Şimdi Ara

İNCELEME: Nikon D800 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deepenergy

satin mi aldin inceleme icin mi getirttin, cevabin ilk secenekse cilginsin

Hanımın hediyesi Herkese nasip olmuyor böyle hatun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

oyle hatun herkesin basina

ama benim izlenimime gore nikoncusun canon nu kullanicak misin soluk renkli canon

• quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Hep içinde ukteydi zaten.

Yenge güzel bir jest yapmış.

• quote:

Fotoğraf örneklerini eklemedim, çünkü bunu bekledim:

İNCELEME: Nikon D800

Ve geldi...

Hava atıyorsunuz bence

Hayırlı olsun . Eşinizden gerçekten güzel bir hediye almışsınız .

• quote:

Orijinalden alıntı: spirituals

quote:

Hava atıyorsunuz bence

Herkes fotoğraf örneği için özelden mesaj ve e-posta atıyor, o yüzden açıklamak durumunda kaldım Örneklerin gecikmesinin sebebi var.

• quote:

quote:

quote:

Hava atıyorsunuz bence

Herkes fotoğraf örneği için özelden mesaj ve e-posta atıyor, o yüzden açıklamak durumunda kaldım Örneklerin gecikmesinin sebebi var.

şaka yahu

• Örnek fotoğraf istenmesini anlamıyorum. D800 ile çekilmiş binlerce fotoğraf var internet üzerinde. İsteyen onlara bakabilir. Yüzde yüz aynı koşullarda çekilmiş fotoğraflar yanyana getirilmeden başka makinalarla bir kıyaslama yapılamaz. Eh kıyaslama yapılmayacaksa "aa bu çok güzel fotoğraf çekiyormuş" diye mi görmek isteniyor nedir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: musasm

Örnek fotoğraf istenmesini anlamıyorum. D800 ile çekilmiş binlerce fotoğraf var internet üzerinde. İsteyen onlara bakabilir. Yüzde yüz aynı koşullarda çekilmiş fotoğraflar yanyana getirilmeden başka makinalarla bir kıyaslama yapılamaz. Eh kıyaslama yapılmayacaksa "aa bu çok güzel fotoğraf çekiyormuş" diye mi görmek isteniyor nedir ki?

dpreview gibi sitelerin taraflı oldukları ne yazikki belli . Bu sebepten güvenilir ellerden isteniyor sanırım .

Ama ozturert bunu açıkladı . Bir bildiği var yada çok iyi birşey yapıp serecek önümüze . Yazılarını okuduğum kadarı ile en azından beklemedeyim

• Merhaba,
    D7100 için inceleme gelir mi? D7000 için aradım ama bulamadım..
  • quote:

quote:

Örnek fotoğraf istenmesini anlamıyorum. D800 ile çekilmiş binlerce fotoğraf var internet üzerinde. İsteyen onlara bakabilir. Yüzde yüz aynı koşullarda çekilmiş fotoğraflar yanyana getirilmeden başka makinalarla bir kıyaslama yapılamaz. Eh kıyaslama yapılmayacaksa "aa bu çok güzel fotoğraf çekiyormuş" diye mi görmek isteniyor nedir ki?

dpreview gibi sitelerin taraflı oldukları ne yazikki belli . Bu sebepten güvenilir ellerden isteniyor sanırım .

Ama ozturert bunu açıkladı . Bir bildiği var yada çok iyi birşey yapıp serecek önümüze . Yazılarını okuduğum kadarı ile en azından beklemedeyim

Dpreview in hangi konuda nasıl taraflı olduğunu açıklayabilecek misiniz? İnceleme içerisinde mi taraflı yoksa sonuç kısmındaki puanlamalarda mı?
    Puanlamada taraflı denecekse malesef kötü haberim var, Ertan Bey puanlama yapmıyor.
    Ama size ilginç bir şey de diyeyim, taraflı olarak gördüğünüz Dpreview incelemelerinin %90lık kısmını (sayfa olarak) siz dahil pek çok kişi okumuyor. Photozone niye çok ilgi çekiyor çünkü inceleme sonunda puanlama yapıyor.
    Daha dün Roger Cicala 80-400 incelemesinde ironik bir şekilde (ironik de demeyelim doğrudan baltayla girişmiş gibi oldu okuyucuya) sonuç bölümünü 2. paragrafa koydu, nasılsa okumuyacaksınız kalanını diye. Gerçi sonunda yine dayanamadı altına bir şeyler karaladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musasm -- 21 Mart 2013; 5:54:36 >

