Şimdi Ara

İNCİL VE TEVRAT DEĞİŞTİRİLDİĞİ HALDE NİYE HİRİSTİYANLAR VE YAHUDİLER BUNU GÖRMEZLİKTEN GELİYORLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Yahudiler neysede dünyada nüfus bakımından en çok olan Hiristiyanlar kutsal kitabı İNCİL'in Hazreti İSA'nın ALLAH tarafından göge yükseltilmesiyle o zamanın Hiristiyanları tarafından değiştirildi böylece gerçek ve tek bozulmamış İNCİL'in yerine tıpkı Yahudilerin kutsal kitabı TEVRAT gibi bir kaç tane İNCİL ve TEVRAT olmuş oldu bu gerçeği Yahudiler ve Hiristiyanlar görmüyorlar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O neyse de birazdan ateistin biri gelip kıranda diğiştirildi diyecek

• Görenler zaten müslüman oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Görenler zaten müslüman oluyor.

Görüp de okuyanlar tekrar ateist oluyor.
  • neuro kullanıcısına yanıt
    Ateistlik bence bambaşka birşey bunun Kuranla kitapla alakası yok

• quote:

Ateistlik bence bambaşka birşey bunun Kuranla kitapla alakası yok

Bencede yok Ateistliğin sonu felakettir

• Değiştirildi mi değiştirilmedi mi bir bilgim yok. Ama insanların bu konuda bilgisi olmadan incil tevrat değiştirildi ya demesi saçmalık.

Hristiyan Forum
    Bu sayfaya erişmek için lütfen giriş yapınız.
    http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=336172

quote:

Şayet bir insan Müslüman ise "Tevrat ve İncil tahrif edildi, değiştirildi." diyemez. Tevrat ve incil değiştirildi, diyen Kuran'ı inkar etmiş olur. Oysa bir Müslüman Kuran'ın tek bir ayetini bile reddetmemeli. Bunu ben mi uyduryorum? Hayır, bunu Kuran diyor:

"...Şimdi siz Kitap'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? İçinizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezillikten başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise böyleleri azabın en şiddetlisine itilir. Allah, yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir." (BAKARA SURESİ: 85)

"O, sana Kitap'ı, önündekileri tasdikleyici olarak hak bir yoldan indirdi. Tevrat'ı ve İncil'i de indirmişti." (ALİ İMRAN SURESİ : 3 )

https://kutsalkitap.org/kurana-gore-incil-degisti-mi/

“Andolsun ki biz Musa ile Harun’a bir nur, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için de bir nasihat olarak hak ile batılı ayıran Tevrat’ı vermiştik.” Enbiya ( 21) Süresi, 48.ayet“ Meryem oğlu İsa’yı kendinden önceki Tevrat’ı tasdik edici olarak gönderdik. İsa’ya inananları doğru yola iletmek üzere içinde nurla hidayet bulunan ve kendinden önce inen Tevrat’ı tasdik eden İncil’i verdik.” Maide (5)Süresi,46 ayet Kuran’ın bu ayetlerine göre, Tevrat ve İncil Allah tarafından, insanların doğruyu bulması için gönderilmiştir. Acaba bu kitaplar daha sonra değiştirilmiş miydi? “ Yahudiler dediler ki: ‘ Hıristiyanların hiçbir dayanakları yoktur’. Sonra Hıristiyanlar dediler ki: ‘Yahudilerin hiçbir dayanakları yoktur.’ Oysa her iki cemaatte kendilerine inen kitapları okuyorlar. Kitap ehli olamayan ve okuma bilmeyenler de böyle konuşuyorlar ama Allah kıyamet günü aralarında hükmünü verecektir.”Bakara (2) Süresi, 113 ayet.Bu ayete göre, hem Yahudiler ve hem de Hıristiyanlar, Allah’ın onlara indirdiği kitapları hala okuyorlar. Dikkat ederseniz, “ okuyorlardı ” denmiyor, “ okuyorlar” deniliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değiştirilmeseydi zaten Kurana gerek kalmayacaktı.Değiştirildiği için Kuran geldi.

• Ayrıca maide 17 ye göre tanrının oğlu yoktur diyor kurana göre. Yukarıdaki yazıda tevrat ve incili, kuran tasdikliyorsa maide 17 ile birlikte bir çelişki olabilir.

Acaba incilde gerçekten tanrının oğlu isa mıdır?

Hristiyan Forum
    Bu sayfaya erişmek için lütfen giriş yapınız.
    http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=339772

quote:

İsa Mesih:...3-) Baba ve Oğul kelimeleri mecazi anlamda kullanılır. Örneğin bu yazı benden çıktığı için benim "oğlumdur"... Sonuçta ben bu yazıyı yaratmadım. Bu yazılar benim düşüncelerim ve sözlerim, ama kaynak benim... Baba Tanrı be Oğul Tanrı KİŞİLERİ arasındaki ilişki budur.

