Şimdi Ara

İNCİL VE TEVRAT DEĞİŞTİRİLDİĞİ HALDE NİYE HİRİSTİYANLAR VE YAHUDİLER BUNU GÖRMEZLİKTEN GELİYORLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Oradada aslında şu devreye giriyor.Meal denilen şey ne kadar sağlıklı.Aslında kuranı anlamak ve anlam çıkartmak bizim işimiz değil.
    Ama yinede anlamını öğrenmek isteyen aslında meal değil tefsir okumalıdır.Şimdi her önüne gelen meal hazırlıyor.Meal sözlük karşılığıdır esas anlatılmak istenen
    tefsirle açıklanır.

Meal sağlıklı değilse o zaman islam bütün insanlığa inmiştir evrensel bir dindir demeyeceksin.

Aç insan hakları evrensel bildirgesini oku. Katılırsın veya katılmazsın o ayrı konu ama her bir maddesini anlarsın orjinal dilini bilmene gerek yoktur. İ

HEB bütün insanlığı ilgilendirir bütün insanların hangi dile çevrilirse çevrilsin anlayacağı şekilde yazılmıştır. Bu yüzden EVRENSEL'dir.

Yaratıcı bütün insanlığı ilgilendirecek bir metin yazarken neden İHEB'deki gibi yapmamış? Arap olmayanları yeteri kadar fıkıh bilgisine vakıf olmayanları tefsire muhtaç bırakmak neden?

Tefsir 2. el bilgidir. Tefsire muhtaç olmak; dinin belirli bir kişinin ya da zumrenin tekeline girmesini inanılmaz derecede kolaylaştırır. Bütün islam tarihi boyunca bu olmadı mı?

Sen yaz adam gibi sade bir dille. Bütün insanlık anlasın. Yine katılan olur katılmayan olur. Katılana ödülünü katılmayana da cezasını verirsin. Bunu yapmak çok mu zor?

Dostum konu nerelere vardı anlam veremedim ve hayretler içerisindeyim son peygamber ARAP olduğu için kuran Araplara ve bütün müslumanlara geldi Tevrat ve İncilde öyle olmuştur ALLAH hangi kavim azgınlık ve zulümde haddi aşarsa oraya peygamber göndermiştir bunu bile anlamıyorsanız daha ne diyeyim bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Şaban Dede

quote:

quote:

Oradada aslında şu devreye giriyor.Meal denilen şey ne kadar sağlıklı.Aslında kuranı anlamak ve anlam çıkartmak bizim işimiz değil.
    Ama yinede anlamını öğrenmek isteyen aslında meal değil tefsir okumalıdır.Şimdi her önüne gelen meal hazırlıyor.Meal sözlük karşılığıdır esas anlatılmak istenen
    tefsirle açıklanır.

Meal sağlıklı değilse o zaman islam bütün insanlığa inmiştir evrensel bir dindir demeyeceksin.

Aç insan hakları evrensel bildirgesini oku. Katılırsın veya katılmazsın o ayrı konu ama her bir maddesini anlarsın orjinal dilini bilmene gerek yoktur. İ

HEB bütün insanlığı ilgilendirir bütün insanların hangi dile çevrilirse çevrilsin anlayacağı şekilde yazılmıştır. Bu yüzden EVRENSEL'dir.

Yaratıcı bütün insanlığı ilgilendirecek bir metin yazarken neden İHEB'deki gibi yapmamış? Arap olmayanları yeteri kadar fıkıh bilgisine vakıf olmayanları tefsire muhtaç bırakmak neden?

Tefsir 2. el bilgidir. Tefsire muhtaç olmak; dinin belirli bir kişinin ya da zumrenin tekeline girmesini inanılmaz derecede kolaylaştırır. Bütün islam tarihi boyunca bu olmadı mı?

Sen yaz adam gibi sade bir dille. Bütün insanlık anlasın. Yine katılan olur katılmayan olur. Katılana ödülünü katılmayana da cezasını verirsin. Bunu yapmak çok mu zor?

Dostum konu nerelere vardı anlam veremedim ve hayretler içerisindeyim son peygamber ARAP olduğu için kuran Araplara ve bütün müslumanlara geldi Tevrat ve İncilde öyle olmuştur ALLAH hangi kavim azgınlık ve zulümde haddi aşarsa oraya peygamber göndermiştir bunu bile anlamıyorsanız daha ne diyeyim bilmiyorum

Ben nerede yazmışım neden arapça gönderildi diye? Nerenden okuyosun asıl ben anlamadım. Ayrıca kuran nasıl müslümanlara gönderiliyor. Kuran gönderilmeden önce müslüman mı vardı?

Ben neden Araplara gönderilmiş ya da neden Arapça gönderilmiş demiyorum. Neden İHEB gibi sade bir dille yazılmamış diyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

quote:

tefsirle açıklanır.

madem kuranı anlamak sizin isiniz degil ve okuyunca anlasilmiyor yani apacik bir kitap degil o zaman anlamadiginiz kitaba neden inaniyorsunuz?

Kuranı anlamak sadece mealle olmaz diyorum çok anlamak isteyen tefsir okusun diyorum.Benim kuranla bir zorum yok zoru olan araştırsın.

bişeyin gerçek anlamını sırf doğru olduğuna inandığın için görmezden gelip yan anlamlar çıkarınca o doğru olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya sizin bu kuranla ne zorunuz var.Size kimse kurandan anlam çıkar demiyorki?Bu inanç işidir.İster inanırsın ister inanmazsın.
    Zamanında islam alimleri gerekli anlamı çıkarmış insanlara herşeyi açıklamıştır.Sen alim olmadan kendi kafana göre hüküm veremessin.
    Verirsen aldanırsın.

