Şimdi Ara

İnadına Nvidia kazığı(9800gx2) :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda toplayacağım bilgisayarı sistem tafsiyeleri bölümünde belirtmiştim.(bkz.http://forum.donanimhaber.com/m_24026339/tm.htm )
    Yalnız nedense 9800gx2 alınca kesin olarak kazık yiyiyormuşsunuz muamelesi yapılıyor sürekli(çoğu topicte durum böyle.).Ben şunu söylemek istiyorum:
    şu anda çıkan oyunların neredeyse hepsi nvidia ile anlaşmalı,dolayısıyla detayları arttırdığınızda nvidia kim ne derse desin fark atıyor sürekli.eminim yeni oyunlarda bu daha da belirginleşecek. Her ne kadar atiye sempati duysamda durum böyle.48xx serisine gelince,acaba bu kartların 9800gx2 ye yetişeceğini düşünen var mı hem yetişse de bi kaç oyunda yetişir çünkü nvidia işi biliyor:) 48xx serinin bana tek faydası belki fiyatları düşürecek olması.
    anlayacağınız beni uzun sene idare edecek(3-4 sene) bir kart olarak 9800gx2 ye güveniyorum.
    Bu konuda yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

• hocam nvıdıa yeni kart çıkarıyor...bu nedenle biraz bekle 3-4 sene istiyorsan yeni çıkan kartı al gtx 280..eğer almam dersen yeni kartlar çıksın ki fiyatları düşsün..
  • baslıkta yazmıssın kazık yemek ıstıyorum..kolay gelsın hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: reko

baslıkta yazmıssın kazık yemek ıstıyorum..kolay gelsın hayırlı olsun

hocam o hep böyle söyleyenlere mesaj içerekli bir sözdü aslında
  • oyunlar nvidia sponsorlu esasında nvidia da cok daha iyi basarım gostermeli diye bir şart yok.

nvidia nın kazancı burdan senin gibi arkadasları kandırmakve senin gibi arkadaslara kart aldırmak.

iş kartta bitiyor x1950xtx de oldugunda bi suru oyun nvidia sponsorlugu vardı geciyordu xtx yani bu işler karta bakar.

2900xt half life veriodu o oyunda geciliodu mesela ornekler cogalr

bir kere o kart slı destegi oldukca sana + kazandırır.

illa o paraları vericeksen 280gtx almanı oneririm

260gtx de olr hem tek kart daha iyi olr
  • tek gpu lu bir kart al hiç olmazsa fps lere oynamaz,,sonra 40 fps de niye takılıyor demessin
  • Eğer monitorunuz 22 inç değilse bence 200$ a bi 4850 alın, 2 sene sonra 200-300 dolara bi tane daha kart alırsınız. 9800X2 alsanız bile 2 sene içinde ne kartlar çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NVİDİA GT525M ŞAKA GİBİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

oyunlar nvidia sponsorlu esasında nvidia da cok daha iyi basarım gostermeli diye bir şart yok.

hocam dh deki zotac 9800x2 video incelemesine bakar mısın:crysis ,world in conflict,company of heroes,lost planet...vs fark az mı?
    ayrıca unutmayın axle alacam.axle çok daha uygun fiyatlı

quote:

Eğer monitorunuz 22 inç değilse bence 200$ a bi 4850 alın, 2 sene sonra 200-300 dolara bi tane daha kart alırsınız

22 inç. ayrıca yenileme gibi bir şansım olmayacak çünkü babam almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih520 -- 17 Haziran 2008; 18:26:42 >
  • 3-4 sene götürecek ekran kartı zor bulunur...

buna da 750-800 lira vermek de hakikaten gereksizdir...

bu şekilde ille 3-4 yıl diye götürsün diye ısrar edene kadar, örneğin şu anda bir 8800gt ya da 9800gtx alıp 1.5-2 sene sonra bunu o zamannın bu sınıfa denk gelen kartını almak daha mantıklı olmaz mı??

hem aynı fiyata gelir, hem elimizde olan kartı satarak kar eebiliriz, hem bu kartı zamanında kaç para verip almıştım demeyiz, hem de dönemin teknolojisini takip etmiş oluruz...
    malum her çıkan sözde veya özde teknolojiyi hemen sorgusuz sualsiz kabul ederiz...
    1 sene sonra dx11 çıksa (her sene çıkacaka artık bunlar otomatiğe bağlamış gibi) tüh etmeyecek misin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 17 Haziran 2008; 18:25:41 >
  • Alacağın monitör kaliteli 24'' veya üstü 1900x1200 çözünürlük veren bir monitör ise diğer bileşenleri katmıyorum işin içine illaki onlarda iyi olacak o zaman GTX2 almak mantıklı diğer seçeneklerde ise bence cidden kazık yersin bu kartı alınca çünkü bu tarz üst sınıf ekran kartlarının gücü anca çok yüksek çözünürlüklerde ortaya çıkıyor bu yüzden herşey monitöre bakar diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

3-4 sene götürecek ekran kartı zor bulunur...

buna da 750-800 lira vermek de hakikaten gereksizdir...