Baba ve Oğul kelimeleri mecazi anlamda kullanılır. Örneğin bu yazı benden çıktığı için benim "oğlumdur"... Sonuçta ben bu yazıyı yaratmadım. Bu yazılar benim düşüncelerim ve sözlerim, ama kaynak benim... Baba Tanrı be Oğul Tanrı KİŞİLERİ arasındaki ilişki budur.

Enteresan bilgiler. Değiştirilip değiştirilmeme konusu biraz sorularlaislamiyet kafasıyla yazılmış ama bu yazı da aslında tanrı isa ve kutsal ruh arasındaki ilişki insanların boş yaptığı gibi değilmiş.

Gerçek hristiyanlık bu değil

• quote:

Değiştirilmeseydi zaten Kurana gerek kalmayacaktı.Değiştirildiği için Kuran geldi.

Değiştirildi ifadesi kuranda yazıyor mu hatırlamıyorum. Aşağıdaki ayetlerden ben değiştirildiğinden çok bahsedildiği gibi "doğrulayıcı, tasdikleyici" şeklinde anlıyorum.

"Ardından o peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa'yı gönderdik. Tevrat'tan yanında bulunanı doğruluyordu. Ona İncil'i verdik. Hidayet ve ışık vardı onda. Tevrat'tan yanında olanı tasdikleyici idi. Doğruya ve güzele kılavuzdu, takvaya sarılanlara bir öğüt." (MAİDE SURESİ : 46)

Benden önceki Tevrat'ı doğrulamak ve size haram edilen bazı şeyleri helal etmek için gönderildim. Size Rabbinizden bir kanıt getirdim. ALLAH'ı dinleyin ve beni izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qweqweqwe123456789 -- 27 Temmuz 2017; 16:41:26 >

• Tamam.Peygamberler orjinal Tevratı ve İncili tasdikliyorlar.Sonuçta orjinal olanlardada Kuranla benzer şeyler yazıyor.Yani din devam ediyor.

• symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Olabilir

• quote:

Değiştirilmeseydi zaten Kurana gerek kalmayacaktı.Değiştirildiği için Kuran geldi.

Dostum sizinle aynı fikirde olduğum için size arkadaşlık gönderdim kabul ederseniz sevinirim konuya gelince Kuranı Kerimin Ali İmran Suresinin 19'uncu ayeti son noktayı koyuyor : ( Allah katında tek geçerli hak din İSLAM'dır ) ayrıca Kuran ve İslamiyet sonradan insanlar tarafından değiştirilmiş TEVRAT'ı ve İNCİL'i değil Hazreti Musa'ya inen orijinal TEVRAT'ı ve Hazreti İsa'ya inen orijinal İNCİL'i kabul eder

• Öncelikli olarak 1 haftadır İncili okuyorum ve az çok bilgi sahibim bu konu hakkında. Öncelikli olarak İncil 4 kitaptan oluşur ama neredeyse hepsi birbirinin aynısıdır bunun nedeni o zamanki farklı topluluklara anlatmak için 4 De ayrılması ama hepsi benzer şeyleri anlattığı için tek kitap olarak nitelendirebiliriz. Ve bu kitapları İsa yazmamıştır çevresindeki insanlar yazmıştır. İkinci olarak sizin bildiğinizin aksine tek Tanrı vardır İsa esasında tanrıdır yani İsa %100 insan aynı şekilde %100 tanrıdır yani İsa veTanrı farklı şeyler değildir İsa esasında Tanrıdır. İkinci olarak İncilde bidaha peygamber gelmeyeceği yazar ve sahte peygamberler için kuzu postuna bürünmüş kurtlar olarak adlandırılır. Bildiklerim bunlar İncil ve Hristiyanlık hakkında daha yeni okumaya başladığım içi tam bilgi sahibi değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şaban Dede

quote:

Dostum sizinle aynı fikirde olduğum için size arkadaşlık gönderdim kabul ederseniz sevinirim konuya gelince Kuranı Kerimin Ali İmran Suresinin 19'uncu ayeti son noktayı koyuyor : ( Allah katında tek geçerli hak din İSLAM'dır ) ayrıca Kuran ve İslamiyet sonradan insanlar tarafından değiştirilmiş TEVRAT'ı ve İNCİL'i değil Hazreti Musa'ya inen orijinal TEVRAT'ı ve Hazreti İsa'ya inen orijinal İNCİL'i kabul eder

Kuran, tevrat, incil bunlar zaten islamın bir parçası. Yani Allah katından. Hak dinin islam olması tevrat ve incili kesin olarak değiştirilmiş yapmaz. Bilmiyorum değiştirilmiş olduğuna dair bildiğiniz ayet varsa paylaşın. Ben hatırlamıyorum.

