Şimdi Ara

İnadına inanmak, siz ciddi misiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • enteresan bir topik olmuş bu. insanların birbirlerinin inançlarıyla sebepsiz yere ne denli ilgilendiklerinin bir kanıtı bu topikte yazılanlar. insanların inançları kendi özgür iradeleri ile kendi seçimleridir, dolayısıyla kimseyi bağlamaz kimin neye inandığı yada inanmadığı.

ilginç olan noktalardan birisi, hayatın uzayda bir yerlerdeki birilerinden kaynaklandığına inadına inanan bir arkadaşın diğerlerine "neden inadına inanıyorsunuz" diye sorması. neden inadına inandıklarını merak ediyorsan kendine soracaksın, cevap kendinde, kendin de inadına inanıyorsun bazı şeylere öyle değil mi? demek ki herkes inadına bir şeylere inanıyor. demek ki sorun yok değil mi dostum? hem inadına inanmak da bir hak değil mi? ister inadına inanır ister mesnetli ister mesnetsiz inanır, ister kitabı hiç okumadan inanır ister hergün kitabı hatmeder öyle inanır, ister mantık yürütür ister yürütmez öyle inanır, isterse inanmaz, isterse inadına inanmaz, isterse araştırır vardığı sonuçlara göre ister inanır ister inanmaz, kısacası kim ne isterse ona inanır buna inanmaz, hesabını da bu dünyada kimseye vermez.

ama eğer bir sohbet ortamında bazı şeyleri neden bu şekilde yaptığımızı merak ediyor ve birbirimize onu soruyorsak, burada bazı şeylere dikkat etmemiz gerekir ki, bunların da başında birbirimize galip gelmekten ziyade birbirimizi anlamaya çalışmak gelir diye düşünüyorum. ama gördüğüm kadarıyla henüz bu ortamı yakalayabilmiş değiliz. bir kaç laftan sonra hemen birbirimizi yıpratmaya çalışıyoruz ve ipleri kopartıyoruz.

bazı arkadaşlar da kendi reylerine göre bazı şeyleri yorumlamışlar ama hiç dikkate almadıkları nokta, her yanlış zannedilen meselenin kendilerince bilinmeyen bir tamamlayıcı noktası olduğu ve aslında doğru olan bu meselenin henüz kendileri tarafından çözülememiş olabileceğidir.

birde özellikle planlanmış girişimler var ki evlere şenlik diyebiliriz. newVatoo'nun şu soru-cevap faslına bir bakın mesela. inananın verdiği cevaplar hep newVatoo'nun duymayı istediği cevaplar. ve o cevaplara göre yeni sorular türetiyor. yani kısaca, kendi çalıp kendi oynuyor ve bunu "buyrun buradan istifade edin" diye bizlere sunuyor. sağolsun emek vermiş ama böyle ısmarlama soru-cevaplarla nereye varılabilir? newVatoo dostum, unutma ki senin duymayı istediğin cevaplar her zaman doğru cevaplar değildir. öyle cevap olur ki doğruya açılan kapının anahtarı belki de ondadır ama belki de o an çözemezsin ve o cevabı reddedersin. yada daima duymayı istediğin cevabı beklemekte olduğun için kulakların doğru cevabı duyduğu halde beynin duymayabilir. muhakkak herkes birbirine bir takım sorular soracak ama şu yaptığın şekilde kendi sorunun cevabını kendin üretirsen bu yaptığının adına ne denir onu da okuyanların takdirine bırakmak lazım.

bak bende senin mantığınla hırsızı hakime galip getirebilirim;
    hakim: neden çaldın?
    hırsız: aç olduğum için
    hakim: çalışsaydınya
    hırsız: iş verdilerde biz mi çalışmadık?
    hakim: iş aradın bulamadın öyle mi?
    hırsız: evet. kendime göre, anladığım bir iş bulamadım
    hakim: en azından inşaatlarda amelelik de yapamadın mı?
    hırsız: o işler sıhhat ister. bir sakatlığın var mı diye soruyormusun?
    hakim: yahu dilenseydin de çalmasaydın bari be adam
    hırsız: dileneni zabıtaya toplatan da sensin yahu

bak hırsız hakime galebe çaldı işte. çünkü ben hırsızı halime galebe çaldırmak istediğim şekilde sorular sordurdum ve diğer soruyu tetikleyecek cevapları verdirdim. elbetteki hakimi hırsıza gelebe çaldıracak şekle de sokulabilir bu.

yani şu ülkede birlikte yaşıyorsak boşu boşuna birbirimizi kırmayalım onu demek istiyorum kısaca.

• bdfyobgsougt kardeşim. sana katıldığım ve katılmadığım noktalar var, sana katılıyorum evet burası bir forum ve tartışmak,konuşmak,paylaşmak gerekir. bilgi paylaştıkça çoğalır. ikinci olarak sorgulamak, düşünmek insanın doğasında var. zaten bizim farkımız. evet dinimizi inancımızı ve insanlığımızı sorgulamak her zaman iyidir bence. çünkü bir insan kendi dinini veya inancını sorguladıkça gelişir. sadece kendi inancı çerçevesinde değil. herşeye açık olmalı ve onları kendince çözümlemeli.. sana katılmadığım nokta ise. insan her zaman bir şeylere inanmalıdır. çünkü böyle bir dünyayı, evreni, yıldızların uyumu...... gibi olguların bir oluşum süreci var. bunların hepsi kendiliğinden olmuş olmaz. işte o yaratıcı bize bunları sunan. bence onun(yaratıcı) nasıl oluştuğu merak etmek yerine önce neden bu dünyada olduğumuzu, yani hangi sebeb için olduğunu araştırmak gerek.. yani en tepeden değilde en alttan başlamak gerekir. bir de neden bu kadar inanmayan var demişsin. elbetteki olacak işte bu bizim inancımızın dayatma ile beynimiz ve mantığımızla kabullendiğimizi gösterir.
    ben sana araştırmadın demiyorum.. eminim araştırmışsındır. saygısızlık etmek istemem.

son olarak. buradaki arkadaşların bence bu yazışmaları bir kavga gibi değil. laf dalaşı değilde mantıklı ve insancıl olarak tartışmak gerekir diye düşünüyorum.

hepinize teşekkürler...

