Şimdi Ara

İNCELEME/KARŞILAŞTIRMA Jabra BT620s - BlueZen BSH-25 - Sennheiser PX200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikli amacım, kendi Stereo Bluetooth kulaklık arayışım esnasında eksikliğini yaşadığım bir karşılaştırma hazırlamak. Yorumların tamamiyle kişisel olduğunu belirtmeye gerek yoktur sanırım.

Cep telefonu ya da bluetooth çıkışlı bir müzikçalardan müzik dinlemek, film izlemek, kısa süreli müzik dinlemek için kablolarla uğraşmadan "hızlıca kurulum" yaparak müzik dinlemek amacıyla bir kulaklık almak istiyordum. Aslında belki de en çok bu son seçenek için...

Dolayısıyla bu karşılaştırma daha çok BlueZen ile Jabra arasında. Ama bluetooth kulaklıkların standart kulaklıklara göre performansını merak edebilecek arkadaşlar için PX200 ile de karşılaştırma ihtiyacı duydum.

BlueZen BSH-25 - Jabra BT620s
    Özetle yazmak gerekirse, hem müzik kalitesi, hem de bluetooth performansları arasında ciddi fark var ve Jabra açık ara önde.

Bluetooth performansı açısından şunu söyleyebilirim, BlueZen 1-2 metrede bile sık sık kesiliyor. Kafanızı neredeyse sabit tutmanız gerekiyor. Ses kaynağı 1-2 metre mesafedeyken bile kafanızı eğseniz müzik (çok kısa bir süreliğine de olsa) kesilip geri geliyor. Jabra ise 5 metreye kadar tamamen kesintisiz diyebilirim. 5 metreden sonra Jabra'da da ufak ufak kesintiler oluyor ama örneğin 7-8 metre mesafede fazla hareket etmeden dinleyebiliyorsunuz. Jabra için kabaca şunu söyleyebilirim, aynı odanın içindeyken kulaklığın kablosuz olduğunu unutuyorsunuz ve elinizi kolunuzu sallaya sallaya odadan çıkıyorsunuz. Ancak o zaman hatırlatıyor bluetooth olduğunu :)

Ses kalitesine gelince, BlueZen'in belki de Jabra'ya göre tek artısı, ses çıkışının daha yüksek olması. Ama ses kalitesi 15 liralık kablolu bir kulaklık gibi. Belki ekolayzırla falan biraz düzeltilebilir ama ben o kadar uğraşamadım. Bas performansı kablosuz bir kulaklık için her ikisinde de iyi. Ama "ben yüksek sesli müziği seviyorum, bluetooth kulaklık alırsam ve sesi çok az çıkarsa" gibi bir endişeniz olmasın. BlueZen oldukça yüksek, Jabra hem daha temiz, hem de makul bir yükseklikte.

Konfordan da bahsetmek gerekirse, BlueZen (~70gr) 1 saat kadar bir sürenin sonunda kafamı "acıtmaya" başladı, Jabra (~100gr) ise 30 gr daha ağır olduğu halde çok daha rahat. Sennheiser (~60gr) ise Jabra'dan sadece 40 gr hafif olmasına rağmen, sanırım baskıyı kulaklara değil de kafaya yaptığı için, çok daha uzun süreler acı vermeden kullanılabiliyor. Ama tabi bu tamamen kişisel yorum, kafanızın şekline ya da boyutlarına göre, benim çok rahat bulduğum bir kulaklıktan rahatsız olabilirsiniz ya da tersi. Jabra 2 saatten sonra varlığını hissettiriyor, şöyle bir yerinden oynatınca rahatlıyorsunuz :)

Paket içeriği her ikisinde de (tabi A120s adaptör hariç) aynı denebilir. Kulaklık, USB kablosu, şarj adaptörü her ikisinden de çıkıyor. Yalnız Jabra'nın kutusundan yedek pad çıkıyor, ki uzun vadede kullanım için kesinlikle gerekli olacaktır. Jabra'nın padleri bildiğimiz sünger, BlueZen'in pad'leri ise o deriye benzeyen şeyden :) Ben BlueZen'in pad'lerini daha çok sevdim ama yapacak bir şey yok.

