Şimdi Ara

----İNCELEME---- Sony 46HX920 vs Samsung 46D8000 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
9.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gladyo1907

- iki cihazın media player performansları nasıl? mkv formatlarını açabiliyorlar mı?

- altyazı destekleri nasıl? font v.s. ne kadar opsiyon var?

- internet uygulamaları arasındaki farklar? açamadıkları sitelerden ve oynatamadıkları video desteklerinden örnekler verebilir misiniz? dizimag / diziizle gibi siteleri çalıştırabiliyorlar mı?

Merhaba,

Sorularınız not edilmiştir, testlerimiz devam etmektedir.

Saygılar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarkoy63

Umarım tarafsız bir inceleme olurda elinizde kalan mala milleti yönledirmek için sallama inceleme yapmazsınız.

Merhaba,

İncelemelerimizde her detayın fotoğrafları çekilmiştir. Biz video ve resimleri yanyana koyup çektik, genel bir değerlendirme yaptıktan sonra yorumları sizlere bırakmaya çalıştık.

Saygılar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrupatr

quote:

Orijinalden alıntı: esedix

hafta sonu demiştiniz.hani inceleme...

Merhaba,

Kusura bakmayın, ilk kıyaslamamız olduğundan altyapıyı oluşturmak biraz zaman aldı. Bu hafta kıyaslanacak ürünler HX920 ile D8000 modelleridir. Teslterimize bugün başladık. Sorularınız var ise, yazımızda sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.

Alıntıları Göster
    quote:

Merhaba,

Kusura bakmayın, ilk kıyaslamamız olduğundan altyapıyı oluşturmak biraz zaman aldı. Bu hafta kıyaslanacak ürünler HX920 ile D8000 modelleridir. Teslterimize bugün başladık. Sorularınız var ise, yazımızda sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.

quote:

_EFE_ Tarih 28 Kasım 2011; 15:32:55
    Birde Bu modellerin "KULLANIMI", "KARŞILAŞILAN PROBLEMLER ve ÇÖZÜMLERİ" şeklinde ayrı ayrı bölümler oluşturabilseniz, mesala Samsung un d7000 serisini ele alalım;
    KULLANIMI ve NASIL YAPILIR şeklinde bir bölüm olsa;
    Mesala İnternete nasıl girilir, Wifi ile PC deki filmler nasıl seyredilir veya smart tv özelliği nasıll kullanılır yahut USB Harddisk nasıl kullanılır (Gerekli codec ve dosyaların yer alacak şekilde) fotoğraflı açıklayıcı başvuru kitapcığı modeli bir bölüm olsa

"KARŞILAŞILAN PROBLEMLER ve ÇÖZÜMLERİ"
    Bölümünde ise adından da anlaşıldığı gibi çıkan sorunlar ve çözümleri yer alsa Mesala mkv filmlerin çalışmama sebebleri, gerekli codec ve linkleri, usb den Film oynatma da çıkan sorunlar v.s.

Sanırım çok fazla şey istedim ama Bu bölümler olsa bu konular forumda alır başını giderdi.

Evet çok şey istedim herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EFE_ -- 28 Kasım 2011; 20:00:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_

Birde Bu modellerin "KULLANIMI", "KARŞILAŞILAN PROBLEMLER ve ÇÖZÜMLERİ" şeklinde ayrı ayrı bölümler oluşturabilseniz, mesala Samsung un d7000 serisini ele alalım;
    KULLANIMI ve NASIL YAPILIR şeklinde bir bölüm olsa;
    Mesala İnternete nasıl girilir, Wifi ile PC deki filmler nasıl seyredilir veya smart tv özelliği nasıll kullanılır yahut USB Harddisk nasıl kullanılır (Gerekli codec ve dosyaların yer alacak şekilde) fotoğraflı açıklayıcı başvuru kitapcığı modeli bir bölüm olsa

"KARŞILAŞILAN PROBLEMLER ve ÇÖZÜMLERİ"
    Bölümünde ise adından da anlaşıldığı gibi çıkan sorunlar ve çözümleri yer alsa Mesala mkv filmlerin çalışmama sebebleri, gerekli codec ve linkleri, usb den Film oynatma da çıkan sorunlar v.s.