• @: Lütfen konuyu dini formda götürmeyin. Aksi halde konuyu kilitlemek veya silmek zorunda kalabiliriz.

Gerkesiz görülen mesajlar haber verilmeksizin silinecektir. Duyurulur.

İyi Günler.
  • Evet herşeyi tartışalım ama lütfen birbirimizin inançlarına saldırarak değil,birbirimizi kırmak yada sadece tartışmada galip gelmek için değil;hepimizin her birimizden öğrenecek çok şeyi olduğunu bilelim,düşüncelerimizi paylaştıkça doğrulara yada gerçeklere daha kolay ulaşabileceğimizi, önemli olanın insanların inançlarını yıkmak değil yıktıklarının yerine yenisini koyabilmek olduğunu,inanmanın bir ihtiyaç olduğunu,ateistin bile tanrının olamadığına inandığını,herkesin özgürce düşünmesi ve bunu ifade ederken değerlere saygılı olması gerekriğini bilerek davranması gerektiğini düşünüyorum.Eğer bazı sınırlar içinde kalabilirsek ve tartışmalarımızı biraz daha somutlaştırırsak daha yararlı olacağı kanısındayım..
  • @: Arkadaşlar geçici kilitlenen bu topic açılmıştır;

Ancak, ben ve diğer mod arkadaşlarım buradan çeşitli ikazlara ve zaten belli olan kurallara rağmen aykırı atılan yüzlerce mesajı silmek zorunda kalmışızdır. Titiz bir uğraş sonunda bu konu açılmıştır. Lütfen bundan sonra dikkat edelim. Aksi halde bu konuyu kesin kilitlemek zorunda kalırız. Zira kimse böyle saatlerini harcayarak yüzlerce mesajı ayıklamak zorunda değildir.

İyi Günler.

Eidt: Kelime yazım hataları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 25 Ocak 2007; 21:34:23 >
  • Tekrar teşekkürler. Bu topic sanırım birçok insana çok faydalı oldu. Hem bizler dinler hakkında birşeyler öğrendik, hem de diğer üyeler bdfyobgsougt' yi tanıdı.

Şu andan itibaren tartışma devam etmeli. Ama lütfen saygılı olalım. Biz uzaylı değiliz. Bizzat sizlerle aynı ülkeyi paylaşan bir insanlarız. Fikir ayrılığı olmazsa insan olmayız zaten. Lütfen bizlerin göstermiş olduğum anlayışı bizlerede gösterin...

Şu andan itibaren kimin hırgür içinde, kimin saldırgan tavır içinde olacağı yazılacaklardan belli olacaktır. Biz üstümüze düşeni yaptık. Gerisi sizlere kalmış...

Görüşmek ümidiyle, bdfyobgsougt...
  • quote:

Orjinalden alıntı: harina

Evet herşeyi tartışalım ama lütfen birbirimizin inançlarına saldırarak değil,birbirimizi kırmak yada sadece tartışmada galip gelmek için değil;hepimizin her birimizden öğrenecek çok şeyi olduğunu bilelim,düşüncelerimizi paylaştıkça doğrulara yada gerçeklere daha kolay ulaşabileceğimizi, önemli olanın insanların inançlarını yıkmak değil yıktıklarının yerine yenisini koyabilmek olduğunu,inanmanın bir ihtiyaç olduğunu,ateistin bile tanrının olamadığına inandığını,herkesin özgürce düşünmesi ve bunu ifade ederken değerlere saygılı olması gerekriğini bilerek davranması gerektiğini düşünüyorum.Eğer bazı sınırlar içinde kalabilirsek ve tartışmalarımızı biraz daha somutlaştırırsak daha yararlı olacağı kanısındayım..

Teşekkür ederim güzel yazın için Harina. Senin gibi güzel insanlara ihtiyacımız var bu forumda. Sağol...

Bu arada umarım benimde senin gibi inançlı biri olduğumu anlamışsınır. Ben yalnızca bdfyobgsougt' ye inanıyorum. Yani ateist değilim görmüş olduğun gibi hepsi bu. Hepimiz inançlı insanlarız işte...

