Şimdi Ara

Inca IM-300NX modemi taviye edrmisiniz?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
2
Favori
59.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende bu modemi kullanıyorum hiç ayar sıfırlanmasi veya kendini reset atması gibi olaylar yasamadım. bu aralar sık elektrik kesilmesine ragmen. yanlızca vpn baglantısı nasıl yapılacagı konusunda sıkıntı yasıyorum. web arayuzumde vpn ile ilgili bi ayar goremedim. aranızda vpn baglantısı yapmıs arkadas var ise yardımcı olmasını rica ediyorum...
  • Yaa biri şu hızlı IP alma olayını bana anlatabilirmi bu modemde nasıl yapabiliyoruz ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLGR

Yaa biri şu hızlı IP alma olayını bana anlatabilirmi bu modemde nasıl yapabiliyoruz ???

Arkadaşım öncelikle hızlı ip alma rapid, fileserve filesonic gibi dosya barındıcılardan download için lazım
    Bu arada inca yı almaktan vaz geçtim cnet car854 modemde karar kıldım gayet kullanışlı modem ben beğendim

konuyu merak ediyorsan
    türkçe forum bölümü
    http://board.jdownloader.org/forumdisplay.php?f=25
    ana sayfa ise
    http://jdownloader.org/home/index

• merhaba arkadaşlar,

bende bu modemi yeni aldım. şu anda win 7 64 bit kullanıyorum ve ethernetten bağlıyım. sorunum şu ki bağlantı hızım çok yavaş. download 1 mbiti görmedi bile.
    hattım 8 mbit ve ben tam olarak kullanmak için bu modemi seçtim. zoom usb modemimle bile 4mbiti görüyordum. :(

sizce bu neden olabilir. modem ayarlarıyla bi ilgisi var mıdır?
  • Merhabalar, herkez modem ayarlarının açıp kapadıktan sonra uçtuğunu söylüyor. Ben bu modemi kullanmadım. daha öncede müşterilere kurup kurmadığımı pek hatırlamıyorum. Muhtemelen kurmuşumdur ama. ve sorunu az çok tahmin ediyorum. arkadaşın biride demiş zaten win xp de cd ile kurulum yaptım sorun düzeldi diye

Yapmanız gereken modem arayüzünde kablosuz ve kullanıcı ayarları yapıldıktan sonra, kaydet yeniden başlat diye bir buton olmalı (bu menü ingilizcede olabilir) ona tıklayın, ayarları kalıcı olarak kayıt eder.

Bunun dışında eğer bikaç hafta sonra veya bikaç ay sonra belirsiz aralıklarla modem resetleniyorsa, tahminimce modem içinde ayarların yazıldığı eprom sorunludur. yani inca firması seri üretime girerken temin ettiği epromlar hatalı üretimdir, kalitesiz kullanmıştır. Tabi bunların hepsi birer var sayım. kullanıp denemek lazım.
  • Bu modemden bir tane daha aldım.Hatalı olanı (bozuk) geri yolladım.Bir başka siteden yine aynı modemden sipariş verdim.İlk birkaç saat canına okudum.Aç kapa,reset at.Yine kur.kablosunu aç-kapa....kaç defa denedim bilmem:)) ve en sonunda kafayı yedi...yine girdiğim verileri hafızasına kaydetmez oldu.Yalnız modemde yok yok.Hertürlü ayar mevcut.Paketledim ve geri yollıyacaktım.araya hafta sonu girdi.Pazar günü akşam birdaha bakayım dedim...Yav bizim modem gideceğini anlayınca düzelmiş...aynı testleri yine yaptım...sıkıyorsa çökert.Harika çalışıyor.dört kişiortak kullanıyoruz interneti.hız sorunu yok.8Mb. hattım var. Download hızım 900'ü geçiyor genelinde.Valla sorun çıkmzsa yine,fevkalade memnunum.En iyi tarafı kablosuzu (ben kullanıyorum) geceleri kapatmak oluyor.Arkadan tek dokunuş yetiyor bunun için.Tavsiyem,eger cihazınız normalsekendinize pişmanlık yaratacak yazılara aldırmamanız.Ben kaçtane modem kullandım,kullanıcı arayüzü böyle modem inka'da var.Linux tabanlı diyorlar.Eski inka modemime bir siteden başka yazılım yüklemiştim.Olmayan özellikler(türkçesinde) açığa çıkmıştı.Bir süre sonra bu modem içinde piyasaya bir yazılım çıkar.USB o zaman kullanılır olur....ben kendi payıma memnunu.Bozulmamasınıda ümit ediyorum. :))

• Arkadaşlar bende bu modemi aldım kablolu olarak masaüstü bilgisyrmda kullanabiliyorum ama notebookta kullanamıyorum. windows ınca- bağlantısnı yapamadı sorun gider yazısı çıkıp duruyo. uyumsuzluk mu vr ayarlarda mı sorn var anlamadm lütfen yardım edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmaraa

Arkadaşlar bende bu modemi aldım kablolu olarak masaüstü bilgisyrmda kullanabiliyorum ama notebookta kullanamıyorum. windows ınca- bağlantısnı yapamadı sorun gider yazısı çıkıp duruyo. uyumsuzluk mu vr ayarlarda mı sorn var anlamadm lütfen yardım edin.

fazla bilgi vermemissin ama sifreleme turunu degistirip denedin mi ?
    sifreleme turu ile sonuc alamazsan,

kablosuz kurulumu > basit kablosuz ayarlari

notebook'unda 802.11g wireless kart varsa ayarlari asagidaki gibi yap,

Inca IM-300NX modemi taviye edrmisiniz??

notebook'unda 802.11n wireless kart varsa asagidaki gibi yap.

