Şimdi Ara

İnceleme: Hotpoint-Ariston SJ4010 AX0 Slow Motion(YENİ NESİL KATI MEYVE SIKACAĞI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
23.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir Katı Meyve Sıkacakları konusunda ufak çaplı bir araştırma içine girmiştim. Birçok ürünün sıkma yönteminin bıçak darbeli sistem olduğunu öğrendim. Yalnız bu sistemin meyveleri parçalarken vitaminlerin bir bölümünü yok etmesi gibi bir dezajantajı var. İnsanlar bu tür ürünleri vitamin ihtiyacı karşılamak, güne zinde başlamak ve dolayısıyla enerjik olma durumu için satın almak isterler. Neyseki bu işe uyanan bazı firmalar bıçaklı sistemi terkedip vida sistemli cihazlar üretmeye başladılar. Bıçaklı sistemde meyveler keskin darbelerle olabildiğince ufalanıyor. Yani aslında meyveler sıkılmıyor, doğranıyor. Vitaminlerin yok olma sebebi de işte tam olarak bu. Yeni nesil vidalı sistemlerde ise meyve, yüksek bir basınç ile suyunu bırakıyor. Böylece suyunu çıkarmak istediğiniz meyve/sebzede vitamin kaybı en aza indirgenmiş oluyor. Ben de ürünü bu özellikleri sebebiyle tercih ettim. Siparişi internet üzerinden verdim ve ertesi gün elime ulaştı.

Hotpoint-Ariston Sj 4010 Ax0 Slow Motion - YENİ NESİL KATI MEYVE SIKACAĞI/VİTAMİN&BESİN DEĞERLERİNİ KORUYAN TEKNOLOJİ

İnceleme: Hotpoint-Ariston SJ4010 AX0 Slow Motion(YENİ NESİL KATI MEYVE SIKACAĞI)

Kendi çektiğim fotoğraflar;

İnceleme: Hotpoint-Ariston SJ4010 AX0 Slow Motion(YENİ NESİL KATI MEYVE SIKACAĞI)İnceleme: Hotpoint-Ariston SJ4010 AX0 Slow Motion(YENİ NESİL KATI MEYVE SIKACAĞI)İnceleme: Hotpoint-Ariston SJ4010 AX0 Slow Motion(YENİ NESİL KATI MEYVE SIKACAĞI)

MERAKLILARI İÇİN TEKNİK ÖZELLİKLER

Çelik Gövde
    Güç: 400 W
    Voltaj 220-240 V / 50/60 Hz
    DC motor teknolojisi
    Dakikada 80 devir hız
    15x24x49 cm
    2 yıl garanti

Yumuşak sıkma teknolojisi
    Bıçaksız vidalı sıkma yöntemi
    Maksimum besin koruma özelliği
    Geri alma fonksiyonu
    Kolay temizleme
    Kolay kullanım ve kurulum
    1 lt. kapasiteli meyve suyu haznesi
    1 lt. kapasiteli posa haznesi
    1,25 m kablo uzunluğu
    Çok sessiz çalışma
    Güvenli kilit sistemi
    Kaymayan ayaklar

GENEL GÖRÜNTÜ

Ürünün yarım metreye yakın(49cm) bir boyu olduğunu söyleyerek incelememe başlamak istiyorum. Ürün gerçekten oldukça uzun, fazla yer kaplıyor. Ürün özelliklerinde Çelik Gövde olarak geçiyor. İncecik bir levha ile kaplanmış, defter kabı kalınlığında. Çelikten çok aliminyum sesi veriyor tıkırdattığımda. Meyvelerin ezildiği hazne ise cam görünümlü plastik. Cam olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyor insan ama neyseki plastiği sağlam. Ayrıca ürünün görsellerinde meyve girişinin yapıldığı aparat şeffaf, üründe ise bu kısım siyah. Yani içine birşey attıktan sonra göremiyorsunuz, vida tarafından çekilip çekilmediğini anlamak için itici aparat ile kontrol etmeniz gerekiyor. Cihazı konumlandırdıktan sonra ise ayak sabitleyicileri yeri çok iyi kavrıyor. Herbiri vakumlu. Malzeme kalitesi genel olarak çok iyi değil ama yeterli seviyede.