• SN.bdfyob_gsougt BEN SENİN BÜTÜN YAZILARINI OKUDUM SENDE BENİMKİNİ OKU

Bdfyob_gsougt sen hakketden kendi kafanda bir hayal kurmuşsun dönüp duruyorsun yok neymiş ALLAH yokmuş.yazık sana ve senin gibilere.hiç sen kuranı başdan sona okudunmu peygamberin hayatını vs. kimse seni zorla inandıramaz islamda zorlama yoktur herşey apaçık kuranda ve hadislerde belirtilmişdir tabi ya sen niçin okuyacaksın CEVAP HAZIR GÖRMEDİĞİME İNANMAM. kendinini kandırıyorsun kendini bunları yazıyorum kimininin hoşuna gider kiminin gitmez yok neymiş ALLAH nerde niye göremiyoruz ne güzel be gördüğüne inan görmediğine inanma şunu unutmaki herşey allahın isteyiyle olmktadır o nasıl dilemişse öyle olur ALLAHbir şeyi dilerse ona ol der ve o anInda olur bunların hepsi kuranda yazıyo bi zahmet aç oku insan şöyle bir etrafına bakdığında her şeyin kendi emrinde olduğunu görmektedir her şey insana hizmet ediyor insanın yaşaması için ne lazım hava en çok o var sonra su sonra yemek peki neden insan yaşıyo ve sonra ölüyo bunları nasıl biliriz kuranı okuyarak çünkü kuran kainatın kitabıdır bütün merak ettiğin her şey onda vardır okuu.insan niye var yani biz neyiz niye varız yalnızca ama yalnızca kurandada belirtildiği gibi allaha ibadet etmek için haşa allahın bizim ibadetimizemi ihtiyacı var hayır o kendi iradesiyle bizleri yarattı imtihan etmek için bir düşün insan çalışıyor niçin yaşamak için niye yaşıyor ha sen 50 yıl yaşamışsın ne olur ha 100000 yıl hepsi geçicek her şey geçicidir yaşıyorsak bunu tek sebebi allahı tanımak ve ibadet etmekdir inanırsan sen kazanırsın inanamazsan sen kaybedersinki hiç bir kayıp allaha inanmayı kaybetmekden daha büyük olamaz.
    Her şeyin bir sebebi vardır SEN BOŞ BİR KAĞID ALSAN VE BOYALARI YANINA KOYSAN SEN 50 YILDA KAĞIDIN YANINDA DURSAN KAĞIDDA BİR RESİM OLURMU OLMAZ SEN ÇİZMEDİKÇE OLMAZ BAK BİR SEPEP E PEKİ HİÇMİ DÜŞÜNMÜYORSIM BU KADAR MÜKEMMEL BİR SİSTEMİN BİR YARATICISI OLMAMA İHTİMALİNİN 10000000 DE SIFIR OLDUĞUNU MESELA GÜNEŞ BİRAZ DÜNYYA YAKLAŞSA HER ŞEY BİTEER PEKİ KİM ENGELLİYO KENDİ KENDİNEMİ YAKLAŞMIYOR YOKSA BİZEMİ ACIYOR ALLAH istese herşey salisede biter ister göktaşıyla ister güneşle ister virusle dünyanı üzerinde milyonlarca göktaşı var birisinin yönünü şaşırmasıyla dünya taş devrine döner tabi ya bize acıyorlar o yüzden bu tarafa uramıyorlar dünyanın 4/3 ü su karada olan depremlerin yarısı denizde olsa insanlar suya gömülür her şeyin başı var ve sonu var insanlığın sonuda gelecek tabi ya bunların hepsi tesadüf biz çok şanslıyız vs..
    GELELİM ALLAHIN VARLIĞINA KERKES ESERİNDEN TANINIR ALLAHIN ESERİ BÜTÜN KAİNAT VE İÇİNDE OLAN HERŞEY YOK VARSA NİYE GÖREMİYORMUŞUZ bak kardeşim bir yaratıcının olduğu artık tüm dünyada büyük bir çoğunluk kabul etmişdir tüm dünya diyorki ruh var hani nerde içinde ama ben içimi göreniyommmmm o zaman yok hehehe milyonlarca yıldır var olan mikropu insanlar son zamnlarda keşfetmiş peki bundan 1000 yıl önce insanlar ne yapıyodu şimdi ne yapıyo her şey toprakdan çıkmıyomu ozamanki toprakla şimdiki değişikmi her şey düşünme ve uygulamayla ve keşfedilmeyle İŞTE BUNDAN MİLYARLARLARCA YIL ÖNCE YALNIZ ALLAH VARDI VE ALLAH KENDİNİ KEŞFETTİRMEK İÇİN İNSANLARI YARATTI VE İNSANLAR İÇİN TÜM EVRENİ VE CANLILARI ONA HİZMETKAR KILDI NİÇİN YALNIZCA VE YANLIZ ONA İBADET ETMEK İÇİN BİRİSİNE EN UFAK BİR İYİLİK YAPSAK TEŞEKKÜR EDİYORDA BİZE BÖYLE SONSUZ NİMETLER VEREN ALLAHA TEŞEKKÜR ETMEMEK (TEŞŞEKKÜRDEN KASIT İBADET ETMEK YANİ 5 VAKİT NAMAZ BUNUDA TOPLASAN GÜNDE YARIM SAAT ETMEZ ) NE KADAR BÜYÜK BİR FELAKETDİR İŞTE SENİN GİBİ İNADINA İNANMIYANLAR İÇİN CEHENNEM YATATILMIŞDIR ÇÜNKÜ İNANMAMAN İÇİN HİÇ AMA HİÇ BİR SEPEP YOK ŞİMDİ insan hep mutlu olmak ister ve güzel şeyler içinde olmak ister bu yaratılış itabariyle böyledir insan sürekli var olmak ister zaten insanlar ölerek yok olmazlar insanlar bu 3 günlük dünyada kral lar gibi yaşasa ne olur fakir olsa ne olur önemli olan ebedi hayat !!!!!!!
    ALLAHA İNANAN ZİNDANDADA OLSA BAHTİYARDIR ONU UNUTAN SARAYLARDADA OLSA ZİNDANDADIR.KURAN OLMASADA SEN ALLAHIN VARLIĞINI İNKAR EDEMEZDİN ÇÜNKÜ SENİN BİR AKLIN VAR YOKSA ONU BİLMEM SEN HİÇ GERÇEK BİR ŞEKİLDE ALLAHA İNANANLA İNANMIYANI KARŞILAŞTIRDINMI siz sanıyorsunuzki herşey bu dünyada öyle bi aldanıyorsunuzki bunu lafla BELİRTEMEM.UNUTMAKİ EN KÖTÜ VARLIK OLARAK GÖSTERİLEN ŞEYTANN BİLE ALLAHI HİÇ BİR ZAMAN İNKAR ETMEMİŞDİR.ŞİMDİ İSTER SEN İNKAR ET İSTER ETME KİM KAYBEDER ACABA YANLIZ AMA YANLIZ SENN.BAK KARDEŞİM ŞU ANA KDAR İNSANLARIN ÇOĞU GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMEMİŞ OLABİLİR AMA BU KESİNLİKLE ONUN YALLIŞ OLDUQUNU GÖSTERMEZ KİMSE ONUN BİR HARFİNİ BİLE YALANLAYAMAZ bitin insanlar bir araya gelse onun bir ayetinin benzerini getiremez ALLAH DİYORKİ SİZİN BÜTÜN İNANDIĞINIZ NE VARSA BİR ARAYA GELSELER BİR SİNEĞİN KANADINI BİLE YARATAMAZLAR .HADİ YALANLA .YAPACAĞIN TEK ŞEY SECDE ETMENDİR.Yok neymiş ölüme çare bulacakmışsınız(X-MEN)SEN İN ÇOK FİLM İZLİYON GALİBA YAKINDA GÖZLERİNDEN ATEŞDE ÇIKAR DOĞRUULAR ACIDIR AMA GERÇEKTİR ALLAH DİYORKİ BİR İNSANIN ÖLÜM VAKTİ GELDİĞİNDE NE BİRAZ İLERİ NEDE GERİ TAM ZAMANINDA RUHU ALINIR VE HESABA ÇEKİLİR UFAK BİR DELİL SENDEN ÖNCE YAŞAYAN MİLYARLARCA İNSAN KURTULAMADIDA SENMİ KURTULACAN vay be sen neymişsin be abi İNSANLAR DAHA 2 SANİYE SONRA NE OLACAĞANI BİLMİYO .
    Seni topraktan sonra nutfeden yaratıp (erkek tohumu)sonunda bir insan şekline getİren rabbini inkarmı ediyorsun (ayet)SEN KENDİ GÖZLERİNE TÜM DÜNYAYI TEKLİF ETSELER VERİRMİSİN .BU KADAR MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YARATILIPDA YARATANINI NASIL OLURDA BEN ONU GÖRMÜYORUM DİYE VS. İNKAR EDEBİLİYOSUN mesela bazı insanların annesi ve babasını görmemiş olabilir bu demek değildir ki yokkkkk.BİZE VERİLEN GÖZLE BİZ BİRAZ ÖTEYİ GÖREMİYOZ GÜNEŞE BİRAZ BAKSAK GÖZÜMÜZ KARARIYOR PEKİ MANTIKEN KOSKOCA ALLAHI NASIL GÖREBİLİRİZ SEN 100 KİLO ÖLÇEBİLEN BİR TARTIYA 500 KG KOYSAN NE OLUR PATLAR.KALDIKİ ZATEN BU BELİRTİLMİŞDİR. ONU GÖRMEK VE AKLEN BİR ŞEKİL VERMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR' ÇÜNKÜ ALLAHIN HİÇBİR BENZERİ YOKDUR VE HİÇBİR ŞEY ONA DENK DEĞİLDİR'(AYET)GÖZLER ONU İDRAK EDEMEZ ÇÜNKÜ AKLIN ULAŞABİLDİĞİ VE KAVRIYABİLDİĞİ ANCAK MADDE CİNSİNDEN OLAN ŞELERDİR ALLAH İSE MADDE DEĞİLDİR.DUYU ORGANLARIMIZLA TESPİTİNİ YAPDİĞİMİZ VE HALEN ÇOĞUNU YAPAMADIĞIMIZ EŞYANIN TÜMÜ NOKSANLIK VE EKSİKLİKDEN UZAK OLAN BİR YARATICI TARAFINDAN YARATILMIŞDIR.YARATILAN İSE YARATICININ NE PARÇASIDIR NEDE BENZERİ ms.insanların icat etdiği şeylerle insan arasında nasıl bir bağ kurabilirsin canlıyla cansızvs.senin teorinde hem aklen hem fikren hem mantıken vs. felakete uğramışdır ÖRNEK DARWİN ONUN NE KADAR APTAK VE SALAK BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİMLE FİZİKLE MANTIKLA VS. KANITLANMIŞ TEOTİSİ batmıişdır geriye dünyaa bıraktığı nedir 0+0=0 SENDEN ÖLDÜKDEN SONRA BÖYLE ANILMAK İSTİYOSAN KARAR SENİN ONUN YOLUNDAN GİDENLERİN HALİNİ görmüşsündür leninin ölmeden önceki hallaerine bir bak için elveririrse birde ALLAH yolunda olan insanların haline bak topla çarp böl bütün kara senin.ŞUNU UNUTMAKİ İNSAN NE KADAR CANLILAR ARASINDAKİ EN GÜÇLÜ VARLIK OLDUĞU KADAR O KADAR DA GÜÇSÜZDÜR .O KADAR GÜÇSÜZÜZKİ GOREMEDİĞİMİZ BİR MİKROP BİZİ ÖLÜREBİLİR.BİZİM HAYATTAKİ AMACIMIZ VERİLEN GÖREVLERİ UYGULAMAK SEN TUTMUŞSUN YOK BENGÖREVİ VERENİ GÖRMÜYORUM UYGULAMAM.HİÇBİR İNSAN OĞLU İSLAMİYETİN İÇİNDE ZARAR VAR DİYEMEZ DESE DESE DIŞINDA ZARAR VAR DER BUDA ÖYLEDİR.ALLAHIN DİNİ TEK İSLAMMIYDI HAYIR BUNDAN ÖNCE BİR ÇOK DİN VARDI AMA İNSANLAR KIYMETİNİ BİLEMEYİP ONA ZARAR VERDİLER AMA İSLAM ÖYLE DEĞİL ÇÜNKÜ İSLAMIN (KURANIN)KORUYUCUSU ALLAHDIR KUSURSUZDUR .GÖRMEDİĞİMİZ O KADAR ŞEY VARKİ .E HADİ BUNLARI İNKAR ET AKLINI İNKAR ET.ALLAH OKADAR SONSUZ KUDRETLİDİRKİ BUNU BEN ÖMRÜM BOYUNCA SÖYLESEM YAZSAM DENİZDEKİ Bİİ DAMLA KADAR BELKİ SÖYLEMİŞ OLURUM.BAK KARDEŞİM ALLAH VARDIRRR FAKAT İÇERDE,DIŞARDA,BİTİŞİK VE AYRI DEĞİLDİR.ALLAHI BÖYLE BİLMELİ BÖYLE ARAMALI VE BÖYLE BULMALIDIR.MANTIKEN BİLE EĞER ALLAH PEK AZDA OLSA ,GÖRÜNÜRSE,YANİ ANLAŞILIRSA,ZILLERE YANİ GÖRÜNTÜLERE SAPLANDIĞI ANLAŞILIR .HALBUKİ BİR YERİ VE İÇİNDEKİLERİGÖREBİLİYOZ.ALLAHU TEALAYI HİÇBİRŞEYE BENZEYEMEZ VE HİÇ ANLAŞILAMAZ OLARAK AAAAARAAAAAAMALIDIR.TABİKİDE ALLAHIN SONSUZ KUDRET SAHİBİ OLMASIIN SEBEBİDE BUDUR AMA ALLAH İNSANLARA YALNIZ BU DÜNYADA YANİ İMTİHAN OLURKEN GÖZÜKMÜYOR AHİRETTE İSİ HERKES MUTLAKA KARŞILAŞACAKDIR İSTER İYİ İSTER KÖTÜ VE ŞUNU UNUTMAKİ ALAHA NE KADAR İNANMAYAN VE İNKAR EDENDE OLSA MERHAMETİNDEN DOLAYI İMTİHAN SIRASINDA KARŞILIK VERMİYO VE NE KADAR İNKAR ETSEN YALANLASANDA ÖLMEDİĞİN SÜRECE KURTULMA ŞANSIN VARDIR SADECE YAPACAĞIN ALAHIN VARLIĞINA VE BİRLİĞİNE HZ.MUHMMEDİN ONUN ELÇİSİ OLDUĞUNA İNANMAN

