Şimdi Ara

[İnceleme] Samsung u28d590d 4k Oyun Deneyimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ürünü almayı düşünüyorum ama çok kararsızım.

27'' rog swift e 3000TL vermek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arthalion

arkadaşlar ürünü almayı düşünüyorum ama çok kararsızım.

27'' rog swift e 3000TL vermek istemiyorum.

ben kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.Ağırlıklı olarak battlefield 4 multiplayer oynuyorum.

ekranı şu linkten satın alabilirsin :http://www.n11.com/asus-rog-swift-pg278q-2560-x-1440-1-ms-27-wqhd-g-sync-P31150590
  • Yeteri kadar grafik gücün varsa tabi tavsiye ederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    şimdi benim anlamadığım olay şu normalde 2ms 120hz 1ms144hz ye tekabül ediyor olması lazım peki bunda nasıl 60hz oluyor 1 ms tepki süresi anlayamadım.bence 4k için şu an erkek çünkü yaygın değil ne zaman tvlere düşerse alternatif sitelerdede 4k indirme likleri olacaktır ve serinin ilk ürünlerinde illaki beta olduğu için bir pürüz yada bir eksik olma ihtimalide yüksek yani şimdi banada monitör lazım düşünüyorumda 1080p monitör alsam olmayacak
    bir süre sonra bende neden 4k yok diyeceğim buna eminim fakat 4k da yeni tasarımlara yeni ek teknolojilere açık bir format kaldık arada yani 2015 ortalarını beklemek daha mantıklı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

şimdi benim anlamadığım olay şu normalde 2ms 120hz 1ms144hz ye tekabül ediyor olması lazım peki bunda nasıl 60hz oluyor 1 ms tepki süresi anlayamadım.bence 4k için şu an erkek çünkü yaygın değil ne zaman tvlere düşerse alternatif sitelerdede 4k indirme likleri olacaktır ve serinin ilk ürünlerinde illaki beta olduğu için bir pürüz yada bir eksik olma ihtimalide yüksek yani şimdi banada monitör lazım düşünüyorumda 1080p monitör alsam olmayacak
    bir süre sonra bende neden 4k yok diyeceğim buna eminim fakat 4k da yeni tasarımlara yeni ek teknolojilere açık bir format kaldık arada yani 2015 ortalarını beklemek daha mantıklı gibi.

O biraz kişisel tercihe ve elinde hali hazırda bulunan monitöre göre değişir. TVlerde de zaten oldukça kayda değer fiyat düşüşleri oldu geçtiğimiz aylarda. 30bine satılan televizyonlar şu an yarı fiyatına satılıyor. Devasa 4k televizyonlar 4bin tl seviyesinde satılıyor teknosa gibi kazık yerlerde dahi. Upgrade işi biraz risklidir böyle zamanlarda, eğer elinde 1600*900 gibi ya da daha düşük çözünürlükte bir monitör varsa şimdi değişmek kötü bir fikir olmaz. Ancak hali hazırda 1050p-1080p kullanıyorsan beklemen daha faydalı olur. Ben şu an tekrar monitor bakıyor olsam 120/144hz 1440p fakat 1500tlden daha düşük fiyata bulunabilecek bir monitor bakardım sistemimin orantısıyla. 4kyı kafasına koyan adam işin sadece monitorle bitmeyeceğini biliyor ve ona sistemin geri kalanını da güçlendirebiliyor olması gerek ki bu da yaklaşık olarak 780/r9 290SLI ve bu kartları destekleyebilecek bir platform demek oluyor. Monitoru alalı yaklaşık 6ay oldu r9 290 CFX yapamadım sırf önce alt yapısını sağlamlaştırmaya dünya masraf yaptığım için. Bu gidişle de r9 390 Cfx falan yapabileceğim ^_^

doğru söylüyorsun sadece monitörle olucak iş değil senin söylediğin 1440p monitör asusta var oda 3000tl üstünde çok kazık hem bence 4 k alınacak ise tam format almalı daha sonra oyun içinden kısılabilir ayarlar bence 1500 tl çok yüksek bir fiyat değil 4 k için ben 27-28 inç düşünüyorum bunun için 4 k çöznürlük baktım 1080p az kalabilir bu büyüklüğe hemde yakın zaman teknolojisi 1080p ler yakında kimse almayacak dahada yaygınlaşırsa aslında oyuncu monitörü üzerine bayagı bi araştırma yapmıştım belki 60hz ile 120-144 hz arasında abartılacak bir fark yoktur ama sonuçta bi kere alacağım için bunlarıda hesaba katmak gerek yani oyun keyfi için kısacası şunu diyebiliriz 4k şu anda masraflı oluyor çünkü yaygın format halini almadı ama parası olan alır hiç sorun olmaz
    diyeceksinki neye göre konuşuyorsun . benim elimde hazır bir sistemmim yok yani agırdan toplayacagım sadece kasa olarak 4500tl monitör içinde 1500tl ayırabilirim bu yüzden sırasıyla ilk monitör alacağım yani laptopum mevcut elimde birde ddr kasamvar 2004 model hala çalışıyor.ama yeni sistem toplamam şart oyüzden 2015 ortalarına kadar hem bütçem tazelenecek hemde daha iyi gözlem yapıp buna göre almış olacagım elimde sitemim hazır olsa düşünmeden alırım monitör o kadar bekleyemezdim o ayrı .

