Şimdi Ara

Ping normal ama inanılmaz lag var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
13.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çıldırmak üzeryim 2 haftadır oyun oynanmıyor
    ping normal internet hızı normal sayılır fakat oyun oynanmıyor hiçbirşey görmüyorum sürekli bağlantı kesiliyor oyunda ne yapmalıyım nedendir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ping Normal Ama İnanılmaz Lag Var: Nedenleri ve Çözümleri

Çevrimiçi oyun oynarken "ping yok ama lag var" sorunu oldukça can sıkıcı olabilir. Ping, cihazın sunucuyla olan iletişim hızını ölçerken, lag, oyunun oynanmasını etkileyen gecikmeleri ifade eder.

Nedenleri:

• Yüksek Ağ Trafiği: Yoğun saatlerde ağ trafiği artabilir ve bu da oyun sunucularında gecikmelere neden olabilir.
    • Zayıf İnternet Bağlantısı: Kötü bir internet bağlantısı, verilerin sunucuya ve sunucudan gönderilmesinde gecikmelere neden olabilir.
    • Donanım Sorunları: Eski veya yetersiz donanım, oyunun düzgün çalışmasını engelleyebilir ve lag'a neden olabilir.
    • Sunucu Sorunları: Sunucudaki teknik sorunlar da lag'a neden olabilir.

Çözümleri:

• Ağ Trafiğini Kontrol Et: Yoğun saatlerden kaçınmaya çalış ve ağ yoğunluğunu kontrol et.
    • İnternet Bağlantısını Test Et: İnternet hızını ve gecikme süresini kontrol et. Gerekirse daha hızlı bir internet planına geçmeyi düşün.
    • Donanımı Güncelle: Bilgisayarın ve ağ ekipmanlarının en son sürücüleri ve işletim sistemine sahip olduğundan emin ol.
    • Sunucuyu Değiştir: Farklı bir sunucuya bağlanmayı dene.
    • Oyun Ayarlarını Ayarla: Oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi veya ağ yapılandırmasını optimize etmeyi dene.

"Ping yok ama lag var" sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Yukarıdaki çözümleri uygulayarak sorunu çözebilir ve çevrimiçi oyun deneyimini geliştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • leptop kullanıyor isen ısınma olayını dikkat etmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hopdedikmahmut

leptop kullanıyor isen ısınma olayını dikkat etmeni öneririm.
    laptop kullanıyorum ama kullandığım laptop ta herhangi bir problem yok yeni ve iş donanımsal kaynaklı değil sanırım yani fps yüksek ping 70-90 aralığı fakat lag inanılmaz zannedersin pin 3000 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

laptop kullanıyorum ama kullandığım laptop ta herhangi bir problem yok yeni ve iş donanımsal kaynaklı değil sanırım yani fps yüksek ping 70-90 aralığı fakat lag inanılmaz zannedersin pin 3000 gibi

Alıntıları Göster
    up bu sorunu çöz mem lazım çıldıracam yoksa
  • fps düşüyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: GesmhSQ

fps düşüyordur
    yok arkadaş fps sorunu , ayarlar yüksek ve fps 50-80 bazen 90 da değişiyor , ayırt edebiliyorum fps ile lag ı :D
  • quote:

yok arkadaş fps sorunu , ayarlar yüksek ve fps 50-80 bazen 90 da değişiyor , ayırt edebiliyorum fps ile lag ı :D

Alıntıları Göster
    Dostum Wi-Fi kullanıyorsan modeminin ferah bir mekanda olduğuna emin ol lütfen.Eğer ters bir durum varsa standart olarak Driver güncellemesi önerebilirim.Ve ufak bir soru "Bu sadece Lol'de mi var?".
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NK_Ultra

Dostum Wi-Fi kullanıyorsan modeminin ferah bir mekanda olduğuna emin ol lütfen.Eğer ters bir durum varsa standart olarak Driver güncellemesi önerebilirim.Ve ufak bir soru "Bu sadece Lol'de mi var?".

cevap için teşekkür ederim
    wi-fi kullanıyorum fakat çekiş kalitesi iyi salondan odaya
    başka online oyun oynamıyorum ama genel olarak internette sayfa hızı surfte nadiren oluyor fakat genellikle lolda çok sert bir laf giriyor araya bazen
  • Goruntu ayarlarini dusur bide 60 fpsye sabitle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

cevap için teşekkür ederim
    wi-fi kullanıyorum fakat çekiş kalitesi iyi salondan odaya
    başka online oyun oynamıyorum ama genel olarak internette sayfa hızı surfte nadiren oluyor fakat genellikle lolda çok sert bir laf giriyor araya bazen

Alıntıları Göster
    PVP.net ile bağlantı kopabiliyor bazen başlata services yaz orda IP helper vardı onu disable edince düzeliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

PVP.net ile bağlantı kopabiliyor bazen başlata services yaz orda IP helper vardı onu disable edince düzeliyor

Benim usta bulmuş çözümü

Bknz.İmza
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

Benim usta bulmuş çözümü

Bknz.İmza

Alıntıları Göster
    Adam fps sorunu yok diyor hala gelmiş fps düşüyordur fps sabitle diyenler olmuş.

