Şimdi Ara

[İnceleme] Samsung u28d590d 4k Oyun Deneyimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vallahi 120hz kullanmadigim icin ne fark vardir aralarinda bilemiyorum. Ama 1080p 60hz'de nasılsa 4k da oyle yani.Benim monitörle ilgili tek sıkıntım arada sırada göruntu kararıyor oyun vs oynarken onun da içinden çıkan DP kablosunun dandik olmasından kaynaklandığını dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Vallahi 120hz kullanmadigim icin ne fark vardir aralarinda bilemiyorum. Ama 1080p 60hz'de nasılsa 4k da oyle yani.Benim monitörle ilgili tek sıkıntım arada sırada göruntu kararıyor oyun vs oynarken onun da içinden çıkan DP kablosunun dandik olmasından kaynaklandığını dusunuyorum.

oyunda karanlık sahneler de mı oluyor bu karama olayı dinamik kontrast olayı falan baktın mı ona? ekran kartı olayına bakıyorum şu an ne alsam yeter gibisinden :D
  • Yok komple gidip geliyor kablosunu çekmissin gibi bir iki saniyelik bir olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Yok komple gidip geliyor kablosunu çekmissin gibi bir iki saniyelik bir olay

o zaman kabloyu alıp değiştirmekte fayda var
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Hocam baştan sona kadar keyifle okudum...ama aniden sohbet ve paylaşım sona erdi...Geçen 2 aylık zaman zarfı içinde fikir olması açısından yeni bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim...
    Almamı tavsiye eder misin 0 sistem toplayacağım ! Yoksa fiyat aralığında yeni ürün var mı ? Çıkacak mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasTek

Acaba input Lag testi yapabilmeniz mümkün mü ?

http://www.prad.de/new/monitore/test/2014/test-samsung-u28d590d-led-teil8.html#Reaktionsverhalten
  • quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Hocam baştan sona kadar keyifle okudum...ama aniden sohbet ve paylaşım sona erdi...Geçen 2 aylık zaman zarfı içinde fikir olması açısından yeni bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim...
    Almamı tavsiye eder misin 0 sistem toplayacağım ! Yoksa fiyat aralığında yeni ürün var mı ? Çıkacak mı ?

Hacım konuya beklediğim rağbet ve katılım gerçekleşmediği için ben de açıkçası daha fazla zaman harcamak istemedim.

Geçen iki ay içerisinde monitorden ilk bahsettiğim dışında farklı bir durum olmadı, eğer çok güçlü bir sistem toplayacaksanız 4k almamanız faydanıza 1440 veya 1600p bir monitör daha çok işinizi görür. Az önce Ryse Son of Rome yükleyip denedim 30-32fps civarı ilk bölümde 4k ultra ayarlarda (AA kapalı) dolayısıyla hala 2. kartı almayı düşünmüyorum. Sen de yeni toplayacağın sistemde en az gtx 970 veya R9 290/290x gibi bir kart bulundurmalısın 4k için eğer 2 kart kullanacaksan da SLI ve Crossfire problemlerini karşılaştırıp almanda fayda var çünkü forumda 4k uhd konusunun altında bir arkadaş r9 crossfire ile problem yaşadığını başka bir arkadaş da 780 SLI ile sorunsuz oynadığını belirtmişti. Yeni çıkacak monitörleri Böcekgrafik veya Rezes kullanıcı isimli arkadaşlara danışmanda fayda var onlar takip ediyorlar ben sadece almayı planladığım bir ürün varsa onu takip ediyorum spesifik olarak.

• Gercekten guzel degerler o zmn 970 taksak bu sisteme pc ucar

SLİ falan ...yani 2 kart birden alamam...almam da yani . Ama senin gibi tek kart alırım. Mesela 1500TL falan ayırabilirim 290x falan.... Bu model sanırım işimi görür . Yanlış mı anladım ? Çok sağol !
  • quote:

SLİ falan ...yani 2 kart birden alamam...almam da yani . Ama senin gibi tek kart alırım. Mesela 1500TL falan ayırabilirim 290x falan.... Bu model sanırım işimi görür . Yanlış mı anladım ? Çok sağol !