• Wikingtoro kullanıcısına yanıt
    Aynen. Ben de monitörü aldığımda 3570k ve r9 290'ım vardı 750w psu ile. Önce full sıvı soğutma taktım sonra psuyu 1200w ile değiştirdim sonra x99'a geçtim biraz elim rahatlayınca ekran kartını da 2 veya 3leyeceğim sonra akar gider.
    şu slı crossfire iki ekran kartı koydunmu nasıl bir performans veriyor iyimi kötümü ekranda yırtılmalar filan oluyormuş dogrumu
    şu anda vatanda 650 tl civarı 4gb 256 bit ekran kartı var fiyatı makul bence eğer iki adet alırsan 1300tl olur 8gb+512 bit olur
    yani iki ekran kartı takınca sistem bir bütün olarakmı görüyor herikisindeki ortak hafızayı birde her oyunda bu iki ekran kartını faal olarak kullanıyormu taktıktan sonra eğer böle ise şayet 2 kart avantajlı bir fiyata alınır gayet mantıklı forumda vardır bu konu ne ise monitör demişken konu farklı yerlere gelmesin
    şimdi 4k için asus ekran kartı var linki koyucam gir bi bak ben kendi sitesindede baktım ama maksimum çözünürlük düşük yani dvı çıkış yazıyor sadece display port çözünürlüğü nedir bilemiyorum sen anlarsan gir bi bak bu kart 4k için idealmi sence
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-270x-directcu-ii-top-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

şu slı crossfire iki ekran kartı koydunmu nasıl bir performans veriyor iyimi kötümü ekranda yırtılmalar filan oluyormuş dogrumu
    şu anda vatanda 650 tl civarı 4gb 256 bit ekran kartı var fiyatı makul bence eğer iki adet alırsan 1300tl olur 8gb+512 bit olur
    yani iki ekran kartı takınca sistem bir bütün olarakmı görüyor herikisindeki ortak hafızayı birde her oyunda bu iki ekran kartını faal olarak kullanıyormu taktıktan sonra eğer böle ise şayet 2 kart avantajlı bir fiyata alınır gayet mantıklı forumda vardır bu konu ne ise monitör demişken konu farklı yerlere gelmesin
    şimdi 4k için asus ekran kartı var linki koyucam gir bi bak ben kendi sitesindede baktım ama maksimum çözünürlük düşük yani dvı çıkış yazıyor sadece display port çözünürlüğü nedir bilemiyorum sen anlarsan gir bi bak bu kart 4k için idealmi sence
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-270x-directcu-ii-top-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Bu karttan 2 tane alacağına 1 adet Gtx 970alsan daha fazla performans alırsın :) Crossfire/SLI daha çok yüksek sınıf kartlar için tavsiye ediliyor alt sınıf kartlardan SLI yaptığında aynı paraya hatta belki daha ucuzuna tek karttan alabileceğin performansın altında alıyorsun. O sebeple senin şu an düşünmen gereken alabileceğin en iyi kartı alıp daha sonra fiyatı düştüğünde 2.sine yönelmek. SLI/CFX'in amacı 2 kartı bir kart gibi birleştirip performansını da aynı şekilde 2ye katlamak. Bu sebeple 4gb ve 256bit bit 2 kartı CFX yaptığın zaman 8gb 512bit olmuyor. iki kart bu rami ve bant genişliğini ortak kullanıyorlar yani kullanabileceğin video ram'i 4gb oluyor. Performans olarak da amaçlanan 2 kartlı bir sistemde %100 performans artışı ama her zaman böyle işlemiyor 2. karttan aldığın performans kimi zaman %50 oluyor kimi zamansa %110. Driverların durumuna ve oyunun grafik motoruna da bağlı olarak.

