Şimdi Ara

Inca IM-300NX modemi taviye edrmisiniz?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
2
Favori
59.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahriyelin87

MERHABA ARKDŞLAR. BEN DE YENİ ALDIM BU MODEMDEN AMA Bİ PROBLEMİM VAR. KABLOLARI DOĞRU BAĞLIYORUM SONRA PC DE 192.168.1.1 DEN KURULUMUNU YAPIYORUM FAKAT İNTERNET GELMİYOR. ADSL IŞIĞI SABİT YANMIYOR YANIP SÖNÜYOR DEVAMLI. İNTERNET IŞIĞI HİC YANMIYOR. NE YAPMALIYIM BUNUN İÇİN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. MODEMİN ARKASINDAKİ RESET DÜĞMESİNE KALEM SOKUP RESETLEMYE ÇALIŞIYORUM O DA OLMUYOR. ORDA DELİĞE KALEMİ SOKUNCA Bİ DÜĞMEYE FALAN DOKUNMUYO HİC RESETLENMİYODA ZTEN MODEM. NAPMALIYIM _?

Aynı sorun bende de var arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı ?
  • bu modemi alacak arkadaşlar 2 kere düşünsün.her modemi açtığımda tekrar yüklemem gerekiyor.başka modellere yönelin bence.
  • Ben şanslıyım o zaman bi ay falan oldu heralde .Hiç böyle bi sorum olmadı.Bir kere yazdım bi daha da yazmadım hiç.
  • ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç bir sorun yok gayet güzel ve hızlı airtes rt serisinden bir modemim vardı 2 yan odada kablosuz 2 diş sinyal çekiyodu şimdi full çekio iç menzil 100 metre dışarıda 300 metreye kadar sinyal alabilio gayet güzel bazı arkadaşlar modem resetlenince arayüz bilgileri sürekli siliniyor tekrar kurulum yapmam lazım filan demiş öyle bişeyde olmadı gayet güzel bir modem çok memnunum ...
  • Çok iyi bir modem olmamasına karşın çok kötüde değil. Kablosuzda modemin adını değiştirememek ve 300 MBPS denen hızın 50 MBPS olması dışında bir sorun yok
  • kablosuz adını cd kurulumundan yapabiliosun
  • merhabalar ben de bugün modemimi bimeksten aldım
    yarın deneme fırsatım olacak ancak anlamadığım şey, web arayüzünden yapılandırma yapabiliyorsak niye cd var?
    kablosuz bağlantısı olmayan cihazlar için mi cd?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benyben -- 29 Eylül 2011; 18:58:01 >
  • Arkadaşlar bende bu modem var,cd ile yükleme yaptım kurulum ile herhangi bir sıkıntım yok ancak, bu modemde hem TCP hem UDP olarak 7777 Portunu acamıyorum, portu yazacağım yere sadece 3 rakam yazılıyor,portacmak.net'de bulamadım yardım edecek biri varsa sevinirim.
  • Allah aşkına şu modemin cd den kurulumu esnasındaki aşamaları biri anlatsın nolur.

Dün aldım almaz olaydım, cd den kurulum yapmaya çalıştım, varsayılan ''admin'' olan password'u ( router passwordu) değiştirin diyor. Ne yazdıysam kabul etmedi. ''Correct password error'' mesajı çıkıyor. Bu aşamayı pas geçemiyorum da.. Bu lanet cd den nasıl ayarlama yapıcaz? Web arayüzünden de giriş yapamıyorum eski modemim olan 3Com'u arayüzü açılıyordu şimdi o da açılmıyor. Net bağlantım yok.
  • Modemi her kapatıp açmada ayarları uçuyor, sonra millet burda modem çok iyi diye tavsiye ediyor varmı böyle bişey??
  • Herşeyden önce, modemin arayüz menüsü ile kullanma kılavuzunda anlatılanlar birbirine uymuyor kardeşim
    Modemi kapatınca ayarların uçmaması için kılavuzda yazan bilgi şu şekilde : Arçlar menüsündeki hepsini kaydet butonuna basınız.
    Paki arayüz menüsünde araçlar diye bir menü varmı?
    Yok.

