Şimdi Ara

Inca IM-300NX modemi taviye edrmisiniz?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
2
Favori
59.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Sen nezaman almıştın ona göre araştıralım belki ilk çıkanlardan sonra düzeltmişlerdir sorunları bilemicem ben şimdilik baya memnunum vallaha Şimdiye kadar 20 kere kapatıp açtım (normal ve gece yatarken) sırf bu olayı deniyorum hiç bilgi kaybolması olmadı. Pil olayı olabilirde olmayabilirde ille hafızayı tutmak için bile gerek kalmıyor bazı devrelerde kapansada bilgileir hafızada tutaiblir ama devrenin yapısına bağlı birazda.

Bu olayı araştırdım airties da yaşayanlarda olmuş uzun saman sonra yazılım güncellemesi ile çözülmüş sonradan. Bende 2 kere airties aldım en son aldığımı işte geçen gün bi tekme attım dağıldı inatla çalışmaya devam etti ama artık torrenttaki kopmalar canıma tak etmişti devredeki kondasatörleri koparttım tek tek sinirden

Benim aklımda hep 300 lük modem vardı hızım 16mbps yapacağım 8 varken 54 yetiyor tam sınırda ama 16 ya yetmiyor bu yüzden uygun fiyatada 300 lük yok, zamanında okadar para verip aldığım (150 TL) airties da 1,5 senede mefta olunca artık korkar oldum modemlerden. Çok hassas cihazlar sanırım bunlar en pahalısınıda alsan bozuluyor sürekli. Gerçi benim ev server gibi sürekli işliyor mode hiç kapanmaz 7/24 açıktır belki ona mı dayanmıyorlar biliyorum. inca 80 lira olunca aldım vallaha 1 - 1,5 sene götürsün yeter fiber optic gelir bleki ozamana kadar Zaten ozamanda access point alacağım.

Alalı 2 ay oldu. İsmi lazım değil herşeyin orada olduğunu söyleyen siteden aldım
    Aldıktan 4 gün sonra da tuz buz ettim.
    Bu biraz da şans işi arkadaş. Airties modemden ne kadar memnunsam İncadan da o kadar değildim.

Bence de 300 lük almalısın. benim airties 300 Mbps zımba gibi çakıyor sinyali.

• salondan artka odaya ben 250mbps civarı hız alıyorum yeter şimdilik. Zaten moralim bozuldu Desire HD kullanıyordum b/g/n destekli ağ kartı dio 72 den sonrasını görmüo tel ya. Ne hayallerle beklemiştim oysa 300 lük modemi araştırdım 54 üstüne N diomuş kimileri. Halbuki 125'e kadar G ondan sonrası 150 ve sonrası N oluyor benim bildiğim. Her neyse işte şans işi benim telefon mesela gorilla glass hiç çizilmedi ekranı ama aynı telden alan başka arkadaşların ekranları çizildi ve sorun yaşadılar donanım olarak. Elektronikte mutlaka sorun çıkıyor hazırlıklı olmak lazım. :D
  • quote:

Ayrıca FTP den NTFS disklare bağlanabiliyorum illa Fat32 olmasına gerek yok fakat bir türlü normal pc den gözükmüyor tıklayıp hdd deki bir filmi izleyemiyorum.

ftp'de malesef "tiklayip izleme", "tiklayip dinleme" gibi birsey mumkun degil, adindan da anlasilacagi gibi (file transfer protocol) sadece dosya transferi yapabilirsin.
  • biliyorum hocam zaten onu benim dediğim normal ağ sürücüsü gibi gözükmemesi sanki pc deki paylaşılan dosyalar gibi çıkmıyor tıkla izle yapamıyorum. Mecbur ftp kullanmak lazım . Bende söktüm hdd yi gerek duymadım onun yerine pcden paylaşıma açarım daha kolay
  • Ben de aldım hepsiburada'dan modemi arızalı çıktı değiştirdik modemi. Ethernet canavar gibi çalışıyor fakat kablosuzda bazı problemler oluyor arasıra. Internet erişimi yok diyor diğer pcde. DHCP falan hepsini denedim olmadı. İşin ilginci laptop'ta böyle bir sorun yok ama ipod ve diğer masaüstü pc'de var. Her zaman olmuyor ama. Bir de youtube ilk video açılışı çok yavaş sonra takır takır doluyor. Bir ara servisi arayıp sorarım bakalım.
  • Serji aynı youtube sorunu bende de var. Firefoxda sayfalaırn yüklenmesinde müthiş bir ping sorunu var modemden olduğunu sanmıyorum. Chorme da denedim youtube 'u çat diye donuyor sitelerde öyle açılıyor fakat değerlendirme yapmak gerekirse

Chorme 2sn de açıyorsa opera 4 firefox ise 10 sn de açıyor videoyu. Bazı sitelerde firefoxda bir okadarda yavaş. 8. sürümü kulalnıyorum ve sanırım bug var.