KURULUM

Ürünü alıp kurmaya başladığımda oldukça zorlandım, ne nereye denk gelecek, çözmekte zorlandım. Zirâ ürün, düzenek tam oturmadan güvenlik kilidi fonksiyonu nedeniyle çalışmıyordu. Kullanım kitapçığı oldukça zayıf, kurulum bölümünü yazı ile tarif etmişler, anlaması zor. Kitapçıktan umudu kestim, internette kurulumu anlatan bir video vs. aradım, bulamadım. Sitesine girdim, henüz dokümantasyonu mevcut değildi. Neyseki en sonunda kendi çabalarıma bunu da çözdüm, öğrendikten sonrası hep kolay oldu. Sıkma sonrası yıkamalardan sonra tecrübe kazandım.

SIKIM ÖNCESİ HAZIRLIK

Cihaz kurulduktan sonra sürahileri konumlandırdım. Birini meyve suyunun çıkacağı yere, diğerini ise posa çıkışının olduğu yere yerleştirdim. Yalnız sürahilerin ikisi de aynı şekilde ve hiç kullanışlı değiller. Birbirlerinin aynısı olduğu için sonraki kullanımda hangisi denk gelirse onu kullanıyorsunuz. Yani bu meyve suyu sürahisi bu da posa sürahisi diyemiyorsunuz. Üstelik şekilleri üçgen. Şekil ergonomik olmadığı için meyve suyu dolduktan sonra bardağa boşaltmak el becerisi istiyor. Sürahiyi tutup garip bir açı ile bardağa dökmeniz gerekecek. Üstelik kapağı da yok. Yani hazırladıktan sonra hemen tüketmezseniz üstü açık bir şekilde bekliyor. Bu hoş değil. Buzdolabına atsanız kokular karışabilir. Sürahilere özen göstermemek kötü olmuş. Sürahiler hem kapaksız hem oluksuz.

SIKIM İŞLEMİ

Meyve giriş haznesi de maalesef oldukça küçük. Elmayı tek seferde atayım da suyunu içeyim hayallerine kapılmayın. En az üçe bölmeniz gerekecek. Yani içine her ne atacaksanız parça pinçik yapmak zorundasınız. Ayrıca havuç gibi sert şeyleri atarken itici aparatıyla güzelce bir bastırmanız gerekecek. Kendi haline bırakırsanız orada akşama kadar itilmeyi beklerler. Vidalı sistemdeki aparat plastik ve ucu keskin değil. Bu yüzden atılan meyveyi hop diye içine çekmiyor.

Çalışma düğmesini basmak için harekete geçtim ancak düğmeyi görüp dokununca açmaya korktum. Hiç güven vermiyor, çok kalitesiz malzemeden yapılmış. Gerekli değilse açıp kapatmayın, bir defa açın ve işiniz bitmeden kapatmayın. Düğmenin ömrü fazla uzun görünmüyor. Üzerinde ışık yanacağını düşündüğünüz minik bir yer var ancak küçücük bir led ışık bile yerleştirilmemiş. Cihaza elektrik gelip gelmediğini ancak motor sesiyle anlamak mümkün oluyor.

Cihazı çalıştırdığımızda büyük bir gürültü ile motor dönmeye başlıyor. Ürün özelliklerinde "Çok sessiz çalışma" ibâresi var. Neden bu ibâre özellikle belirtilmiş iken ürün bu kadar gürültülü, anlayamıyorum. Ben ise sabah herkes uyurken cihazı çalıştırıp kendime bir bardak meyve suyu hazırlamayı hayal etmiştim. Bu ses ile ev ahalisinin benden şikâyetçi olmaması mümkün değil. Sıkılan meyveye ait suyun sürahiye dolmasını seyretmek yerine gürültünün bir an önce bitmesini bekliyorsunuz. Yalnız hakkını verelim; bu gürültüye rağmen çok güzel sıkıyor herşeyi. Aletin verimi çok iyi, attığınız şeylerden oldukça tatmin edici derecede su çıkarmayı başarıyor. 1 Kilo havuçtan 550ml su çıkardı. Muadillerine göre iyi bir rakam mı bilmiyorum ama bana tatmin edici geldi. Bunu yaparken attığınız şeylere ait besin değerlerini ve vitaminleri de muhafaza ediyor. Üstelik diğer katı meyve sıkıcılarda olduğu gibi meyve artıklarını içmiyorsunuz, yudumladığınızda ağzınızda sadece meyve suyu oluyor. Cihaz çok hızlı çıktı vermiyor ama öyle bir vaadi de yok. Yavaş akıtıyor çünkü iyice öğütüyor. Zaten Slow Motion çalışma mantığı bu, değirmende ezermişçesine sindire sindire meyveyi ezmek ve olabildiğince bolca, sağlıklı su çıkarmak. Sonuç; beklediğinize değiyor.