Sanırım çok fazla şey istedim ama Bu bölümler olsa bu konular forumda alır başını giderdi.

Merhaba,

Konunuz not edilmiştir. Karşılaştırma projesi dışında, bu şekilde bir çalışmayı yakın bir zamanda sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Saygılar,

• güncel
  • Yorumsuz resim ve videolardan ben birşey anlamadım hangisi daha iyi hangisi daha kötü...
  • Ellerinize emeklerinize sağlık , video ve fotolardan çok faydalandım.
    bence hx920 daha doğal , öte yandan d8000 daha detaylı , f/p olarak şu anda d8000 üstün görünüyor.
    Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanak

Yorumsuz resim ve videolardan ben birşey anlamadım hangisi daha iyi hangisi daha kötü...

Merhaba,

Biz her iki televizyonu da aynı ortamlarda, farklı sahne seçimleriyle karşılaştırıp resimlerini ve videolarını çekip, size elde etiğimiz materiyalleri sunarak yorumları sizlere bıraktık.

Saygılar,
  • şu hx920'nin fiyatı şöyle 4000TL 'ye filan düşse çok güzel olacak
  • inceleme için teşekkür ediyorum sayın avrupatr, çok başarılı bir inceleme olmuş.

merak ettiğim birçok sorunun cevabını buldum, görüntü açısından sony öndeyken media uygulamaları açısından samsung önde görünüyor, sony de flash video desteğinin olmaması çok büyük bir eksik olmuş, flash video desteği vermeyecekse internet bağlantısı neden koymuşlarki anlayamadım
  • İncelemeniz sitenizde daha detaylı, güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık. Keşke fiatlarıda yakın olsa Sony'lerin Samsunglara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

şu hx920'nin fiyatı şöyle 4000TL 'ye filan düşse çok güzel olacak

Merhaba,

Aslında bugün 52HX900 nasıl 4.600 TL'lere düştüyse, bir sonraki serinin gelmesi ile birlikte HX920'lerinde fiyatı düşecektir. Ancak şu an için HX920'lere sadece fiyat açısından bakmamak gerekir, artı kampanyasıyla, HX920 serisinin yanında

- 199 TL'ye PS3
    - 399 TL'ye 16GB Sony Tablet
    - ve Hediye Skype Kamera ve 2 Adet Gözlük'te almaktasınız.

Shafter arkadaşımızın da başka bir konu başlığı altında yaptığı hesap ile:
    Misal 46HX920 Avrupa Elektronik 'te Havale ile: 6300 TL
    Bu fiyatı bir firmanız var ise, vergiden düştüğünüzde 5200 TL'ye,
    Yanında 800 liralık PS3'ü 200 TL'ye aldığınızda 600 TL oradan ve 1100 TL'lik Tableti 400 TL'ye aldığınızda 700 TL'de oradan kar ederseniz;
    Toplamda size HAVALE İLE: 3900 TL 'ye mal olmaktadır.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrupatr -- 30 Kasım 2011; 17:16:13 >

• sony nin arti kampanyasi 1 ay daha uzatildi sevgili sony saticisi arkadasim : )))
    kisacasi bugun son gun degil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

sony nin arti kampanyasi 1 ay daha uzatildi sevgili sony saticisi arkadasim : )))
    kisacasi bugun son gun degil..

Evet bizde bugün öğrendik uzatıldığını, kusura bakmayın burada güncelleme yapamadım.