Bende ilkbaş modemden şüphelendim ama öyle olmadığını diğer tarayıcıları deneyince anladım. Bunun dışında çekişi falan güzel diyecem fakat nedense laptop 'un kendi wifisi 54 destekli eski airteis varken aynı mekandan 54 çekerken 36 çekiyor. Bende 300 lük zyxel usb alıcı vardı bide onu taktım o ise aynı yerden 246 çekiyor.

Her ne olursa olsun f/p ürünü cihaz nasıl olsa buda bozulacağı için takmıyorum kafama ama umarım uzun süre gider :)
  • Yazılımcı, valla içimi rahatlattın çok sağolasın. :) Önceki modem kablolu incaydı ondan inanılmaz memnundum. Onda böyle bir sorun yoktu o yüzden tedirgin oldum biraz Şu FTP olayı çok iyi ve dediğin gibi tam bir FP canavarı. Bir de firmware olarak ne gözüküyor ki? Bende şu an:

Mevcut Yazılım Sürümü:
    1.0.0
    Mevcut Yazılım Tarihi:
    2011-05-30
  • aynen hocam benim yazılım sürümüde öyle. FTP olayı iyide işte başkalarının direk ağ sürücüsü olarak gözüküyormuş bende olmadı o canım sıkıldı. Aslında tonlarca ayar olmasına rağmen arayüzde insan birde takılan usb cihaz için ayar menüsü koyar Bazı access pointlerde falan öyle daha rahat bağlanıyor ozaman cihaz.

Bunun dışında herşeyden memnunum vallaha ben, airties daki gibi kilitli olmayan dns ayarı bile yeter yahu Önceki modemimde kilitliydi mecbur ttnet dnsleri kullanırdım TTnetten almamama rağmen modemi, telnetten falan dns verirdim modeme ama sürekli sıfırlanırdı kalıcı değildi

• Ohoo, o zaman kötüymüş ya. Hakkaten DNS olayı sıkıntı yaratır şimdi düşündüm de. Aslında firmware ile falan koysalar USB menüsü, hoş olur
  • Yanlış anlama olmasın dns kilidi bunda açık ister otomatik ister kendin dns gireibliyorsun :D
  • Anladım, diğeri için diyorum zaten kötü olurmuş diye
  • o youtube videolarinin yukleme gecikmesi sorunu bende de var ve modemden oldugunu dusunuyorum. Bende firefox 8 kullanicisiyim ve 3com modemi taktigimda tiklar tiklamaz yukleme basliyor, inca'yi taktigimda yukleme baslamadan once yaklasik 15 saniye bekliyorum. Bu durum internet explorer 9'da da ayni.

Ben birde ag sorunu yasiyorum desktop ile notebook arasi Home Group olusturdum ag baglantilarima girdigimde her iki makine de acik olmasina ragmen makineler birbirlerini gormuyor. Modemi yeniden baslattigimda bu sorun ortadan kalkiyor. Bununla ilgili bir ayar olabilir mi modem arayuzunde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scansoz

o youtube videolarinin yukleme gecikmesi sorunu bende de var ve modemden oldugunu dusunuyorum. Bende firefox 8 kullanicisiyim ve 3com modemi taktigimda tiklar tiklamaz yukleme basliyor, inca'yi taktigimda yukleme baslamadan once yaklasik 15 saniye bekliyorum. Bu durum internet explorer 9'da da ayni.

Ben birde ag sorunu yasiyorum desktop ile notebook arasi Home Group olusturdum ag baglantilarima girdigimde her iki makine de acik olmasina ragmen makineler birbirlerini gormuyor. Modemi yeniden baslattigimda bu sorun ortadan kalkiyor. Bununla ilgili bir ayar olabilir mi modem arayuzunde ?

Explorer 9'un çalışması bile bir mucize. O tarayıcı kendini bile kaldırmıyor videoyu nasıl açsın!!
    Ağındaki makineleri görmemesi ise beni aşar. uzman bir arkadaş yanıtlasın bence.

