s.a arkadaşlar INCA 820A DVI 20 " LCd nin ekran yenileme hızı windows vistada ati driverlarım herşeyim kurulu olduğu halde 60 mh gösteriyor başka seçenek göstermiyor ama lcdnin desteği 75 mhz 1680*1050 de 60 mhz olarak çalışıyor ve değiştiremiyorum ekran kartı HD3650 bundan önceki lcd im yine INCA 19 lcd di ama dvi değildi onda da 1440*900 75 mhz de çalışıyordu ama bu monitörde çalıştıramıyorum format attım herşeyi yaptım olmadı değişmiyor DVI çıkışlı olmasından dolayı kaynaklanabilirmi acaba yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkürler cvp ınız için
yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı
bilgili olan birisi varmıdır acep yaw bekliyorum burda lütfen bir cvp arkadaşlar
yokmu arkadaşlar kimse:(
pek bi bilgim yok bu konuda ama sürücü üzerinden de ayarlanabiliyor çözünürlük sanırsam varsayılan olarak 60hz de olabilir bide tüm modları görüntüle diyerekten çözünürlüğü değiştirin belki düzelir
yok dostum o tüm modlar çıkmıyor işte sadece 60 mhz var sürücüler falan en son olan kurulu neden böle oldu anlamadım bundan önceki ınca 1440*900 75mhz de çalışıyordu ama bunda 75 mh z göstermiyor biledvı olduğundan olabilirmi
hala bekliyorum yokmu yaw yardımcı olaibilecek bir arkadaş
arkadaşlar 51 kişi bakıyo 1 tane arkadaş cvp verdi yaw yokmu kimse
LCD ekranlar, CRT(tüplü) monitörlerden daha farklı bir teknoloji kullandığından dolayı tazeleme hızı / tarama hızı gibi terimler kullanmaya gerek yoktur. LCD'ler transistörlerin açılıp / kapanıp ışığı geçirme / durdurma prensibi üzerine çalıştığından, CRT'lerdeki gibi herhangi bir görüntü tazeleme olayı bulunmamakta. Ama buna rağmen üreticiler ürünlerinin üzerinde 60 Hz / 75 Hz gibi ifadeler yazdığından kullanıcıların kafası karışmakta.
Kullandığınız işletim sisteminin monitörle ilgili ayarlarına girdiğinizde, eğer LCD ekran kullanıyorsanız genelde tek seçenek olduğunu göreceksiniz: 60 Hz. Bazı monitörler için 75 Hz gibi daha farklı değerler görebilirsiniz.
60 veya 75 Hz değerlerinden birisini seçmeniz, CRT gibi LCD'de etki yaratmaz; LCD'de yarar sağlamazlar. Ancak bazen farklı bir değeri seçtiğinizde, görüntülerde bozulma görebilirsiniz. Dolayısı ile en net görüntüyü hangi tazeleme değerinde aldığınız önemli. LCD monitörler genelde 60 Hz'de en iyi görüntüyü verirler. Ancak bazı durumlarda, 75 Hz daha iyi görüntü verebilir 60 Hz'e nazaran.
Örneğin Sony'nin sitesinde şu açıklama yer almakta:
-"LCD monitörler için önerilen tazeleme hızı nedir?
-LCD monitörler 60 Hz gibi düşük bir tazeleme hızında iyi görüntü verirler. LCD teknolojisinin doğası gereği CRT monitörler gibi yüksek tazeleme hızlarından yarar sağlamazlar.
Benzer bir açıklama da Samsung'un sitesinde yer almakta:
-Tüm Samsung LCD monitörler için çözünürlükten bağımsız olarak en uygun tazeleme hızı 60 Hz'dir.
Bazı LCD monitörleri analog bağlantıdan kullanırken 75 Hz'de kullanabilirsiniz; ancak DVI ile bağladığınız zaman 60 Hz'den fazla kullanamazsınız. Bazı kullanıcıların sorduğu "Tazeleme hızı olarak 75 Hz seçeneği var, ama seçemiyorum" sorusunun cevabı da böyle.
quote:
Orjinalden alıntı: shadowtr
LCD ekranlar, CRT(tüplü) monitörlerden daha farklı bir teknoloji kullandığından dolayı tazeleme hızı / tarama hızı gibi terimler kullanmaya gerek yoktur. LCD'ler transistörlerin açılıp / kapanıp ışığı geçirme / durdurma prensibi üzerine çalıştığından, CRT'lerdeki gibi herhangi bir görüntü tazeleme olayı bulunmamakta. Ama buna rağmen üreticiler ürünlerinin üzerinde 60 Hz / 75 Hz gibi ifadeler yazdığından kullanıcıların kafası karışmakta.
Kullandığınız işletim sisteminin monitörle ilgili ayarlarına girdiğinizde, eğer LCD ekran kullanıyorsanız genelde tek seçenek olduğunu göreceksiniz: 60 Hz. Bazı monitörler için 75 Hz gibi daha farklı değerler görebilirsiniz.
60 veya 75 Hz değerlerinden birisini seçmeniz, CRT gibi LCD'de etki yaratmaz; LCD'de yarar sağlamazlar. Ancak bazen farklı bir değeri seçtiğinizde, görüntülerde bozulma görebilirsiniz. Dolayısı ile en net görüntüyü hangi tazeleme değerinde aldığınız önemli. LCD monitörler genelde 60 Hz'de en iyi görüntüyü verirler. Ancak bazı durumlarda, 75 Hz daha iyi görüntü verebilir 60 Hz'e nazaran.
-LCD monitörler 60 Hz gibi düşük bir tazeleme hızında iyi görüntü verirler. LCD teknolojisinin doğası gereği CRT monitörler gibi yüksek tazeleme hızlarından yarar sağlamazlar.
-Tüm Samsung LCD monitörler için çözünürlükten bağımsız olarak en uygun tazeleme hızı 60 Hz'dir.
Bazı LCD monitörleri analog bağlantıdan kullanırken 75 Hz'de kullanabilirsiniz; ancak DVI ile bağladığınız zaman 60 Hz'den fazla kullanamazsınız. Bazı kullanıcıların sorduğu "Tazeleme hızı olarak 75 Hz seçeneği var, ama seçemiyorum" sorusunun cevabı da böyle.
bilgi hanemize birşey daha ekledik. sağolun.
quote:
Orjinalden alıntı: huli109
quote:
Orjinalden alıntı: shadowtr
bilgi hanemize birşey daha ekledik. sağolun.
rica ederim. bende arkadaşa yardımcı olmak için biraz araştırdım ve bu bilgiyi buldum. aklına takılanlar için rahatlatıcı bir bilgi sanırım...
DVI demişsin ama bu modelde DVI yok. Sanırım bir yanlışlık olmuş.
Bende bu bayram Vatan dan 257 ytl ye aldım. Bir de webcam hediye ettiler. Sunumdaki mat ekrandı ama kutudan parlak çıktı.
Ati 9800 pro ile kullanıyorum. 75 Mhz. olarak kuruldu. Sen acaba DVI Sub çevirici ile mi kullanıyorsun?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme