Şimdi Ara

İnanç ve evrim çelişkisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bak bak, 2 dakika internetten araştırmak yerine haklı çıkma pahasına bana cevap vermeye çalışıyorsun.
    Bir şeyin kanun olması onun teorilerinin olamayacağı anlamına gelmiyor. Teoriler kanunları açıklar. Kanunlar "Ne?" sorusuna cevap verirken, kanunlar "Nasıl?" sorusuna cevap verir.
    Ben "x olayı vardır, oluyor" dersem bu kanundur, bu olayın nasıl olduğunu açıklamaya çalışırsam da bu teori olur.

Bak Kaliforniya Teknik Üniversitesi de kullanmış Yerçekimi teorisini :) Newton'ın teorisinin yerini Einstein'ın teorisine bıraktığını söylüyor. Ben bilmiyorum, Caltech de bilmiyor, sen biliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evrim deyip evirip çevirmeyin. Yaratıcının olmaması işime geliyor. Kendimi ilah olarak görmek süper. Kimseye sorumluluğum yok süper. Götüm yemiyor kısa tarifiyle. Öyle de açıklasan böyle de açıklasan kendi kandır dur. Allah okuyun diyor. Sürekli bana ibadet edin demiyor sadece. Bilimle keşfedin. Keşfin gayesi Allahın bilinmek istemesinin sonucudur. Bilimle kendini değil Allahı yüceltebilirsin ancak. Yaratılmışlığın gerçekliğini arayanlara. Allahın muradı bu. İslam yat kalk ibadet et sadece değildir. Bilimde işinde evinde zirve olmamazı ister. İslamı yanlış anlarsanız yanlış yorumlarsınız. Yaratılmışlığı evrimle açıklamaya çalışmak sadece acizliktir. Kendinizdeki muhteşemliğe bakın. Ve bunu zamanla kendi kendine olduğuna mı inanmaya çalışıyorsunuz. Büyük hüsran. Keşfedin. Bilgi de kalmayın. Bilgi insanı götüren bir araçtır. Kime ulaşacağını bilmiyorsan o bilginin sana faydası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Bak bak, 2 dakika internetten araştırmak yerine haklı çıkma pahasına bana cevap vermeye çalışıyorsun.
    Bir şeyin kanun olması onun teorilerinin olamayacağı anlamına gelmiyor. Teoriler kanunları açıklar. Kanunlar "Ne?" sorusuna cevap verirken, kanunlar "Nasıl?" sorusuna cevap verir.
    Ben "x olayı vardır, oluyor" dersem bu kanundur, bu olayın nasıl olduğunu açıklamaya çalışırsam da bu teori olur.

https://ned.ipac.caltech.edu/level5/ESSAYS/Bekenstein/bekenstein.html

Bak Kaliforniya Teknik Üniversitesi de kullanmış Yerçekimi teorisini :) Newton'ın teorisinin yerini Einstein'ın teorisine bıraktığını söylüyor. Ben bilmiyorum, Caltech de bilmiyor, sen biliyorsun.
    bak dostum daha verdiğin linkin ne anlama geldiğini bile anlamamışsın

teorileri kanundan ayıran özellik "çürütülebilir" olmalarıdır

bir kanuna bağlı teoriler üretmen tüm bu teorilerin kesinlik kazanacağı anlamına gelmez

evrim konusunda da durum budur henüz dünyanın hiç bir yerinde evrim zinciri kesinlik kazanmamıştır ve hala ilkel insan ile modern insan arasında ki son geçiş formuna ait kalıntılar bulunamamıştır. Zaten literatürde hala teori olarak yer almasının sebebi budur.

• Peki evrim varsa, neden şimdiki maymunlar veya sudaki hücreler insana dönüşmüyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Peki evrim varsa, neden şimdiki maymunlar veya sudaki hücreler insana dönüşmüyor?

Kamusal Mizahyoutube
    Özgür Turhan, Evrimi Tek Soruyla Çürüttü
    https://www.youtube.com/watch?v=kCAAx4pf1Yk

• profesöre_sor P kullanıcısına yanıt
    Hayır, literatürde teori olarak yer almasının nedeni o değildir. Evrim bir gerçektir. Evrimi açıklayan birsürü teori var. Bunların arasından hangisi doğru, hangisi yanlış bunu bilmiyoruz. Hepsinin birleştiği nokta var evrimin gerçekliği. Teoriler yerini başka bir teoriye bırakabilir, bu teorilerin açıkladığı olayın gerçek olmadığı ya da kanıtlanmadığını söylemez.
    Son kez açıklıyorum, yasalar sana bir olayın gerçekleştiğini söyler, kaçınılamaz yani. Yerçekimi'nin ne olduğunu söyler. Fizik kuralları evrende değişmediği sürece bu olacak der. Teoriler bu olayın nasıl gerçekleştiği hakkında fikirler üretir. Kütle çekim dalgaları bile birkaç yıl önce bulundu. Einstein'ın teorisi birkaç yıl öncesine kadar doğru kabul edilmesine rağmen teorikti yani. Birkaç yıl önce bu dalgalar gözlemlendi ve gerçek olduğu ortaya çıktı.
    Evrim bir gerçektir. Sizin teori de teori diye tutturduğunuz şey ise Darwin'in evrim teorisidir. Tek teori bu değil.
    Evrim gerçektir ama ben sana tüm canlılar ortak atadan türedi dersem bu gerçek olmuyor, bu benim, bizim teorimiz oluyor.

