Şimdi Ara

İnanç ve evrim çelişkisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HIGHER

https://www.youtube.com/watch?v=kCAAx4pf1Yk

Alıntıları Göster
    Ağladım lan bu ne :DDDDDDDD

• Bence en güzeli deizm. Evrim vardır, yaratıcı da vardır ama dinler yoktur. Hepsi insan uydurmasıdır. Doğrudan yaratıcıya dua etmek varken, neden bir sürü dine inanalım ki. Din aracılığıyla dua edilmez. Bir kere esas çelişki bu. Dua yaratıcıya edilir. Klisede mi edelim, cami de mi böyle bir soru olmaz. Çünkü dinler insanlar tarafından çıkarılmış bir şey bence. Ateizm de insanların kendini boşlukta hissetmesine neden olabilir. İslam desen zaten islam dininde her şey yasak. Özgürlük yok. Ayrıca islam dini gelişmenin önünde çok büyük bir engel. İslam dini günümüze hiçbir şekilde uymuyor. Modern bir din değil. Flört yasak, el ele tutuşmak yasak, içki yasak, sigara yasak, nargile yasak, evlenmeden önce birliktelik yasak, güzel olan her şey islam dininde yasak. Böyle din mi olur yahu. Dinin amacı yasak koymak mı yoksa ibadet mi?

Ayrıca islam dinine inananlar başka dine inananlara karşı çok nefret dolular. Bunu farklı inançtaki insanları katletmeleri, onlara ayrımcılık yapmaları vs gibi durumlardan görebilirsiniz. Bu düşünce yapısıyla hiçbir ülke gelişmez. Ayrıca islam ülkelerinde eğitim ve ekonomik refah berbat durumda. İslam bence dinler içinde en zararlı olanı. Hristiyan ülkeler bile gelişmeye bu kadar kapalı değil. Ama islam gelişmeye en çok direnen dindir. Mesela Akp eğitimi mahvetti. 2-3 net yapan üniversiteye giriyor. Üniversiteden mezun olanlar C1 seviyesinde ingilizce bile konuşamıyor. Böyle üniversite mi olur yahu. İşte islam dininin eğitime verdiği zarardır bu.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    din canlıların şu anki haliyle yaratılmış olduğunu tam söylemiyor aslında, islam alimleri öyle görüş bildiriyor ama kesin bilgi değil dinde bu.

aksine ayet var, "tüm canlıları sudan yarattık" diye. insanın ise su ve topraktan yaratıldığı yazıyor yine ayetlerde. insanın da temeli yine su ama diğer hayvanlar ve bitkiler doğrudan sudan yaratılmış. bu da aslında bir atadan gelme ihtimalini gösterebilir. (bu konuda kesin konuşamam sadece yorum yapıyorum, yanlış yorumlamaktan Allah'a sığınırım, varsa yanlışım Allah affetsin)

ki zaten evrim teosiri de evrenin oluşumu artı canlılığın sudan başladığını söylüyor veya dinin yazdığını kabul ediyor.

cennette yaratılan ise RUH olabilir çünkü yine cennete gidecek olan ruhtur diyorlar. ona topraktan ve sudan bir beden yaratılmış olabilir. ruh ise yoktan yaratıldı. sonuçta toprak ve su da yoktan yaratıldı...
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    İslam'ın ilk emri oku nasıl olurda eğitime gelişime karşı olur. Gelişime karşı diyorsun "Flört yasak, el ele tutuşmak yasak, içki yasak, sigara yasak, nargile yasak, evlenmeden önce birliktelik yasak, güzel olan her şey islam dininde yasak." Bunlar insan gelişimine katkı sağlayan şeyler mi? Flört te mesela ne kadar aşk acısı çeken depresyona giren var. İçki bilinci engelliyor içki içerek kitap mı okuyorsun sen de gelişime katkı sağlıyor? Evlilik öncesi birliktelikler :( kaç tane kızlık zarı dikimine giden kadın var insanlar arası güven yok olmuyor mu böyle? Kardeş İslam neyi emrettiyse muhakkak insana faydası var. İslam hoşgörü dinidir. Peygamber Efendimiz'in insanlarakarşı nasıl yaklaştığını daha peygamber olmadan önce ona Muhammed-ül emin dediklerini (müşrikler bile) bilmiyor musun? İslam ırkçılığı düşmanlığı yasaklıyor. Bazı insanların hatalarını söyleyerek İslam böyle demek samimi gelmiyor. Onların hatası İslamı bağlamaz. Zaten Kur'an da hataların günahların bedelini ödeyeceğimiz söylenir. En büyük günah kul hakkıdır mesela. İslam bir güneştir üflemekle sönmez. Gözlerini kapatan yalnızca kendine gece yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• prf23 P kullanıcısına yanıt
    "Değerli kardeşlerim, evrim bir kısım Ateistler tarafından ortaya atılmış bir inançtır."

