Şimdi Ara

NVİDİA GT525M ŞAKA GİBİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
8.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar laptopumda Nvidia GT525M ekran kartı bulunmakta. Bu seriden ekran kartını kullanan varsa bilir şu an en güncel sürümü 301.42 ancak gelelim işin saçmalaştığı yere.. Önceki sürüm olan 296.10 da PAYDAY:The Heist adlı hiç kasmadan max. ayarlarda oynarken en güncel sürümü (301.42) yüklediğimde oyunda inanılmaz bir kasma oluyor. Bir ekran kartı driveri bu kadar değiştirir mi performansı ? ATİ de böyle sıkıntılar olmuyor inanın ekran kartını güncellemeye korkuyorum. Bunu sizle paylaşmak istedim. Sizinde benzer problemleriniz varsa yazın paylaşalım. Teşekkürler.

• nvidia control panel kısmından oyunun exe dosyasını bulup maksimum performance olarak ayarlarsanz sorun kalmayacaktır.
  • 2d hızlarına düşüyor sanırım bende de olmuştu benzer sorun
    ya 296 lı drivera geri dön yada @Cumulinumbus'un dediği şeyi yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 7 Eylül 2012; 21:14:49 >
  • Hayır sorun yok zaten eski sürümde gayet iyi oynayabiliyorum.301.42 de LOL de 45-50 fps alırken 296.10 da 80-100 arası fps alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

2d hızlarına düşüyor sanırım bende de olmuştu benzer sorun

Aynen 296.10 a geri döndüm diğer güncellemeyi bekliyorum umarım düzgün bir driver gelir bu defa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahacalik -- 7 Eylül 2012; 21:19:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahacalik

quote:

Aynen 296.10 a geri döndüm diğer güncellemeyi bekliyorum umarım düzgün bir driver gelir bu defa

306 nolu driveri denediniz mi?
  • 525m için 301.42 sürümünün üstünde driver mevcut mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

quote:

306 nolu driveri denediniz mi?

ben betasını denemiştim 306 lı olanın onda da yaptı ama sonra 301.42'ye dönüş yaptım onda yapmadı bu sefer

• 3xx driverları sorunlu.

Mesela clock ratelerin oyuna girdiğinde yükselmemesi, micro stuttering vs. gibi sorunlar çıkartıyor.

Seri halinde indir 3xx'leri hangisi sana sorun çıkartmassa onu kullan.

Gerçi en sağlıklısını yapmışsın fxaa kullanmayacaksan şimdilik 3xx serisini yüklemenin pek bir artısı yok.
  • 525m oldukça zayıf bir kart, driver degişikliginden pek birşey beklememek lazım. Benim laptopta da benzer performanslı Ati 5650 var. Yeni driverı çıkmış mı çıkmamış mı hiç ilgilenmiyorum açıkçası. Zamanında laptopun sitesinden driverını indirdim bir sorun olursa onu kullanıyorum. Masüstü bilgisayarımdaki Ati 6950'nin driver güncellemelerini hiç kaçırmam ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 8 Eylül 2012; 14:42:50 >
  • quote:

quote:

Hocam siz 296.10'a geri dönün her zaman en güncel driver en iyisi olmayablir.Ati'Dede yle şuanda en stabil 12.4 ancak en güncel 12.8 aralarinda bazı oyunlarda 40 fps kadar fark luyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

525m oldukça zayıf bir kart, driver degişikliginden pek birşey beklememek lazım. Benim laptopta da benzer performanslı Ati 5650 var. Yeni driverı çıkmış mı çıkmamış mı hiç ilgilenmiyorum açıkçası. Zamanında laptopun sitesinden driverını indirdim bir sorun olursa onu kullanıyorum. Masüstü bilgisayarımdaki Ati 6950'nin driver güncellemelerini hiç kaçırmam ama...

525 zayıf derken? Kesinlikle masaüstü sitemle karşılaştırılmaz haklısın ama 128 bit bir ekran karından bahsediyoruz ve bence laptop için iyi ekran kartlarından biri.(orta sınıf)
  • Gt525m oc yapılınca gt 550m'ye yakın performans verir, fakat gt520m ve gt520mx modelleri oldukça zayıf.
  • nVidia'nın 300 ve üzeri sürümlerdeki driverları sorunlu. CoD4'de ani FPS düşüşleri bu driverlar ile başladı bende, extrada oynuyodum oyunu high'a döndüm bi anda pat diye 20'ye düşüp tekrar 60 oluyor FPS (max'ı 60'da sabitleyerek oynuyorum)

Bu karta zayıf diyen kartı denemeyendir açık ve net. GTX680 ile mi kıyaslıyorsun kartı anlamıyorum ki. BF3 Medium, NFS The Run Medium çok rahat oynatıyor napacaktı bir laptop daha? Daha ağır grafikli oyun varsa söyle onlarla da deneyeyim?