Saygılar,
  • Benim butcem en fazla 3000-3500 TL

Kullanim Amaclari(Onemlilik Sirasiyla)
    1- Film (PC'den HDMI ile Bluray 1080p filmler)
    2- PS3 (PS3 cokta onemli degil ama kotu goruntu almamaliyim)
    3- PC (HDMi ile bilgisayari TV'ye baglayacagim, ikincil olarak kullandigim bilgisayar olsada download vs. isleri buradan oluyor)
    4- SD TV yayin (Zaten ulkemizde HD TV yayini veren cok az kanal var, o yuzden SD yayin tercih)

3D Önemli değil, hatta hiç değil. Zaten astigmatim var, tam olarak 3D yayinlari goremiyorum/hisedemiyorum. Yani 3D benim icin asiri derecede gereksiz

3000 lira gibi bir fiyat veriyoruz, bir kere aldinmi uzun sure kullanabilmek isterim. Yeni bir teknoloji cikmasindan bahsetmiyorum tabiki ilerki zamanda geliscektir ama TV'nin omru bitti goruntuler gitti diye cope atmak istemem.

Mac izleyecegimi cok sanmiyorum, bu yuzden Plazmadaki tepkime suresi dusuklugunun etkisi sanirsam en cok ps3'de yasanacak

Dedigim gibi en onemlisi Filmlerim ve Dizilerim. Bunlar en son kalitede sonucta.

Samsung'dan veya Sony'den bu fiyattaki onerileriniz ne olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Benim butcem en fazla 3000-3500 TL

3- PC (HDMi ile bilgisayari TV'ye baglayacagim, ikincil olarak kullandigim bilgisayar olsada download vs. isleri buradan oluyor)
    4- SD TV yayin (Zaten ulkemizde HD TV yayini veren cok az kanal var, o yuzden SD yayin tercih)

3D Önemli değil, hatta hiç değil. Zaten astigmatim var, tam olarak 3D yayinlari goremiyorum/hisedemiyorum. Yani 3D benim icin asiri derecede gereksiz

3000 lira gibi bir fiyat veriyoruz, bir kere aldinmi uzun sure kullanabilmek isterim. Yeni bir teknoloji cikmasindan bahsetmiyorum tabiki ilerki zamanda geliscektir ama TV'nin omru bitti goruntuler gitti diye cope atmak istemem.

Mac izleyecegimi cok sanmiyorum, bu yuzden Plazmadaki tepkime suresi dusuklugunun etkisi sanirsam en cok ps3'de yasanacak

Dedigim gibi en onemlisi Filmlerim ve Dizilerim. Bunlar en son kalitede sonucta.

bence 3500 vermisken 400-500 daha koyun 46nx720 alin sorunsuzca yillar boyu kullanin inanin o parayi hak eden tek tv.

• quote:

quote:

bence 3500 vermisken 400-500 daha koyun 46nx720 alin sorunsuzca yillar boyu kullanin inanin o parayi hak eden tek tv.

4000 TL beni biraz asiyor. Daha AVR li ses sistemi kuracagim.

Ayrica TV 100 Hz. digerlerine gore dusuk degil mi?

• quote:

quote:

quote:

4000 TL beni biraz asiyor. Daha AVR li ses sistemi kuracagim.

Ayrica TV 100 Hz. digerlerine gore dusuk degil mi?

hayir tv 120 hz.ayrica 50 hz den ustunu gozlerin algilayamadigini + sony nin bu tv lerinde ki goruntu islemcileriin kalitesi dusunuldugunde hz nin pek bir onemi kalmiyor.

• iyi günler beyefendi
    46 hx920 için havale ile 3900 tl mi yoksa kazancımız o kadar mı anlayamadım da.bu sıralar televizyon alacağımda hemen cevap verirseniz sevinirim.
  • karşılaştırma videosunu ayrıntılı ve dikkatli incelediğimde 920 de renklerin keskin,daha gerçeğe yakın ve başarılı olduğunu gördüm 8000 de renk tonlamasının yüksek olduğu objelerde bulaşık bir görüntü varken 920 daha keskin ve ayrıntılı,ayrıca siyah başarısı olarak 920 açık ara önde görünüyor.8000 de koyu mor mu desem yoksa koyu lacivert mi anlayamadım ama siyahların tonlaması bu şekilde.
    videonun 1.05 dikkat edin bilardo topu siyah başarısında en çok sırıtan yerlerden bir bölüm.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.