Cihazın açma düğmesini ters istikametinde R(Reverse) fonksiyonu var. Attığınız şey vidaya sıkıştığında bu tuşu kullanarak vidayı geri çevirme işlemi yapabiliyorsunuz. Ben ilk denememde havuçları olduğu gibi bırakmak istemiştim, o zaman bir iki defa böyle sıkışmalar sözkonusu oldu. Fakat daha sonra boyutları biraz daha ufaltma yoluna gidince böyle bir problem tekrar oluşmadı. O tuşu hiç kullanmıyorum.

Cihazı kapattıktan birkaç dakika sonrasına kadar sürahiye uzanan oluktan birkaç damla sızma meydana geliyor, sürahiyi çekerseniz bir süre sonra izdüşüm noktasında birkaç damla meyve suyu görmeniz muhtemel. Bazı modellerde damlamayı önlemek için bu oluğu hafifçe yukarı kaldırma fonksiyonu var, keşke bunda da olsaydı diye düşünüyor insan.

TEMİZLEME

Alıştıktan sonra parçaları sökmek ve takmak kolaylaşıyor. Filtre kısmı hariç temizlemesi kolay. Filtre kısmına takılan meyve artıkları oluyor, bunun için fırça verilmiş ancak fırça da artıkları tam temizlemiyor(Kaynar su dökülürse bir nebze de olsaz daha kolay temizleniyor). Özellikle havuç ve maydonoz gibi şeyleri sıktıktan sonra filtrenin o kısmını temizlemek için çok uğraşmak gerekiyor, bu uğraşa rağmen gene de inatçı artıklar kalabiliyor;

Özetle temizlik için azımsanmayacak bir vakit ve su harcamak zorunda kalıyorsunuz.

SERVİS

Aldığım üründe ufak bir problem vardı, plastik aksam güvenlik kilidine tam temas etmediği için sorun yaşadım. Servisini aradım, Yurtiçi Kargoyu evime göndereceklerini söylediler. Kargo geldi, ürünü aldı ve 2 iş günü içerisinde bana problem çözülmüş halde geri yolladı. Kargo ücretlerini Servisleri karşıladı. Gerek bana ücret ödettirmeleri gerek telefondaki ilgi oldukça iyiydi. Ben en az 2 hafta beklerim diyordum ama çok kısa bir sürede ürün sapasağlam teslim edildi.

İkinci Servis Tecrübesi:

Olağan bir meyve sıkım işleminden sonra temizlemek üzere kapağı sökmeye çalıştım, sökülmedi. Çok uğraştım, kapak sıkışmış. Servisi aradım, gelip aldılar. 10 gün kadar sesleri çıkmadı, aradım, yarın getiriyoruz dediler. Bugün 33. gün ve hala geri gelmedi. 5 gün kadar önce telefonla arayıp bilgi aldım, henüz tamiratta olduğunu ve birkaç gün sonra teslim edileceğini söylediler. Yaşanan bu olaydan sonra kişisel puanlamamdan yarım puan kırıyor ve artılar kısmından hızlı servis ibâresini kaldırıyorum.

41. gün ürün elimize ulaştı. Bu kadar süre getirmemelerinin sebebi adres ve telefon bilgilerimizin elllerinde olmamasıymış(!!!)

Özetle Artılar;

+Köpük ve meyve tortuları değil sadece saf meyve suyu içiyorsunuz.
    +Olabildiğince fazla meyve/sebze suyu elde ediyorsunuz. (Kitapçığında yazdığına göre %30'a kadar daha fazla.)
    +Besin değerleri ve vitamin kaybı minimum düzeyde oluyor.