Her tarafa testleri bile tam incelememiş çok bilgili kişiler konuşlanmış sanki ya GT525m lafı geçtiği anda çok zayıf kart diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 8 Eylül 2012; 23:55:12 >
  • quote:

525 zayıf derken? Kesinlikle masaüstü sitemle karşılaştırılmaz haklısın ama 128 bit bir ekran karından bahsediyoruz ve bence laptop için iyi ekran kartlarından biri.(orta sınıf)

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.html

3DMark05: 13307 - 3DMark06: 7056 - Vantage: 2927 - 3DMark11: 742

Güncel oyunlar için oldukça yetersiz rakamlar. Evet suni testler belirleyici degildir ama yeterli bir fikir verirler. İyi kötü iş yapar ama çok şey beklememek lazım (Bkz: Kendimden biliyorum (Ati Mobility HD 5650))

• ama alıcak olanlar için 520m 520mx 6470m 610m ekran kartlı modelleri alıcağına 525m alsın daha iyi bence.çünkü bilmeyenler çoğu kez bu tuzağa düşüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Güncel oyunlar için oldukça yetersiz rakamlar. Evet suni testler belirleyici degildir ama yeterli bir fikir verirler. İyi kötü iş yapar ama çok şey beklememek lazım (Bkz: Kendimden biliyorum (Ati Mobility HD 5650))

dostum sen laptopta ati ile nvidia'nın kıyasını yapıyorsun, testlerde birbirlerine yakın çıksalar bile bunlar suni testler zaten aynı teknik detaylara sahip 2 farklı kart bile aynı sonucu verebilir. Gerçek oyunlarda sonuçlara bakmak gerek. Kullandığım laptop imzamda yazıyor.

Bütün oyunlar 1366x768 çözünürlükte oynanıyor.

Max Payne 3 - Low (DX11) - High (DX9)

BF3 / NFS The Run / Blur / CoD MW3 - Medium

Darksiders / Darksiders 2 / Dead Space / Dead Space 2 / Driver San Francisco / Sleeping Dogs /CoD MW / CoD MW2 / Prototype / Prototype 2 / Skyrim - High

Diablo III / LOTR Battle for Middle Earth II + The Rise of the Witch-king / DOTA - Ultra

Bu değerler FPS'in 30'un altına düşmediği değerler, doğrudan doğruya FPS testleri yapmadığım oyunlar var aralarında ama etkin akışkanlık için 30'dan aşağı düşmemesi gerektiğini biliyorsundur. Daha basitçe: Hiç takılma yok

Başka denememi istediğin bir oyun var mı?

Ekleme: Crysis de oynamıştım ama tam olarak hangi seviyede oynadığımı hatırlamıyorum o yüzden onu metnin içine almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 10 Eylül 2012; 0:36:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

quote:

quote:

dostum sen laptopta ati ile nvidia'nın kıyasını yapıyorsun, testlerde birbirlerine yakın çıksalar bile bunlar suni testler zaten aynı teknik detaylara sahip 2 farklı kart bile aynı sonucu verebilir. Gerçek oyunlarda sonuçlara bakmak gerek. Kullandığım laptop imzamda yazıyor.

Darksiders / Darksiders 2 / Dead Space / Dead Space 2 / Driver San Francisco / Sleeping Dogs /CoD MW / CoD MW2 / Prototype / Prototype 2 / Skyrim - High

Diablo III / LOTR Battle for Middle Earth II + The Rise of the Witch-king / DOTA - Ultra

Bu değerler FPS'in 30'un altına düşmediği değerler, doğrudan doğruya FPS testleri yapmadığım oyunlar var aralarında ama etkin akışkanlık için 30'dan aşağı düşmemesi gerektiğini biliyorsundur. Daha basitçe: Hiç takılma yok

Ekleme: Crysis de oynamıştım ama tam olarak hangi seviyede oynadığımı hatırlamıyorum o yüzden onu metnin içine almadım.

adamsın +1

• quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

Suni testler belirleyici degildir ama bahsettigin kadar da donanım performanslarını yansıtmaktan uzak degildir. Öyle olsa performans degerlendirme yazılarının çogunda yer verilmezdi zaten. Oyunlarla ilgili verdigin fps degerleri bir önceki mesajımda verdigim performans incelemesi linkinde belirtilen oyun fps degerlerleri ile uyumlu görünüyor. Ancak belli ki aramızda bir yaklaşım farkı var. Güncel oyunlar için oldukça yetersiz dememin şudur. Ben 15.6" ekranlı bir laptopta oyun oynamam çünkü 15.6"nın fazla küçük oldugunu düşünüyorum ve bu boyuttaki bir ekranda oyun oynama bana keyif vermiyor (laptopum 17.3"). 525m'nin 17.3" ekranda ve 1600x900 çözünürlükte (yani daha çok yük altında) verecegi degerler benim için önemli ve belirleyicidir. 525m bu özellikleri olan bir laptopta birçok güncel oyun için high detay kalitesini saglayamayacaktır ve ben herhangi bir oyunu medium ve altı detay düzeyinde oynamayı vakit kaybı olarak görürüm.

Aynı fiyat segmentindeki benzer performanslı Nvidia ve Ati kartların oyunlarda bazen farklı performans verdigi dogrudur ancak bu farklılık oyuna göre her iki markanın lehine de olabiliyor.

Ben uzun süredir laptopumda oyun oynamıyorum zaten. Bir dönem İstanbul dışında bir yerde 1.5 sene kadar çalışmam gerekmişti, o dönem oynadım. Bahsettigin oyunlardan yanlızca COD MW 2 ve 3'ü masaüstü bilgisayarımda oynadım.

Bir de "Başka denememi istediğin bir oyun var mı?" falan gibi ifadelerle laf sokma-bozma çabası çirkin ve anlamsız olmuş gerçekten. Benim kimsenin donanımını küçümseme falan gibi bir çabam yok, benzer performanslı bir kartı ben de kullanıyorum dedim zaten. Aşalım bunları arkadaşlar, çocuksu tavırlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 11 Eylül 2012; 2:55:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.