Malzeme kalitesi tahmin edileceği üzere Jabra'da çok daha iyi. Plastik kalitesi bir yana, BlueZen katlandığında pad'ler üzerinde kalıcı bir iz bırakıyor, daha geldiğinde öyleydi. Bu arada kötü haber, Jabra katlanmıyor. Neyse o :)

PX200'ü buraya eklememin sebebi, BlueZen ile değil de, Jabra ile kıyaslamaktı daha ziyade. Bu konuda profesyonel olmadığım için sahne, enstrüman ayrımı, ses rengi gibi konularda ukalalık yapmayacağım ama şunu söyleyebilirim, Jabra hemen hemen PX200 kadar yüksek ve temiz ses veriyor. BlueZen'den bahsetmiyorum bile.

20.09.2010 itibariyle fiyatlar: BlueZen 62TL, Jabra 99TL. Bu arada Jabra'nın yurtdışı fiyatı 30$-40$ civarında. Kargo falan derken sanırım 55TL-75TL aralığında bir fiyata gelir. Ama aradaki bu küçük fark için yurtdışından almaya, geldi gelmedi heyecanı yaşamaya, bozulursa ne yaparım diye kalp krizi geçirmeye değmez. Jabra'nın Türkiye distribütörü bildiğim kadarıyla Tesan ve bu firma uzun süredir komünikasyon sektöründe faaliyet gösteriyor. BlueZen hakkında pek fikrim yok ama sanırım yerli bir firma.

BlueZen'i kimler almalı: 20.09.2010 itibariyle 37 lirası olmayanlar :) Ancak Jabra'nın kutu içeriğindeki A120s için bile o fark verilir.

Jabra'yı kimler almalı: Kablosuz olarak müzik dinlemek isteyen ve bu kulaklıktan beklentisi "audiophile" seviyesinde olmayan herkes. Kablosuz performansı açısından RF kulaklıklar daha anlamlı olabilir ama onların çoğu büyük sürücülü, 200gr ve üstü ağırlığında, vericisi ayrı bir güç kaynağı gerektiren ve sokakta kullanamayacağınız modeller. Belki televizyon izlemek ya da sabit bir kaynaktan (anfi, PC, TV vs) müzik dinlemek için akıllıca olabilir.

Jabra'yı düşünenler için ondan biraz daha bahsetmek anlamlı olabilir sanırım.

(+) Belki de en güzel özelliği, yukarıda bahsettiğim fiyata A120s stereo bluetooth adaptörün dahil olması. Böylece, sadece bluetooth vericisi olan cep telefonu ya da müzikçalarlardan değil, herhangi bir stereo müzik kaynağından müzik dinleyebiliyorsunuz. Ses kalitesi oldukça iyi. İngilizce'de "hiss" olarak ifade edilen, tam Türkçe karşılığını bilmediğim arkaplan sesi bu kulaklıkta az da olsa var. Hiss gibi bir ses :) Özellikle müzik durduğunda ve kulaklığın sesi sonuna kadar açıksa duyabiliyorsunuz ama müzik çalma esnasında farkedilmiyor. Yüksek seslerde ses fazla bozulmuyor. USB kabloyu PC'nize takıp "USB kulaklık" olarak da kullanabiliyorsunuz ve bir yandan şarj olurken bir yandan müzik dinleyebiliyorsunuz. Windows 7'de sürücü gerektirmiyor. Sanırım diğer işletim sistemleri için de geçerli bu. Aynı anda iki cihazla eşleştirilebiliyor ama dikkat, iki telefon değil, iki cihaz! Çift telefon desteği burada bahsi geçen iki kulaklıkta da yok. Örneğin ben Jabra'yı hem cep telefonumla, hem de yanında gelen A120s adaptörle eşleştirdim, müzikçalarımdan müzik dinlerken telefonuma çağrı gelirse müzik kesiliyor ve gelen çağrıyı karşılayabiliyorum. Ama hem laptop'ın bluetooth'uyla, hem de cep telefonumla aynı anda eşleştirmeyi henüz başaramadım. Eşleştirme genel anlamda kolay, sadece ben test aşamasında birçok cihazla eşleştirmeye çalıştığım için zaman zaman hem benim, hem de kulaklığın kafası karıştı. AVRCP (sanırım "Görüntü/Ses Uzaktan Kontrol Profili") sayesinde telefonunuzu, (bluetooth ya da USB ile bağladıysanız) bilgisayarı kontrol edebiliyor. Kontrolden kastım parça değiştirme, ileri geri atlama/sarma, ses açma kapama vesaire. Ancak A120s ile herhangi bir stereo ses kaynağına bağladığınızda doğal olarak bunu yapamıyorsunuz. Bu durumda sadece sağdaki tuşa bir kere basarak müziğin sesini kısabiliyorsunuz; ki bu da kabul edilebilir ve yeterli bence. Bahsi geçmişten, AVRCP profilini BlueZen de destekliyor.

