Yaklaşık 1 hafta kadar önce Millenicom'a geçiş yaptım. Geçen hafta cumaya kadar epey iyi hiçbir sorun yoktu. Yalnız cuma akşam saatleri Fifa 23'e girdiğimde +30ms ping artışı olduğunu gördüm. Sonra tracert ve ping testlerinde nereye ping atarsam +25,30ms arası bir artış olduğunu gördüm. Genel bir problemdir diyip diğer insanlara da sordum fakat kimsede bir sorun gözükmüyordu. En son yaşadığım il olan Adana'dan Millenicom kullanan bir arkadaş buldum ve ona testler yaptırdım aynı hoplardan geçmesine rağmen pinginin gayet normal değerlerde olduğunu gördüm. Görselleri aşağıya ekliyorum hat değerleriyle birlikte. Sizce sorun nedir? Bu arkadaşın amazon sunucusuna aldığı değer : Aynı dakikada benim yapmış olduğum test : Bu da hat değerlerim : Ben hiçbir şey anlamadım yani 5 gün her şey iyi giderken neden bir anda bu hâle geldi? Millenicom'u defalarca aradım hız sorunu dışında yardımcı olmuyorlar. Şikayetvar'a yazdım aradılar teknik ekibe ileteceğiz diyip geçiştirdiler resmen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 8 Şubat 2023; 15:13:49 > |
Bir Garip Ping Problemi: FIFA 23 Ping Sorunu
Çevrimiçi oyun meraklıları, özellikle FIFA 23 oyuncuları, son zamanlarda bir sorunla karşılaşıyor: Garip ping artışları. Bu sorun, oyun deneyimini bozabilir ve keyifsiz hale getirebilir.
FIFA Ping Sorununun Nedenleri
FIFA ping sorununun birçok nedeni olabilir. Bazı yaygın nedenler şunlardır:
- Sunucu Sorunları: FIFA sunucuları aşırı yüklendiğinde veya bakımdayken ping artışlarına neden olabilir.
- İnternet Bağlantısı: Zayıf veya istikrarsız bir internet bağlantısı, yüksek ping'e yol açabilir.
- Donanım Sorunları: Eski veya hatalı ağ donanımı, ping sorunlarına neden olabilir.
- Diğer Uygulamalar: Arka planda çalışan diğer uygulamalar veya yazılımlar, internet bant genişliğini kullanarak ping'i artırabilir.
Kablonet Ping Sorunu 2023
Bazı kullanıcılar, özellikle Kablonet internet servis sağlayıcısını kullananlar, 2023 yılında özellikle yüksek ping sorunları bildirmiştir. Kablonet, bu sorunun farkında olduğunu ve çözmek için çalıştığını belirtmiştir.
FIFA Ping Düşürme İpuçları
FIFA ping'inizi düşürmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:
- Sunucu Konumunu Seçin: FIFA sunucularına en yakın olan sunucu konumunu seçin.
- Kablolu Bağlantı Kullanın: Kablosuz bağlantı yerine mümkünse kablolu bir bağlantı kullanın.
- Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın.
- Ağ Donanımınızı Güncelleyin: Ağ bağdaştırıcınızın ve yönlendiricinizin en son sürücü ve ürün yazılımına sahip olduğundan emin olun.
- İnternet Sağlayıcınıza Başvurun: Ping sorunlarınız devam ediyorsa, internet sağlayıcınıza başvurarak yardım isteyebilirsiniz.
FIFA ping sorunu, oyuncuların oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir. Sunucu sorunlarından internet bağlantısına kadar çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorunu çözmek için sunucu konumunu seçmek, kablolu bağlantı kullanmak ve arka plan uygulamalarını kapatmak gibi adımları izleyebilirsiniz. Sorun devam ederse, internet sağlayıcınıza başvurmaktan çekinmeyin.