• Söylediklerinizi uyguladım ama yine olmadı malesef. Kenarda şöyle bir kutu çıkıyor:

Bir Ağa Bağlan

Windows INCA bağlantısını yapamadı

Sorun giderin

İnternet bağlantı sorunları hakkında beni daha fazla bilgilendir

Sorun gider de yaptım ama sonuç alamadm yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pillimilli

Bir süredir ben de kulllanıyorum, fakat çok memnun olduğumu söyleyemem. Kullandığım sistem win 7 64 bit ve modemi her kapatıp açtığımda yeniden kurulum yapmak zorunda kalıyorum. (Kullanıcı adı şifre kablosuz ayarları falan) servisle görüştüm, adam direk virüs var dedi. adama bilgisayarımda virüs olmadığını anlatmaya çalıştım ama adam kabul etmedi. bana kurulumu farklı bir bilgisayarda yapmamı ve sonrasında kendi bilgisayarımda devam edebileceğimi söyledi. dediğini yaptım ve ilk günlerde sorun çözülmüştü ama sonradan hemen yine başladı. bakalım şimdi napcaz.ayarlar birşekilde kayıt edilmiyor. kullanım olarak bir sorun yok.

arkadaşlar ben modemi dün aldım. wirelessda notebooku kapatıp açınca sorun yaşıyorsunuz ama ben o sorunu şöyle çözdüm. Daha önce airties bir modemde de yaşamıştım bağlanamama sorununu. Bunda da aynı işlevi yapınca çözüldü.

ilk aldığınızda reset atın ve normal ayarları yapıp varsayılan olarak ayarladıktan sonra resimdeki ayarları yapın tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desperado64 -- 20 Mayıs 2011; 14:58:01 >

• Arkadaslar bende yaklasik iki haftadir bu modemi kullaniyorum, bahsedilen sorunlarin hicbirini yasamadim. 802.11n ile baglaniyorum fakat notebook'un wireless karti (DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card) 72.0 mbps uzeri baglantiyi desteklemediginden maximum bu hizda baglanti kurabiliyorum, bu da ag uzerinde data transferi sirasinda 6.11 mb/s gibi bir aktarim hizi sagliyor.

Sorun yasadigim tek konu USB portuna fat32 formatli WD My Passport (160GB) external hdd bagladigimda FTP harici ag uzerinden erisim saglayamiyorum, ancakftp://admin@ip.adresim/ seklinde explorer ile erisim saglayabiliyorum. Static ip kullanmadigimdan baglanti kesildiginde ip numaramda degisiyor, her seferinde ip numarama bakip o sekilde harddisk'e erisim saglayabiliyorum. NetBios'u aktif etmeme ragmen ag baglantilarinda harddisk gorunmuyor. Bunun daha pratik bir yolu yok mu ?

• scansoz kardeş ben de modemden memnunum hiç bir sorun yok ta ki usb sorununa kadar, birincisi ftp üzerinden erişim bulman çok güzel bir de ben bu modemi kaç haftadır kullanıyorum bir çözüm bulamamıştım şimdi ben sana sorcağım soru ?

1) ftp erişimi güzel tamam da ftp dan girmek için parola ve şifre sormaktadır ben modeme verdiğim kullancı ismi ve prolasını denediğim hal de açmadı demek ki başka şifre olacak sen bunu nasıl aştın önce onu bize açıklarsan sevinirim.

Şimdik senin sorunun cevabına gelince kardeşimftp://admin@ip.adresim/ şeklin de yaz her seferinde nette ip adresim ne diye sorgulayarak bulunca da yazıp giriş yapıyorsun galiba bunun yerine ben masaüstü pc den denediğime göre modemin web ara yüzünden ip nosunu yaz yine aynı ftp bağlantısını açmaktadır örneğin:ftp://admin@192.168.1.1/ hatta bunu da yazmaya gerek yok direk şöyle yazftp://192.168.1.1/ aynı bağlantıyı açmaktadır. buna çözüm şimdilik böyle olabilir ve kullanıcı ismi ve şifremi bilseydim kardeşim bilgisayar bir ftp programı yüklerdim ip adresi ve kulancı adı ve şifresini bir şekil de modemin programına yönlendirme yaparak buna da atlatırdım programı çalıştır dosyaları silve taşı gibi olurdu ama bunu deneyemediğim için çözüm muallakta kalmaktadır ne yazık ki.