Özetle Eksiler;

-Ürün sağlık ile ilgili serfitikalara sahip değil.
    -Ürün fazla yer kaplıyor. Yüksekliği sorun yaratabilir.
    -Meyve giriş haznesi küçük. Tek parça halinde meyveleri içine atamıyorsunuz.
    -Öğütme sırasında motor gürültüsü rahatsızlık veriyor.(Vaadettiği gibi sessiz değil.)
    -Sürahileri kullanışlı değil. Kapaksız ve oluksuz.
    -Zaman zaman posa tahliye kanalı tıkanabiliyor.
    -Süzgeç aparatını temizlemek meşakkatli.
    -Kablo saklama haznesi yok.

Sonuç olarak; besin değerleri ve vitaminlerini koruyarak sağlıkli bir şekilde meyve suyu içmek isteyen, buna karşılık büyük ve gürültülü bir cihazı sineye çekebilecek kişiler için rahatlıkla alıp kullanılabilecekleri bir ürün. Eğer Ariston-Hotpoint mühendisleri boyut, motor sesi, kullanışlı sürahiler, daha geniş meyve giriş haznesi ile meyveyi içine daha rahat çekebilme, temizlik kolaylığı, kablo saklama haznesi, plastik yerine cam kullanımı gibi konuların üzerinde biraz daha fazla durup çözüm üretme yoluna gitselerdi ürün efsaneler arasına girer ve her eve girmeyi rahatlıkla başarabilirlerdi.

Ürüne verdiğim puan: 6,5/10

Fiyat/Performans puanı: 8/10

Dipnot: Ariston-Hotpoint markası bir İtalyan&İngiliz işbirliği ancak ürünün menşei Çin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 3 Kasım 2016; 0:1:18 >

• inceleme için teşekkürler. Servis konusunda çok sıkıntı çektim. Bunun dışında fikirlerine aynen katılıyorum.
  • Ben teşekkür ederim. Servis konusu her zaman kaliteyi koruyamıyor, bu çoğu şirkette böyle maalesef.
  • hocam bi de, bencmark tarzı maddeelme yapsanız,

yani piyasadaki diger sıkıcılar aşağı yukarı aynı, biriyle KArşılaştırma yapılabilse süper olur.
    "onlara göre" nasıl?

yani temizlemesi zor demişsiniz mesela da , ee standart sıkıcılardan daha zor değilse, bu benim için negatiflik değil, bu böyle demektir mesela.
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu yapabilmeyi isterdim ama bunu yapabilmek için başka bir cihaz ile de tecrübelenmek gerek. Bu benim ilk meyve sıkacağım ve yorumlarım doğaçlama. Örneğin ben böyle bir aletin meyveyi daha hızlı sıkmasını ve daha az gürültü çıkarmasını beklerdim. Beklentilerim yok değildi, ürünlerin kendilerine ait reklamları izlediğimde adam havucu yukarıdan tek parça halinde bırakıyor, alet kendi kendine içine anında alıyor. Gerçekte ise böyle değil. Makina sesi yerine zaten müzik duyuyoruz tanıtım filmlerinde ))
  • Güzel inceleme olmuş ellerinize sağlık. Bende aynı ürünü kullanıyorum hepsiburada dan sipariş vermiştim hemen kargolamışlardı.

Ürün incelemesinin bir çoğunu katılıyorum Meyveleri illaki parçalayarak atmanız gerekiyor.

Sökme ve Temizleme mevzusunda şahsen çokta zor gelmmedi bana, ben sökmeden önce makineyi çalışır vaziyette içine su döküyorum ve temizleme işi baya bir kolaylaşıyor. Sonrada söküp ki diğer katı meyve sıkacaklarına göre şahsen daha kolay geldi temizlenmesi

Sürahiler evet dediğiniz gbi biraz boşaltması sıkıntı gibi ama ben portakal sıktıktan sonra Cam şişeye koyup 1 hafta gibi bir süre dolapta kaldı sürekli gelip içtim ama herhangi bir koku veya tat değişikliği görmedim. Zaten sıktıktan sonra Dolapta saklanacaksa en sağlıklısı Cam şişeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

Güzel inceleme olmuş ellerinize sağlık. Bende aynı ürünü kullanıyorum hepsiburada dan sipariş vermiştim hemen kargolamışlardı.