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Ateistlerde aşağılık kompleksi var, islamla alakalı bir şey açıklasam direk hurilerden bahsediyorlar. O olayı da tam bilmiyorlar.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Adam akıllı bir şey sorduk.

• quote:

Ateistlerde aşağılık kompleksi var, islamla alakalı bir şey açıklasam direk hurilerden bahsediyorlar. O olayı da tam bilmiyorlar.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ama eğer eşin varsa bunlar senin hizmetçin olur.

• Bu konuda iki bakış açısı var.

Bilim adamı bakış açısı:

evrim teorisi canlıların hayat koşullarına göre değişmesi dir kısaca.

Bunun üzerinden tanrı var veya yok demek mümkün değildir.

En basitinden evrimi de tanrının yaratması ve planlarına göre şekilleniyor olması da gayet mümkündür.

Bilim değişkendir ve aksi kanıtlanabilir.

Atesit vs. Bunu inanç sanan kesim:

Evrim var ise tanrı yoktur derler. Bütün evreni yaratabilen bir varlığın evrimi veya doğa kanunlarını da yaratabileceğini asla kabul etmezler.

Niyetleri bilimsellik değildir. Evrim olur uzaylılar olur aman tanrı olmasın da kafasındalar.

• Rascolnick R kullanıcısına yanıt
    Hocam evrim kılıf aranacak bir mevzu değil. Bilimsel bir şey için ne kılıfı arayacaksınız?

Bugünkü insanın atası var mı? Var
    Bilimsel mi? Evet
    Gerçek mi? Evet

Bu soruların cevabı net

Bilim eğer onların da Ataları varsa onaltı da araştırır.

Ama semavi dinler ilk insan adem diyorsa bitmiştir.

Bunlara karşı hala "evrim yoktur, günümüz insanının atası yoktur" diyenler için, evet kılıf arıyorlar diyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 7 Nisan 2020; 12:42:51 >
  • quote:

Ama eğer eşin varsa bunlar senin hizmetçin olur.
    Hangi ayette yazıyor?
    Ayrıca yazsa ne yazar, böyle bir ayet var mı var, ee?
  • Değerli kardeşlerim, evrim bir kısım Ateistler tarafından ortaya atılmış bir inançtır. Kökeni köleliği ve sömürgeciliği meşru göstermektir. 50-60 yıl öncesine kadar siyahi insanlara yapılan ayrımcılığı hatırlayın. Onların tam evrimleşmemiş yarı insan olduğuna inanıyorlardı. Bir kısım Ateistler hala bu kötü görüşü savunmaktadırlar.

Öte yandan Evrim iddialarına günümüzde binlerce bilimadamı, yazar ve düşünür karşı çıkmaktadır. Şu siteye girerseniz binlerce bilimadamı ve düşünürün video anlatımları ile evrim iddiasına karşı çıktığını göreceksiniz.

https://dissentfromdarwin.org/

Aşağıdaki videoda ise bir bilimadamı evrim iddiasının her açıdan yanlışlarını tek tek anlatıyor, izleyebilirsiniz.

Bilim Adamına Sorduk! Evrim Var Mı?

Sözler Köşküyoutube
    Bilim Adamına Sorduk! Evrim Var Mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=DNMlf7U1MO8

Evrime İnanan Bir Toplumda Yaşamak İster Miydiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/evrime-inanan-bir-toplumda-yasamak-ister-miydiniz--142443219

Ateistler Kuran'ı Anlamadıkları İçin İslam'a İnanmıyor! İSPATLI!
    https://forum.donanimhaber.com/celal-sengor-profesor-olmasina-ragmen-neden-yanildi--142387801#142387801
    Dini ve İlmi Gerçekleryoutube
    Celal Şengör ve Benzeri Ateistler Kuran'ı Yanlış Anladıkları İçin Ateist Olmuşlardır
    https://www.youtube.com/watch?v=cMU1tk9CtV4

