Şimdi Ara

İnanılmaz Can Sıkıcı 58 Fps Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İ5 6600K-GTX 970 GBRAM'e sahibim. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım takılma ve fps konusunda. Bugün Life İs Strange oynayayım dedim. 3 veya 4. dakikadan sonra fps sürekli 58 e düşüp 60a tekrar çıkıyor. 2 fps den ne olacak demeyin insanı kanser edecek GÖZLE GÖRÜLÜR bir takılmaya sebep oluyor. Sonra NBA 2K17 , Assasins Creed'in birkaç oyununda deneme yaptım sonuç aynı. 58 düştükten sonra 1 saniyede bir takılma başlıyor ve cidden oynanmaz hale geliyor.Daha önce yaşayınınız varmı bilmiyorum ama cidden delirmek üzereyim. Nvidia Kontrol Panelinden baya uğraştım. Sıcaklık değerlerim normal, Ram değerlerim işlemci değerlerim normal. Performans olarak bilgisayarda bir sıkıntı yok. Sorunun Vsync kaynaklı oldugunu düşünüyorum ama çözemiyorum bir türlü. Sizlerin görüşleri nelerdir ? Lütfen yardım edin ...

• vram kaynaklı olabilir mi belli bir süre dolup takılıp devam ediyordur sonra tekrar takılmalara neden oluyordur sadece texture quality low yapıp takılma olmazsa sorun vram kaynaklı diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

vram kaynaklı olabilir mi belli bir süre dolup takılıp devam ediyordur sonra tekrar takılmalara neden oluyordur sadece texture quality low yapıp takılma olmazsa sorun vram kaynaklı diyebiliriz

Hocam daha önce hiç olmayan bişeydi. Hatta gidip Gta San Andresta bile denedim aynısı oluyor... Hani grafiksel ayarlarla ilgisi yok.
  • JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Bence de sebep vsync. Benim de vsync acikken 59-60 arasinda git gel yapan oyunlar dikkatimi cekmisti ama rahatsiz etmiyordu. Kapatinca daha mi kotu oluyor vsync i ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vsync i kapa. Bu kadar basit. Ya da biraz ayar kıs ki fps 60a düşmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Vram kaynaklı olacağını sanmıyorum hocam. Oyun sırasında bu takılmaların olduğu an ekran kartı kullanım değelerini ve gpu kullanım değerlerini sıcaklık, fan yüzdesi,vram kulanımı ve % değerinde performans kullanımı bunların bir resmini çekip atar mısınız? Ayriyetten arkadaşların dediği gibi Vsync kapatıp bir deneyin bakalım belki çözüm olabilir. En son bir de en son driverı kullanıyorsanız bir önceki drıvere geri dönüp onu denersiniz.

Edit : Az önce Gta V Online'da tüm ayarları açtım ne varsa. Hepsi full + full hiçbir şey kısık değil. Aklınıza ne geliyorsa bütün ayarlar açık. Çözünürlük 1080p. Ekran kartı kullanımı yer yer 3.8Gb gördü ve hiçbir şekilde kasma ve ya donma olmadı. Sunucu public sunucu 50 kişi falan vardı galiba tam bilmiyorum. Z tuşundan baktığımda yaklaşık o kadar kişi vardı herhalde. Tam oynamayı bilmiyorum bu oyunu oynamadığım için hiç bakmadım hangi tuş ne işe yarar diye. Ve de fps çimenlerin yoğun olduğu yerlerde yer yer 29-35 arası değişti. Normal yerlerde kavgalarda falan 45-55 arası değişti sürekli. Bazen çok çekişmeli yerlerde 35'e falan düştü , 40'larda dolandı. Ortalama 45fps verdi yine de tüm ayarların açık olduğu halde. Texture Quality de Very High. Gölgeler de very High. Aliasing 16x mssa falan 8x sonda. Ekran kartı neredeyse Gtx 1060 ayarında bir kat gibi çalışıyor halâ. Bu arada kullandığım kart Msi Gtx 970 Gaming 4G modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 11 Şubat 2017; 4:35:57 >