Wifi yüzünden büyük ihtimal, ethernet ile bağlayıp terkar deyip sonucu yazın.

• quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Adam fps sorunu yok diyor hala gelmiş fps düşüyordur fps sabitle diyenler olmuş.

Wifi yüzünden büyük ihtimal, ethernet ile bağlayıp terkar deyip sonucu yazın.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sorunu çözemedim ama laptop un kendi wireless alıcısı+ eski masaüstünde kullandığım tp-link alıcıyı taktım usb den win8 de 2 si ilede aynı modeme bağlı gözüküyor lag azaldı ama tamamen çözülmedi. Acaba sorun tamamen çekme kaynaklımı diye düşünüyorum ama öyle olmamalı çünkü 2 cihazdada sinyall full gösteriyor
    galiba sorun binadaki kablolarda yahut lol serverlarının bana garezi var pin yüksek gösterip lag koyuyorlar ya da efsunluyum lanetlendim

ha bu arada ekleme yapayım arkadaşlar fps sorunum yok gt740M ekran kartı var laptopda onda deişkenlik gösteriyor fps fakat 60 tan aşağı nadiren düşüyor onu ayırt edebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 31 Temmuz 2013; 20:31:26 >

• quote:

Arkadaşlar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sorunu çözemedim ama laptop un kendi wireless alıcısı+ eski masaüstünde kullandığım tp-link alıcıyı taktım usb den win8 de 2 si ilede aynı modeme bağlı gözüküyor lag azaldı ama tamamen çözülmedi. Acaba sorun tamamen çekme kaynaklımı diye düşünüyorum ama öyle olmamalı çünkü 2 cihazdada sinyall full gösteriyor
    galiba sorun binadaki kablolarda yahut lol serverlarının bana garezi var pin yüksek gösterip lag koyuyorlar ya da efsunluyum lanetlendim

ha bu arada ekleme yapayım arkadaşlar fps sorunum yok gt740M ekran kartı var laptopda onda deişkenlik gösteriyor fps fakat 60 tan aşağı nadiren düşüyor onu ayırt edebiliyorum

Alıntıları Göster
    http://www.pingtest.net ölçüm yap loss olabilir. Bide bilgisayarı sabit kullanıyorsan ethernet kullanmaya çalış wi-fi sinyalini anlık bozan etkenler olabilir.

• Aynısı bende de var supporta ticket attım. Şimdi DNS yi değiştirdim öyle denicem bi çözüm bulursam paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

Arkadaşlar çıldırmak üzeryim 2 haftadır oyun oynanmıyor
    ping normal internet hızı normal sayılır fakat oyun oynanmıyor hiçbirşey görmüyorum sürekli bağlantı kesiliyor oyunda ne yapmalıyım nedendir?

aynısı oluyor muhtemelen superonline kullanıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaknafein.

quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

Arkadaşlar çıldırmak üzeryim 2 haftadır oyun oynanmıyor

aynısı oluyor muhtemelen superonline kullanıyorsun.
    veri gidiş gelişlerinde sorun, kaybolma olabilir. internet sağlayıcını aramaktan başka çaren yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

veri gidiş gelişlerinde sorun, kaybolma olabilir. internet sağlayıcını aramaktan başka çaren yok.

forumdan başka kişiler aramış , mayıs ayında yaşamış o problemi modemine kadar değiştirmişler sorun düzelmemiş. ben ticket attım bayağı detaylı bir bilgi istediler bütün istedikleri bilgileri verdim şimdi cevap bekliyorum.
  • quote:

quote:

forumdan başka kişiler aramış , mayıs ayında yaşamış o problemi modemine kadar değiştirmişler sorun düzelmemiş. ben ticket attım bayağı detaylı bir bilgi istediler bütün istedikleri bilgileri verdim şimdi cevap bekliyorum.

Çözümünü bulabilirsen paylaş oyundan soğuttu. Takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lux

quote:

quote:

Çözümünü bulabilirsen paylaş oyundan soğuttu. Takipteyim

aynen bende 2 haftadır oyun oynamıyorum öküz gibi monitöre bakıyorum çözüme ulaşırsam söylerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.