Ürün incelemesinin bir çoğunu katılıyorum Meyveleri illaki parçalayarak atmanız gerekiyor.

Sökme ve Temizleme mevzusunda şahsen çokta zor gelmmedi bana, ben sökmeden önce makineyi çalışır vaziyette içine su döküyorum ve temizleme işi baya bir kolaylaşıyor. Sonrada söküp ki diğer katı meyve sıkacaklarına göre şahsen daha kolay geldi temizlenmesi

Sürahiler evet dediğiniz gbi biraz boşaltması sıkıntı gibi ama ben portakal sıktıktan sonra Cam şişeye koyup 1 hafta gibi bir süre dolapta kaldı sürekli gelip içtim ama herhangi bir koku veya tat değişikliği görmedim. Zaten sıktıktan sonra Dolapta saklanacaksa en sağlıklısı Cam şişeler.

Sağolun, teşekkürler...

Dediğiniz gibi, meyveleri parçalamak gerekiyor. Elma ve portakalda cihaz hiç zorlanmadı ancak havuç için ekstra bir gayret gerek, ne kadar çok bölünürse o kadar iyi.

Temizleme kısmını belki ama belki abartmış olabilirim. Sökerken plastik aksamları ayırmak çok kolay gelmedi bana. Asıl sıkıntılı yer ince gözenekli filtreler. Temizliği zor olan kısmı bu. Fırçayla orayı ovalasam da meyve parçacıkları çok azimli bir şekilde oralara tutunuyor. Büyük dert mi değil.

Sürahiler bizi başka sürahilere muhtaç bırakmamalı diye düşünüyorum. Bir sürahiden başka bir sürahiye boşaltacaksak o sürahi ne işe yarar ki? Kapağı olsa cam olsa, cam olmasa da bir oluğu olsa güzel olurdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

quote:

Güzel inceleme olmuş ellerinize sağlık. Bende aynı ürünü kullanıyorum hepsiburada dan sipariş vermiştim hemen kargolamışlardı.

Sağolun, teşekkürler...

Dediğiniz gibi, meyveleri parçalamak gerekiyor. Elma ve portakalda cihaz hiç zorlanmadı ancak havuç için ekstra bir gayret gerek, ne kadar çok bölünürse o kadar iyi.

Temizleme kısmını belki ama belki abartmış olabilirim. Sökerken plastik aksamları ayırmak çok kolay gelmedi bana. Asıl sıkıntılı yer ince gözenekli filtreler. Temizliği zor olan kısmı bu. Fırçayla orayı ovalasam da meyve parçacıkları çok azimli bir şekilde oralara tutunuyor. Büyük dert mi değil.

Sürahiler bizi başka sürahilere muhtaç bırakmamalı diye düşünüyorum. Bir sürahiden başka bir sürahiye boşaltacaksak o sürahi ne işe yarar ki? Kapağı olsa cam olsa, cam olmasa da bir oluğu olsa güzel olurdu.

Evet bunlar dediğiniz gibi eksileri ama sıkıp o suyu içtinizmi tadını aldınızmı zahmete deyiyor diyorsunuz.

tabi bunlarda ayrıca bir pazarlama taktiği birden hepsini 10 numara çıkarmıyorlar yeni bir seri olduğu için parça parça yenilikler katacaklardırda

• quote:

Evet bunlar dediğiniz gibi eksileri ama sıkıp o suyu içtinizmi tadını aldınızmı zahmete deyiyor diyorsunuz.

tabi bunlarda ayrıca bir pazarlama taktiği birden hepsini 10 numara çıkarmıyorlar yeni bir seri olduğu için parça parça yenilikler katacaklardırda

Gerçekten değiyor. Ee, gülü seven dikenine katlanır demişler, bu da o hesap...