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü. Tamamen Nvidia Sürücüsü ile ilgili . Bir önceki sürüme geri downgrade yaptım . Şuan stabilite mükemmel. Bununla ilgili Nvidiaya e-mail attım pek ilgilenmezler ama olsun . İlk defa bir sürücü bana sıkıntı çıkarttı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ping normal ama inanılmaz lag var
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Olabilir hocam böyle şeyler. Bazı sürücüler bazı oyunlarda uyumsuzluk denk getirebiliyor. Ben Son sürücü çıktığından beri güncellemedim ona. Güncelledim sanıyordum ama güncellememişim, öyle de bıraktım. Kullandığım sürücü sürümü : 376.53 benim halâ :)

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Olabilir hocam böyle şeyler. Bazı sürücüler bazı oyunlarda uyumsuzluk denk getirebiliyor. Ben Son sürücü çıktığından beri güncellemedim ona. Güncelledim sanıyordum ama güncellememişim, öyle de bıraktım. Kullandığım sürücü sürümü : 376.53 benim halâ :)

Ya tam çözüldü dedim allah kahretsin yine başladı ya. O kadar teşhis etmesi zor bir problemki. HDD zorlanıyor bu yüzdenmi oluyor bilmiyorum ama 2 gündür canımdan bezdim bıktım ya...
  • Bence eski driverinizda vsync acik unuttunuz tek olay o :D tamemen tipik bir vsync vakasi gibi duruyor.

• Kapatmıştır varsayıyordum ben. Kapatmamışsa V-sync te kapatıp denemesi gerekir :D

• Bence sistemde virüs var.Bi tarama yapın.
  • Anlatamıyorum galiba arkadaşlar. Vsync oyunlarda açılması gerekeb birşey. Tearing denilen olayı biliyorsunuz. Ben her zaman vysnc ile oynadım. Olayın yüksek grafiklerle felan ilgiside yok.Biri demiş ayarları düşür. Gta san andresta bile oluyor diyorum. Okumadan yazmayın o zaman kardeşim. Bariz takılma var,fps düşüklüğü başka bişey takılma başka bişey. NBA 2K17 Vsync açık oynanmıyor mesela 80 lere çıkıyor fps görüntüde kaymalar oluşuyor. Keyfimden vsync açmıyorum.

Yani aşırı can sıkıcı bişey ya. Önemli not olarak şunları söyleyebilirim Witcher3 ile test ettim. Oyun ilk 3 dakika felan 60 fps den hiç düşmüyor yağ gibi. 3. dakikadan sonra 58-60 -58-60 sürekli durmadan in çık yapıyor özellikle dövüşürken felan takılma çok çok rahatsız ediyor.Hani mouseyi sağa sola haraket ettirirken bile hissediyorum. Problemi anlamak çok güç ya. Yazılımsalmı, donanımsalmı, donanımdaysa hangisinde ... Çok uğraşmam gerecek ve şimdiden 1 gece uykusuz kaldım bunun yüzünden. Teknoloji çok güzel birşey ama bazen sizi sinirden öldürecek seviyeye getiriyor. Yokmu başka önerisi olan ..

Eklemek istediğim diğer birşey bu sorunu 15 tatilden dönüşte farkettim.Yani henüz 1-2 gün önce bilgisayarıma kavuştum. İlk açtığım oyun NBA2K17'ydi. Fark ettiğim ilk şey Vsync ayarının kendiliğinden kalkmış olmasaydı.İşte burada problem Vsync kaynaklı gibi gözüküyor ama eski driver geri yüklememe rağmen Nvidia Control Paneli felan sıfırlamama rağmen türlü türlü ayar denememe rağmen olmadı. Şimdi direk formatta atmak istemiyorum Prepar3d adlı bir uçuş simülasyonu kullanıyorum gitmemesi gereken belgeler var yedeği alınsa daha çalışmayan türden. Teknik açıdan donanımda fiziki bir hasar oluşmasıda aklıma geliyor ama sistemde bir yavaşlama hantallık yok. Yani 15 gün içinde ne olmuş olabilirki. Şüphelendiğim diğer konu Prepar3d için torrent sitelerinden geldiğim gün baya bir dosya indirdim bunlardan virüs bulaşması. Malwarebytes en güvendiğim programdı bugüne kadar.Tarattım sonuç yok. Cidden kitlenmiş durumdayım. İnternette ingilizce yazıyorum sürekli pek bir sonuç bulamıyorum.Herkes aynı tavsiyeleri vermiş. Lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 11 Şubat 2017; 22:1:48 >

Witcher 3 için bu ayarı yapmayı öneriyorlardı forumlarda bende hep böyle kullanıyorum . ama bu tür sorunların oluşmasına etken vsync .