• Haklısınız modemdende olabilir bir parça. Sanırım bazı firewall gibi bişey ilkgaş engelliyor sonra doluma izin veriyor ama chrome da böyle bir sorun hiç olmuyor bende ona anlam veremedim :D Telefonumda da yok mesela :S
  • quote:

o youtube videolarinin yukleme gecikmesi sorunu bende de var ve modemden oldugunu dusunuyorum. Bende firefox 8 kullanicisiyim ve 3com modemi taktigimda tiklar tiklamaz yukleme basliyor, inca'yi taktigimda yukleme baslamadan once yaklasik 15 saniye bekliyorum. Bu durum internet explorer 9'da da ayni.

Bende agdaki kullanicilari gormede bir sikinti yok. Gelişmiş - Gelişmiş Kablosuz - Gelişmiş Ayarlar - Kullanıcı izolasyonunu: kapalı olmalı gerekiyor. Belki bu yüzden olabilir. Denemekte fayda var.
  • bu youtube chrome dışında tüm tarayacılarda yavaş yahu bende. Firefoxdanda vazgeçemiyorum, en yavaşta firefoxta. Deli edecek beni :S
  • Arkadaşlar bu modemi tavsiye eder misiniz?...Antenin çekim gücü nasıl odalar arası çekmede sıkıntı yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoSsnak

Arkadaşlar bu modemi tavsiye eder misiniz?...Antenin çekim gücü nasıl odalar arası çekmede sıkıntı yaşar mıyım?

Bence cekim gucu orta duzeyde. Modem ile baglanacak cihaz arasina 3 duvardan fazla duvar girerse sıkıntı yaratabilir. Birde bu modemde 3com ile kiyasladigimda sinyal seviyesi saglikli gosterilmiyor. Gorsel olarak inca, 3com modemimden daha fazla cekiyor gozukse de bazen 2-3 dis cekiyor gorunurken bile baglantida kesiklikler olabiliyor.

Tavsiye etme kismina gelirsek fiyatini fazlasiyla hak ediyor. 250 - 300 tl'lik modemlerin ozelliklerine sahip. Ben genel olarak modemden memnun sayilirim.

@serji az once baktim da izolasyon zaten kapaliymis.
  • youtube sorunu yaşayanlasr hem pc ye hemde modeme reset atsınlar bi yani reset dediğim yeniden başlatsınlar ayarları sıfırlamayın Bende şimdi FF de dahil olmak üzere baya hızlı. Biraz ayarları kurcalamıştım öylesine kapatıp açınca kendine mi geldi ne oldu acaba :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoSsnak

Arkadaşlar bu modemi tavsiye eder misiniz?...Antenin çekim gücü nasıl odalar arası çekmede sıkıntı yaşar mıyım?

quote:

Bence cekim gucu orta duzeyde. Modem ile baglanacak cihaz arasina 3 duvardan fazla duvar girerse sıkıntı yaratabilir. Birde bu modemde 3com ile kiyasladigimda sinyal seviyesi saglikli gosterilmiyor. Gorsel olarak inca, 3com modemimden daha fazla cekiyor gozukse de bazen 2-3 dis cekiyor gorunurken bile baglantida kesiklikler olabiliyor.

Tavsiye etme kismina gelirsek fiyatini fazlasiyla hak ediyor. 250 - 300 tl'lik modemlerin ozelliklerine sahip. Ben genel olarak modemden memnun sayilirim.

@serji az once baktim da izolasyon zaten kapaliymis.

scansoz, dedigi gibi orta duzey cekim gucu var. Aslinda cift antenli bir modem daha fazlasini beklerdim ama bu demek degildir ki cekim gucu kotu. Sinyal kalitesi benim de dikkatimi çekti ama sanırım bu ortam ile de alakalı. Modem tam bir f/p canavarı. Ben kesinlikle tavsiye ederim.

@scansoz, baska bir ayar goremedim ben ama belki ag ayarlariyla ilgili sorun olabilir mi isletim sisteminde? Tum pcler ayni isletim sistemine mi sahip? Bence yeni bir ag kurup deneyebilirsin.

quote:

youtube sorunu yaşayanlasr hem pc ye hemde modeme reset atsınlar bi yani reset dediğim yeniden başlatsınlar ayarları sıfırlamayın Bende şimdi FF de dahil olmak üzere baya hızlı. Biraz ayarları kurcalamıştım öylesine kapatıp açınca kendine mi geldi ne oldu acaba :p

Bende hala aynı.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.