Ciddi ciddi bunu mu yazdınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Upp. Evrim BİLİMSEL DEĞİLDİR.

• highfro kullanıcısına yanıt
    Hocam işte tam da anlattığınız sebepler aslında

İslam dogmatiktir. Yani içinde yazanların tamamını doğru kabul edersin. Acaba yoktur! Şüphe yoktur!

Eğer tamamını virgülüne kadar kabul etmezsen dinden çıkarsın. Bu çok net.

Kitapta da her şeyi açık seçik gönderdiğini beyan ediyor

Yani ilk insan adem diyorsa, ilk insanın adem olduğunu kabul etmek zorundasın.

Çamurdan yapıp ruh üfledim diyorsa bunu o şekilde kabul etmek zorundasın

Yok, bunlar metafordur, anlatmak istediği başkadır derseniz İslam dışı bir söylem olur

Bir diğer konu da inançlı insanların bilim insanlarının yaratıcının olmadığını ispat etmek için çalıştığını sanması

Evrim bir bilimsel konudur. Bilim insanı bunu gözlemler, araştırır bulur ve sunar. Kalanı onu ilgilendirmez.

Olayın sağlaması yapıldığında bilim karşısında dinlerin bir çabaya girdiği sonucuna da varılır.

Bu naziat 30daki gibi şeyler. İnanç ve evrim çelişkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 7 Nisan 2020; 17:13:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• prf23 P kullanıcısına yanıt
    Videoyu izledim akla mantığa uygun bir şekilde bilim adamı çok güzel açıklamış. Evrim hakkında bazı şeyler kafamde oturdu. Teşekkür ederim hocam

• Rascolnick R kullanıcısına yanıt
    Sen kimsin? Seni neden dikkate alalım? Ne gibi bir çalışma yaptın? Tüm bilim dünyası ağlıyor şu anda, tek cümlenle evrimi çürüttüğün için.
    Önceki sayfada en azından canlıların kendi içinde evrimleştiğini söylemen daha komik ve ironik.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    +1

evrim karşıtlığı, masturbasyon karşıtlığı, kurtaj karsıtlığı bunlar hep hristiyanlıktan geçme propagandalardır. gunumuzde bile hala o kiliselerin propaganlarıyla, paralarıyla besleniyor bunlar hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rascolnick

Videoyu izledim akla mantığa uygun bir şekilde bilim adamı çok güzel açıklamış. Evrim hakkında bazı şeyler kafamde oturdu. Teşekkür ederim hocam
    Ben teşekkür ederim değerli kardeşim. Müslümanlarla diğer insanlar arasındaki en önemli fark Müslümanların doğrucu şahitler olmasıdır.

"Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, anababanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için doğrucu şahitlik eden kimseler olunuz." (Nisa Suresi, 135)

Bu evrim konusunda da geçerli. Eğer evrim bilimsel bir iddia olsa bizim yanlış dememiz İslam'a aykırı olurdu. Ama ara formların olmaması, geçiş aşamaları yok denilmesi, mutasyon ve varyasyonun tür değişimi yapmıyor oluşu gibi makro ve mikro bilimsel veriler evrimin yanlış olduğunu bize gösteriyor.

Müslümanlar evrim gibi dogmatik inançlara değil, gerçek olan Yaratılışa inanırlar. Bu konuda konferanslar düzenliyoruz. Bir dahakine hepinizi bekleriz. Bu dördüncü kongremiz olacaktır.

ULUSLARARASI BİLİMLER IŞIĞINDA YARATILIŞ KONGRESİ

Link:
    bilimveyaratilis.igdir.edu.tr
    3. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi
    http://bilimveyaratilis.igdir.edu.tr/anasayfa

İlgili Video:

Bilim Adamına Sorduk! Evrim Var Mı?
    Sözler Köşküyoutube
    https://www.youtube.com/watch?v=DNMlf7U1MO8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 7 Nisan 2020; 17:31:2 >

• Edit çok cahilce olmuş. Bundan 5 sene önce de forum teorinin ne olduğu bilmeyen doluydu, insanlar paragraflarla bunları eğitmeye çalılırdı ama nafile. Bu yılda bu denli bilgisizlik acındırıyor halinize

Bir de evrime kanıt yok deyip -elinin altındaki interneti p*rno izlemek dışında araştırma yapmak için kullansa binlerce kanıt olduğunu görecek de işte ne yaparsın- islamdan bahsetmiş

