediği şeye yoktur der demişsin uzaylıların var oldugunu biliyorsan kanıtlada görelim bilmiyorsan yok diceksin yorum yapmıcaksın.3. maddede ben asla gerçeğim demez yazmışsın madem gerçek deil neden inanıyorsun? kanıt yok hiçbirşey yok özeleştiriyle olsaydı bu işler...ha senin kanıtın ne diceksin benim kanıtım okuma yazma bilmeyen birinin yazdığı Kur'an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krayt_dragon -- 21 Ocak 2007; 15:20:14 >

• Ben de sana bunun gerçekten bir kanıt olduğu doğrulansaydı, asla ben ve benim gibi inanmayanlar olmazdı. Demek ki gerçekten bir kanıt değilmiş ki ben ve benim gibiler tarih boyunca hortladı, hortlayacak...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: krayt_dragon

quote:

Ben de sana bunun gerçekten bir kanıt olduğu doğrulansaydı, asla ben ve benim gibi inanmayanlar olmazdı. Demek ki gerçekten bir kanıt değilmiş ki ben ve benim gibiler tarih boyunca hortladı, hortlayacak...

evet kesinlikle senin gibiler olacak bu Kur'an dada yazıyor zaten. Uzaylıların torunlarıyız diyorsun o uzaylıların başka gezegenlerde yaşayarak buraya geldiklerini sölüyorsun demekki bizde ileride uzaya gidip yaşayıp başka bir gezegende hayat başlatıcaz öle değil mi? sence bir insan dünyadan başka bir gezegende nasıl yaşayabilir?

Marsta eskiden okyanusların bulunduğunu bilmiyor musun? Dere yatakları, okyanuslar vardı Marsta...

Eskiden orada vardı, şimdi burada var, yarın başka biryerde olaz mı? Nedir bu önyargı anlamıyorumki...

okyanusların olması bişeyi değiştirmez sonuçta atmosfer yok ve insan oksijensiz bir yerde yaşayamaz

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: RT5

PEKİ SENİN TOHUMLARINI KİM ATMIŞ HANGİ GEZEGENİN YARATIKLARI SENİN GİBİ BİRİNİN DOGMASINA NEDEN OLDU BUNU DA ACIKLA HADI O ZAMAN!!!!!!! PALAVRA ATIP AHKAM KESMAEK KOLAY KİMSENİN MANEVİYATINA DİL UZATAMAZSIN BU NE ETİĞE NEDE İNSANLIGA YARAŞIR

Arkadaşım, uslubumuza dikkat edelim. Burada hiç kimsenin maneviyatına dil uzatıldığı yok. Herkes kendi fikrini söylüyor. Konuyu çarpıtymayalım.

Kaotika senin gibi bir Lacrima bir de Sanctus Diavolos var beni anlayan...

Ama ne desem boş. Bazıları hala burada birşeyleri insanlara empoze etmeye çalışıyor muşum gibi zannetmeye devam ediyor. Dikkatli okumuyorlar yazdıklarımı. Kendi teorimi üstüne basabasa çürütmeye çalışıyorum bir yandan kesin bir kanıt yok diye. Sadece bdfyobgsougt gerçek olabilir diyorum. Gerçek demeye cesaret edemiyorum onların yaptığı gibi.

Ama anlamıyorlar...

• Evrim denen birşey yok diyorsun yani. Öyle mi? İnsan evrimleşemez diyorsun öyle mi?

Adem ile havva vardı başlangıçta sana göre yani siyah ve beyaz ırk.

Peki çekik gözlü Japonlar nasıl oldu? Yani 3. bir ırk nasıl oldu? Bak ben burada sana sorular sormak stemiyorum. Sormaya balasam içinde kaybolursun ve cevap veremediğin için çılgına dönersin. İnadına bana sorular soruyorsun hala peki bu nasıl? Şu nasıl? O zaman bunu aıkla bakalım! Diye...

Diyorum ki bdfyobgsougt nin varlığına ben bile inanmakta zorluk çekiyorum. Başlangıcın olmadığına inanmakta yani. Yani ortaya attığım teoriye bile inanmakta zorluk çekiyorum. Kanıtlayamadığım birşeye inanmak istiyorum. Bu bana daha mantıklı geliyor diğerinden. Böyle yapmalıyım diye düşünüyorum.
    Doğrusu bu olmalı diyorum içimden.

Ama sen sanki bir kesinlik varmış gibi, bir kanıt varmış gibi, herşey yolundaymışta dünyada tek din varmış gibi, kimsenin aklında bir sor işareti yokmuş gibi hala anlamsız br şekilde kendinden emin tavırlarında bana sorular soruyorsun.

