Diğer odadaki masaüstü bilgisayarıma kablo çekmektense Inca'nın IUDS-300 kablosuz adaptör alarak ADSL modeme (Airties 101) bağlamak istedim, kurulumu sorunsuzca yaptım, herhangi bir sürücü sorunu yok, şifre ve ağ ayarlarını yaptım, sağ altta adaptörün kendi programı çalışıyor, ayrıca kablosuz ağları da görüyor.
Hem kendi programından hem de windows 7'nin simgesinden bağlantımı seçip girmek istediğimde şifreyi giriyorum ve anında bağlantı sorunu veriyor ve bağlanamıyorum. Kablosuz ağları görüyorum ama bağlanmak istediğimde -şifre sorunu yok- hata veriyor. Çakışma olabilir diye ethernet kartını kapattım fakat gene bağlanmıyor. ip ve DNS ayarlarını otomatik yaptım fakat gene bağlanmıyor.
Windows7 ultimate de aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba? Sorun neden kaynaklanabilir? 2 gündür çözemedim aci yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: jesustr
Arkadaşlar merhaba,
Diğer odadaki masaüstü bilgisayarıma kablo çekmektense Inca'nın IUDS-300 kablosuz adaptör alarak ADSL modeme (Airties 101) bağlamak istedim, kurulumu sorunsuzca yaptım, herhangi bir sürücü sorunu yok, şifre ve ağ ayarlarını yaptım, sağ altta adaptörün kendi programı çalışıyor, ayrıca kablosuz ağları da görüyor.
Hem kendi programından hem de windows 7'nin simgesinden bağlantımı seçip girmek istediğimde şifreyi giriyorum ve anında bağlantı sorunu veriyor ve bağlanamıyorum. Kablosuz ağları görüyorum ama bağlanmak istediğimde -şifre sorunu yok- hata veriyor. Çakışma olabilir diye ethernet kartını kapattım fakat gene bağlanmıyor. ip ve DNS ayarlarını otomatik yaptım fakat gene bağlanmıyor.
Windows7 ultimate de aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba? Sorun neden kaynaklanabilir? 2 gündür çözemedim aci yardımlarınızı bekliyorum.
Evet aldığımdan bu yana ben de bu cihazla uğraşıyorum.No yazık ki 300 mps benim kinde bir yalan çıktı.Bu cihaz sadece 2 mbs.evet yanlış duymadınız sadece 2 mbs. Dolayısıyla cihazı kullanabilmen için modem ayarlarından gelişmiş kablosuz kurulumuna gelmelisin.Burada İletim HIZI seçeneğini bulup otomatik yapmalısın.Aksi halde cihaz ya modem sinyalini alıyor ama internete bağlanmıyor.Ya da hiç sinyal alamıyor. Uzun lafın kısası.İletim hızı otomatik olmalı.Modem ayarlarında. Modem ayarlarına nasıl gireceğini de diğer arkadaşlar anlatır.Benim modem de inca ama senin kini bilemediğimden anlatma gereği duymuyorum.
Bu tür cihazlarda 300 Mbps hızı görebilmen için 300 Mbps hızında Adsl Modem router kullanmanız gerekiyor. Kullandığın Airties modeli kablosuz 54Mbps hıza sahip. O yüzden 300 lük bir değer görmen imkansız zaten. Ayrıca bağlantı hızı mesafe arttıkça azalır.