BELKİ SEN YİNE İNANMAMIŞSINDIR DİYE KARDEŞİN SANA BİR DELİL DAHA GÖSTERSİN BİRKERE BENİM AKILLI KARDEŞİM GÖRÜLEN BİR ŞEY GÖRENİN KARŞISINDA OLMASI LAZIMDIR 100%100 OKEY DEVAMALLAHÜ TEALA BİR ŞEYİN KARŞISINDA OLAMAZ PEKİ NİYE OLAMAZMIŞ ÇÜNKÜ O CİHETSİZDİR.CİHETLİ OLMAK DEMEK SINIRI,SONU,,ETRAFI OLMAK DEMEKDİR EEE BUNLAR OLURSA ALLAHDA KUSUROLUR BU BİR NOK SANLIKSIR .YİNE VARACAĞIMIZ NOKTA ALLAH NE İSTERSE O OLUR .KURANDA ONU GÖZLER ANLIYAMAZ O İSE BİLİR ANLAR O İHSAN SAHİBİ BİLİCİDİR)DİYOR.ŞU 3 GÜNLÜK DÜNYADA ALLAHIN VERDİĞİ AKILLA ONU BİLİP İTAAT EDENLER İSE ASIL ONU GÖRME ZEVKİNİ CENNETTE YANİ EBEDİ MUTLULUKDA ALACAKDIR.SENCE İNANMAN İÇİN BUNLAR YETMEZMİ ??ŞUNU UNUTMAKİ SEN BİR ŞEYE İNAT EDİPDE İNANMAZSAN AYLARCA BURADA YAZSAMDA BOŞDUR GERÇEKLER ORTADAAA İNŞALLAH KARDEŞİM SEN ÇOK GEÇ OLMADAN TÖVBE EDİP DÖNÜŞ YAPARSIN .SANA DUA EDECEM.

