Şimdi Ara

İnanmıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Benim 52.5 ile class highest oldugum dersler olmuştu.

20 30 yil once kabul almak zaten cok daha kolaydi, boyle olunca o iste senede 2 kisiye verdikleri burs cok rahat dusebiliyordu, su anda yok boyle bisey, mit eecs e senede 12k application geliyo.

Ha kadinin akademik kariyeri belki odtude bile 1 degildir, zaten her seyde 1 oldum cabasiyla qual 1.siyim (???) filan yazmasi fazlasiyla komik. Ki stanford phdlerinde hep coursework vardir, yazsana 4.07/4.00ini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam master veya doktora yaparken part-time çalışma imkanı var mı? phd'de verilen burs/maaş yetiyor mu? para için ios veya web developer olup, phd'yi computer vision üzerine yapabilir miyiz? yani master/phd süresinde sefaletten kaçmanın yolu yok mudur?

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    hocam master veya doktora yaparken part-time çalışma imkanı var mı?

Benim tanidigim csciler genelde ufak startuplara remote calisiyor

Alıntı

metni:
    phd'de verilen burs/maaş yetiyor mu?

Hayatta kalirsin, okuluna ve sehrine gore degisir. Bence cogunluk super kaliteli bir yasam yasamiyor ama dışarıdan para almasan da olur.

Alıntı

metni:
    para için ios veya web developer olup, phd'yi computer vision üzerine yapabilir miyiz?

Var bunlardan

Alıntı

metni:
    yani master/phd süresinde sefaletten kaçmanın yolu yok mudur?

Masterda sefaletten kacmanin yolu babisko parasi, phdde ise direkt yapmamak. 5 6 yıllık, 0 terfili, 24 saatlik, yalniz, arastirma odakli bir kontrata imza atiyorsun, bu her turlu sefil bir yasam olacak

abi onu bunu geç sen şimdi bitirince dönecek misin bilkentine? ilk aydan yorumun ne, 3 4 yıl sonra buralarda olursak bir daha sorarız.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Tc kalirsa ve harbi cok iyi bir okuldan teklif almazsam (Harvard, princeton, Stanford, mit, chicago) dönerim, bunlara placement alirsam da tenure alip cift okul pozisyonu sekline getirmeye calisirim. Bu olaylarin yanında anlık olarak isvicrenin herhangi bir koyune dönme hakkimi saklı tutuyorum

Nyc kesinlikle ne aile kurulacak, ne 3 yıldan fazla yasanacak, ne de tatil için 3 günden fazla vakit ayrılacak bir şehir

Econ academia korkunc bir yapiya sahip, bence toxic de

Tekrardan görüyorum ki o yurt dışındaki top okullar dediğimiz yerler sandığınız kadar iyi değil

beklenti mi karşılamıyor yoksa bilkentle karşılaştırdım ondan bile geri kalır yanı var seviyesinde mi iyi değili kast ediyorsun.

atıyorum şu an yks'ye çalışan birçok arkadaşın hedefide boun bilkent koç odtü ama hepsi aslında o derece kafaya koyulup uzun uzun üstüne çok düzenli çalışmalar yapılacak kadar iyi değiller. yani büyük beklentilerle gelen çoğu kişi üzülür. boun'un tavan damlatıyor en basitinden. ama öte yandan aksaray'a göre bir öğrenci çalışkanlığı ve hocaların nerd geçmişi olması belli bir noktaya koyduğu için aksaraydan iyi oluyor. senin demeye çalıştığını o yüzden anlayamadım beklentini mi karşılamadı yoksa bilkent'teki seviyeyi bile bulamıyorum tarzı bir serzeniş mi

Alıntı

metni:
    Tekrardan görüyorum ki o yurt dışındaki top okullar dediğimiz yerler sandığınız kadar iyi değil

Bu son dediğinizi biraz açabilir misiniz? İsviçre ve Amerika'ya kıysla Bilkent iyi bir yerde mi demek istiyorsunuz?

İsviçre, Amerika'dan daha mı iyiydi? Bilkent bunların yanında en geride mi kalıyor?

TR'nin bir avantajı veya cazip yanı var mı bu top okulların yanında?

• ikigai kullanıcısına yanıt

Top okulda master yapan Bilkent EE mezunu birisi, Bilkent EE'nin çoğu top ünideki kadar iyi olduğunu söylemişti.

• Araştırma bazında bir sonuç göremiyoruz ama. Üniversite sınavı ve lisans eğitim kalitesi düşünüldüğünde, dünyadaki çoğu üniversiteye göre daha eleyici alıyordur öğrencilerini, ama TR'ye özgü çözülmesi mümkün olmayan sorunlardan uzaklaşamaz burada. Mesela TR'de "bilimsel olarak" enflasyonun nedenini faiz olarak kabul etmiş durumdayız... TKR bile "TC kalırsa" dönerim diyor  

• @ikigai

Eğitim konusunda uber ucurumlar yok. İlk dönem 7 hoca gordum, harbi iyi egitmen diyeceğim 1.5 tane vardi, birine bucuk deme sebebim 73 yasinda olmasi ve artik sesini duyamayacak raddeye gelmem, yoksa 10 15 yıl once belki de dunyanin ej iyisinden oldugu kesin gibi. Geri kalan 1in nereli olduğunu dusununce biz bu egitmenlik konusunda kendimizi fazla gomuyoruz seyini rahatlikla soyleyebilirim. Ki undergrad egitimi daha rezil durumda, sosyal bilim masterlarina okulun fakültesi bile girmediği icin konusmaya gerek yok.