(-) Belki en kötü tarafı açma/kapama tuşunun büyük, hassas ve kısa süreli olması. Sol kulaklığın ortasındaki büyük alan açma/kapama tuşu ve 1 sn kadar basılı tutulduğunda açılıveriyor. Dolayısıyla kapatıp çantanıza koyduğunuz kulaklığınızı, çantadan çıkardığınızda açık bulabiliyorsunuz. Yanında herhangi bir taşıma kabı/kılıfı çıkmıyor. Kılıf değil ama PX200'ünkü gibi plastik bir taşıma kutusu olsa iyi olurmuş. Bir diğer kötü tarafı da kulaklığın açık tip olması. Bu nedenle neredeyse sizin duyduğunuz kadar sesi etrafınızdakiler de duyuyor. Bu anlamda PX200'le karşılaştırılamaz bile. Ama sanırım PortaPro ya da PX100'e yakındır ses yalıtım(sızlığ)ı.

Benim amacım, ara sıra telefondan müzik dinlemek ve PC'nin başına oturduğum zaman kendimi kablolarla bağlayıp, her kalkışımda sökmek zorunda kalmamaktı. Jabra bu ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor. Daha uzun süreli, daha kaliteli, daha ayrıntılı müzik dinlemek için kablolu kulaklıklar hala daha mantıklı elbette. Şarj süresini ben tecrübe etmedim ama Internet'teki diğer yorumlar, teorik değerleri karşıladığı yönündeydi.

Bu arada aklıma takılan konulardan biri de, Jabra'nın bluetooth V1.2, BlueZen'in bluetooth V2.1+EDR olmasıydı. Bu iki versiyon arasında bantgenişliği açısından fark var. Jabra 1Mbps transfer edebiliyor, BlueZen ise 3Mbps. Bunun transfer edilecek şeye (yani sese) etkisi olur mu, Jabra yavaş/kalitesiz kalır mı diye düşünmüştüm. Ben tam tersini tecrübe ettim ama yine de benim için cevapsız bir soru henüz.

Araştırdığım diğer alternatiflerden bahsederek sonlandırmak istiyorum. Nokia BH-503 var, orijinalinin Türkiye fiyatı 250TL civarında, sahteleri ise 70TL civarında. Orijinaline o fiyatı vermek veya sahtesini almak yerine Jabra daha mantıklık geldi. Sennheiser'ın bluetooth kulaklıkları yurtdışında bile 250TL civarında, PX210 Türkiye'de 450TL civarında galiba. Motorola'nın HT820 gibi kulaklıkları var ama ben Türkiye'de bulamadım; yurtdışı fiyatları Jabra seviyesinde.

Jabra bu modeli artık üretmiyor, muhtemelen distribütörün stoklarında kalan son kulaklıklar bunlar. Gördüğüm kadarıyla ilk çıktığı tarihlerde fiyatı 170TL civarındaymış. Böyle bir kulaklık almayı düşünenler için 99TL'lik fiyatıyla bence iyi bir alternatif.

Forum üyelerine faydalı olması dileğiyle...

İNCELEME/KARŞILAŞTIRMA Jabra BT620s - BlueZen BSH-25 - Sennheiser PX200

• güzel olmuş.teşekkürler
    telefona güvensem ben de almak istiyorum aslında bi tane bluetooth kulaklık
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

güzel olmuş.teşekkürler
    telefona güvensem ben de almak istiyorum aslında bi tane bluetooth kulaklık
    inceleme için sağol bulabilirsen bir free pulse ile kıyaslamanı tercih ederim ;)birde bunların performansları i pod yada bluetoothlu bir dap ile değişebilir senheiserin bluetoothlu bir tanesini dinlemiştim kafa üstü olan öyle pek ahım şahım değil o yüzden onu almak yerine yurtdışındayken akg almıştım tabi kablolu kulaklıkla kablosuz kulaklıkların performansını kıyaslamak çok mantıklı değil kablosuz portatif bluetooth teknolojili kulaklıkların daha çok yolu var bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: GOLDFALCON