• quote:

quote:

quote:

oyle hatun herkesin basina

ama benim izlenimime gore nikoncusun canon nu kullanicak misin soluk renkli canon

hocam;

böyle hanım bizde olsa şıkıdım şıkıdım oynarım :)

bizimkisi bu tür şeylerden anlamaz üstüne birde bunlara bu kadar para neden veriyorsun der! başımın etini yer. (bu nedenle alet ve edavatları kendisinden gizliyorum :) görürsede ya zaten vardı şimdimi görüyorsun diye yırtmaya çalışıyorum :) )

zaman ayırıp böyle bir inceleme hazırladığınız için teşekkürler!

olumsuz yorumlara bakıp yazmayı bırakmayın, bildiğiniz yolda devam edin. Bilgi edinmek isteyen muhakkak olacaktır ve sizi takip edeceklerdir.

• bu canon soluk ve renk accuracy si dusuk renklerini hala duzeltemedimi en cok onu merak ediyorum :)
  • quote:

bu canon soluk ve renk accuracy si dusuk renklerini hala duzeltemedimi en cok onu merak ediyorum :)

Dur gösterecem ben sana soluk renk falan bir haftasonu gelsin
  • quote:

quote:

quote:

Dpreview in hangi konuda nasıl taraflı olduğunu açıklayabilecek misiniz? İnceleme içerisinde mi taraflı yoksa sonuç kısmındaki puanlamalarda mı?
    Puanlamada taraflı denecekse malesef kötü haberim var, Ertan Bey puanlama yapmıyor.
    Ama size ilginç bir şey de diyeyim, taraflı olarak gördüğünüz Dpreview incelemelerinin %90lık kısmını (sayfa olarak) siz dahil pek çok kişi okumuyor. Photozone niye çok ilgi çekiyor çünkü inceleme sonunda puanlama yapıyor.
    Daha dün Roger Cicala 80-400 incelemesinde ironik bir şekilde (ironik de demeyelim doğrudan baltayla girişmiş gibi oldu okuyucuya) sonuç bölümünü 2. paragrafa koydu, nasılsa okumuyacaksınız kalanını diye. Gerçi sonunda yine dayanamadı altına bir şeyler karaladı.

Ben açıkçası "sonunda puan vermesi ile ilgili " bir ibare kullanmadım . Benim için önemli olan ; düşük ışıkta ve normal ışıkta test edilmiş fotoğrafları . Odaklama hızı ve en sevdiğim olan bokeh i Hareketli çekimlerdeki performansı yada .
    Dpreview kesinlikle taraflı bir sitedir . Özellikle Canonun modellerini daha fazla detay ve daha fazla doğru renk veriyormuş gibi gösteriyor . Size şöyle söyleyeyim ; 645 D (orta format) ile Canon 600D karşılaştırılıyor . Bildiğiniz 600D parçalıyor . Tabiki bu çekilen resimde görünüyor . Yoksa Dpreview de karşılaştırma yok yada ben hiç bakmadım sözlü olarak(anlatımlı ) . 4 lü resimler şeklinde karşılaştırmalar oluyor düşük iso ve yüksek iso arasında raw jpeg arasında olmak üzere . Canikonları biraz daha üstlere çıkarırken diğerlerini hep bu testlerden geri koyuyor ne yazik ki .

"Dpreview incelemelerinin %90lık kısmını (sayfa olarak) siz dahil pek çok kişi okumuyor." diye bir ibare kullanmışsınız velhasıl kelam ne ara görüştük ? Nerden biliyorsunuz yada okumadığımı ? İnsan okumaz olurmu yahu . Özellikle okuyorum ki bilgi sahibi olayım . Oraları okumayıp sadece" aa resim karşılaştırmaları buyrun" diyenlerden değilim .

ozturert 'in puan vermemesi daha iyi . İnceleme içerisinde ; kullanıcılar için gerekli olan hayati yada az hayati noktalardan bahsedip bir kaç resimli örnek ile bazı performansları yada video performansıda olabilir bu inceler ise hepimiz için çok iyi olur . Keza benim inceleme şansım var açıkcası dayımın yada amcamın yanına gidip . Ya diğerlerimiz ? Alma arifesinde olanlar ? Zaten böyle yazılar ancak baştan sona okunabilir diye düşünüyorum ben . Esprituel biraz sokaktan vs vs .