Bakara suresi 6-7

Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar.
    Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için
    büyük bir azap vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şaban Dede

quote:

quote:

tefsirle açıklanır.

Ben nerede yazmışım neden arapça gönderildi diye? Nerenden okuyosun asıl ben anlamadım. Ayrıca kuran nasıl müslümanlara gönderiliyor. Kuran gönderilmeden önce müslüman mı vardı?

Ben neden Araplara gönderilmiş ya da neden Arapça gönderilmiş demiyorum. Neden İHEB gibi sade bir dille yazılmamış diyorum.

Kardeşim ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz Kutsal Kitaplar gazete gibi değildir anlamak için ilim gerekir ama Kuranın komple ezberlenmesi kolaydır bu yüzden çocuk yaşlarda bile mümkümdür dünyada 10 yaşında hafızlar mevcuttur çünkü Kuran dili ilahi olduğu için insanın fıtratına ve hafıza yapısına çok uygundur

• quote:

Ya sizin bu kuranla ne zorunuz var.Size kimse kurandan anlam çıkar demiyorki?Bu inanç işidir.İster inanırsın ister inanmazsın.
    Zamanında islam alimleri gerekli anlamı çıkarmış insanlara herşeyi açıklamıştır.Sen alim olmadan kendi kafana göre hüküm veremessin.
    Verirsen aldanırsın.

Bakara suresi 6-7

Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar.
    Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için
    büyük bir azap vardır.

kuranin bizle zoru olmasa bizim de kuranla zorumuz olmaz. kitabiniz resmen bizi boyun egip inanmazsaniz yakarim diye tehdit ediyor.

• Tehdit ediyorsa etsin.İnanmıyorsunki niye korkuyorsun o zaman

• quote:

Ya sizin bu kuranla ne zorunuz var.Size kimse kurandan anlam çıkar demiyorki?Bu inanç işidir.İster inanırsın ister inanmazsın.
    Verirsen aldanırsın.

Bakara suresi 6-7

büyük bir azap vardır.

Dediğin şeyle paylaştığın ayet arasında hiçbir bağlantı yok. Ama hüküm verme konusunda doğrudan bağlantılı bir ayet var.

...Hüküm yalnız Allah'ındır(Yusuf 40)

Ve daha yüzlerce ayet. Kitabın açıklığı, anlaşılabilirliği, başka kaynaklara ihtiyacın olmadığı hakkında.

• quote:

Tehdit ediyorsa etsin.İnanmıyorsunki niye korkuyorsun o zaman

ben seni tehdit etsem tehditin boş olduğunu bilsen bile rahatsız olmaz mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 29 Temmuz 2017; 12:36:17 >
  • Adı üstünde boş tehdit niye korkayım ki.Nasılsa birşey yapamayacak.

• Aksine çok alakası var.Ben sana ne dersem diyeyim inanmayacaksın.

• quote:

Verirsen aldanırsın.

Bakara suresi 6-7

büyük bir azap vardır.

Alim adını verdiğin kişiler cahillerdi sadece kuran vardır aksi taktirde beşerin uydurmalarına tapan putperestlerden olursun
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Yanındamıydın nereden biliyorsun cahil olduğunu.Hem sen dahamı bilgilisin ki senin yaptığın doğru oluyor.

• quote:

Yanındamıydın nereden biliyorsun cahil olduğunu.Hem sen dahamı bilgilisin ki senin yaptığın doğru oluyor.

Verdiği hükümlerden ve yunan filozoflarından etkilenen İslam alimlerine yaptıklarından anlaşılıyor bizzat tanık olmam gerekmiyor tarihi bilgiler vardır.Eskiden bireysellik tanımı yok kısacası şimdinin vasatı dahi o zamanın alimlerini geçtim özünde filozoflardan bile ilimlidir mesela aristo zamanında demirle tüyün farklı hızlarda düştüğü fikri vardı niye o zaman denenemezdi şimdi bunu ictihad kapısı günümüz devrinde kapalı gerekçesiyle yüceleştirirsek ilerleme olmaz
  • quote:

Adı üstünde boş tehdit niye korkayım ki.Nasılsa birşey yapamayacak.

Sen rahatsız olmayabilirsin ama ben rahatsız olurum. Beni tehdit etmeye hakkı yok sonuçta

• Rahatsız oluyorsun çünkü vicdanın rahat değil.İçinden birşey devamlı kemiriyor ve kemirecek. Ne yaparsan yap kurtulamayacaksın.Taa ki inanana kadar.

Beni ilgilendirmiyor.Kimin derdi varsa o araştırsın.

• quote:

Beni ilgilendirmiyor.Kimin derdi varsa o araştırsın.

O zaman kendi fikirlerini millete İslamın gereğiymiş şeklinde anlatma kimse ortaçağ şeyhlerinin kölesi olmak durumunda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 29 Temmuz 2017; 13:12:45 >
    Benim kimseye bir şey anlattığım yok.Siz sordunuz ben söyledim.Özgürsün neye istiyorsan inan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 29 Temmuz 2017; 13:18:42 >
  • quote:

Rahatsız oluyorsun çünkü vicdanın rahat değil.İçinden birşey devamlı kemiriyor ve kemirecek. Ne yaparsan yap kurtulamayacaksın.Taa ki inanana kadar.

alakası yok. kimi tehdit edersen et rahatsız olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.