Şimdi Ara

indiana Line BASSO 850 Aktif Subwoofer İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılın son haftası stereo sistemimdeki Floor Standing Speakersları yenileme kararı aldım GSA elektronikten aldığım Magnat 1002 kuleleri, whathifi'nin yıllardır övüp bitiremediği bir İngiliz markası ile değiştirdim

Bir kaç gün dinledikten sonra çok yakın bir arkadaşımın evinde B&W 683 S2 yi dinledikten sonra bende deep bass ların yeterince iyi sürülemediğini gördüm, gerçi daha rodajdaydı ama yine de bir an evvel daha iyi sesleri duymak istiyordum. Sinema sistemimde bulunan Jamo Sub210'u stereo anfiye entegre edince basslar daha iyi tepki vermişti. Ben de hem stereo hem de sinema sistemimi daha etkili hale getirecek sub bakmaya başladım. Bilinen pek çok markanın 2000 tl bandında sublarını test ettim evdekinden pek farkı yoktu ta ki bir İtalyan harikası olan İndiana Line BASSO 850 yi alana kadar.

ÖZELLİKLER

Type:active subwoofer
    Enclosure loadbass-reflex
    AB-Class amplifier150 watt nom power
    200 watt max power
    Frequency range27 - 180 hertz
    Crossover frequency40 - 180 hertz
    Drive units275 mm loudspeaker
    Power supply220 - 240 volt
    Consumption250 watt max
    Dimensions310 x 335 440 mm
    Weight12.2 Kg
    Finishesmat black vinyl

28 cm'lik (11") dev sürücüsü ve gereksiz vibrasyonla uzamayıp, inanılmaz tek vuruşlar yaparak muhteşem refleks tepkisiyle beni çok şaşırttı. Kulelerimde alamadığım sahne derinliği İndiana BASSO 850 Subwoofer sisteme entegre edilince inanılmaz boyuta ulaştı.

Sinema testimde ise, filmlerdeki LFE efektleri olağanüstü şaşırtıcı ve gerçekçi bir hal alarak gerçek bir sinema salonu (Evi cep sineması olarak kullanabilirsiniz) efekti oluşturdu. Hem stereo hem de Home Theater için LFE girişi mevcut yani aynı anda hem sinema hem de stereo sisteminizi bağlayabilirsiniz.

Subwoofer oldukça da iri ve ağır, o yüzden yere çok sağlam basıyor. Çok şiddetli patlama sahnelerinde bile santim kıpırdamadı yerinden (Çok başarılı bir ayak tasarımı var) En önemlisi çok temiz bir işçiliği ve gösterişli malzeme kalitesi var (Sadece el işçiliği ile otomobil yapan İtalyandan kötü birşey beklemiyordum zaten) ama fiyatını bilmesem sırf işçiliği ve malzeme kalitesi için bile en az 3-4 kat daha yüksek bir tahminde bulunurdum.

Sesini de en fazla %30 açabildim daha yukarısında kapılardan ve camlardan sallanma sesleri geldi. Ben çok memnun kaldım ve kesinlikle fiyatının subwoofer ı değil. Bu inanılmaz Sub'a sahip olmama sebep olduğu için GSA elektronikten Orhan beye çok teşekkür ederim. Beni bir kez daha doğru yönlendirdi.

Üst kalitede etkili ve temiz bir Subwoofer arayanların; bu İtalyan aygırını fazla popüler olup da arz talep dengesini değiştirerek fiyatını arttırmadan kaçırmamaları gerektiği kanaatindeyim... aşağıda jamo sab 210 ve Basso 850 resimlerini birlikte ekledim.
     indiana Line BASSO 850 Aktif Subwoofer İncelemesi indiana Line BASSO 850 Aktif Subwoofer İncelemesi indiana Line BASSO 850 Aktif Subwoofer İncelemesi indiana Line BASSO 850 Aktif Subwoofer İncelemesi indiana Line BASSO 850 Aktif Subwoofer İncelemesi

• Selamünaleyküm

Yeni subunuz hayırlı olsun. Sub aradığım şu günlerde fiyatı benim sınırlarımın üzerinde olsa da güzel bir başlık olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm

Yeni subunuz hayırlı olsun. Sub aradığım şu günlerde fiyatı benim sınırlarımın üzerinde olsa da güzel bir başlık olmuş.
    hayırlı olsun, acaba 830 u neden tercih etmediniz?
    bir de fotodan gördüğüm kadarıyla hem stereo hem de sinema amfisiniz var, ikisini birden kulelere ve sub a nasıl bağlıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

hayırlı olsun, acaba 830 u neden tercih etmediniz?
    bir de fotodan gördüğüm kadarıyla hem stereo hem de sinema amfisiniz var, ikisini birden kulelere ve sub a nasıl bağlıyorsunuz?

Teşekkürler... Basso 830 da olabilirdi eğer bu bütçemi aşsaydı muhtemelen onu alırdım.Hatta 850 nin fiyatı tahminlerin bile altında olduğu için onu aldım.