şu nasıl bence benim labileceğim en pahalı kart şu anda ama strix özelliği güzel olmuş 60c geçmedimi fan çalışmıyo akşam download için iyi bence 6gb+384 bit 4 sene götürürmü full ayarlarda sence
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx780-rog-strix-gddr5-6gb-384bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 19 Aralık 2014; 11:59:06 >
  • Wikingtoro kullanıcısına yanıt
    Bence 970 strx alsan daha mantıklı olur. Performans olarak daha güçlü 4 GB bellek de işini görür 4k için vatanda fiyatı biraz yüksek ama eksende falan daha uygunsa bulursun ya da forumda

tamam ama 6 gb hafıza azda olsa 4 gb a göre süreyi uzatır yani ileri dönük olarak hemen kısmazsın ayarları senin sölediğin kartın bellek hızı 7000 herhalde performanslı demen bu yüzden gerçi fps oyunlarında 50 fps yeterli değilmi takılmadan oynamaya 6gb hafıza daha önemli ilerisi için senin sölediğin kart bana lüks gelir o durmadan değişenler için serinin en üst ürünleri bana göre değil çok kazık bu kartada para vermemdeki sebep 6gb lık kartlar içinde en uygunu o yüzden yoksa 600tl ye var kart 4gb 256 bit onu alıcaktım bunu görünce fikrim değişti
    senin sölediğin kartın performansıda youtubeda var fps yüksek veriyor bayagı ama monitörde önemli standart monöiörler 60hz 100 fps alsanda boş ekran ancak okadarına müsade edicek şu asusun gamer monitörü var 144hz onla kullanıcanki değisin kartı aldıgına bence senin sölediğin kartta harika ama
    benim bütçemi zorlar hem oparayı verdimmi azda olsa götürmesi lazım oyunlarda çok hızlı değişiyor sistem gereksinimleri 2 sene dolmadan en alt limite geliyor yani bu sene en ekstrem makine toplasam 2017 deki oyun için benim sistem minimum gereksinime iner dolayısı ile bu pc olaylarında çok savurgan olmak doğruı değil sonuçta eğlenme amaçlı kullanıyoruz ben asgari ücrete çalışıyorum kalkıp maaşım kadar parayı ekran kartına yatırmam ne kadar doğru olur bide pc tabi hayatımın kaçta kaçı eder harcamaların önceliğine göre gerilerde o yüzden lüks oluyor ama bende kaliteden yanayım ya hep ya hiç illa en üst seğmentten ürün almak gerekmez işini görücek kalitedende ödün vermiyecek bütçeyide yormayacak gerekirse ağırdan para biriktirilerek alınacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 24 Aralık 2014; 15:57:06 >

• kardeş selamlar,

video da gösterilen değerleri hangi programla ölçtün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

kardeş selamlar,

video da gösterilen değerleri hangi programla ölçtün?

Msi Afterburner ile gelen Riva Tuner on screen vızıltısı 2-3 dk kadar ayar çekmen gerekiyor sonra istediğin herşeyi gösteriyor.
    Hocam monitörun fotosunu ve daha detaylı monitör ss si atarmısın oyunlarda ss alıp atsan videolar çok kötü izleyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HungryBody

Hocam monitörun fotosunu ve daha detaylı monitör ss si atarmısın oyunlarda ss alıp atsan videolar çok kötü izleyemiyorum.

Videolar çok kötü değil bence. Fırsat bulursam akşam atarım birkaç tane ama sistem bayaa değişti tam olarak neyi öğrenmeye çalıştığını söylersen ona göre yardımcı olayım. Yani tek kadt performansı mı 1440p performansı mı yoksa monitörün oyun performanaı mı? Oyun içi ssler sana monitör hakkında bir fikir vermeyecektir çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 4 Mart 2015; 19:40:56 >
    Mesela 4k resim aç ekranda telefon ile çek at oyun içinde geçerli 4K da at 2k da 1k da at umarım zahmet olmaz.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HungryBody

Mesela 4k resim aç ekranda telefon ile çek at oyun içinde geçerli 4K da at 2k da 1k da at umarım zahmet olmaz.Teşekkürler.

Aşağıdaki linkten ulaşabilirsin. Telefon kamerasıyla senin deneyimleyeceğinin arasında fark olduğunu da belirtmek istiyorum

https://www.dropbox.com/sh/zg1f0a643jbeh1o/AABRTaelqXnVkhOjjHdsqxV5a?dl=0

Teşekkürler
  • Üstad ben bu monitörü djı phantom 3 için alıcam fiyatı şu an için 1400 tl civarı bana uygun geldi . Çok oyun takıntım yok zaten kendi sistemimde oyun için yeterli değil ileride güncellersem belki oyun için düşünebilirm .
    Siz memnunmusunuz ? bir kaç konuda arkadaşlar hatalı diye bir kaç yorum gördüm onun için soruyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.