inceleme için sağol bulabilirsen bir free pulse ile kıyaslamanı tercih ederim ;)birde bunların performansları i pod yada bluetoothlu bir dap ile değişebilir senheiserin bluetoothlu bir tanesini dinlemiştim kafa üstü olan öyle pek ahım şahım değil o yüzden onu almak yerine yurtdışındayken akg almıştım tabi kablolu kulaklıkla kablosuz kulaklıkların performansını kıyaslamak çok mantıklı değil kablosuz portatif bluetooth teknolojili kulaklıkların daha çok yolu var bence...

Alıntıları Göster
    Ben bir noktayi anlamadim.

Jabranin Laptop ile calismasi icin ayrica bir aparat gerekmiyor mu yani?

Laptop'in bluetooth karti iyi bir kartsa kulaklik direkt olarak baglanabiliyor oyle mi?

Elinize saglik.

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

Ben bir noktayi anlamadim.

Jabranin Laptop ile calismasi icin ayrica bir aparat gerekmiyor mu yani?

Laptop'in bluetooth karti iyi bir kartsa kulaklik direkt olarak baglanabiliyor oyle mi?

Elinize saglik.

Yok hocam, laptop'ta bluetooth varsa (ki artık hepsinde var) direkt çalışabiliyor. Diğer bluetooth kulaklıklar için de aynısı geçerli.

Jabra ek olarak (yanında gelen adaptör sayesinde) bluetooth olmayan Televizyon, MP3 çalar gibi cihazları da dinleyebilmenizi sağlıyor.
  • quote:

Free Pulse'ı duymuştum ama zor bulunuyor galiba. Yurtdışında bile...

"bluetooth teknolojili kulaklıkların daha çok yolu var" demişsin ya, sanırım o yolu katetmeye niyetleri de yok pek. İdare edecek kadar yapıyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sankRE

quote:

Free Pulse'ı duymuştum ama zor bulunuyor galiba. Yurtdışında bile...

"bluetooth teknolojili kulaklıkların daha çok yolu var" demişsin ya, sanırım o yolu katetmeye niyetleri de yok pek. İdare edecek kadar yapıyorlar :)

Alıntıları Göster
    İnceleme için çok teşekkürler. Tamda benim böyle bir kulaklık almak istediğim gün inceleme yapmışsınız böyle bir tesadüf olabilir mi?

Jabra BT620s - BlueZen BSH-25 bu ikisi arasında kaldım. Yeni bir TV almayı düşünüyorum. TV'de bluetooth özelliği var acaba bu iki kullaklık TV'de bir uyumsuzluk çıkarır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 22 Eylül 2010; 15:51:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

İnceleme için çok teşekkürler. Tamda benim böyle bir kulaklık almak istediğim gün inceleme yapmışsınız böyle bir tesadüf olabilir mi?

Jabra BT620s - BlueZen BSH-25 bu ikisi arasında kaldım. Yeni bir TV almayı düşünüyorum. TV'de bluetooth özelliği var acaba bu iki kullaklık TV'de bir uyumsuzluk çıkarır mı?

Aslında bu tip cihazlar ortak teknoloji paydasında buluştukları için pek uyumsuz olmuyorlar. Yani bluetooth varsa var, yoksa yok gibi. Tabi uygun versiyon ve doğru kombinasyon olmak koşuluyla. Yani biri alıcı biri verici olacak. Pek sanmam ama televizyondaki bluetooth'un amacı bluetooth ses kaynaklarından ses alıp kendi hoperlöründen çalmak gibi bir şeyse dediğin işi yapamaz. Yani iki tane BT hoperlörün olur kabaca :)

Ama almayı düşündüğün televizyonun marka/modelini yazarsan vaktim olduğunda bakarım. Ben de merak ettim.