Research konusu ayrı mesele. Bunun iki sebebi var, para bol ve araştırmaya kaynagin var (burada hocalar senelik 80k dolar maasa predoc aliyor, bunun trdeki dengi master ogrencisine arastirma asistanligi vermek ki bilkent asgarinun bir tik ustu vererek en yuksegi veriyordu en son, ucurum korkunc), ve asil arastirmayi yapan adamlarla konuşabiliyorsun seminere filan gelirse. Yoksa mesela nyuda yann lecun var, bu herif du an dunyada top 5 heriften biri, ben bundan ders alip kendisi ile calisicam dersen yann lecunun asistani olup dersini veriyorsun, kendisini haftada 1 belki goruyorsun filan. Cok buyuk isimler de iyi bisey degil, istisnalari vardir elbet.

Benim sevmeme nedenim 1 sehir bence rezillik, 2 faculty harbiden dinozor ve 2 3 adamin ciftligine donmus durumda. Ha relatif olarak hala (bence sozde olsa da) top10 institution dunyada.

İsviçre ile hiç kıyaslamadınız hocam, orası NYC değil rezil de değildir öyle. Amerika'nın biraz şişirme olduğunu tahmin edebiliyorum, adamlarda para var ve bunu gereken şeye yatırıyorlar güzel sonuçlar çıkıyor, yoksa gördüğüm şeyler Amerika ile ilgili çok da iyi değil, polis devleti oluşu (polisin direkt silah çekmesi falan çok acayip geliyor), halkın genel olarak eğitimsiz ve ignorant oluşu (onlarda da top tier dışında çöp diye biliyorum), güvenliksiz evsizlerle dolu sokaklar falan TR'yi aratabilir insana. Gerçi bu yurt dışına gitmeden, TR'deki top tiere de hoca yapmıyorlar pek, kalmak isteyen için bile zorunlu bir şey.

Belki zamanla alışır, TR'yi unutursunuz veya başka eyalete geçer sevebilirsiniz. Kazanılan paralarda olan uçurum imkanları da çok değiştiriyor. O parayla TR'ye de gelir insan her sene, TR bir yere kaçmıyor. 80k predoc çok iyiymiş. Alanında zirvede insanlarla çalışmak da mutlaka insana bir şeyler katar, somut eğitim anlamında olmasa bile network de çok önemli. Biraz alışınca TR'ye döndüğünüzde özlersiniz bu imkanları, TR için rüya gibi şeyler sadece bu kısmı çünkü.

Isvicre guzel bir ulke/koy (!?), onun dışında kurum kiyaslari benzer, sadece daha iyi yonetiliyorlar bir tik daha pozitif yapin her seyi o kadar. Sehirsel kiyasa girmeye gerek yok, isvicrede ne diri diri insan yakiyorlar, ne biri random bir binayi tarayip raylara atlayıp ulasimi 8 saat felc edebiliyor, ne metroya siciyorlar ne de random bir bisikletli ile trafikte kufurlesip 7 bicak yiyen insan goruyorsunuz canli canli. Polisler sadece asiri mimli insanlarin gorunce kactigi bir sey, baska hicbir ise yaramiyor. Ha bi de filistin eylemi olursa çalışıyolar.

Gordugum kadariyla ma veya ri dışında yasanacak eyalet yok gibi buyukluk/gelismislik/avrupavarilik seviyesinde ki oralara da gerek yok gibi.

Anladım, katılıyorum can güvenliği ve kafa rahatlığı olmadan diğer her şeyin fazla bir anlamı kalmıyor.

Cali SF, Silicon Valley falan konusunda ne düşünüyorsunuz?

Giden beyaz yakalı veya başarılı çoğu Türk, Amerika'dan geri dönmüyor, para bu kadar tatlı mı?

Amerika'nın en cazip 2 yanı: İngilizce dil olması ve Para, 3. olarak da her alanda önde gelen şirket veya çalışma sahası burada. Bilemiyorum, giden çoğu kişi de memnun kalıyor anlamadım gitti. TC'nin durumu malum, sıfırdan çalışarak bir yere gelmek burada imkansıza yakın.

California bana asiri ters bir memleket, arabasiz yasanmiyor ve ben hayatta araba kullanmayan, ya toplu ulasim ya yurumeyi seven birisiyim, orasi harbi amerika bence. Sf da la de baya son zamanlarda korkunc hale geldi diyordu arkadaslarim güvenlik demografi vs olsun. San diego en iyisi diyorlar.

Alıntı

metni:
    para bu kadar tatlı mı?

1 evet, trde kazandigin yıllığı neredeyse ayda kazanir hale geliyorsun orta vadede. Trde her ne kadar metroda millet sizi oldurmese de sokakta kurduğunuz bir cumle yuzunden tees kelepce yeme ihtimaliniz var, 1.si daha okey geluyo insanlara. Bu tabi amerika iyi oldugundan degil tr sacmasapan bir konumda oldugundan, ve amerikada ciddili para bollugu var. Futbolcu olmadığınız sürece dünyanın en iyi yeri para yapmak için

Doğru diyorsunuz 1 ayda senelik kazanc çıkarmak çok cazip, bu yüzden oralarda erken emeklilik, 30larında emeklilik gibi kavramlar konuşulurken, TR'de mezarda emeklilik konuşuyoruz...

Benim de kafama yattı madem MA güzel Harvard, Boston veya MIT var orada, artık hangisi önce davranırsa o kapar beni, geç kalan kaybeder.

Büyük bir Türk düşünürünün "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik?" sözleri aklıma geldi şimdi...

Araba ve elektronik fiyatları, 500$ lık ürünleri 1500$'a almak zorunda olmamak gibi artı yanları da var. Yakında siz de bir araba alırsınız. TR'de araba sahibi olmamak artık öğrencilerin ortak özelliği gibi oldu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 31 Aralık 2024; 9:27:16 >
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt
    Sektörde de çok katkısı olur hocam. Tebrikler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.