BAZI LAFLARIM KIRICI OLMUŞ OLABİLİR KONUNUN HASSAİYETİNDENDİR.

• quote:

Orjinalden alıntı: CLEVO

SN.bdfyob_gsougt BEN SENİN BÜTÜN YAZILARINI OKUDUM SENDE BENİMKİNİ OKU

Bdfyob_gsougt sen hakketden kendi kafanda bir hayal kurmuşsun dönüp duruyorsun yok neymiş ALLAH yokmuş.yazık sana ve senin gibilere.hiç sen kuranı başdan sona okudunmu peygamberin hayatını vs. kimse seni zorla inandıramaz islamda zorlama yoktur herşey apaçık kuranda ve hadislerde belirtilmişdir tabi ya sen niçin okuyacaksın CEVAP HAZIR GÖRMEDİĞİME İNANMAM. kendinini kandırıyorsun kendini bunları yazıyorum kimininin hoşuna gider kiminin gitmez yok neymiş ALLAH nerde niye göremiyoruz ne güzel be gördüğüne inan görmediğine inanma şunu unutmaki herşey allahın isteyiyle olmktadır o nasıl dilemişse öyle olur ALLAHbir şeyi dilerse ona ol der ve o anInda olur bunların hepsi kuranda yazıyo bi zahmet aç oku insan şöyle bir etrafına bakdığında her şeyin kendi emrinde olduğunu görmektedir her şey insana hizmet ediyor insanın yaşaması için ne lazım hava en çok o var sonra su sonra yemek peki neden insan yaşıyo ve sonra ölüyo bunları nasıl biliriz kuranı okuyarak çünkü kuran kainatın kitabıdır bütün merak ettiğin her şey onda vardır okuu.insan niye var yani biz neyiz niye varız yalnızca ama yalnızca kurandada belirtildiği gibi allaha ibadet etmek için haşa allahın bizim ibadetimizemi ihtiyacı var hayır o kendi iradesiyle bizleri yarattı imtihan etmek için bir düşün insan çalışıyor niçin yaşamak için niye yaşıyor ha sen 50 yıl yaşamışsın ne olur ha 100000 yıl hepsi geçicek her şey geçicidir yaşıyorsak bunu tek sebebi allahı tanımak ve ibadet etmekdir inanırsan sen kazanırsın inanamazsan sen kaybedersinki hiç bir kayıp allaha inanmayı kaybetmekden daha büyük olamaz.
    Her şeyin bir sebebi vardır SEN BOŞ BİR KAĞID ALSAN VE BOYALARI YANINA KOYSAN SEN 50 YILDA KAĞIDIN YANINDA DURSAN KAĞIDDA BİR RESİM OLURMU OLMAZ SEN ÇİZMEDİKÇE OLMAZ BAK BİR SEPEP E PEKİ HİÇMİ DÜŞÜNMÜYORSIM BU KADAR MÜKEMMEL BİR SİSTEMİN BİR YARATICISI OLMAMA İHTİMALİNİN 10000000 DE SIFIR OLDUĞUNU MESELA GÜNEŞ BİRAZ DÜNYYA YAKLAŞSA HER ŞEY BİTEER PEKİ KİM ENGELLİYO KENDİ KENDİNEMİ YAKLAŞMIYOR YOKSA BİZEMİ ACIYOR ALLAH istese herşey salisede biter ister göktaşıyla ister güneşle ister virusle dünyanı üzerinde milyonlarca göktaşı var birisinin yönünü şaşırmasıyla dünya taş devrine döner tabi ya bize acıyorlar o yüzden bu tarafa uramıyorlar dünyanın 4/3 ü su karada olan depremlerin yarısı denizde olsa insanlar suya gömülür her şeyin başı var ve sonu var insanlığın sonuda gelecek tabi ya bunların hepsi tesadüf biz çok şanslıyız vs..
    GELELİM ALLAHIN VARLIĞINA KERKES ESERİNDEN TANINIR ALLAHIN ESERİ BÜTÜN KAİNAT VE İÇİNDE OLAN HERŞEY YOK VARSA NİYE GÖREMİYORMUŞUZ bak kardeşim bir yaratıcının olduğu artık tüm dünyada büyük bir çoğunluk kabul etmişdir tüm dünya diyorki ruh var hani nerde içinde ama ben içimi göreniyommmmm o zaman yok hehehe milyonlarca yıldır var olan mikropu insanlar son zamnlarda keşfetmiş peki bundan 1000 yıl önce insanlar ne yapıyodu şimdi ne yapıyo her şey toprakdan çıkmıyomu ozamanki toprakla şimdiki değişikmi her şey düşünme ve uygulamayla ve keşfedilmeyle İŞTE BUNDAN MİLYARLARLARCA YIL ÖNCE YALNIZ ALLAH VARDI VE ALLAH KENDİNİ KEŞFETTİRMEK İÇİN İNSANLARI YARATTI VE İNSANLAR İÇİN TÜM EVRENİ VE CANLILARI ONA HİZMETKAR KILDI NİÇİN YALNIZCA VE YANLIZ ONA İBADET ETMEK İÇİN BİRİSİNE EN UFAK BİR İYİLİK YAPSAK TEŞEKKÜR EDİYORDA BİZE BÖYLE SONSUZ NİMETLER VEREN ALLAHA TEŞEKKÜR ETMEMEK (TEŞŞEKKÜRDEN KASIT İBADET ETMEK YANİ 5 VAKİT NAMAZ BUNUDA TOPLASAN GÜNDE YARIM SAAT ETMEZ ) NE KADAR BÜYÜK BİR FELAKETDİR İŞTE SENİN GİBİ İNADINA İNANMIYANLAR İÇİN CEHENNEM YATATILMIŞDIR ÇÜNKÜ İNANMAMAN İÇİN HİÇ AMA HİÇ BİR SEPEP YOK ŞİMDİ insan hep mutlu olmak ister ve güzel şeyler içinde olmak ister bu yaratılış itabariyle böyledir insan sürekli var olmak ister zaten insanlar ölerek yok olmazlar insanlar bu 3 günlük dünyada kral lar gibi yaşasa ne olur fakir olsa ne olur önemli olan ebedi hayat !!!!!!!