Dinler uydurma masallardır. Evrim teorisinin aksine zerre kanıtları yoktur. Kanıdı olmayan bir şeye bu devirde ne diye inanılır, insan hayret ediyor.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Alanı biyokimya olan bir BİLİM ADAMI'nın söylediklerini dinledim ve taşlar yerine oturdu artık. Dinlemeden önce canlıların kendi içinde evrimleştiğini sanardım. Bilirdim demiyorum bak sanardım ki evrim hakkında daha yapılan bir deney bile yok. Ben bilgiye ulaşmaya çalışan normal bir insanım bu konuyu açmasaydım belki de taşlar yerine oturmayacaktı kardeş. Evrim bilimsel değildidir sadece bir iddiadan ibarettir. İslam evrimle çelişir. İslam bilimle çelişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rascolnick -- 7 Nisan 2020; 17:37:9 >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Dinler inançtır ama evrim kanıtı olmayan bir iddiadır. Videoyu izle bilim adamı konuşuyor
    Sözler Köşküyoutube
    https://m.youtube.com/watch?v=DNMlf7U1MO8

• İnanmıyorsanız saygı duyun kardeşim evrim gerçektir

Darwin öteki tarafta amipe dönüştürür sizi bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 7 Nisan 2020; 17:37:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prf23

Ben teşekkür ederim değerli kardeşim. Müslümanlarla diğer insanlar arasındaki en önemli fark Müslümanların doğrucu şahitler olmasıdır.

"Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, anababanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için doğrucu şahitlik eden kimseler olunuz." (Nisa Suresi, 135)

Bu evrim konusunda da geçerli. Eğer evrim bilimsel bir iddia olsa bizim yanlış dememiz İslam'a aykırı olurdu. Ama ara formların olmaması, geçiş aşamaları yok denilmesi, mutasyon ve varyasyonun tür değişimi yapmıyor oluşu gibi makro ve mikro bilimsel veriler evrimin yanlış olduğunu bize gösteriyor.

Müslümanlar evrim gibi dogmatik inançlara değil, gerçek olan Yaratılışa inanırlar. Bu konuda konferanslar düzenliyoruz. Bir dahakine hepinizi bekleriz. Bu dördüncü kongremiz olacaktır.

ULUSLARARASI BİLİMLER IŞIĞINDA YARATILIŞ KONGRESİ

Link:http://bilimveyaratilis.igdir.edu.tr/anasayfa

İlgili Video:

https://www.youtube.com/watch?v=DNMlf7U1MO8

Alıntıları Göster
    Ara formların olmaması mı? Ahahahahahahah

Bilgisizliğe bak, öz güvene bak

Şu palyaçoları izleyip de etkilenmek, ne tür bir şey -cahil dedim mi ban yiyoruz, demiyorum- yahu?

Hiç mi dünyadan haberiniz yok? Hiç mi arama motoruna ara geçiş formları falan yazmadın? Hiç mi bir iki araştırma yapmadın be? Acıyorum ya, tek kelime ile A-CI-YO-RUM

İzle de teknoloji forumunda böyle rezil, kepaze olma bir daha.

Evrim Ağacıyoutube
    Evrimi Neden Çürütemiyorlar? Çünkü Yalan Söylüyorlar!
    https://www.youtube.com/watch?v=x13t2EGKHEw&feature=youtu.be

Şu yorumları da siz masal severler üstünüze alınırsanız bir itirazım olmaz yani

İnanç ve evrim çelişkisi

• quote:

Dinler inançtır ama evrim kanıtı olmayan bir iddiadır. Videoyu izle bilim adamı konuşuyor
    https://m.youtube.com/watch?v=DNMlf7U1MO8
    Iyyyy leşşş izlediği şeye bak öğğğğğğ. Az buçuk evrim bilgisi olan 3 dk sabredemez bu yalanlara. Ancak sen gibiler inanır.

Bu inançlar ram den roma çeviriyor insan aklını. Başka bir şey denilemez buradaki örneklere bakarsak.

Üstte attığım video tamamen sizler için Çağrı'nın çektiği, hani derler ya, "şeye anlatır gibi anlatmak", evrimi bizzat öyle anlattığı bir video. Adamın harcadığı emeğe yazık ya. Bir umutla kanıtlarıyla palyaçoları deşifre etmiş ama onca emek boşa gitmiş görünen. Üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 7 Nisan 2020; 17:49:58 >

Şu yorumlardaki rezilliğe bak. Bunlar mı bilim konuşuyor şimdi

• quote:

Şu yorumlardaki rezilliğe bak. Bunlar mı bilim konuşuyor şimdi
    Hayır onlar konuşmuyor, videodaki kişi konuşuyor. Gözlerde, kulaklarda problem var herhalde Aman başka yerde olmasın da

Kardeş üslubun hiç iyi değil her şey de dalga geçer gibi halin var. Evrim seni kurtarsın ne deyim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.