Şimdi Ara

İnanılmaz Can Sıkıcı 58 Fps Sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Zannetmem. Başka bi hdd'de deneyebilirseniz deneyin bence. Başka arkadaşların da dediği gibi vsync açık kullanıyor gibisiniz onu kapatıp deneyin bide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veinglory

Zannetmem. Başka bi hdd'de deneyebilirseniz deneyin bence. Başka arkadaşların da dediği gibi vsync açık kullanıyor gibisiniz onu kapatıp deneyin bide.

En iyisi temiz format+ HDD denemek . Oda olmazsa sıkıntı büyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam monitörünuze OC yaparak Hz değerini değiştirmiş olabilir mısınız ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran karti ve diger sistem driverlerini kontrol edin.
  • vram kaynaklı olabilir mi belli bir süre dolup takılıp devam ediyordur sonra tekrar takılmalara neden oluyordur sadece texture quality low yapıp takılma olmazsa sorun vram kaynaklı diyebiliriz
  • Oyunun olduğu harddiski ve sistemin kurulu olduğu diskini bad sector taramasından geçirir misiniz?Vram sorunu diyenlerin yazılarını gördükçe kan beynime sıçrıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Şubat 2017; 10:27:20 >
  • Yaşadığınız sorunu bende yaşıyorum. Ama bu vsync açık olsa da olmasa da yaşadığım bir sorun. Nedenini bilmiyorum ama ne zaman oyun 60 fps altına düşse bu 59 fps olsa fark etmez sanki oyun bir anda 20 fps düşmüş gibi hissediyorum. Normalde 100 fps altına inmeyen oyun vsync açtığımda fps sabit 60 olması gerekirken düşmeye başlıyor 58- 59 60 61 fps arasında oynuyor buda 20 fps düşüyormuş etkisi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 13 Şubat 2017; 11:46:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbaros433

vram kaynaklı olabilir mi belli bir süre dolup takılıp devam ediyordur sonra tekrar takılmalara neden oluyordur sadece texture quality low yapıp takılma olmazsa sorun vram kaynaklı diyebiliriz

Peki Vram kaynaklı ise servis bunu anlayıp garanti kapsamına alabilirmi. Dediğim gibi defalarca söylüyorum. Kart ilk günden beri deli gibi performans veriyordu. Hatta 4000 MB vram kullanıp yinede takılma yaşamıyordum bu problem yeni ortaya çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Oyunun olduğu harddiski ve sistemin kurulu olduğu diskini bad sector taramasından geçirir misiniz?Vram sorunu diyenlerin yazılarını gördükçe kan beynime sıçrıyor.

Hocam herhalde bir mantıklı yorum yapan sizsiniz. Bugün ilk önce temiz format deneyeceğim. Bu arada kablolarla felan çok oynadım. Anakart üzerinde CPU VE DRAM ışıkları kırmızı yanıyor sistem açılmıyor. Umarım fiziksel bir hasar oluşturmamışımdır. Sadece ekran kartı söküp taktım. Bunu artık vatan bilgisayar halleder ardınada temiz format attırıp hem işlemci hem termal macunu yenileteceğim. Oda olmazsa sizin dediğiniz bad sector taraması. Bu arada sistemde SDD'de var onda herhangi bir oyunu deneyebilirim . Buda bir test olabilirmi? Eğer bunlardan sonrada olmazsa benim test açısından yapacağım çok şey yok. Oyunlarda hem ekran kartı hem işlemcinin değerlerini hep izledim,bir anormallik göremedim. Umarım kurtulurum bu sorundan çünkü benim korktuğum şey servisin test yapıp kardeşim sistem sağlam deyip bana aynı şekil geri vermesi . Yani bilirsiniz servis elemanlarını adam oyunun takıldığını felan anlamıyor ....

Edit:RAM'leri takıp çıkarınca Kırmızı Işık problem çözüldü,PC açılıyor. Şimdi formata götürebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 13 Şubat 2017; 14:1:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

Yaşadığınız sorunu bende yaşıyorum. Ama bu vsync açık olsa da olmasa da yaşadığım bir sorun. Nedenini bilmiyorum ama ne zaman oyun 60 fps altına düşse bu 59 fps olsa fark etmez sanki oyun bir anda 20 fps düşmüş gibi hissediyorum. Normalde 100 fps altına inmeyen oyun vsync açtığımda fps sabit 60 olması gerekirken düşmeye başlıyor 58- 59 60 61 fps arasında oynuyor buda 20 fps düşüyormuş etkisi yapıyor.