şimdilik senden ftp erişiminin şifre kısmını nasıl aştığını anlatman istiyorum selamlar.

• @cobe28
    bu daha once aklima gelmisti ama ftp yerine http://[modem ip adresi] seklinde deniyordum ve modemin arayüzüne ulasiyordum, ftp olarak denemek aklima gelmemisti :)
    sifre olayina gelirsek,

kullanici adi: admin
    sifre: admin

seklinde giris yapabiliyorum (modemin default kullanici adi ve sifresi)
    ftp programina hic gerek yok, isletim sistemin windows 7 veya Vista ise bilgisayarim'a network drive ekleyerek sanki bir sabit surucuymus gibi direk bilgisayarimdan erisim saglayabilirsin (ben oyle yaptim)

explorerdan erisim saglamak istersen adres cubuguna ftp://admin:admin@192.168.1.1/ yaz sifre bile sormadan erisim saglayabilirsin
    ayni adresi network drive olarak eklerken de kullanabilirsin bu sekilde cok kullanisli oldu.
    simdi yaziciyi da bu sekilde eklemeye calisacagim. iyi sanslar.

Ekleme: ftp://admin:admin@192.168.1.1/usb1_1/ seklinde eklersen direk klasorun icine erisim saglayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scansoz -- 23 Mayıs 2011; 2:39:14 >

• scansoz cevabın için çok teşşekkürederim çok yardımcı oldun valla kardeş tek windows 7 kullanmadığım için başka yerlerden de erişim düşündüğüm için ben ftp programı kullanmayı tercih ettim zaten en çok kullandığım programlardan birisi ikinci kardeş bu ftp giriş için şifre değiştirmeyi ben bulamadım kardeş sen bulduysa eğer vaktin olup ta onu da açılarsan sevinirim selamlar.
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin ya. Notebooktan 192.168.1.1 e giripte kurulumu yapamıyorum. masaüstü bilgisyrda kurulum yapıp kablosuz bağlanmaya çalıştım bu seferde bağlandı görünüyor ama internet erişimi yok yazıyor. Ne yapmalıym?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmaraa

Arkadaşlar lütfen yardım edin ya. Notebooktan 192.168.1.1 e giripte kurulumu yapamıyorum. masaüstü bilgisyrda kurulum yapıp kablosuz bağlanmaya çalıştım bu seferde bağlandı görünüyor ama internet erişimi yok yazıyor. Ne yapmalıym?

192.168.2.1 ile baglanmayi denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobe38

scansoz cevabın için çok teşşekkürederim çok yardımcı oldun valla kardeş tek windows 7 kullanmadığım için başka yerlerden de erişim düşündüğüm için ben ftp programı kullanmayı tercih ettim zaten en çok kullandığım programlardan birisi ikinci kardeş bu ftp giriş için şifre değiştirmeyi ben bulamadım kardeş sen bulduysa eğer vaktin olup ta onu da açılarsan sevinirim selamlar.

ben henuz login sifremi degistirmedim ama sanirim asagidaki menuden degistirebilirsin

• marmara senin sorunun çözümü modemin arkasaın da rest diye bir yer var oraya iğne ile birkaç saniye basılı tut modemin ışıklarının yanıp sönmesini görünceye kadar bekle böylece modemi sıfırlamış oldun. işe yeniden başlayacaksın şimdi lan kablosuyla modeme bağlan ayarlarını sıfırdan yapıyorsun harfi harfine kurulumu yaptıktan düzelmesi lağzım bir kaç öneri böyle söyleyebiliriz. Sıfırlayınca bağzen birşeyler düzeliyor ne yazık ki selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scansoz

quote:

Orijinalden alıntı: cobe38

scansoz cevabın için çok teşşekkürederim çok yardımcı oldun valla kardeş tek windows 7 kullanmadığım için başka yerlerden de erişim düşündüğüm için ben ftp programı kullanmayı tercih ettim zaten en çok kullandığım programlardan birisi ikinci kardeş bu ftp giriş için şifre değiştirmeyi ben bulamadım kardeş sen bulduysa eğer vaktin olup ta onu da açılarsan sevinirim selamlar.

ben henuz login sifremi degistirmedim ama sanirim asagidaki menuden degistirebilirsin

Kardeş ben bu şifreyi modemi ilk kurduğum gün değiştirdim ama FTP bu şifremi görmüyor zaten sana ilk mesajım da yazmıştım kendi oluşturduğum şifremle dahi giriş yapamadım scansoz sen nasıl ftp şifresi ile girdin de usb ye erişim sağlamıştın demiştim.

Demek ki bu da modemin sorunlarından birisi kullancı şifresini FTP için algılayamıyor. Daha sonra ki update ler de değişmesi dileğiyle selamlar.

• arkadaslar benim sorunum bu altten iphone veya notebooktan video izleyememek normal internet sayfaları çatır çatır geliyor torrent tavan yapıyor ancak iş video izlemeye gelince iş tam bir işkenceye dönüyor.

Ayarlar ile ilgili önerisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.