• quote:

quote:

Aslında bu tip cihazlar ortak teknoloji paydasında buluştukları için pek uyumsuz olmuyorlar. Yani bluetooth varsa var, yoksa yok gibi. Tabi uygun versiyon ve doğru kombinasyon olmak koşuluyla. Yani biri alıcı biri verici olacak. Pek sanmam ama televizyondaki bluetooth'un amacı bluetooth ses kaynaklarından ses alıp kendi hoperlöründen çalmak gibi bir şeyse dediğin işi yapamaz. Yani iki tane BT hoperlörün olur kabaca :)

Ama almayı düşündüğün televizyonun marka/modelini yazarsan vaktim olduğunda bakarım. Ben de merak ettim.

Cevabınız için tşkler. Almak istediğim TV bu dur.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_32LH7000-LCD-TV,8680.html#urun_detay_div

• quote:

quote:

quote:

Hem alıcı, hem de verici gibi çalışabiliyormuş aslında, çok güzel. Hem cep telefonu falan gibi cihazlardaki dosyaları okuyup gösterebiliyormuş, hem de bluetooth kulaklıklara çıkış verebiliyormuş.

Yalnız İstanbul Pazarlama'nın fiyatları sevindirmesin seni, genelde ellerinde olmayan ürünler için düşük fiyat gösterip, aradığında da "ondan kalmadı, bundan verelim" diyen bir firma olduklarını duymuştum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hem alıcı, hem de verici gibi çalışabiliyormuş aslında, çok güzel. Hem cep telefonu falan gibi cihazlardaki dosyaları okuyup gösterebiliyormuş, hem de bluetooth kulaklıklara çıkış verebiliyormuş.

Yalnız İstanbul Pazarlama'nın fiyatları sevindirmesin seni, genelde ellerinde olmayan ürünler için düşük fiyat gösterip, aradığında da "ondan kalmadı, bundan verelim" diyen bir firma olduklarını duymuştum.

Alıntıları Göster
    Hem alıcı olup hemde verici olması çok iyi sadece kulaklıktan ses almakla kalmayıp cep telefonlarındaki resim müzik vidyolarıda TV'den seyredebilirim.

İnş. kulaklık ile arasında bir uyumluluk problemi yaşamadan ikisinide birbirine sorunsuz tanıtırım. Televizyonun olduğu oda kalabalık olduğunda veya evdekilerın yattığı saatlerde kulaklıkla filim izlemek harika olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 23 Eylül 2010; 13:04:42 >

• quote:

Hem alıcı olup hemde verici olması çok iyi sadece kulaklıktan ses almakla kalmayıp cep telefonlarındaki resim müzik vidyolarıda TV'den seyredebilirim.

İnş. kulaklık ile arasında bir uyumluluk problemi yaşamadan ikisinide birbirine sorunsuz tanıtırım. Televizyonun olduğu oda kalabalık olduğunda veya evdekilerın yattığı saatlerde kulaklıkla filim izlemek harika olucak.

Alıntıları Göster
    Çok düşündüm, bir ona bir buna gittim ama en son aşağıdaki samsungta karar kıldım. Bakalım umarım pişman olmam :)

http://www.hizlial.com/telefon/bluetooth-kulakliklar/samsung-hm3500-bluetooth-kulaklik-muzik-dinleme-ve-cift-telefon-destegi-_02.016.1271.0037.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 28 Ekim 2010; 11:34:39 >

• quote:

Çok düşündüm, bir ona bir buna gittim ama en son aşağıdaki samsungta karar kıldım. Bakalım umarım pişman olmam :)

http://www.hizlial.com/telefon/bluetooth-kulakliklar/samsung-hm3500-bluetooth-kulaklik-muzik-dinleme-ve-cift-telefon-destegi-_02.016.1271.0037.htm

Alıntıları Göster
    Kulaklik geldi, hemen izlenimlerimi aktarayim.

Kulaklik mono olarak da bilgisayara baglanabiliyor. Bilgisayarimdan yaklasik 7 metre uzaklasmama ragmen kesilme yok. Ister mono dinleyin, isterseniz icinden cikan kulakliklari kullanip stereo olarak dinleyin. Ses siddeti bana gore iyi. Yuksek siddetle muzik dinleyene az gelebilir ama sonucta bt bu, ne kadar yuksek muzik sesi o kadar az sarj suresi demek. Cihazin uzerinde tek bir port var ve bu port hem sarj hem de stereo kulaklik icin kullaniliyor. Ozellikle bluetooth kulaklik almisken ben bunu telefonumda da kullanirim (klasik bt kulakliklar gibi) diyenler bence bunu da dusunmeli zira jabra ya da Bluezen ile yolda yurumek biraz zor olsa gerek :)

