Şimdi Ara

İnanmayacaksınız ama bu bir oyun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir fotoğraf üzerinde üretebileceğim hayal gücü sizi korkutabilir evrimleşmeye yol açabilir ve kıyamete sebep olabilir bu yüzden görüşlerimi sizin hayal gücünüze bırakarak şaşırmamanızı bekleyeceğim.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

O efekti yapmak inanılmaz basit. 2D texture blend tarzı efektler çoğu oyun motorunda var. Source Hammer'da bile var. Surface wear'ı direkt simüle edebiliyor. Veya deteriore olmuş texture hazırda da alınabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 16 Ekim 2022; 13:37:19 >
  • Melih gökçeğe atında eğlenelim biraz İnanmayacaksınız ama bu bir oyun 

• Kimsenin aklına gelmiyor sanırım ama bu konuda bir mucit olabilirim. Derin öğrenmeli yapay zekalı oyunlar üretilebilir. Yapay zekaya sahip oyunlar var ama onlar sıradan yapay zeka. Benim kastettiğim ise, 360 derece kameralarla çekimler yapılarak eğitilerek yapılmış derin yapay zekalı oyunlar... Kısaca, klavyede yapacağınız komutlara göre önlerinize farklı farklı videolar generate edecek ve video olduğunu bile anlamayacaksınız sanki gerçek hayatın simülasyonu gibi olacak vs...

• Ateş etme biraz kötü değiştirilebilir.İlk vurduğu adamın ölümü çok kötü. Bir kampanya ile para desteği alırsa veya bir ekip ile geliştirilirse iyi bir hikaye oyunu çıkar.

• Bu niye bukadar abartılmış ya daha öncede kullanılan bir kamera efekti sadece ama vuruş hissiyatı çok iyi ona lafım yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satmıyor değil, aksine toplum gerçekçilik istiyor. O yüzden konsollarda oyunlar performanstan ziyade grafik ayarıyla tanıtılıyor ve standardı o oluyor.

• Gene gelmiş hicbirsey bilmeyipte herşeyi basit sanan tipler. Git kardeşim sinema bölümüne boş boş yorum yap sen. Dehşet grafikler işte. Herşeye basit diyen aslında hiçbir haltı beceremeyen tipler şöyle yorumlar yazınca komik duruyor.

• Bu viral olsun diye yapılmış tek seferlik bir çalışma da olabilir, ya da çıkması planlanan bir oyun da olabilir. Ama downgrade yemesine gerek yok, üstelik fotorealistik grafikler de yok. Ama durun, bana kızmadan önce demek istediğimi detaylandırayım. İnanmayacaksınız ama bu bir oyun 

Şimdi oyundaki grafikler klasik bir Battlefield 4'ün PC sürümünden farksız. Ama bunu göremiyorsunuz çünkü bilinçli bir şekilde düşük çözünürlükte işlenmiş video. Kaydı yüksek çözünürlüklü almıştır yapımcı, ama after effects'e atıp efektlendirdikten sonra düşük çözünürlük olarak çıkarmış bilerek.

Aynı şeyi gelin test edelim. Youtube'dan BF 4'ün ultra ayarlarda oynanmış bir videosundan bir kare aldım. Onu After Effects'e atıp renk doygunluğunu azalttım, kızıl/turuncu tonları da mavi/solgun tonlara çevirdim ve ışığı biraz patlattım, biraz da balık gözü efekti verdim kenarlara. En sonunda da görüntünün çözünürlüğünü düşürüp, çevredeki kaplamaların gözle seçilebilirliğini azalttım. Bu sayede elimizde ışıkları seçilebilen, ama nesneler üstündeki dokuları seçilemeyen bir görüntü kaldı. (Bu işlemlerin tamamını Photoshop ile yapsanız da olur, ama şimdiki senaryomuz video üzerinden olduğu için After Effects daha uygun bir örnek oldu.)

Bakınız, ilk görüntü söz konusu olan oyundan, ikinci görüntü ise bildiğimiz Battlefield 4'ten. Baya yakın duruyorlar şu an. Dandik bir after effet çalışması ile bu kadar yaklaşıyorsak, aynı post efektlerle sıfırdan yapılan bir projenin fotorealistikmiş gibi bir algı oluşturması normal, ama aslında klasik 2Kx2K çevre kaplamaları olan, özel CGI teknikler ile oluşturulmamış normal bir oyun ortamı bu. Post Efektsiz halini downgrade etmeden de oynayabilirsiniz. İnanmayacaksınız ama bu bir oyun 

İnanmayacaksınız ama bu bir oyun

Bu da BF4'ün normal hali, burada kaplamalar falan rahat seçildiği için oyun olduğu daha fazla belli. Resimlere tıklayıp büyütürseniz daha rahat anlaşılıyorlar.

Bu da söz konusu olan oyundan, işaretli yerlere baktığınız zaman normal çözünürlüğünde kaplamaları olan bir 3D ortam olduğu rahat anlaşılıyor. Aşağı yukarı BF4 ayarında bir oyun yani gördüğümüz şey. Gerisi tamamen sekans - sekans kurgulanmış efektli bir video.

Son olarak, yapımcısını tebrik etmek lazım. Kafa kamerası etkisini çok güzel vermiş bence, ancak hiçbir oyunu böyle oynamak istemezsiniz VR olmadığı müddetçe tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 17 Ekim 2022; 5:48:22 >

• Çok değişik hissettim bunu izlerken

• Sürekli gelişen donanımlarla birlikte eninde sonunda gerçek dünyadan ayırt edilemeyecek kadar iyi, gerçek zamanlı render teknolojisi gelecektir, bu bir sürpriz değil; ama henüz oraya varmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Ekim 2022; 14:56:15 >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Şifreleri çok tehlikeli çöp kutusuna atmış olabilirler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Insurgency oyununa ait reklam çalışmasıymış.

• Silah hissiyatı çok kötü durmuyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.