    ALLAHA İNANAN ZİNDANDADA OLSA BAHTİYARDIR ONU UNUTAN SARAYLARDADA OLSA ZİNDANDADIR.KURAN OLMASADA SEN ALLAHIN VARLIĞINI İNKAR EDEMEZDİN ÇÜNKÜ SENİN BİR AKLIN VAR YOKSA ONU BİLMEM SEN HİÇ GERÇEK BİR ŞEKİLDE ALLAHA İNANANLA İNANMIYANI KARŞILAŞTIRDINMI siz sanıyorsunuzki herşey bu dünyada öyle bi aldanıyorsunuzki bunu lafla BELİRTEMEM.UNUTMAKİ EN KÖTÜ VARLIK OLARAK GÖSTERİLEN ŞEYTANN BİLE ALLAHI HİÇ BİR ZAMAN İNKAR ETMEMİŞDİR.ŞİMDİ İSTER SEN İNKAR ET İSTER ETME KİM KAYBEDER ACABA YANLIZ AMA YANLIZ SENN.BAK KARDEŞİM ŞU ANA KDAR İNSANLARIN ÇOĞU GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMEMİŞ OLABİLİR AMA BU KESİNLİKLE ONUN YALLIŞ OLDUQUNU GÖSTERMEZ KİMSE ONUN BİR HARFİNİ BİLE YALANLAYAMAZ bitin insanlar bir araya gelse onun bir ayetinin benzerini getiremez ALLAH DİYORKİ SİZİN BÜTÜN İNANDIĞINIZ NE VARSA BİR ARAYA GELSELER BİR SİNEĞİN KANADINI BİLE YARATAMAZLAR .HADİ YALANLA .YAPACAĞIN TEK ŞEY SECDE ETMENDİR.Yok neymiş ölüme çare bulacakmışsınız(X-MEN)SEN İN ÇOK FİLM İZLİYON GALİBA YAKINDA GÖZLERİNDEN ATEŞDE ÇIKAR DOĞRUULAR ACIDIR AMA GERÇEKTİR ALLAH DİYORKİ BİR İNSANIN ÖLÜM VAKTİ GELDİĞİNDE NE BİRAZ İLERİ NEDE GERİ TAM ZAMANINDA RUHU ALINIR VE HESABA ÇEKİLİR UFAK BİR DELİL SENDEN ÖNCE YAŞAYAN MİLYARLARCA İNSAN KURTULAMADIDA SENMİ KURTULACAN vay be sen neymişsin be abi İNSANLAR DAHA 2 SANİYE SONRA NE OLACAĞANI BİLMİYO .
    Seni topraktan sonra nutfeden yaratıp (erkek tohumu)sonunda bir insan şekline getİren rabbini inkarmı ediyorsun (ayet)SEN KENDİ GÖZLERİNE TÜM DÜNYAYI TEKLİF ETSELER VERİRMİSİN .BU KADAR MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YARATILIPDA YARATANINI NASIL OLURDA BEN ONU GÖRMÜYORUM DİYE VS. İNKAR EDEBİLİYOSUN mesela bazı insanların annesi ve babasını görmemiş olabilir bu demek değildir ki yokkkkk.BİZE VERİLEN GÖZLE BİZ BİRAZ ÖTEYİ GÖREMİYOZ GÜNEŞE BİRAZ BAKSAK GÖZÜMÜZ KARARIYOR PEKİ MANTIKEN KOSKOCA ALLAHI NASIL GÖREBİLİRİZ SEN 100 KİLO ÖLÇEBİLEN BİR TARTIYA 500 KG KOYSAN NE OLUR PATLAR.KALDIKİ ZATEN BU BELİRTİLMİŞDİR. ONU GÖRMEK VE AKLEN BİR ŞEKİL VERMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR' ÇÜNKÜ ALLAHIN HİÇBİR BENZERİ YOKDUR VE HİÇBİR ŞEY ONA DENK DEĞİLDİR'(AYET)GÖZLER ONU İDRAK EDEMEZ ÇÜNKÜ AKLIN ULAŞABİLDİĞİ VE KAVRIYABİLDİĞİ ANCAK MADDE CİNSİNDEN OLAN ŞELERDİR ALLAH İSE MADDE DEĞİLDİR.DUYU ORGANLARIMIZLA TESPİTİNİ YAPDİĞİMİZ VE HALEN ÇOĞUNU YAPAMADIĞIMIZ EŞYANIN TÜMÜ NOKSANLIK VE EKSİKLİKDEN UZAK OLAN BİR YARATICI TARAFINDAN YARATILMIŞDIR.YARATILAN İSE YARATICININ NE PARÇASIDIR NEDE BENZERİ ms.insanların icat etdiği şeylerle insan arasında nasıl bir bağ kurabilirsin canlıyla cansızvs.senin teorinde hem aklen hem fikren hem mantıken vs. felakete uğramışdır ÖRNEK DARWİN ONUN NE KADAR APTAK VE SALAK BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİMLE FİZİKLE MANTIKLA VS. KANITLANMIŞ TEOTİSİ batmıişdır geriye dünyaa bıraktığı nedir 0+0=0 SENDEN ÖLDÜKDEN SONRA BÖYLE ANILMAK İSTİYOSAN KARAR SENİN ONUN YOLUNDAN GİDENLERİN HALİNİ görmüşsündür leninin ölmeden önceki hallaerine bir bak için elveririrse birde ALLAH yolunda olan insanların haline bak topla çarp böl bütün kara senin.ŞUNU UNUTMAKİ İNSAN NE KADAR CANLILAR ARASINDAKİ EN GÜÇLÜ VARLIK OLDUĞU KADAR O KADAR DA GÜÇSÜZDÜR .O KADAR GÜÇSÜZÜZKİ GOREMEDİĞİMİZ BİR MİKROP BİZİ ÖLÜREBİLİR.BİZİM HAYATTAKİ AMACIMIZ VERİLEN GÖREVLERİ UYGULAMAK SEN TUTMUŞSUN YOK BENGÖREVİ VERENİ GÖRMÜYORUM UYGULAMAM.HİÇBİR İNSAN OĞLU İSLAMİYETİN İÇİNDE ZARAR VAR DİYEMEZ DESE DESE DIŞINDA ZARAR VAR DER BUDA ÖYLEDİR.ALLAHIN DİNİ TEK İSLAMMIYDI HAYIR BUNDAN ÖNCE BİR ÇOK DİN VARDI AMA İNSANLAR KIYMETİNİ BİLEMEYİP ONA ZARAR VERDİLER AMA İSLAM ÖYLE DEĞİL ÇÜNKÜ İSLAMIN (KURANIN)KORUYUCUSU ALLAHDIR KUSURSUZDUR .GÖRMEDİĞİMİZ O KADAR ŞEY VARKİ .E HADİ BUNLARI İNKAR ET AKLINI İNKAR ET.ALLAH OKADAR SONSUZ KUDRETLİDİRKİ BUNU BEN ÖMRÜM BOYUNCA SÖYLESEM YAZSAM DENİZDEKİ Bİİ DAMLA KADAR BELKİ SÖYLEMİŞ OLURUM.BAK KARDEŞİM ALLAH VARDIRRR FAKAT İÇERDE,DIŞARDA,BİTİŞİK VE AYRI DEĞİLDİR.ALLAHI BÖYLE BİLMELİ BÖYLE ARAMALI VE BÖYLE BULMALIDIR.MANTIKEN BİLE EĞER ALLAH PEK AZDA OLSA ,GÖRÜNÜRSE,YANİ ANLAŞILIRSA,ZILLERE YANİ GÖRÜNTÜLERE SAPLANDIĞI ANLAŞILIR .HALBUKİ BİR YERİ VE İÇİNDEKİLERİGÖREBİLİYOZ.ALLAHU TEALAYI HİÇBİRŞEYE BENZEYEMEZ VE HİÇ ANLAŞILAMAZ OLARAK AAAAARAAAAAAMALIDIR.TABİKİDE ALLAHIN SONSUZ KUDRET SAHİBİ OLMASIIN SEBEBİDE BUDUR AMA ALLAH İNSANLARA YALNIZ BU DÜNYADA YANİ İMTİHAN OLURKEN GÖZÜKMÜYOR AHİRETTE İSİ HERKES MUTLAKA KARŞILAŞACAKDIR İSTER İYİ İSTER KÖTÜ VE ŞUNU UNUTMAKİ ALAHA NE KADAR İNANMAYAN VE İNKAR EDENDE OLSA MERHAMETİNDEN DOLAYI İMTİHAN SIRASINDA KARŞILIK VERMİYO VE NE KADAR İNKAR ETSEN YALANLASANDA ÖLMEDİĞİN SÜRECE KURTULMA ŞANSIN VARDIR SADECE YAPACAĞIN ALAHIN VARLIĞINA VE BİRLİĞİNE HZ.MUHMMEDİN ONUN ELÇİSİ OLDUĞUNA İNANMAN

