|
NVIDIA, üretim hattını GeForce RTX 50 serisine kaydırdı: RTX 40 ne olacak?
-
-
Aaa acaba neden böyle bir şey yaptılar... Belki de artık RTX 40 serisi üretilmeyecek 😢
-
PC sistemlerin oyun tarafı sanki biraz hamaliyet gibi geliyor bana.
-
Acaba nvidia fiyatları ne kadar artıracak? Her nesilde kartların halefi, selefinden daha güçlü oldu. Şimdi yeni nesil çıkacak, 4080 super 40 binden bulunuyor. 5080, 4090la eş güçte olup 70 bine satarlarsa alınmasının mantığı olmaz. Sene başı askere gitmem gerek. Ben geldiğimde kart değiştirmeyi düşünüyorum. 6800 xt var. Bana 4080 supere denk kartı ondan daha ucuza vermeyecekse nvidia ben askere gitmeden önce halledeyim bu işi, acaba beklemeye değer mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nedense mimari tarafta çok değişim olmayacak gibi geliyor çünkü donanımsal olarak bir sürü değişim var
Mesela;
4000 serisi 4nm üretimi, 5000 i 3nm de üretecekler kafadan üretim bazında performans artışı olacak
GDDR6X yerine GDDR7 geliyor
Daha iyi soğutma koyup daha fazla frekans vermek
450 watt yerine üst serinin 600 watt kullanacak olması
Daha fazla AI çekirdekleri ile dlss 3.7 den 4 e çıkartıp araya yine yazılım ile fark açmak
-
GTX295'e ne olduysa o olacak. Tarihin tozlu defterlerinde yerini alacak...
-
Bedeline katlanıp Rtx 5090 almak için ne gibi sebepler olabilir ? A) Aklını kaçırmış olmak B) Başkalarının parasıyla almak C) Canından bezmiş olmak D) Delirmiş olmak E) Eşeğin kisi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Intel küçümsedi ve amd nin büyümesine izin verdi. Bari şu nvidia tokadı çaksın amdye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Piyasada rekabetin olması bize yarar. Ha nvidia markasının sahibi isen o zaman başka.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
serinin daha ıyı olacagı belli
-
vatanda 5090 alanların çoğu şirket sahibi yada babası şirket sahibi olan insanlar oluyo zaten , arada denk geliyor abi ne iş yapıyosun diyorum şirketim var diyor, adam gitmiş herşeyin en üst modelini almış ne yapıyosun diye sorsan csgo oynuyorum diyor .
-
Kesin frame generation 2 diye birşey uydururlar. Frame generationun 80 fps arttırdığı yerde frame generation 2 150 fps artış sağlar. Rtx 4000 serisi mi tabi ki desteklemeyecek.
-
Ben şirket sahibi değilim 4090 5090 alsam aklımı mı kaçırmış oluyorum size göre.
Nasıl bir düşünce kafa yapısı var sizde ilginç ama büyük ihtimal yaşınız küçük o fiyatları görünce şok oluyorsunuz.
Bize ne adamın ne için kulanacağından para var huzur var demeki adamda.
Bende 4080 aldım her oyunu oynarım ama daha çok knightonline ve vs go 2 bf2042 oynarım.
Yok bana göre değil, topluma göre. Ben sadece yazdım. Yaşmı/kurumucular bu ortamda bol bulunuyor. Fiyatları görünce şok olmak ta bayılmak ta mümkün. Adamda para olunca akıl da olacağı manasına gelmez. 4080 ninle mi neyinle oynarsan oyna beni ilgilendirmez de, o oynadığın oyunları çok daha ucuz bir karta aynı şekilde oynayabilirdin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her nesilde aynı karta 1000 dolar fazla ödemekten rahatsız olmuyor musunuz?
Eskiden aynı fiyata daha yuksek performans alınırdı. Artık performans ile beraber fiyatta artıyor. Buda performans kazanımı düşüncesini baltalıyor.
Biz her yeni nesilde fiyatların artmasını değil performansın artmasını istiyoruz.
Tüketicinin doğal eğilimidir. Daha az ödeyip daha iyisini almak. Bulursa alır. Rekabetin zayıf olduğu ürünlerde bulamayacağı için ya almaz yada daha çok para öder. Rekabette öne çıkan üretici elbette daha çok para kazanır, hayır kurumu işletmiyor sonuçta.
-
Her nesilde kart ve işlemci değiştiren birisi bu fiyatlara isyan etmemesi lazım doğrumu.
Ben aldığım zaman en az 5/6/7 nesil sonra değişirim sistemi.
Sizin bakış açınıza göre 3060 kulanan birnkulanıcı 4060 5060 da geçmesin ozaman onlarında fiyatları artıyor.
Birde ben çogu zaman ekran kartını yurt dışından alırım imkanlar el verdikçe euro 29 du aldığım zaman rtx 4080 o zamanki tr fiyatı 60 65 civarıydı bana gelişi 40.000 tl gibi bir fiyat oldu yani tr de hiçbir şeyin fiyatı ucuz değil oraya kalırsa iş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 15 Kasım 2024; 15:34:12 >
Evet oynayabilirdim ama pc nasıl kulandığımı bilmediginiz için atıp tutmak kolay arka planda diğer oyun açıkken kapatmadan üstüne başka oyun açıyorum.
Ha birde 4060 ile yada daha düşük kart ile ayni ultra ayarlarda ayni fps ve performansı veren kart ve işlemci varsa bir zahmet yaz ona geçelim.
Demeki nvidia bu işi bilmiyor boşuna çıkartıyor 4090 serisini.
Ben şahsen zırt pırt işlemci ekran kartı sökmeyi sevmem 1 sefer taktığım zaman o işlemci ekran kartında birdaha dokunmam.
Düşük sistem almayı bende biliyorum hangi ayarlarda kaç fps alacağımı bildiğim için uğraşmam o şekilde.
AMD fanatikleri gibi neymiş soket desteği veriyormuş bilmem kaçıncı nesile kadar işlemci değiştirme ve ekran kartı parası hesaplayınca ayni paraya geliyor zaten.
İşte sorun o zaten. Eskiden fiyatlar artmıyordu.
200 dolarlık, 300 dolarlık, 400 dolarlık kart diye birsey vardı. Perfoana artıyor ancak fiyat seviyesi genelde hep aynıydı çok nadir degisiyurdu.
Simdi ise her nesil kartlar bir fiyat artışı ile gelir oldu. Buda sanki yeni bir kart alıyormuş düşüncesini baltaladi çünkü her yeni kart eski neslin bir üst modeli ile aynı fiyata konumlanıyor.
Buda performans artışı hissiyatını öldürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Kasım 2024; 16:12:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bedeline katlanıp Rtx 5090 almak için ne gibi sebepler olabilir ? A) Aklını kaçırmış olmak B) Başkalarının parasıyla almak C) Canından bezmiş olmak D) Delirmiş olmak E) Eşeğin kisi
|
Benzer içerikler
- discord bot ekleme
- instagram yazı stilleri
- whatsapp arama kapatma
- final cut pro fiyat
- twitter takipçi hilesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X