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hayır, literatürde teori olarak yer almasının nedeni o değildir. Evrim bir gerçektir. Evrimi açıklayan birsürü teori var. Bunların arasından hangisi doğru, hangisi yanlış bunu bilmiyoruz. Hepsinin birleştiği nokta var evrimin gerçekliği. Teoriler yerini başka bir teoriye bırakabilir, bu teorilerin açıkladığı olayın gerçek olmadığı ya da kanıtlanmadığını söylemez.
    Son kez açıklıyorum, yasalar sana bir olayın gerçekleştiğini söyler, kaçınılamaz yani. Yerçekimi'nin ne olduğunu söyler. Fizik kuralları evrende değişmediği sürece bu olacak der. Teoriler bu olayın nasıl gerçekleştiği hakkında fikirler üretir. Kütle çekim dalgaları bile birkaç yıl önce bulundu. Einstein'ın teorisi birkaç yıl öncesine kadar doğru kabul edilmesine rağmen teorikti yani. Birkaç yıl önce bu dalgalar gözlemlendi ve gerçek olduğu ortaya çıktı.
    Evrim bir gerçektir. Sizin teori de teori diye tutturduğunuz şey ise Darwin'in evrim teorisidir. Tek teori bu değil.
    Evrim gerçektir ama ben sana tüm canlılar ortak atadan türedi dersem bu gerçek olmuyor, bu benim, bizim teorimiz oluyor.
    Canlıların kendi içlerinde evrim geçirdiği doğru bunda sıkıntı yok

Sıkıntı İslam la çelişkisi iddiasında ve evet bu teori Darwin den kaynaklanıyor. Modern insanın ilkel insanla kesin olarak bağı kanıtlanmadı. Ama ısrarla hominidlerin modern insanın atası olduğu doğruymuş gibi kabul ediliyor. Eğer gerçekten bilime inanıyorsanız her şeyden önce sorgulamaya ve öğrenmeye açık olmalısınız bu sığ fikirlerle o eleştirdiğiniz dogmatik din inançlarından ne farkınız kalır? Bizim milletimiz ezbere bilgilerle bilim konuştuğunu zannediyor.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt
    İşte meselenin özeti sağ olun hocam. İnançsızlar evrimi kendilerine göre yorumluyorlar akıllarınca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rascolnick

Genel olarak ateistler kendisiyle çelişiyor bu konuda. Sanki evrim yaratıcının olmadığını kanıtlıyor gibi algı yapıyorlar. Bilim de inanç olmaması ile ilgili güzel bir söz
    "Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür."
    hocam şöyle bir şey dinlerde insanı balçıktan yarattık sonra ona ruh üfledik diye geçer. şimdi ben de açıkçası tanrı kontrolünde bir evrim gerçekleştiğini düşünenlerdenim yalnız şöyle bir sorun da var ki ilk insanın cennetten kovulduğu dünyaya insan olarak düştüğü hikayesi var. şimdi bana kalırsa dini kitapların esrarengiz anlatım şekli dolayısıyla daha yorumlanamamış anlam kazanamımış metafor şeklinde anlatımları kastediyor olabilir diye düşünüyorum. ateistler de,bu din adamlarının evrim yok tanrı tarafından insan olarak yaratıldık. ilk insan bu haliyle cennetten geldi düşüncesini, evrim teorisi tamamen boşa çıkardığı için böyle bir tutum takınıyor olabilirler. ama dediğim gibi dini kitapların ben daha çok metaforlar üzerine kurulu bir anlatımı olduğunu düşünüyorum. bakarsanız pek çok şey edebi benzetmelerle açıklanmıştır. yani evrim olması ne yaratıcının varlığını kanıtlar ne de yaratıcının olmadığını kanıtlar.
    ilk cümlede bahsettiğim balçığın yaşamın ilk tohumlarının başladığı tek hücreli organizmalar olmadığı ne malum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highfro -- 7 Nisan 2020; 14:50:10 >

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Noktasına virgülüne kadar katılıyorum

• prf23 P kullanıcısına yanıt
    İngilizce bildiğine emin misin? Linkini verdiğin sitede evrime karşı çıkıldığı falan yok.

“We are skeptical of claims for the ability of random mutation and natural selection to account for the complexity of life."

Rastgele mutasyon ve doğal seçilim yoluyla evrimin yaşamın kompleksiğini açıklama konusuna şüpheyle yaklaştıklarını söylüyorlar. Karşı çıktıkları şey Darwinci evrim. Evrime karşı çıkıldığı yok.
    Herkes paylaştığı şeyleri önce bir okusa böyle kıvranmayacağız.

• highfro kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi vücuduna dön bak ne kadar esrarengiz değil mi? Kur'an Allah'ın sözleri olduğu için bize de aynen esrarengiz geliyor. Her şeyi de açık açık söylenmiş. İnançsızların durumunun ne olacağını, inananlara neyin vad edildiğini her şeyi söylemiş.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.