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

Witcher 3 için bu ayarı yapmayı öneriyorlardı forumlarda bende hep böyle kullanıyorum . ama bu tür sorunların oluşmasına etken vsync .

Hocam komple her oyunda oluyor... Hani vatandan topladım vatana gidip ya abi oyunlar takılıyor desem ayarları düşür diyecek ... Ayarla felan ilgisi yok çatur çutur full grafikte stabil 60 fps oynadığım oyunları oynayamıyorum...

• Bu tarz bir sorunun varsa çok basit bir çözümü de var keşke onu deneseydin.

Asus Gpu Tweak (2) veya türevlerinde fps sabitlemeyi 56-58 fps yada hangi değere düşüyor ise ona göre ayarla stabil 58 fps'de kalırsın veya oyunun senin açında en akıcı ve o değerin altına düşmeyeceği bir değerde girersen aynı etkiyi alırsın misal 45 fps sabitle sorun kalkar.

Ve tabi ki 2 fps oynama böyle bir sıkıntıda yapamaz; insan gözünü rahatsız edecek (fps drop) sıkıntı tamamen 10-15 ve daha üstü aşırı bir fps kaybında yaşanır ve rahatsız eder 2 fps bir oynamada oyun sende böyle bir etki yapıyor ise sorun daha farklı. Kafan rahat olması açısından temiz bir format çekmeni tavsiye ederim.
  • Başınıza gelen sorun GTX 970 serisinin bir sorunu olan VRAM yani 3.5 GB kullanımı şöyle ki normalde 4 GB kullanım görünen bu serilerin çoğunda 3.5 GB + 0.5 GB bölünme yaşanıyor. Oyun kartınızın belleğinin 3.5 gb ını aşar aşmaz bu ani FPS düşüşleri görülüyor. İngilizce olarak VRAM issue GTX970 diye arattığınızda sorunun kaynağıyla alakalı bilgi bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn.akgndz

Başınıza gelen sorun GTX 970 serisinin bir sorunu olan VRAM yani 3.5 GB kullanımı şöyle ki normalde 4 GB kullanım görünen bu serilerin çoğunda 3.5 GB + 0.5 GB bölünme yaşanıyor. Oyun kartınızın belleğinin 3.5 gb ını aşar aşmaz bu ani FPS düşüşleri görülüyor. İngilizce olarak VRAM issue GTX970 diye arattığınızda sorunun kaynağıyla alakalı bilgi bulabilirsiniz.

Alakasız... Konuyu okumadan cevap atmayın. Daha öncede var olmayan bir problemden bahsediyorum hala 3.5 Gb diyor bana.

Fps cap olan oyunlarda benimde başıma geldi bu olay yada vsync açık ise oluyor. Sistem aynı sizinle aşşağı yukarı. Mafia 3 menüden fps 60 a sabitleyince 58 fps de çalışıyor mesela MGS:V te aynı şekilde 58 de çakılıyordu çözüm bulamamıştım. Bikaç aydır fast sync kullanıyorum baya memnunum bi deneyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veinglory

Fps cap olan oyunlarda benimde başıma geldi bu olay yada vsync açık ise oluyor. Sistem aynı sizinle aşşağı yukarı. Mafia 3 menüden fps 60 a sabitleyince 58 fps de çalışıyor mesela MGS:V te aynı şekilde 58 de çakılıyordu çözüm bulamamıştım. Bikaç aydır fast sync kullanıyorum baya memnunum bi deneyin bence.

Ben komple sistemi bakıma vericem sanırım. Takılmalar bazı oyunlarda çok daha fazla arttı. Isınma yok virüs yok birşey yok eski kullandığım sürücüyede döndüm, RAM sorunu yok herşey tamam. Eskiden hiç ama hiç takılma olmuyordu. Aklıma saçma birşey geliyor ama olma ihtimali varmı . 750w psu var. Normal bir psu yani. Acaba dediğim gibi 5-6 dakika oynadıktan sonra kasma başlıyorya, bu esnada psu ekran kartına veya işlemciye güç dağıtmada sorunmu yaşıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.