Evet hem sinema hem de stereo amplim var... BASSO 850 de zaten stereo için high level, sinema için de LFE girişleri ayrı ayrı var. Yani iki bağlantıyı aynı anda kabul ediyor, hangi ampli çalışırsa sub da çalışıyor, onda bir sıkıntı yok.

Kuleler ise sadece stereo amplime bağlı, sinema amlpime son resimde görülen QAcoustics 2010i ler bağlı. Gerçi amplinin Zone girişinden stereo ampliyi de sinema amplisine bağlasaydım kuleler her iki amplide de kullanılırdı. Ama ben stereo müzik dinlemek üzere tasarlanmış ona göre crossoverları ayarlanmış kulelerle film seyrederken zevk almıyorum. O yüzden film efektlerini beğendiğim 2010i ve 2000ci leri sinemada kullanıyorum.

• orogenesis O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Hayırlı olsun

Teşekkürler...
  • Bu sub kutudan cikarken gorme arkasindan dinleme imkanim oldu. Oncelikle paketlemenin gercekten profesyonelce yapilmis oldugunu soyleyeyim. Cok bilinen bazi markalarin nasil kagittan ambalaj yaptiklarina sahit olmustum. Insanlar kargo yola ciktiginda kabin ya da driverlara bir sey olmasin diye dua etmeye basliyorlar gelene kadar. Kutudan ciktiginda materyal kalitesi de sasirtiyor, mukemmel bir finishingi var ve kabin uzerinde en ufak bir puruz soz konusu degil. Materyal kalitesi olarak da cok daha ust bir sinifa ait oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Ses kalitesi ise yine ayni sekilde kendi sinifina ait degil, ozellikle bassotronics.in bu tip sistemler icin cok zorlayici olan parcalarinin en alt frekanslarinda dahi boomy efekti olusmadi. Responselar tok ve cabuk, arka arkaya gelen farkli frekanslar icin yayilma efekti de olusmuyor. 5.1 sinema sisteminin LFE kanali icin rahatlikla kullanilabilir hatta yogun patlama efektlerinde yerinizden bile sicratabilir. Ayrica stereo sistemler icin HFE terminalleri bulunmasi da guzel, bu sekilde ayri bir low frekans cikisi olmayan stereo anfinizi de Basso.ya baglayabilirsiniz. Stereo sisteminin alt frekans tepkimelerinden memnun olmayan ve sahne derinligini gelistirmek isteyen kullanicilar icin ideal bir cozum olur. Genel olarak cok iyi bilinen marka ve model performanslari ile karsilastirdigimda Basso 850.nin muthis bir fiyat/performans urunu oldugunu soyleyebilirim. Marka daha cok yeni oldugu icin giris fiyatlarini bu seviyelerde belirlemis de olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Synertic

Bu sub kutudan cikarken gorme arkasindan dinleme imkanim oldu. Oncelikle paketlemenin gercekten profesyonelce yapilmis oldugunu soyleyeyim. Cok bilinen bazi markalarin nasil kagittan ambalaj yaptiklarina sahit olmustum. Insanlar kargo yola ciktiginda kabin ya da driverlara bir sey olmasin diye dua etmeye basliyorlar gelene kadar. Kutudan ciktiginda materyal kalitesi de sasirtiyor, mukemmel bir finishingi var ve kabin uzerinde en ufak bir puruz soz konusu degil. Materyal kalitesi olarak da cok daha ust bir sinifa ait oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Ses kalitesi ise yine ayni sekilde kendi sinifina ait degil, ozellikle bassotronics.in bu tip sistemler icin cok zorlayici olan parcalarinin en alt frekanslarinda dahi boomy efekti olusmadi. Responselar tok ve cabuk, arka arkaya gelen farkli frekanslar icin yayilma efekti de olusmuyor. 5.1 sinema sisteminin LFE kanali icin rahatlikla kullanilabilir hatta yogun patlama efektlerinde yerinizden bile sicratabilir. Ayrica stereo sistemler icin HFE terminalleri bulunmasi da guzel, bu sekilde ayri bir low frekans cikisi olmayan stereo anfinizi de Basso.ya baglayabilirsiniz. Stereo sisteminin alt frekans tepkimelerinden memnun olmayan ve sahne derinligini gelistirmek isteyen kullanicilar icin ideal bir cozum olur. Genel olarak cok iyi bilinen marka ve model performanslari ile karsilastirdigimda Basso 850.nin muthis bir fiyat/performans urunu oldugunu soyleyebilirim. Marka daha cok yeni oldugu icin giris fiyatlarini bu seviyelerde belirlemis de olabilir.
    Orogenesisin bu incelemesinden sonra ben de GSA elektronikten BASSO 850 aldim
    Inanin ben daha once subwoofer kullanmamisim. Responseler oldukca tok vurmakla beraber tek ve hizli calisiyor. Bilinen pek cok.markanin pahali sublarindan cok daha kabiliyetli. Incelemeyi yapip bana bu muthis subwoofer i almama sebep olan once orogenesis e sonra da yardimlarini esirgemeyen Orhan beye cok tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tababet

Orogenesisin bu incelemesinden sonra ben de GSA elektronikten BASSO 850 aldim
    Inanin ben daha once subwoofer kullanmamisim. Responseler oldukca tok vurmakla beraber tek ve hizli calisiyor. Bilinen pek cok.markanin pahali sublarindan cok daha kabiliyetli. Incelemeyi yapip bana bu muthis subwoofer i almama sebep olan once orogenesis e sonra da yardimlarini esirgemeyen Orhan beye cok tesekkur ederim.