BELKİ SEN YİNE İNANMAMIŞSINDIR DİYE KARDEŞİN SANA BİR DELİL DAHA GÖSTERSİN BİRKERE BENİM AKILLI KARDEŞİM GÖRÜLEN BİR ŞEY GÖRENİN KARŞISINDA OLMASI LAZIMDIR 100%100 OKEY DEVAMALLAHÜ TEALA BİR ŞEYİN KARŞISINDA OLAMAZ PEKİ NİYE OLAMAZMIŞ ÇÜNKÜ O CİHETSİZDİR.CİHETLİ OLMAK DEMEK SINIRI,SONU,,ETRAFI OLMAK DEMEKDİR EEE BUNLAR OLURSA ALLAHDA KUSUROLUR BU BİR NOK SANLIKSIR .YİNE VARACAĞIMIZ NOKTA ALLAH NE İSTERSE O OLUR .KURANDA ONU GÖZLER ANLIYAMAZ O İSE BİLİR ANLAR O İHSAN SAHİBİ BİLİCİDİR)DİYOR.ŞU 3 GÜNLÜK DÜNYADA ALLAHIN VERDİĞİ AKILLA ONU BİLİP İTAAT EDENLER İSE ASIL ONU GÖRME ZEVKİNİ CENNETTE YANİ EBEDİ MUTLULUKDA ALACAKDIR.SENCE İNANMAN İÇİN BUNLAR YETMEZMİ ??ŞUNU UNUTMAKİ SEN BİR ŞEYE İNAT EDİPDE İNANMAZSAN AYLARCA BURADA YAZSAMDA BOŞDUR GERÇEKLER ORTADAAA İNŞALLAH KARDEŞİM SEN ÇOK GEÇ OLMADAN TÖVBE EDİP DÖNÜŞ YAPARSIN .SANA DUA EDECEM.