Aynısı hocam aynısı yani bundan daha iyi tarif edemezdiniz.... Ya çoğu kişi aynı şeyi yazıyor Vsync kapa öyle oyna. Tamamda Vsync kapayınca ne olduğunu bilmiyorlarki. Yüksek fps oyunu akıcı yapmıyorki. Mouse döndürürken ekran bildiğin yırtılıyor. Adaptive Sync,RivaTuner bir sürü program kullandım,çözemedim. Ayrıca Vsync ile ilgili olmayadabilir problem bilemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 13 Şubat 2017; 14:35:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Hocam monitörünuze OC yaparak Hz değerini değiştirmiş olabilir mısınız ?

Nerden Bakabilirim o değerlere. ?
  • LÜTFEN OKUYUN ! Arkadaşlar şuan problem çözülmüş gibi gözüküyor.Hemen bahsedeyim.Yaptıgım şeyler sırası ile bunlar Ekran Kartını Söktüm yuvasından geri taktım,RAMleri söktüm geri taktım.Bir yabancı sitede şunu okudum. Driverı DDU Uninstaller ile sildikten sonra Nvidia İnspector adlı programı yükledim. Oradan bir tuş var Ss almadan gösteremeyeceğim onu basınca baya Sürücü ayarları tamamen default oluyor. Ondan oyunlarda denedim , örneğin 45 dakikadır Witcher 3 oynuyorum daha full+full ayarlarda daha bir sefer o lanet takılma sorunu olmadı 60'tan aşşağı düşmüyor adam gibi çalışıyor yani Vsync. Henüz kesin birşey söylemek istemiyorum çünkü daha öncede böyle yanılgıya düştüm sorun tekrar nüksetti. Şimdilik sorun çözülmüş gibi gözüküyor.En azından 45 dakikadır bir sorun çıkmadı :)
  • Nvidia denetim masası çözünürlük ayarlarından

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Eğer monitörüne OC yapmış olsaydın benzer yöntemlerle de aynı şekilde sifirlayinca monitörün OC değerleri de normale dönüyor. Aklınızda bulunsun monitöre OC yapınca bahsettiğiniz takılma sorunlar kendini göstermeye başlıyor, 75 FPS de bile kasıyor hissi veriyordu ben de uzun uğraşlar sonucu tesadüfen sorunumu çözdüm. Vcsyn açık halde yağ gibi akıyor oyun maşallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Eğer monitörüne OC yapmış olsaydın benzer yöntemlerle de aynı şekilde sifirlayinca monitörün OC değerleri de normale dönüyor. Aklınızda bulunsun monitöre OC yapınca bahsettiğiniz takılma sorunlar kendini göstermeye başlıyor, 75 FPS de bile kasıyor hissi veriyordu ben de uzun uğraşlar sonucu tesadüfen sorunumu çözdüm. Vcsyn açık halde yağ gibi akıyor oyun maşallah...

Hocam sanırım problemi şu iki adım çözdü. Driveri DDU adlı programla komple silmek,önceki sürümden geriye kalan ayarlarıda Nvidia İnspector ile sıfırlamak. Şuan 1 saat oldu Witcher 3 oynayalı BAM BAM BAM oynuyorum vallaha. Aşırı rahatladım. Umarım yine nüksetmez :) Herkese teşekkürler verdiği cevaplar için.( 3.5 GB diyenler hariç,biraz daha okuyup bilgilendikten sonra yazabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 13 Şubat 2017; 15:45:12 >

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Display Driver ile sürücüyü tamamen sildikten sonra nvidia inspector ile ayarları sıfırlamanıza gerek kalmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Geçmiş olsun.Display Driver ile sürücüyü tamamen sildikten sonra nvidia inspector ile ayarları sıfırlamanıza gerek kalmaması lazım.

Tavsiyeyi aldığım sitedeki kişi Nvidia İnspectorun kesin kullanılması gerektiğini yazdı.Sanırım Register dosyalarında kalan ayarları DDU silemiyormuş. Herneyseç Problem çözüldüğüne göre çok detaya gerek yok. :) Herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.