Şimdi Ara

Oyunlarda ideal ping kaç olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
27.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genellikle online oyun çok oynarım pingler 100-150 arası değişiyor mesala 100 ile 150 arası fark fazlamıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oyunlarda İdeal Ping Kaç Olmalı?

Çevrimiçi oyun deneyiminin önemli bir yönü, "ping" olarak bilinen ağ gecikmesidir. Ping, bilgisayarının oyun sunucusuyla iletişim kurması için geçen süreyi milisaniye cinsinden ölçer. Düşük ping, daha hızlı oyun tepkime süreleri ve sorunsuz bir oyun deneyimi sağlar.

İdeal ping süresi, oynadığın oyuna ve kişisel tercihlerine bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, genellikle aşağıdaki aralıklar önerilir:

• Rekabetçi Oyunlar: 20-60 ms
    • Çok Oyunculu Nişancı Oyunları: 50-100 ms
    • Strateji Oyunları: 100-150 ms
    • Tek Oyunculu Oyunlar: 150 ms'ye kadar

Ping süren {ping kaç olmalı} sorusunun kesin bir cevabı olmamasına rağmen, daha düşük bir ping her zaman daha iyidir. Ping süren ne kadar düşük olursa, sunucuyla iletişimin o kadar hızlı olur ve oyun deneyimin o kadar sorunsuz olur.

Ping süren aşağıdakilerden etkilenebilir:

• İnternet bağlantın
    • Oyun sunucusunun konumu
    • Kullandığın cihaz
    • Ağdaki trafik

Ping süresini iyileştirmek için yapabileceğin bir takım şeyler vardır:

• Kablolu internet bağlantısı kullan
    • Oyun sunucusuna fiziksel olarak yakın bir yer seç
    • Ağındaki gereksiz trafikleri azalt
    • Güvenilir bir VPN kullan

Oyunlarda ideal ping süresi, her oyuncu için farklılık gösterir. Ancak, mümkün olduğunca düşük bir ping elde etmeye çalışmak, çevrimiçi oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aslına bakarsan sabit bir şekilde 150 ile oynamak sürekli 80-150 arası değişen veya benzeri büyük aralıklarla değişen ping değerlerinde oynamaktan daha iyi. Tabi düşük değerlerde pek önemli değil örneğin sürekli 20-50 arası oynamakla sürekli 50 ile oynamak çok rahatsız edici olmaz. Ama başta söylediğim gibi yüksek değerlerde çok rahatsız edici olabiliyor. İdeal değer tabi ki 0-5 arası.

Edit: 0-5 derken "İDEAL" kelimesini vurgulamak isterim yoksa 20-30 ve civarı seviyede oynamakta verimli ve rahat hatta, 50-60'a kadar bile denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 15 Aralık 2013; 20:49:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaym1n

Aslına bakarsan sabit bir şekilde 150 ile oynamak sürekli 80-150 arası değişen veya benzeri büyük aralıklarla değişen ping değerlerinde oynamaktan daha iyi. Tabi düşük değerlerde pek önemli değil örneğin sürekli 20-50 arası oynamakla sürekli 50 ile oynamak çok rahatsız edici olmaz. Ama başta söylediğim gibi yüksek değerlerde çok rahatsız edici olabiliyor. İdeal değer tabi ki 0-5 arası.

Edit: 0-5 derken "İDEAL" kelimesini vurgulamak isterim yoksa 20-30 ve civarı seviyede oynamakta verimli ve rahat hatta, 50-60'a kadar bile denebilir.
    80 ve altı normal bence bugün lol'de 160-180 arası değişti oynayamadım, atıyorum bf3'te de öyle bu seviyelerde olursa oynatmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 15 Aralık 2013; 21:03:13 >

• quote:

Aslına bakarsan sabit bir şekilde 150 ile oynamak sürekli 80-150 arası değişen veya benzeri büyük aralıklarla değişen ping değerlerinde oynamaktan daha iyi. Tabi düşük değerlerde pek önemli değil örneğin sürekli 20-50 arası oynamakla sürekli 50 ile oynamak çok rahatsız edici olmaz. Ama başta söylediğim gibi yüksek değerlerde çok rahatsız edici olabiliyor. İdeal değer tabi ki 0-5 arası.

alakası yok ne alaka sabit 150 80-150 değişken den iyidir?Ne kadar düşük ping o kadar iyidir fps değil bu

fps desen anlarım sabit 125 olması 80-150 arası değişmesinden daha iyidir desen eyvallahta 150 pingle oyun oynanmaz

• caneycaney kullanıcısına yanıt
    -_-

Ani ping artışlarından bahsediyorum, sabit bir ping ile sürekli değişken ping arasındaki farktan bahsediyorum. Anlamak çok mu zor?

Ayrıca oynadığın oyuna göre değişim gösterir sıra tabanlı oyunlarda 300ms pingle de oynarsın daha fazlası ile de.
  • Ben genelikle alman serverlarda bf 3 oynarken 100 lerde pingim oluyor bu değer normal mi?

