Şimdi Ara

İnadına Nvidia kazığı(9800gx2) :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam bende zotac 9800gx2 aldım sonb derce memnunum kartı herekse tavsıyte ederım ama xp de kukllanıcaklar için directx 10 desteği olmadıgından karttan tam performans almak soz konsusu olamaz bırde ekran çözünürlüğünüzün 1900x1200 en az olması lazım :)))
  • bilgisayarda ileriye dönük diye bir şey yoktur koçum en fazla 2 sene daha idare eder nvidia nın yeni serisi 1 ay sonra piyasada
  • Millet alışmış kazık yemeye, hayırlı olsun
  • mantığınız malesef yanlış. şu anda 500 küsür dolara gx2 alıp 3-4 sene götürmesini beklemek yerine, şu anda 200 dolar olan bir kart alip(4850 beklendiği gibi çıkarsa bir tane ondan alip) bu kart sizi götürmeyince 1,5 sene sonra yien 200 dolar seviyesinde bir kart almak ve onun da 1,5 sene sorunsuz sizi götürmesi.

yani şöyle ki, 500 dolarlik kart ile 200 küsür dolarlik kartlar arasinda aradaki fiyat farkı kadar performans farkı olmuyor. dolayisiyla sürekli fiyat/performans oranı yüksek modellere yönelmek sizi daha rahat ettirecektir. üst seviye kartlari, %20-30 daha iyisi için 2 kat parayı ödemeye çoktan razı arkadaşlar için yapiyorlar, sizin konumunuz ise bu değil, siz güzel performansı uzun süre verebilecek bir çözüm ariyorsunuz bunun da yolu dediğim gibi bir uygulamadan geçiyor.
  • Başlığa yazdığından benim anladığım, karta verdiğin para içine oturmuş ve kendini oyunlarla avutmaya çalışıyorsun... Şunu hala Nvidiacı arkadaşlar anlamış değilller bu pc dünyasında herşey fps değil!!

Ben 1989 yılında Alice Cooper'in bir kasedini almıştım. O zamanlar yabanci kasetler 4000 liraydı fakat yeni zam gelmişti yabancı kasetler 9000 lira olmuştu o günü hiç unutamıyorum. Umarim sende de böyle bir anı olarak kalmaz gx2..

Albüm Alice cooperin poison albümüydü...
  • quote:

Şunu hala Nvidiacı arkadaşlar anlamış değilller bu pc dünyasında herşey fps değil!!

Evet, ona rağmen nVidia'nın şu ana kadarki kartları çok daha iyi.

@semih520

"Kazık" yemenin de bir adabı var, "kazık" diye tanımlasaydık dahi. Şu sıralar 9800 GX2 alınmamalı, sanırım siz de biliyorsunuz.

quote:

şu anda çıkan oyunların neredeyse hepsi nvidia ile anlaşmalı,dolayısıyla detayları arttırdığınızda nvidia kim ne derse desin fark atıyor sürekli

nVidia anlaşması, daha çok oyun çıkmadan önceki optimizeleri bağlayabilecek bir şey. ATI'nin oyunları önceden iyi optimize etmesini beklemek güç olabilir.

Bu nedenle, sürücü beklentisi ATI'de daha çok olabilir; eh çıkarıyor da sürücüleri zaten.

Kartların üstünlüğünü nVidia - oyun meselesine bağlayamazsınız. Bunun için, elimizde veri olması gerekir. Reklâmlar anlamsızdır.

Kartların özellikleri ve sahne - ayara göre başarım değişkenliği meselesi üzerinde biraz göz gezdirseniz, çalışsanız, olayı nVidia - oyun meselesine bağlamazdınız zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Haziran 2008; 4:47:16 >

• Öncelikle tüm yorumlar için teşekkürler.
    Ben 9800x2 almayı tabiki kazık olarak anlamıyorum bu başlığı kazık olarak düşünenlere seslenmek için yazmıştım.konuya gelirsek.

genel olarak iki görüş var.
    1.bekleyip gtx ve 48xx leri görmek
    2.şimdi orta seviyede bir kart alıp sonra bunu değiştirmek.

şunu sormak istiyorum.
    -Gtx ve 48xx çıkınca hemen almak daha büyük bir hata olmaz mı?9800gx2 ler çok da yeni değil en azından fiyatları düşme eğiliminde.ama gtx ler ve 48xx ler yeni çıktığı için elbette normalden pahalı olacak bir de onaların düşmesini mi bekliycem?onları ancak 9800x2 nin fiyatını düşürmesi içn beklerim.

-ayıca şimdi orta bir seviyede bir kart alıp sonra tekrar bir kart alıp yine orta seviyede kalmaktan ne anladım o zaman?bu şekilde hiç bir zaman üstün bir performans elde edemem .çünkü oyunlar da sürekli gelişiyor.şimdi bir 9800gtx ile bir oyunu mediumda oynayabiliyorsam bir kaç sene sonra kartı yenileyip(aynı fiyata) yeni çıkan başka oyunlar yine mediumda oynamak zorunda kalacam.

• yeni çıkacak kartları beklemeni tavsiye ederim.. gx2 alma
  • valla şimdide alsan sonrada alsan kazık yiyorsun nasılmı

1-şimdi 9800gx2 alsan yeni kartlar çıkınca fiyatı düşecek

2-yeni seri kartları alsan ilk çıkış fiyatları baya bi yüksek (260-280)olduğu için kazık yiyeceksin

kısacası iki ucu boklu bir değnek neresinden tutarsan tut elin pok oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

valla şimdide alsan sonrada alsan kazık yiyorsun nasılmı

2-yeni seri kartları alsan ilk çıkış fiyatları baya bi yüksek (260-280)olduğu için kazık yiyeceksin

• bende 8600 sonıc + var yane sole acayıp zorladı dedıgım crysıs harıc hala bı oyun cıkmadı monıtorum 17 ınc olunca pek zorluyan oyun beklemıyorum..cunku dx10 11 yada herneyse bu api lere halen oyun yapımcıları yetısemedı ve bence win 7 cıkana kadarda yenı ekran kartına gerek yok cunku sıstem daha oturmadı dx11 cıkıcak ve emınım ondada gumburtu vs cıkıcak..en ıyısı 8xxx yada 9xxx serısı atidede 3xx 4xxx serısını alıp beklemek
  • quote:

ust seviye ekran kartlarının genellınde bu tur ozellıkler standart

• quote:

Orjinalden alıntı: semih520

quote:

kafayı yer insan iştee

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.