• Soluk renk olayı nerden çıktı ki? Canon'ların renkleri konusunda böyle söylentiler olduğu doğru. Nikon renklerinin de gerçeğine göre fazla canlı olduğu ve gerçekten uzaklaştığı söylentisi dönüyor hep.

Bunlar kusura bakmayın da biraz fasa fiso. Bu yorumlar makinelerin default ayarları için yapılıyorsa falan işe yarayabilir sadece. RAW işleyen biri için bunlar anlamsız. Hatta jpeg için bile anlamsız zira makinelerin içerisinde jpeg için de tonla ayar var.

Bir tane Nikon D7000 + 50mm 1.8, bir tane de Canon 60D + 50mm 1.8 veya D700 ve Mk II ile aynı şartlarda aynı fotoğrafı çektiğimde, bunların RAW'larını işlediğim zaman arada hiçbir fark olmayacağını düşünüyorum. Çünkü fotoğrafı işleyen insan sonucu kendi zevkine göre belirliyor. Canon'un dosyalarını işleyince canlı renkler çıkmaz mı? Çıkar. Bu bağlamda ancak ve ancak Ahmet'in Mehmet'in renk zevkini eleştirirsiniz o da anlamsız olur.

Renkler konusunda söylenebilecek tek şey; Canon makineler makine çıkışı olarak doğru renklere daha yakın renkler verirken Nikon'da doğru renkleri bulmanın biraz işleme gerektirmesi.

Puanlama konusuna gelince; hazırcı olmamak lazım. Millet bakıyor o site ne demiş, bu site ne sonuç yazmış, DPR hangi award'ı vermiş, onları kendine referans alıyor. Böyle kolaycılık olmaz. Bu işle adam gibi ilgileneceksen ayrıntılarına kadar her incelemeyi okuyup kendin için gereken çıkarımları yapacaksın, bu kadar basit.

Ayrıca DPR'ın Canon eğilimli olduğu doğrudur. Sanırım Amazon'la filan anlaşmasından ötürü. Bu başka yerlerde de sürekli konuşuluyor. O yüzden başka inceleme sitelerini de okumak lazım. Popüler olan her zaman en doğru olmuyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 21 Mart 2013; 13:11:52 >

• bence en objektif bilgiyi burdaki incelemeden ogreniriz, reklam yok bir sey yok fotografa gonul vermis biri inceleme yapiyor

incelemede genel puanlamada olursa cok daha iyi olur
  • Puanlamayı sevmiyorum çünkü makinenin asıl değeri incelemenin tamamını (ya da büyük kısmını) okuyunca anlaşılıyor. Puan olunca herkes puana bakıyor. 5DMarkII - D700 incelemesinde 5DMarkII'yi toplamda daha çok beğendiğimi söylemiştim, bunu puana dökseydim "bak D700 daha kötüymüş" diyenler olacaktı halbuki ikisinin de birbirine farklı üstünlükleri var. 5DMarkII'nin "toplamda" daha iyi olması D700'ü kötü yapmıyor.
  • peki bolumsel puanlama nasil olur, ornegin iso odaklama vs vs
  • Onu da yapmam. O da iyi değil. Fotoğraflara bakıp yorumları okumak daha iyi.
  • Yüksek Iso lu kıyaslama yapmak da zor iş. Düşük ışık şartlarında yapmak daha sağlıklı olacaktır. Enstanteneyi kısıp ISO yu arttırıp yüksek ışıklı ortamda yapılan testler makinanın gerçek performansını ne kadar verir tartışılır. Mesela DPreview in studio comparasion u. Aynı ışıkta değiştirip değiştirip çekmişler bütün fotoğrafları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musasm -- 21 Mart 2013; 19:25:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.