bu şekilde ille 3-4 yıl diye götürsün diye ısrar edene kadar, örneğin şu anda bir 8800gt ya da 9800gtx alıp 1.5-2 sene sonra bunu o zamannın bu sınıfa denk gelen kartını almak daha mantıklı olmaz mı??

hem aynı fiyata gelir, hem elimizde olan kartı satarak kar eebiliriz, hem bu kartı zamanında kaç para verip almıştım demeyiz, hem de dönemin teknolojisini takip etmiş oluruz...
    malum her çıkan sözde veya özde teknolojiyi hemen sorgusuz sualsiz kabul ederiz...
    1 sene sonra dx11 çıksa (her sene çıkacaka artık bunlar otomatiğe bağlamış gibi) tüh etmeyecek misin??

bu kadar ikna edici bir yazı okumamıştım daha önce.

-hocam neredeyse 8 yıldız aynı külüstürle yaşıyorum.Ve babam sürekli olarak "sınavdan sonra" diye tekrar etti yeni bilgisayar için.Ve babamın hiç de bilgisayarı yenileme gibi bir yardımı olmayacak.Bu yüzden bir defa da alıp bir daha teknolojiye bulaşmak istemiyorum

quote:

çünkü bu tarz üst sınıf ekran kartlarının gücü anca çok yüksek çözünürlüklerde ortaya çıkıyor bu yüzden herşey monitöre bakar diyorum

hocam zaten bu kartla 600*800 çözünürlükte oynasam bilgisayar patlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih520 -- 17 Haziran 2008; 18:38:05 >

• ilerideki kart değişimin fazla maliyetli olmayacaktır, kendin de halledebilrisin...(hatta girdiğin sınav üniversite sınavıysa daha kolay olur)

örneğin benim 8600gt'den 8800gt'ye geçişim 1 aylık bursuma mal oldu(devletimiz sağolsun)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 17 Haziran 2008; 18:49:49 >
  • 3-4 sene gotursun diye high end kart almanin hic bir mantigi yok. O karta o kadar para verecegine simdi yarisini ver 4850 gibi bisey al (ki daha da ucuz olur muhtemelen), geri kalan parayi sakla 1-2 sene sonra yine o parayla bir kart al. Boylece 3-4 sene goturmus olursun.
  • arkadaşın konusu ancak merak ettim..sizce ekran kartını satış tekniği nasıl olmalıdır?elimde 9800gtx var ben bu kartı oyunlarda medium da çalıştırmaya başlayınca satmayı düşünmekteyim..buda yaklaşık 1-2 yıl..o saatten sonra pek alınmaya bilir..sizce o kartı napmalıyım?elimde dura dura çürüsün mü?eski bir sistemim var amd 3000+ onda da gf6600 takılı..onda da darboğaz yapar büyük ihtimalle..
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksnake03

arkadaşın konusu ancak merak ettim..sizce ekran kartını satış tekniği nasıl olmalıdır?elimde 9800gtx var ben bu kartı oyunlarda medium da çalıştırmaya başlayınca satmayı düşünmekteyim..buda yaklaşık 1-2 yıl..o saatten sonra pek alınmaya bilir..sizce o kartı napmalıyım?elimde dura dura çürüsün mü?eski bir sistemim var amd 3000+ onda da gf6600 takılı..onda da darboğaz yapar büyük ihtimalle..

her malın bir alıcısı vardır...

forumdaki 2. el bölümünü kullanabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 17 Haziran 2008; 19:24:34 >
  • hee nvidia işi biliyor. al sen. herkes kazık yersin demiş zatn sen hala düşünceleri soruyosun. git ye kazığını çok istiyosan
  • uygun fiyata alacağı kart ile high da oynayabilecek ken medium da oynatabilecek bir kartı neden alsın ki?amd 3000+@2.0ghz de darboğaz yaparmı?anakart amd hammer uyumlumu?
  • @semih520 o kadar parayı gözden çıkarmışsanız GTX200 lerden alın bari...
  • quote:

uygun fiyata alacağı kart ile high da oynayabilecek ken medium da oynatabilecek bir kartı neden alsın ki?amd 3000+@2.0ghz de darboğaz yaparmı?anakart amd hammer uyumlumu?

ahh nostalji amd 3200 6600 u pek guzel calistirmisti be sonra 7900 8800 9800 diye mi cikti?bilmem sence darbogaz mi yapar islemciyi mi bogar intihar mi eder?1-2 yil sonra o 3000 in calisacagi ne malum?1-2 sene sonra bir akrabana verir-satarsin bisi olur simdiden dusunme 1-2 sene sonrasini 1 sn sonra ne olacagi belli degil.

@semih520
    yanlis yapiyorsun o alete degil makineye yuklen kart sonra da degisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 17 Haziran 2008; 19:52:06 >
  • @.45 ACP
    tekrar saolun..hocam..diğer pc artık sadece counter+internet için duruyor evde ailecek onu kullandığımız oluyor acil bir şey gerektiğinde..yaşım gereği ailem elle parça satmama izin vermiyor..ancak babamın bir tanıdık pc'cisi var ona satarım gibi geliyor..umarım olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.