Şimdi Ara

İnternet hızım çok yüksek ama twitch yayında drop var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 aydır yayın açıyorum bazen OBS'de sağ altta 0 KB ya da 1500 KB diye diye 600-700 gibi değerler gösterip kırmızılaşıyor bazen de turuncu oluyor.

İnternet paketim:

Millenicom 100 Mbps download 10 Mbps upload. Bazen download 95 falan oluyor ama upload genelde 11 Mbps oluyor fiber internet. Ne yaptıysam ne araştırdıysam bir türlü çözüm bulamadım bitrate değerini 4500'den 2500'e kadar çektim yine aynı şekilde sorunlar çıkıyor sistemim aşağıda belirttiğim gibi birileri bu konuda bana yardımcı olursa öyle bir sevinirim ki anlatamam durum çok can sıkıcı olmaya başladı.

Lenovo Ideapad L340 dizüstü oyuncu bilgisayarı.

17.3 inç FHD, Intel Core i7-9750H, 1TB HDD 128 GB SSD.

16 GB RAM.

NVIDIA GTX1650 4 GB, 81LL000VTX.

Bu arada yayını hem işlemci üzerine hem ekran kartı üzerine vermeyi de denedim ama sonuç aynı.

İnternet hızım çok yüksek ama twitch yayında drop var

• lütfen yardım

• İnternetin iyi olmasına rağmen yayında drop olmasının sebebi işlemcin olabilir bro, eğer işlemci %100 oluyorsa drop vermeye başlıyor. Ben ilk başladığımda işlemcim kötüydü başka bir oyun falan açınca drop yiyordum

• Halimyasinz kullanıcısına yanıt

yok işlemci iyi %4 10 arası değişiyor da prime saatleri ile alakalıymış internetin en yoğun olduğu zamanlardan kaynaklı öyle oluyormuş ama anlamadığım şey diğer açanlar nasıl prime saatlerinden etkilenmiyor.

• Yayını direkt obs den twitch e vermek yerine restream.io ya girip hesabınızı bağlayıp obs den restream.io ya verin. Sonra orada bulunan serverlara tek tek bakın, speedtest de aynı ülkeleri seçin ve upload hızınıza o şekilde bakın. En iyi sonuç aldığınız ülkeyi seçin.

Ben bu yöntemle 3000 bitrate verebilirken şimdi rahatlıkla 5000 bitrate verebiliyorum. Ara sıra dediğin gibi yoğunluk vs den sorun olsa da genel olarak daha iyi oluyor. Sebebi ise internet sağlayıcılarının yurt dışı çıkışları çok kötü. Bu siteyi birkaç büyük yayıncıdan da duyduktan sonra ben de bir deneyeyim dedim ve gayet olumlu bir sonuç aldım. Sana da tavsiye ederim brom. Eskiden 3k bitrate iken şimdi cam gibi yayın verebiliyorum 5k bitrate ile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.