• Nette bu modem hakkında şöyle bir yorum var, belki kopmalara çözüm olur. Bende almayı düşünüyorum.

Bundan once Airties 205
    kullaniyordum, bu urunun kapsama alani cok daha genis. Urun "n"
    standartinda, simdilik altyapi buna destek vermedigi icin bu ozelligin
    aktif olmasi baglanti sorunu yapiyor, bu yuzden kurulumu bitirdikten
    sonra soldaki menuden kablosuz kurulum basit kablosuz ayarlarinda
    "802/b/g/n yerine 802/b/g secenigini secin. Kablosuz kanal olarak ch11i
    aktif edin. Yine soldaki ana menude en ustten ikinci olan internet
    kurulumunda ise PPP KULLANICI ADI VE ŞIFRESI bolumunde "cevirmeli mod"
    her zaman acik yapin. "canli tut" secenigini de aktif edin, kutucuga
    isaret koyun. Solda degil de ustteki menude "Gelismis" e tiklatyin
    acilan sayfada solda "Guvenlik duvari" ayarlarina tiklayin acilan
    sayfada butun firewall seceneklerini isaretleyin. Artik hattan hic
    kopmayan baglantiyi surekli canli tutan ve firewalli kendi icinde
    etkilentirilmis cok guclu bir korumaniz da olacak. Bu sistemle bir kez
    bile 14.2 megabit ortalama baglanti hizinda kopmadim. ayarlar standart
    iken ise kopar. Bunlari mutlaka yapin. Urunun ilk kurulumunda mutlaka
    ethernet kablosu ile baglayip yapin, ancak ethernet kablosu ile
    kurulumda kablosuz ag adi degisebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugsymaloone

Nette bu modem hakkında şöyle bir yorum var, belki kopmalara çözüm olur. Bende almayı düşünüyorum.

Bundan once Airties 205

Sukur ya sonuda kopmalara kesildi gibi....

• quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

quote:

Orijinalden alıntı: bugsymaloone

Nette bu modem hakkında şöyle bir yorum var, belki kopmalara çözüm olur. Bende almayı düşünüyorum.

Bundan once Airties 205

Sukur ya sonuda kopmalara kesildi gibi....

Benimde kesildi. Duvara fırlatıp tuz buz ettim. Artık hiç kopmuyor.

• yok kardesim ne yaptiysam duzelmedi wifi baglanti....uzakdurun bu inca im-300nx modemden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 26 Ekim 2011; 22:24:01 >
  • O kadar çok şikayet duydum ki ürünü açıp kurmaya korkar oldum Ürün kutusunda öylece duruyor. Rt 205'e devam...
  • anlaışlan şans işi benimde 2 kere aldığım airties modem sorunlu çıkmıştı hatta birini 1 sene kullandım ve sonunda habire kopmalar başladı kopma dediğim modem kendini kapatıyor Torrent açtığımızda upload yaparken modem kapatıyor kendini baştan başlatıyor. Bir süre sonra bazı parçaların ypranması dolayısı ile oluyormuş sanırım bu olay. Diğer airties da habire kopar dururdu okadarda para vermiştim yani Hele şu torrent olayı son modemde fena deli etti beni ya torrent açıcan ya nette gezicen seçim yapmalısın. Normal indirmelerde sorun yok 1,1mb/sn indiriyordum 9600kbps bağlantım var ama torrent fena ediyordu.

Neyse işte pahalı aldıkta ne oldu diye tekrardan gidip bir markaya 180 yada 300 lira para bağlamaktansa nasılsa tekrar bozulacak ve yeni standartlar çıkacak diye aldım bu inca'yı şu an memnunum USB dışında çünkü bir türlü bağlantı kuramadım ya da wifide olmuyor ethenertte mi oluyor sadece anlamadım denemedimde açıkcaksı üşendim.