• Öncelikle merhaba Konuya gelecek olursak İsa Tanrının insan suretinde bürünmüş halidir Yani İsa %100 insan hemde %100 Tanrıdır yani Tek tanrı mevcut Hristiyanlara göre

• quote:

Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

Öncelikli olarak 1 haftadır İncili okuyorum ve az çok bilgi sahibim bu konu hakkında. Öncelikli olarak İncil 4 kitaptan oluşur ama neredeyse hepsi birbirinin aynısıdır bunun nedeni o zamanki farklı topluluklara anlatmak için 4 De ayrılması ama hepsi benzer şeyleri anlattığı için tek kitap olarak nitelendirebiliriz. Ve bu kitapları İsa yazmamıştır çevresindeki insanlar yazmıştır. İkinci olarak sizin bildiğinizin aksine tek Tanrı vardır İsa esasında tanrıdır yani İsa %100 insan aynı şekilde %100 tanrıdır yani İsa veTanrı farklı şeyler değildir İsa esasında Tanrıdır. İkinci olarak İncilde bidaha peygamber gelmeyeceği yazar ve sahte peygamberler için kuzu postuna bürünmüş kurtlar olarak adlandırılır. Bildiklerim bunlar İncil ve Hristiyanlık hakkında daha yeni okumaya başladığım içi tam bilgi sahibi değilim.

Kardeşim müslumansanız kafanızı değiştirilmiş İNCİL'le karıştırmayın derim çünkü sôylediklerinizin hepsi yanlış ilk olarak gerçek İNCİL'de son peygamber Hazreti Muhammedin geleceğinden bahseder bu da son dinin İSLAM olduğunu teyid ediyor son olarakta KUR'AN İHLAS suresinde ALLAH'tan ( O Tektir O Doğurmamıştır ve Doğurmamıştır ) diye bahseder bu sureye görede Hazreti İsa ALLAH tarafından aynı Hazreti Adem ve Havva gibi dünyaya gönderilen 3 insandan biridir ama ne yazikki o zamanın ve şimdiki bazı Hiristiyanlar TESLİS ( Üçleme ) yaparak cahilliklerini ortaya koyarak komik duruma düşüyorlar

• Şaban Dede kullanıcısına yanıt
    İslam zaten hep islamdı. İlk insandan beri.

• quote:

quote:

Öncelikli olarak 1 haftadır İncili okuyorum ve az çok bilgi sahibim bu konu hakkında. Öncelikli olarak İncil 4 kitaptan oluşur ama neredeyse hepsi birbirinin aynısıdır bunun nedeni o zamanki farklı topluluklara anlatmak için 4 De ayrılması ama hepsi benzer şeyleri anlattığı için tek kitap olarak nitelendirebiliriz. Ve bu kitapları İsa yazmamıştır çevresindeki insanlar yazmıştır. İkinci olarak sizin bildiğinizin aksine tek Tanrı vardır İsa esasında tanrıdır yani İsa %100 insan aynı şekilde %100 tanrıdır yani İsa veTanrı farklı şeyler değildir İsa esasında Tanrıdır. İkinci olarak İncilde bidaha peygamber gelmeyeceği yazar ve sahte peygamberler için kuzu postuna bürünmüş kurtlar olarak adlandırılır. Bildiklerim bunlar İncil ve Hristiyanlık hakkında daha yeni okumaya başladığım içi tam bilgi sahibi değilim.

Kardeşim müslumansanız kafanızı değiştirilmiş İNCİL'le karıştırmayın derim çünkü sôylediklerinizin hepsi yanlış ilk olarak gerçek İNCİL'de son peygamber Hazreti Muhammedin geleceğinden bahseder bu da son dinin İSLAM olduğunu teyid ediyor son olarakta KUR'AN İHLAS suresinde ALLAH'tan ( O Tektir O Doğurmamıştır ve Doğurmamıştır ) diye bahseder bu sureye görede Hazreti İsa ALLAH tarafından aynı Hazreti Adem ve Havva gibi dünyaya gönderilen 3 insandan biridir ama ne yazikki o zamanın ve şimdiki bazı Hiristiyanlar TESLİS ( Üçleme ) yaparak cahilliklerini ortaya koyarak komik duruma düşüyorlar

Öyle bişey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

quote:

quote:

Öyle bişey yok.

Öyle birşey yoksa nasıl var ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.