• quote:

Kulaklik mono olarak da bilgisayara baglanabiliyor. Bilgisayarimdan yaklasik 7 metre uzaklasmama ragmen kesilme yok. Ister mono dinleyin, isterseniz icinden cikan kulakliklari kullanip stereo olarak dinleyin. Ses siddeti bana gore iyi. Yuksek siddetle muzik dinleyene az gelebilir ama sonucta bt bu, ne kadar yuksek muzik sesi o kadar az sarj suresi demek. Cihazin uzerinde tek bir port var ve bu port hem sarj hem de stereo kulaklik icin kullaniliyor. Ozellikle bluetooth kulaklik almisken ben bunu telefonumda da kullanirim (klasik bt kulakliklar gibi) diyenler bence bunu da dusunmeli zira jabra ya da Bluezen ile yolda yurumek biraz zor olsa gerek :)

Hayırlı olsun. Daha önce belirtmeyi unutmuşum ama ben kulakiçi/kanal tipi kulaklık kullanamıyorum. O yüzden benim seçeneklerim kafaüstü/boyun tipi olanlardı.

Ayrıca bundaki çift telefon desteği Jabra BT620s ve BlueZen BSH-25'te yok, o yüzden de telefon için iyi bir seçim olmuş.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun. Daha önce belirtmeyi unutmuşum ama ben kulakiçi/kanal tipi kulaklık kullanamıyorum. O yüzden benim seçeneklerim kafaüstü/boyun tipi olanlardı.

Ayrıca bundaki çift telefon desteği Jabra BT620s ve BlueZen BSH-25'te yok, o yüzden de telefon için iyi bir seçim olmuş.

Alıntıları Göster
    Tesekkur ederim.

Az once hem pc'ye hem de telefona bagladim, sonuc OK. PC'den muzik dinlerken telefona cagri gelince once muzigi kesiyor sonra bir melodi ile sizi uyariyor, kulakligin ortasindaki tusa basip cagriya cvp veriyorsunuz, yine ayni tusla cagriyi sonlandiriyorsunuz ve muzik geri geliyor :)

SC2 oynarken artik hem kulaklik kablosu karmasasina son hem de cagrilarim artik cevapsiz kalmayacak :) Tam aradigim seydi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 27 Eylül 2010; 14:31:46 >

• quote:

Tesekkur ederim.

Az once hem pc'ye hem de telefona bagladim, sonuc OK. PC'den muzik dinlerken telefona cagri gelince once muzigi kesiyor sonra bir melodi ile sizi uyariyor, kulakligin ortasindaki tusa basip cagriya cvp veriyorsunuz, yine ayni tusla cagriyi sonlandiriyorsunuz ve muzik geri geliyor :)

SC2 oynarken artik hem kulaklik kablosu karmasasina son hem de cagrilarim artik cevapsiz kalmayacak :) Tam aradigim seydi bu.

Alıntıları Göster
    En merak ettiğim nokta, Bluzen 25 modelinde herşey bu kadar iyi iken, sokakta yürürken çantada/cepte duran telefondan kesintisiz ve rahatlıkla müzik dinlenebiliyor mu acaba? Fikri olan varsa belirtirse sevinirim..

• Merhaba;

O konuda endişeniz olmasın. BlueZen o mesafede tamamen kesintisiz çalışıyor. Tahmin ediyorum bütün Bluetooth kulaklıklar sorunsuz çalışıyordur o mesafede; beğendiğiniz herhangi bir tanesini alabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

En merak ettiğim nokta, Bluzen 25 modelinde herşey bu kadar iyi iken, sokakta yürürken çantada/cepte duran telefondan kesintisiz ve rahatlıkla müzik dinlenebiliyor mu acaba? Fikri olan varsa belirtirse sevinirim..
  • quote:

Merhaba;

O konuda endişeniz olmasın. BlueZen o mesafede tamamen kesintisiz çalışıyor. Tahmin ediyorum bütün Bluetooth kulaklıklar sorunsuz çalışıyordur o mesafede; beğendiğiniz herhangi bir tanesini alabilirsiniz.

quote:

Alıntıları Göster
    Kulaklık elime ulaştı, acayip memnunum; 39 TL'ye Bluezen 25 modelini edindim.