Pazarlama taktiği mi bilmiyorum ama muadilleriyle fiyatlarını kıyaslarsak fiyatı çok uygun. Aynı işi yapan sadece kaportası değişik başka bir model görmüştüm, bir iki ufak artısı vardı bin liraya yakın bir satış fiyatı vardı. Arçeliğin de bu kategoride bir ürünü var 450 lira civarında. 150 lira fazla vermektense böyle birkaç ufak eksik sineye çekilebilir. Yani Fiyat/Performasn olarak ürün gayet uygun. Ben meyvenin gerçek suyunu içiyorum, ölmüş, vitaminsiz, oksitlenmiş suyunu içmiyorum rahatlığı bile kâfi...

• İnceleme için teşekkür ederim. Ürünü hangi siteden sipariş verdiniz link alabilirmiyiz...
  • karantina61 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben yenievdunyasi.com'dan almıştım(Havale seçeneği vardı, KK'ım yok) ama şimdi kontrol ettiğimde ufak bir zam gelmiş; 300TL'ye geliyor kargo dahil. Biraz daha ucuza, kargo dahil 289TL'ye de GG'da satışa sunulmuş;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 15 Mart 2014; 17:10:02 >

• Bu arada iki gündür maydonoz sıkmaya başladım. içinden hiçbirşey çıkmaz sanmıştım ama çıkan suya ve posasının kuruluğuna bakınca çok şaşırdım. Ürünü almadan önce yaptığım araştırmalarda diğer meyve sıkıcıların sebze sıkamadığını okumuştum. Yani bıçaklı sistemlerde sebze performansı çok zayıftı. Yalnız Maydonoz gibi yoğun olmayan sebzeleri sıkarken yoğun olması için kartopu gibi sıkıştırıp atmak daha verimli oluyor. Kullanım kitapçığında da bu şekilde kullanmanın daha performanslı olacağı yazıyor.

Bir ipucu daha; portakal suyu gibi narenciye şeyler de sıkılacaksa önce bu tür yumuşak şeyleri atmak, ardından katı şeyleri atmak daha performanslı. Çünkü katılar ile iyice sıkışıyorlar ve daha çok verim elde ediliyor. Portakal mandalina vs. atacaksanız önce onları atın, sona bırakmayın.

Bir ipucu daha; ben en çok havuç sıkıyorum. Havuçları artık alırken ince seçiyorum. Böyle olunca tek seferde makine kendi kendine içine çekiyor. İtmek zorunda kalmıyorsunuz. Kalın havuçlarda plastik aparat ile bastırarak uğraşmak gerekiyor. İlla elinizde kalın havuçlar varsa dilimleyerek atmanız işi kolaylaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 15 Mart 2014; 17:08:58 >

• quote:

Rica ederim. Ben yenievdunyasi.com'dan almıştım(Havale seçeneği vardı, KK'ım yok) ama şimdi kontrol ettiğimde ufak bir zam gelmiş; 300TL'ye geliyor kargo dahil. Biraz daha ucuza, kargo dahil 289TL'ye de GG'da satışa sunulmuş;

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/hotpoint-ariston-sj-4010-ax0-slow-motion-106356672?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Teşekkür ederim ben en çok sebze suyu için almayı planlıyorum ıspanak ve maydanoz favori içeceklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

Teşekkür ederim ben en çok sebze suyu için almayı planlıyorum ıspanak ve maydanoz favori içeceklerim.

İsâbet olacağını düşünüyorum.. Biryerlerde çimin bile suyunu çıkarabildiğini okumuştum. Çim olayına da daha sonra girişmeyi düşünüyorum...
  • quote:

quote:

İsâbet olacağını düşünüyorum.. Biryerlerde çimin bile suyunu çıkarabildiğini okumuştum. Çim olayına da daha sonra girişmeyi düşünüyorum...

Eğer çim suyu sıkıyorsa çok güzel olur. Geçen sene evde çim ekip suyunu çıkartıyordum. Elle sıkma makinesini almıştım bu sene biraz boşladım çim işini elle sıkma makine ile ıspanak ve maydanoz sıkıyorum ama çok yorucu ve zaman alıyor ayrıca insan bir süre sonra sıkılıyor bu tarz makine ile sıkım yapmaktan.