Diyorum ki dayatmalarla değil, mantığımızla yaşamalıyız.

Sen hala peki o zaman şunu açıkla, o zaman bunu açıkla! Ben sana herşeyi mantığımın el verdiği şekilde açıkamaya çalışıyorum. Başlangıcı bilmiyorsak var dememeliyiz, olmadı demeliyiz diyorum kısaca.

Neden hala diretiyorsun? Neden sorular soruyorsun?

Sana bir tane soru sorarım, kendini kaybedersin...

Bunu mu istiyorsun yani anlamadımki, amacın ne?

• quote:

Orjinalden alıntı: Santuary

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

Uzaylılar yoq dien yoq Bakış açın ters

sana göre ters,ona göre doğru
    ayrıca Türkçede "k" harfi var biliyorsun değil mi?

İstediğim karakterlerle konuşurum kimseyi ilgilendirmez Türkçe konuşmak zorunda değilim Nicki türkçe olmayan birinden böle bi uyarı geldiğinde takan birisi olacağını sanmıyorum

Ayrıca yanlş anlamışsın Bakış açın ters derken ben şunu kastettim:Kimse ona uzaylı yoq demiyor ama o bize siz uzaylılara inanmıyorsunuz diyor

Bilgi sahibi olduktan sonra fikir sahibi olsak daha iyi olur

edit: @bdfyobgsougt

Diyorsunki kanıtlamadığım bir şeye inanmak daha doğru geliyor Tanrı yıda kanıtlayamıyorsun ve biz de nasıl olduğunu kanıtlayamıyoruz Ozmn inanmamızda bi sakınca yoq

Uzaylılara inanmıyorsunuz diye birşey demedim. Öyle birşey yazdıysam kanıtla bence. Dediğin gibi:

Bilgi sahibi olduktan sonra fikir sahibi olsak daha iyi olur :)

Ayrıca ben başından beri inanmanızda bir sakınca vardır, siz kötüsünüz, şusunuz busunuz demedimki. Öyle anlamak istemişsin. Baköyle anlamak istemeyenler çoğunluktaki cevaplardan bu anlaşlıyor. Beni savunanıda var, arka çıkanıda.

Ben başından beri herkes istediğine inansın dedim zaten. Ama inatla inanamaz, herkes benim teorime inanacak demişim gibikavramışsın belli.

Yoksa kimsenin kimseye bir sorunu yok.

bdfyobgsougt bana göre en olması muhtemel en gerçekçi gerçek teoridir. Hepsi bu...

• quote:

İstediğim karakterlerle konuşurum kimseyi ilgilendirmez Türkçe konuşmak zorunda değilim Nicki türkçe olmayan birinden böle bi uyarı geldiğinde takan birisi olacağını sanmıyorum

Ayrıca yanlş anlamışsın Bakış açın ters derken ben şunu kastettim:Kimse ona uzaylı yoq demiyor ama o bize siz uzaylılara inanmıyorsunuz diyor

sizin gibi gençler sayesinde dilimiz değişiyor,bunu demek istemiştim
    ayrıca nickim sadece sevdiğim bi gruba ve şarkıya ithafen koyulmuş bir nick,gündelik yaşamımı etkilediğini söyleyemem
    aslında nick kelimesini de kullanmamak gerek ya neyse Türkçede tam bir karşılığı yok

ikinci paragrafın için de;özür dilemem gerek sanırım,yanlış anlamışım seni

• I know that' s a song, but it' s getting a habit for some time to right it with q. I dont really think that it will be going to detrimental for Turkish. Even if it was, that dosent change anyting for me...

Demeliydin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 21 Ocak 2007; 17:01:20 >
  • hayır,neden inanmadıklarını sadece tahmin edebilirim.yaşayan inanmayan insanların sayısının milyar olduğunu sanmıyorum ve çoğu kişi de bu görüşüme katılacaktır.
    Bakın,biz inanıyoruz çünkü bizim elimizde ispatlar var,gerçekten anlatılagelmiş mucizeler var,milyonlarca alimin kerametleri var.Ve ortada bir kesinlik oluşuyor.Bunlar kesinlikle teori değildir.
    Mesela bir firavun örneğini ele alalım,hayatı boyunca kendisinin tanrı olduğunu söyledi,ona tebliğe gelen Hz.Musa yı dinlemedi,HzMusanın vesilesiyle Allah ın gösterdiği mucizeleri gözleriyle gördü ama inanmadı.Peki en sonunda ne oldu?Sular üzerine gelirken ölüceğini bilirken,secdeye kapandı!!Ve onun cesedi hala çürümeden İngilterede bir müzede duruyor.