Forumun 2. el kısmından almanı tavsiye ederim ekran kartını. R9 290referanslar 600TL civarından dahi gidebiliyor. Ben bile 2. kartı düşünüyorum ucuz fiyatlı bir sıvı soğutma bloğu bulabilsem.
    Sağol ..Yanlız soruma yanıt vermediniz. R9 290 X bu monitörde keyif almama yeter mi ?
  • quote:

Sağol ..Yanlız soruma yanıt vermediniz. R9 290 X bu monitörde keyif almama yeter mi ?

Orası biraz nasıl bir beklentiniz olduğuna bağlı. Ben yukarılarda da belirttiğim gibi 1 tane R9 290 kullanıyorum (290x'in biraz kısılmışı) videolardaki performans size yeterli geliyorsa birkaç fps daha yükseğini alabileceğin bir kart olduğu için keyif alabilirsin evet
    Zaten oyun çılgını da değilim ...ama elbette oynarım. Olmazsa 1440p de oynarım ..Olmaz mı ? En azından 4K kamerada yaptığım çekimlerimi veya videoları net izlemiş olmaz mıyım Hocam?
  • quote:

Zaten oyun çılgını da değilim ...ama elbette oynarım. Olmazsa 1440p de oynarım ..Olmaz mı ? En azından 4K kamerada yaptığım çekimlerimi veya videoları net izlemiş olmaz mıyım Hocam?

yok canım 4k'da oyun oynarsın ayarları biraz kısıp. Benim daha açamadığım oynayamadığım oyun olmadı. 4k video (youtube'dakiler hariç) hiç izlemedim monitörde ama güzel bir kamerayla çekilmiş görüntüler var ise tabi ki ayrı zevkli olur.
    Anlıyorum çok sağol. Peki youtube da 4K deneyimin nasıl...çok net mi ? Şu teşhirlerde gördüğümüz UHD TV lerdeki gibi net mi ?
  • quote:

Anlıyorum çok sağol. Peki youtube da 4K deneyimin nasıl...çok net mi ? Şu teşhirlerde gördüğümüz UHD TV lerdeki gibi net mi ?

Netlik olarak evet ama onlara gore daha kucuk oldugu icin tabi biraz daha farkli oluyor

farklı derken.... " " ?
    Birde diyorlar ya İPS in renkleri kadar zengin değil ? Onu da anlayabilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depeche35 -- 16 Ekim 2014; 8:28:56 >
  • quote:

farklı derken.... " " ?
    Birde diyorlar ya İPS in renkleri kadar zengin değil ? Onu da anlayabilmiş değilim.

IPS olmayan bir panelden IPS deneyimi beklemek zaten çok doğru değil. Ama renkler normal bir TN kadar kötü de değil. Farklı derken televizyonlar 40-45" Bir televizyonla izleme keyfiyle 28"'in verdiği izleme keyfi aynı olmaz tabi dolayısıyla televizyonla kıyaslama yapmak çok doğru olmaz hz değerleri bile çok farklı çünkü.
    Hocam şöyle söyliim :
    İşte 2007 yılından beri kullandığım monitörüm (1680 * 1050 çöz. ) Aldığımda çok abartılı iyi,kaliteli ve pahalıydı

http://forum.donanimhaber.com/m_12415979/tm.htm

Sizden ricam.... Bu monitörden sonra mutlu olurmuyum ! Daha iyisini kullanmadım
  • quote:

Hocam şöyle söyliim :
    İşte 2007 yılından beri kullandığım monitörüm (1680 * 1050 çöz. ) Aldığımda çok abartılı iyi,kaliteli ve pahalıydı

http://forum.donanimhaber.com/m_12415979/tm.htm

Sizden ricam.... Bu monitörden sonra mutlu olurmuyum ! Daha iyisini kullanmadım

Kullanmadığım bir monitör ile kıyaslama yapamam malesef. Ama büyük vatan şubelerinde bu monitör teşhirde mevcut, gidip oradan (kapalıysa dahi) yardımcı olmalarını isteyebilirsin kendi gözünle görüp denemen kadar faydalı olmaz bizim buradan diyeceklerimiz. Ben genel olarak memnunum ama belki sen hiç beğenmeyebilirsin de.

Ps: Kapalıysa dediğim teşhirdeki hali çalışmıyor durumda ise, kutudaki ürünü kimse çıkarmaz denetmeye :F

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 16 Ekim 2014; 11:28:53 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.