• quote:

-_-

Ani ping artışlarından bahsediyorum, sabit bir ping ile sürekli değişken ping arasındaki farktan bahsediyorum. Anlamak çok mu zor?

Ayrıca oynadığın oyuna göre değişim gösterir sıra tabanlı oyunlarda 300ms pingle de oynarsın daha fazlası ile de.

300 pingle hiçbir oyun oynanmaz tabi senin oyun oynamaktan ne anladığına bağlı

ani artık varsa ani düşüşte vardır 150 den 80 e kim düşmek istemez mantığa bak.Sen sabit 150 ile oyna
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ping normal ama inanılmaz lag var
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

-_-

300 pingle hiçbir oyun oynanmaz tabi senin oyun oynamaktan ne anladığına bağlı

ani artık varsa ani düşüşte vardır 150 den 80 e kim düşmek istemez mantığa bak.Sen sabit 150 ile oyna

3. bir şahıs yazdıklarımı okuyabilir mi? Yukarıdaki arkadaş hangi cümleden ne anlıyor?

Real-time oyunların haricinde oyunlarında olduğunu öğrenmesi gerek!

• Zaym1n Z kullanıcısına yanıt
    Onlara oyun diyorsun yani
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Değil arkadaşım, onlar masaüstü arka planı. Bir gün mantıklı cevap verebilecek duruma geldiğinde tekrar konuşuruz şimdilik bana cevap verme sen bildiğin şekilde devam et. (Bu işareti kullanınca haklı mı oluyor insan anlamış değilim)
  • Zaym1n Z kullanıcısına yanıt
    evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

evet
    60 tan sonra rezalet oluyor oyunlar.
  • Dota 2 180 pingde oldukça rahat oynadım saten alışıyorsun bi süre sonra ama 200den sonrası sıkıntı olur alışaman bile :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Murt82

Dota 2 180 pingde oldukça rahat oynadım saten alışıyorsun bi süre sonra ama 200den sonrası sıkıntı olur alışaman bile :D
    İdeal olanı 5-6ms'dir. Ancak Türkiye içerisinde aynı şehirde görebileceğin değer bile 6-7 ms'dir.
    Yurtdışı ise en iyi zamanda 25-30ms'den aşağı düşmez. Bu yurtdışı çıkışlarıyla ideali görmek imkansıza yakın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

İdeal olanı 5-6ms'dir. Ancak Türkiye içerisinde aynı şehirde görebileceğin değer bile 6-7 ms'dir.
    Yurtdışı ise en iyi zamanda 25-30ms'den aşağı düşmez. Bu yurtdışı çıkışlarıyla ideali görmek imkansıza yakın..

Alıntıları Göster
    Tabii ki ideal değer sıfır... Teknik olarak buna ulaşmak çok zor tabii.
    Pratikte 20-30ms latency ile yerel ağdaymış gibi oynayabilirsiniz. 100ms'in üstünde gerçek-zamanlı oyunlarda (fps türünde özellikle) sıkıntı yaşarsınız. Başka bir arkadaşım dediği gibi, dalgalı olmayan ama yüksek bir latency ile sıra tabanlı strateji türündeki online oyunları oynayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Tabii ki ideal değer sıfır... Teknik olarak buna ulaşmak çok zor tabii.
    Pratikte 20-30ms latency ile yerel ağdaymış gibi oynayabilirsiniz. 100ms'in üstünde gerçek-zamanlı oyunlarda (fps türünde özellikle) sıkıntı yaşarsınız. Başka bir arkadaşım dediği gibi, dalgalı olmayan ama yüksek bir latency ile sıra tabanlı strateji türündeki online oyunları oynayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Ttnet ile ideal ping arıyorsanız resimlere bakın

Oyunlarda ideal ping kaç olmalı? Oyunlarda ideal ping kaç olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asiltane

Ttnet ile ideal ping arıyorsanız resimlere bakın

Oyunlarda ideal ping kaç olmalı? Oyunlarda ideal ping kaç olmalı?

Alıntıları Göster
    Türkiyedeyseniz düşük pingi unutun hacı habire sansür habire gezinti falan hayal edelim sadece 40 pingin nasıl olcağını

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

Türkiyedeyseniz düşük pingi unutun hacı habire sansür habire gezinti falan hayal edelim sadece 40 pingin nasıl olcağını

Alıntıları Göster
    temiz sorunsuz oyun için ideal ping değeri 50 ms nin altından olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lerka1095

Bu mesaj silindi.
    Yılların oyuncusu olarak diyebilirim ki mutlaka 100'ün altı olmalıdır. 100-150 arası kabul edilebilir bir seviye iken 150'den yukarısı sıkıntı çıkarır
  • superonline fiber ile cs go 40 veya 45 ms sabit ping var kışın subat ayi gibi bu deger sabit 35 di 10 ms kotulesme var yani

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.