• quote:

Eğer çim suyu sıkıyorsa çok güzel olur. Geçen sene evde çim ekip suyunu çıkartıyordum. Elle sıkma makinesini almıştım bu sene biraz boşladım çim işini elle sıkma makine ile ıspanak ve maydanoz sıkıyorum ama çok yorucu ve zaman alıyor ayrıca insan bir süre sonra sıkılıyor bu tarz makine ile sıkım yapmaktan.

Çim suyunu da sıktığı söyleniyor, sadece okudum. O yüzden çok net konuşamıyorum ama maydonozdaki performansı görünce çimi de sert ve yoğun halde atılırsa iyi çıkaracağını düşünüyorum. Elektrikle çalışan Çim Suyu Makinaları kadar performans verir mi bilmiyorum. Siz insan gücü ile bu işi yapanları kullanmışsınız, bu ürünleri uzun süre zaten kimse kullanamıyor, sıkılmanız normal.

Bu arada Çim Suyu içmenin faydasını görebildiniz mi? Forumda bir konu açmıştım ama cevap alamamıştım...

• fuducuk kullanıcısına yanıt
    Evde çok uzun süre ekemedim eşimin hamilelik dönemine rast gelmişti. Ama birkaç aylık kullandığım dönemde sabahları içiyordum ve güne çok zinde başlıyordum. Ayrıca gün içinde çok daha aktif ve rahat hissediyorsun. Bu aralar tekrar ekmeyi planlıyorum İnşallah kısa zamanda başlarım.

• İlk defa ayva suyu sıktım, tadı normal ayvadan çok farklı, tavsiye ederim.

Ayrıca şimdiye dek posası en kuru meyve ayva çıktı. İçine atılan şey ne kadar sert ise posası o kadar kuru çıkıyor.

Maydonozların da bir süre sonra posa yolunu tıkadığını farkettim. Aynı sorunu yaşayanlar varsa içine atmadan önce bölmeniz tıkanmayı önleyecektir.
  • Konu yazarına teşekkür etmek istedim. Eşim yeni tip vida sıkmalı bir sebze-meyve sıkacağı isteyince bana görevi ifa etmek düştü. İncelemeye başladığımda ilk izlenimim henüz yeni olduklarından olsa gerek fiyatlarının pahalılığı oldu. En ucuz olanı konumuz olan Ariston idi, ve bir üst fiyatın yarısı kadardı fiyatı ki bu fiyat bile eski tiplerin en prestijli markalarının fiyatları ile yarışıyordu. Diğerlerine göre çok daha ucuz olan fiyatı bende bir kalite endişesine yol açtı, Çin'de imal edilen bir İtalyan markası da pek parlak bir imaj çizmiyordu. Bu alet hakkında inceleme ve müşteri yorumları aramaya koyuldum, ama yerli-yabancı kaynaklarda ancak forumumuzdaki bu incelemeyi bulabildim. Oldukça aydınlatıcı, inanılır bir inceleme olmuş, aleti satın aldıktan sonra daha bir rahatlıkla söylüyorum bunu. İncelemede yazılan her görüşe katılıyorum, verilen 7/10 puana da, bana göre aletin aldığı 7 puanın 2 si ucuz fiyatından kaynaklanıyor. Çok ahım şahım kaliteli bir makine değil, ama iş görüyor ve verdiği sonuçlar başarılı. Üzüldüğüm nokta nar suyu sıkamaması oldu, pek severim. Motor gürültüsünü hiç de fazla bulmadım, eski tip makineler çok daha gürültülü.

Aldığım bayinin (Edirne) dediğine göre Ariston'un garanti politikası birebir değişim üzerineymiş, dediklerine göre arıza halinde en yakın servisle irtibata geçiyorsunuz, aleti kargo gelip kapınızdan alıyor, yerine sıfır km. yenisini getiriyorlar. Ülkemiz koşullarında böyle bir servis başarısını pek aklım kesmedi, denemek de kısmet olmaz umarım.