"Bilinen pekçok markanın pahalı Sublarından çok daha kabiliyetli."Mesela hangi markanın hangi Subundan?..
  • Kaç metre kareye gider bu sup 15-20m2 çok fazla gelirmi veya rahatsızlık verirmi

Ysp 2200 soundbar için alacağım

Ysp nin sub çıkışı

Basso 850 nin girişi

Uyumlu olurmu performans sorunu yaşarmıyım kablo bağlantıları nasıl olmalı teşekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: reiis

Kaç metre kareye gider bu sup 15-20m2 çok fazla gelirmi veya rahatsızlık verirmi

Ysp 2200 soundbar için alacağım

Ysp nin sub çıkışı

Basso 850 nin girişi

Uyumlu olurmu performans sorunu yaşarmıyım kablo bağlantıları nasıl olmalı teşekkurler

Merhaba... Evet bence 15-20 M2 ye büyük gelebilir... Basso 830 daha uygun olabilir... Çünkü 15- 20 M2 de eşyalara ve duvarlara çarpacak deepbasslar yenisi üretilirken geri dönüp istenmeyen vibrasyonlar oluşturacaktır. Bağlantı da amfinin üzerinde olan LFE ve HFE üzerinden rahatlıkla yapılabilir.

• orogenesis O kullanıcısına yanıt
    Hımm teşekkürler ozaman 830 bakayım bağlantıyı amfi yok sadece soundbar var
  • quote:

Rica ederim... Ben de zaten "Sub" üzerinden diyecekken yanlışlıkla amfi yazmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orogenesis

quote:

Rica ederim... Ben de zaten "Sub" üzerinden diyecekken yanlışlıkla amfi yazmışım.

Alıntıları Göster
    Bende bugün 1050 TL ye aldım Indiana Line 850 yi. Bakalım umarım memnun kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Bende bugün 1050 TL ye aldım Indiana Line 850 yi. Bakalım umarım memnun kalırım.

Alıntıları Göster
    Selamünaleykum

Hayırlı olsun şimdiden. Gelince yorumlarsanız sevinirim. Sağlıcakla.
  • quote:

Hayırlı olsun güle güle kullanın... eminim siz de çok memnun olacaksınız... gelince yorumlarsanız çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orogenesis

quote:

Hayırlı olsun güle güle kullanın... eminim siz de çok memnun olacaksınız... gelince yorumlarsanız çok iyi olur.

Alıntıları Göster
    Öncelikle bu konuda son derece amatör olduğumu söylemek istiyorum ancak genel olarak yorumlarsam bir kere cihaz daha doğrusu marka, kalitesini ambalajlama ile belli eder. Çok iyi bir iç ambalaj ile geldi ürün, kolay kolay zarar görmez kargoda. Malzeme kalitesi ve işçiliği bana göre üst seviyede. Dali E12f alacaktım, birkaç olumsuz yorum okuyunca vazgeçip bunu aldım, Euro kuru bu seviyedeyken dahi 1000 TL seviyesine nasıl aldığıma yada ürünün fiyatının bu olduğuna inanamıyorum çünkü insanlar özellik olarak eli yüzü düzgün 2-3 yıllık Subwooferlara bile 2.elde 800 TL den başlayarak fiyat veriyorlar. Dali içinde 1800 TL fiyat almıştım.

Subwoofer ın vuruşları son derece tok ve hiçbir şekilde kullanıcıyı rahatsız etmiyor, bazı sub larda sesi yükselttiğinizde boomy bir ses çıkar, kulağı rahatsız eder, bunda böyle bir durum yok. Açıkçası filmlerden aldığım keyfi 2 katına çıkardı. 7 volume ayarı var, ben 4.5 ta kullanıyorum yetiyor bana. Önceki subwooferım yanında ufak çocuk gibi kaldı, heybetli ve yere sağlam basıyor. Kutu içeriğinden kaliteli bir subwoofer kablosu çıkıyor, bu da artı bana göre.

On/Off ayarını Auto da bıraktım, Phase i 0 a getirdim, Crossover ın bir önemi yok LFE ile bağlarsınız diye yazmış kitapçıkta dolayısıyla onu ellemedim.

Herkese tavsiye ediyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 14 Şubat 2016; 11:52:55 >

• Hayırlı olsun hocam. Beğendiğinize sevindim. Sub alnayi düsunen bizler icin de faydali oldu yorumlariniz. Guzel günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 14 Şubat 2016; 13:15:13 >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın ikinci ellerin 500 ve 1000 tl olduğu piyasada gayet iyi fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Hayırlı olsun güle güle kullanın ikinci ellerin 500 ve 1000 tl olduğu piyasada gayet iyi fiyat
    Merhaba Indiana Line 850 yi 1050 ye nereden aldınız?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.