Torrenttaki kopma sorunum yok,
    Özellikle denedim açıp kapatınca ayarların silinmesi sorunu yok (orjinal lisanslı win7 ultimate 64 bit kullanıcısıyım)
    zyxel marka 300mbps destekli usb alıcım vardı laptopa onu taktım ve denedim ortalama 250mbps hız alıyorum.

F/p ürünü bir cihaz ismiyle ve internetteki yorumlarıyla çok güven veriyor mu elbette hayır ama artık pahalı eşyalar alıp bozulmasından bıktığım için gidip bir modemede 250 300 lira para yatırmaktansa 80 lira verip bozulunca başka bitane daha alırım diyorum artık Bozulursa bidahaki sefere access point alıcam. Köfteyi gidip sırf köfteci dükkanında yiyeceksin mantığı ile düşünecek olursak hepsinin ayrı görevi olan iyi cihazlar almak daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur ama ortalama bir ev kullanıcısı için inca yeterli gelecektir, hız takıntınız yoksa benim gibi meraklı değilseniz TP-link 150mbps lik modemlerdende tavsiye edebilirim. Bimekste kampanya var kablosuz mouse ve usb alıcı veriyor hediye olarak fiyatıda 113 lira.

• Ayrıca FTP den NTFS disklare bağlanabiliyorum illa Fat32 olmasına gerek yok fakat bir türlü normal pc den gözükmüyor tıklayıp hdd deki bir filmi izleyemiyorum.
  • Inca'yı duvara atıp tuz buz ettikten sonra gidip airties aldım. Oh beee dedirtti bana. ( nazar değmesin)
    Airties'i alırken Incada yaşadığım sorunu anlattığımda, ne derece doğrudur bilmem ama ''o modemlerde pil yok ki, enerji kesintilerinde içindeki bilgiyi tutsun'' dediler bana. Zaten %60 ucuza satılmasından şüphelenmiştim. Pil olayı doğrumudur bilmem ama elektronikte ne idüğü belirsiz hiçbişey almıyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 11 Kasım 2011; 10:56:58 >
  • Sen nezaman almıştın ona göre araştıralım belki ilk çıkanlardan sonra düzeltmişlerdir sorunları bilemicem ben şimdilik baya memnunum vallaha Şimdiye kadar 20 kere kapatıp açtım (normal ve gece yatarken) sırf bu olayı deniyorum hiç bilgi kaybolması olmadı. Pil olayı olabilirde olmayabilirde ille hafızayı tutmak için bile gerek kalmıyor bazı devrelerde kapansada bilgileir hafızada tutaiblir ama devrenin yapısına bağlı birazda.

Bu olayı araştırdım airties da yaşayanlarda olmuş uzun saman sonra yazılım güncellemesi ile çözülmüş sonradan. Bende 2 kere airties aldım en son aldığımı işte geçen gün bi tekme attım dağıldı inatla çalışmaya devam etti ama artık torrenttaki kopmalar canıma tak etmişti devredeki kondasatörleri koparttım tek tek sinirden

Benim aklımda hep 300 lük modem vardı hızım 16mbps yapacağım 8 varken 54 yetiyor tam sınırda ama 16 ya yetmiyor bu yüzden uygun fiyatada 300 lük yok, zamanında okadar para verip aldığım (150 TL) airties da 1,5 senede mefta olunca artık korkar oldum modemlerden. Çok hassas cihazlar sanırım bunlar en pahalısınıda alsan bozuluyor sürekli. Gerçi benim ev server gibi sürekli işliyor mode hiç kapanmaz 7/24 açıktır belki ona mı dayanmıyorlar biliyorum. inca 80 lira olunca aldım vallaha 1 - 1,5 sene götürsün yeter fiber optic gelir bleki ozamana kadar Zaten ozamanda access point alacağım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.