Almak isteyenlere tavsiyem internetteki 310 TL gibi ucuz fiyatlara kanmayarak doğrudan yetkili satıcılara giderek almaları, daha önce gerçek fiyatının altında internetten aldığım birkaç makinenin hepsi de sorun çıkardı. Bu aletin liste fiyatı 380 TL, biraz pazarlıkla yetkili satıcıdan 350 TL sına alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

Konu yazarına teşekkür etmek istedim. Eşim yeni tip vida sıkmalı bir sebze-meyve sıkacağı isteyince bana görevi ifa etmek düştü. İncelemeye başladığımda ilk izlenimim henüz yeni olduklarından olsa gerek fiyatlarının pahalılığı oldu. En ucuz olanı konumuz olan Ariston idi, ve bir üst fiyatın yarısı kadardı fiyatı ki bu fiyat bile eski tiplerin en prestijli markalarının fiyatları ile yarışıyordu. Diğerlerine göre çok daha ucuz olan fiyatı bende bir kalite endişesine yol açtı, Çin'de imal edilen bir İtalyan markası da pek parlak bir imaj çizmiyordu. Bu alet hakkında inceleme ve müşteri yorumları aramaya koyuldum, ama yerli-yabancı kaynaklarda ancak forumumuzdaki bu incelemeyi bulabildim. Oldukça aydınlatıcı, inanılır bir inceleme olmuş, aleti satın aldıktan sonra daha bir rahatlıkla söylüyorum bunu. İncelemede yazılan her görüşe katılıyorum, verilen 7/10 puana da, bana göre aletin aldığı 7 puanın 2 si ucuz fiyatından kaynaklanıyor. Çok ahım şahım kaliteli bir makine değil, ama iş görüyor ve verdiği sonuçlar başarılı. Üzüldüğüm nokta nar suyu sıkamaması oldu, pek severim. Motor gürültüsünü hiç de fazla bulmadım, eski tip makineler çok daha gürültülü.

Aldığım bayinin (Edirne) dediğine göre Ariston'un garanti politikası birebir değişim üzerineymiş, dediklerine göre arıza halinde en yakın servisle irtibata geçiyorsunuz, aleti kargo gelip kapınızdan alıyor, yerine sıfır km. yenisini getiriyorlar. Ülkemiz koşullarında böyle bir servis başarısını pek aklım kesmedi, denemek de kısmet olmaz umarım.

Almak isteyenlere tavsiyem internetteki 310 TL gibi ucuz fiyatlara kanmayarak doğrudan yetkili satıcılara giderek almaları, daha önce gerçek fiyatının altında internetten aldığım birkaç makinenin hepsi de sorun çıkardı. Bu aletin liste fiyatı 380 TL, biraz pazarlıkla yetkili satıcıdan 350 TL sına alabilirsiniz.

İncelemeyi aydınlatıcı ve inanılır bulduğunuz için ben teşekkür ederim.

-Ürünü satın almadan önce ben de böyle bir araştırmaya girmiştim ancak bir iki kısa cümlenin dışında ürün hakkında hiçbir yorum görememişt,m, bu yüzden bu işin selefi olmak istedim. Dediğiniz gibi bu ürünün fiyatı muadillerine göre çok uygun ve muadilleriyle aynı işi yapıyorlar, herhangi bir performans kaybı sözkonusu değil. Ürün fiyatının muadillerien oranla düşük olmasını Ariston Firmasının küçük ev aletleri sınıfına yeni girmesine ve pastadan pay alma politikasına bağlıyorum, zannımca durum bu.

-Sese gelince; ben daha önce başka sıkacak kullanmadığım ve hayallerimde bu kadar sesli bir alet düşünmediğim için motor sesi bana fazla gelmiş olabilir.

-Nar suyu yorumunuz beni üzdü çünkü ben de nar suyu çok severim ancak henüz deneme fırsatım olmadı. Ama nar suyunu sıkamamasını aklım almıyor, şaşkınım...

-Ülkemizde vaad edilen bu servis kalitesi yok, haklısınız. Yalnız ben ürünü ilk aldığımda sorun yaşayan biri olarak servisinden çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Güvenlik kilidinde ufak bir temassızlık vardı, bu yüzden alet çalışmıyordu. Kendilerine bildirdim, kargo gönderip aldılar ve kısa bir süre sonra teslim ettiler. Birebir değişti mi hayır, ama sanıyorum çok ufak bir temassızlık olduğu için değişime ihtiyaç duyulmadı. Değiştirilmesi de israf olurdu açıkçası.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.