Genel izlenimlerim şu yönde;

+ Şarj süresi harika, 11'inde elime ulaştı, 1 haftaya yakındır günde en az 1 saat ile 10 saate yakın kullanım sağladım ve halen ilk şarjı bitmedi ve hiç şarj etmedim.

+ Sesi acayip beğendim. Nokia 6220c telefonumda Orjinal Sony kulaklığımla aldığım sesten hiç de altta kalır sesi yok, üstüne de ses daha yüksek; acayip eksikliğini hissettirmedi hatta direk kenara attım kablolu Sony'i..

+ Kablolardan kurtuldum! Telefon cebimde, çantamda iken, Aynı oda içerisinde 3-4 mt mesafede testler gerçekleştirdim; hiç bir negatif durum oluşmadı.. Acayip rahatladım.

+ Fiyat avantajı, ucuz tek kulaklıklı bluetooth fiyatına şu anda stereo müzik keyfine varabiliyorum..

+ Mikrofon kalitesi. Kimse kulaklıktan konuştuğumu anlamıyor bile :)) Ses iletimi enfes, kulağımda da gayet yüksek bir ses alıyorum, radyasyondan da kurtuldum.. İki elim de bana kaldı, harika..

+ Boyutlar. Fotoğraflarda en çok korktuğum şeydi. Tam ideal boyutlarda yapmışlar.

PC'den müzik dinlemez oldum.. Allahtan Last.fm'in telefon versiyonunu buldum da, hiç bir eksiğim kalmadı.. Kesinlikle almayı düşünenlere tavsiye ederim..

F/P olarak 10 numara ürün. Benim gibi teknolojiden vazgeçemeyenlerdenseniz; fazla para da vermek istemiyorsanız, hiç düşünmeyin..

İncelemeyi yapan arkadaşa da teşekkürler; fikir vermiş oldu bana da. Ürünle ilgili ihtiyacı olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Kulaklık elime ulaştı, acayip memnunum; 39 TL'ye Bluezen 25 modelini edindim.

Genel izlenimlerim şu yönde;

+ Şarj süresi harika, 11'inde elime ulaştı, 1 haftaya yakındır günde en az 1 saat ile 10 saate yakın kullanım sağladım ve halen ilk şarjı bitmedi ve hiç şarj etmedim.

+ Sesi acayip beğendim. Nokia 6220c telefonumda Orjinal Sony kulaklığımla aldığım sesten hiç de altta kalır sesi yok, üstüne de ses daha yüksek; acayip eksikliğini hissettirmedi hatta direk kenara attım kablolu Sony'i..

+ Kablolardan kurtuldum! Telefon cebimde, çantamda iken, Aynı oda içerisinde 3-4 mt mesafede testler gerçekleştirdim; hiç bir negatif durum oluşmadı.. Acayip rahatladım.

+ Fiyat avantajı, ucuz tek kulaklıklı bluetooth fiyatına şu anda stereo müzik keyfine varabiliyorum..

+ Mikrofon kalitesi. Kimse kulaklıktan konuştuğumu anlamıyor bile :)) Ses iletimi enfes, kulağımda da gayet yüksek bir ses alıyorum, radyasyondan da kurtuldum.. İki elim de bana kaldı, harika..

+ Boyutlar. Fotoğraflarda en çok korktuğum şeydi. Tam ideal boyutlarda yapmışlar.

PC'den müzik dinlemez oldum.. Allahtan Last.fm'in telefon versiyonunu buldum da, hiç bir eksiğim kalmadı.. Kesinlikle almayı düşünenlere tavsiye ederim..

F/P olarak 10 numara ürün. Benim gibi teknolojiden vazgeçemeyenlerdenseniz; fazla para da vermek istemiyorsanız, hiç düşünmeyin..

İncelemeyi yapan arkadaşa da teşekkürler; fikir vermiş oldu bana da. Ürünle ilgili ihtiyacı olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntıları Göster
    windows 7 de sorun çıkarıyormu BlueZen BHS-25

• quote:

Orijinalden alıntı: yk_190522

windows 7 de sorun çıkarıyormu BlueZen BHS-25

bluetooth sürücüsü win7'de sorun çıkarmıyorsa kulaklığın da çıkarmaması lazım.basit bi bağlantı kurulacak sonuçta sadece
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.