İnanmayan insanlara bir soru sorıyım:İnsanın içinde olan bir inanç duygusu olduğuna göre madem birşeye inanmıyorsunuz,bu yetenek ne için sizde var?İnanamamak sizin bir seçiminiz elbette.
    Ama düşününki Allah sizi sorguya çektiği zaman ve sizin de "meğer gerçekten bir tanrı varmış" dediğinizi zaman yaptığınız isyan cezasız kalabilir mi?

• firavun mucizesi gerçekten inanılmaz.
    http://www.enfal.de/3000-yil.htm
  • BilenAdam101 hepimiz çekilki içindeyiz...

Siz, inanmayanlar ve biz...

Bu hep oldu ve sonsuzluğa dek olacak. Ayrıca bana yolladığın özel mesajında ki üslubun için ayrıca teşekkür ederim. Takdir ettim, sağol...

Ben de NewVatoo ' ya katılıyorum. Yukarıda yazdıklarına zaten katılıyorum biliyorsunuz. Ama aşağıda ki inanan inanmış, inanmayan inanmayacak lafı ultra doğru bir laftı.

Anlayacağın kimsenin kimseyi etkilediği yok.

Bu arada aslında sana şu anda yazacağım şeyi özel mesajdan yazmam gerekiyor biliyorsun. Ama beni herkesin önünde tarikat kurarsın ileride, sen tarikat üyesisin gibiithamlarla suçladın. Kalkıp bdfyobgsougt' yi anlamayıp, yarım yamalak okuduğunu iddia ettiğin Scientology tarikatı üyesi yaptın beni.

Herkesin önünde benden ufak bir özür dilersen sevinirim. Hoşçakal...

bdfyobgsougt...

NOT: Ben kimsenin değerlerine tecavüz etmedim. Kendi teorime bile tam inanmadığımı anlatıyorum. Nasıl insanların fikirlerine tecavüz edbilirim ki? Bak ne diyorum. Ben bile tam olarak inanmıyorum. Önyargılı davranmam grektiğini, hiçbirşeyin kesin olmadığını bildiğim için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 22 Ocak 2007; 9:01:15 >

• inadına inanmak düşünmeden körükörüne nedensiz ..bu deyimleri hangi araştırmalar doğrultusunda kullanıyorsun merak ettim doğrusu.aksine akıl sahipleri düşünüp sorgular ibret alır ve bunun neticesinde kalp kapısını aralayıp onu bulur.bunu yapmıyorsa zaten munafıklıga kadar gider bunun yolu.

yazılanlar soyle bir hadiseyi hatırlattı,Ebu cehil bile peygamberin peygamber olduguna iman ediyordu fakat neden ben değilim düşüncesiyle kibirlenip Allah ve resulunu diliyle inkar ediyordu.

“Dinde mantığa aykırı hiçbir şey yoktur"yani, kişilerin mantık hatalarını ortadan kaldırır ve ölçüye uyma zaruretini ortaya koyduğunu gösterir çünkü her insanın mantık kabiliyeti aynı oranda gelişmemiştir öyleyse din, kişilerin mantığına terk edilemeyecek kadar önemlidir

eğer"Din mantık dinidir" ifadesini kullanırsam dinin herkesin mantığına göre yorumlanabilme yolu açılır.yani burada yapılan şey. aradaki fark bariz..görmek ve bakmak düşünmek ve algılayabilmek birazda bunun üzerinde durulması gerek..

• bdfyobgsougt,
    Şimdi uzaylılar tüm yaşam formlarının tohumunu mu getirdiler yoksa sadece insanı mı getirdiler.
  • quote:

bdfyobgsougt
    Sorduğum soruya cevap verebilir misin?

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=207830

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=207579

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5740182.asp

http://www.milliyet.com.tr/2007/01/03/yazar/ulagay.html

http://www.milliyet.com.tr/2006/12/19/yazar/asik.html

http://www.gokyuzuhaberci.com/

Yeterli mi? Daha ister misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 22 Ocak 2007; 19:46:34 >

• quote:

bdfyobgsougt,
    Şimdi uzaylılar tüm yaşam formlarının tohumunu mu getirdiler yoksa sadece insanı mı getirdiler.

Farketmiyor. Yaşam tohumu derken bunlar canlı organizmalar bence. Ve bunlar zamanla dünya atmosferinde, denizlerde, karada, havada ve şu anda bu yazıları okuyan sana dönüştüler. Yani evrim denen şey sayesinde...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.