BAZI LAFLARIM KIRICI OLMUŞ OLABİLİR KONUNUN HASSAİYETİNDENDİR.

ne yaptın ya bu kadar adama destan mı yazdın

• yanlış sorulara doğru cevap olmaz arkadaşım. bazı soruları sormadan önce bilgi sahibi olmaya çalışmalısın beğenmesende.

1- Bikere benim tanıdığım müslümanlardan kimse herşeyin başı olduğuna inanmaz çünkü zaten Allahın sıfatlarından ikisi başlangıcı ve sonu olmayan anlamındadır O hep vardı ve hep olacak.
    2- Diyorsun ki O en güçlüyse niye herkes O na inanmıyor dünyada. 2. bilgi eksikliğin de burda çünkü Allah bu dünyada insanlara özgür irade verdi mucizeler gösterdi ibret olsun diye ama inanma ve inkar konusunda bizi özgür bıraktı bu da onun bir yüceliği ve imtahanı. zaten cennet ve cehennem olgusu bu özgür iradeyle verilen kararların sonucudur.

keşke daha önyargısız ve araştırarak yaklaşsan.
  • ARKADAŞLAR Din Kişiseldir Ve Kul İle Yaradan Arasındadır Bunu İkinci Bir Kişinin Başkasının İnancını sorgulamaya hakkı yoktur herkes kendi ektiğini biçecektir bu konulara fazlasıyla saygı duyulması gerek benim görüşüm bu konuda
  • ben bu topic in sağlıksız tartışmalara ortam hazırlayacağını düşünüyorum. bu konu ister istemez dine kayacaktır. forum kurallarında dini meseleleri tartışmak ise yasaktır. bu konu durduğu sürece forum kurallarına aykırı bir tavır sergilenecek demektir! nedenmi? şimdi bende inadına inanmamak siz ciddimisiniz diye bi topic açarım ve modlardan tahammül beklerim. kimse kimsenin inancını veya inançsızlığını sorgulama lüksüne sahip değildir. birisi ben Allah'a inanıyorum gelin sizde inanın dese topic i uçurursunuz ama burada birisi ben bdfyobgsougt a inanıyorum diye topic açıyor ve bunu tartışmak istiyor modlar ise buna tahammül ediyor. biraz daha hassasiyet lütfen. çifte standart oluşturmayın. bilim kültürün mihenk taşları siz niye suskunsunuz? haksızmıyım?

• @bilenadam

bu topik çok trajikomik,bazan şer , hayra da sebep olabilir,
    güzel bakmasını bilenler,güzel şeyler görebilirler.

güzel tartışıldığı,konuşulduğu sürece herşey konuşulmalı,bu sizin fikrinize uymasa bile,
    zira fikrinizi yasaklamaya çalışanlar gibi olmamanın duruşu budur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

@bilenadam

bu topik çok trajikomik,bazan şer , hayra da sebep olabilir,
    güzel bakmasını bilenler,güzel şeyler görebilirler.

güzel tartışıldığı,konuşulduğu sürece herşey konuşulmalı,bu sizin fikrinize uymasa bile,
    zira fikrinizi yasaklamaya çalışanlar gibi olmamanın duruşu budur.

sizide anlarım ama ben çifte standart olduğunu düşünüyorum. bakın ben şu anda "Allah'a inanıyorum, inadına inanmamak ciddimisiniz?" diye bi topic açsam kronometreyi çalıştır bakalım ne kadar kalacak burada. en fazla 15 dakika. bi mod gördümü iş biter. ben derdimi izah edemiyorum sanırım.

bi de buradaki adam bi inancı savunuyor. bu forum her tür inancı savunma yeri haline gelirse herkesin burada bi topic açması gerekebilir. halbuki böyle birşeye forum kurallarınca izin verilmiyor. İslam inancına sahip bi adam Allah'a inanıyorum diye konu açabilir. diğer bi adam yüce tanrının oğlu İsaya inanıyorum gelin bunu bi tartışalım diyebilir. ben güzel gözlerle göreyim görmesinede. herkes aynı gözlere sahip değil.

• haklısınız .

ama dediğim gibi tirajikomik bu konu sizinde üzerinde durduğunuz la birlikte herkese mesaj veriyordur umarım.
  • hiç bu kadar ciddi olmamıştım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.