Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: indigo_blue

quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Değerli dostum,
    Akustik düzenlemedeki yorumlarınıza katılmamak mümkün değil. Şöyle ki en nihayetinde hoparlörler kaynak odanız hoparlör olmuş oluyor. Bizler aslında hoparlörden çıkan sinyalleri odamızın bize ulaştırdığı temiz yada kirlilikte duyuyoruz.
    Ancak kablo hususunda affınıza sığınarak şahsi fikir ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Optik kabloda veri aktarımı digital paketler halinde olduğundan paketin eksiksiz ulaşması sonucunda kalitede bir fark olmayacağını çok defa maalesef savundum. Ancak Dh Labs ve Analysis plus gibi hifi kablo üreticilerin optik kablolarını kullanınca piyasada adı bolca geçen optik kablolarla alakası olmadığını gördüm. Standart philips, hama, belkin, monster (kullanıdklarım bunlardı) vs gibi bir optik kablo ile Hifi bir optik kablonun arasında farkı ancak inanılmaz kelimesi ile değerlendirebilirim. Bu husus coaxial kabloda da bu şekilde olmasına rağmen özellikle optik de neden bu denli bir fark oluştuğunu bu tecrübem zamanında araştırmış ve işin aslı ile benim önceden öngördüğüm savın aslında teorikte hiç de öyle olmadığını öğrenmiştim. Hatta optik kabloda bizim olmadığını düşündüğümüz bu kayıplarla ilgili nobel e aday bir çalışma olduğunu da netteki araştırmalarım sırasında öğrendim ancak çok teknik bir konu olduğundan detaylı olarak incelemeden konuyu kapattım.
    Power kablosu konusunda ise, kullandığım Jadis lambalı ampliyi stok kablosu ile çalıştırdığımda trafoların vınladığını duyuyordum. Trafonun bu zorlanmasını audioquest nrg2 ile bitirmeye çalıştım. Ancak hala hafif bir vınlama vardı. Sahne sanki ciddi anlamda iyileşmişti. Bir gün cd playera takılı duran ttaf ın power kablosunu ampliye taktım. Vınlama tamamen gitmiş sahne ve detay bir adım daha ileri gitmişti. Audioquest ile vedalaştım.
    Bu power kablosu deneyimimden de mutlaka pahalı olan daha iyidir mantığının ne denli yanlış olduğunu çıkarıyorum. Kalite olarak daha alt segmentteki bir ürün ile sistemin uyumu daha iyi olabiliyor. Bu yüzden bence de iyi olan uyumlu olandır.
    Biraz uzun oldu ama bir paylaşımda bulunmak istedim.
    Saygılar

selamlar.

akustiginde sınırları var tabiki. tum odayı akustik olarak duzenler her yere akustik panel doserseniz normalde bir miktar yansımayı kabul eden ve bekleyen beynimiz bir sure sonra şaşırıyor.

kablo konusunda affıma sıgınmaz bana yol gosterirsiniz. benim tecrubelerim sınırlıdır. 3-5 hoparlor kablosu denemisligim dinlemisligim vardır. optik kabloda ben benzer bir tecrube etmedim fakat sayısal veride amaç yanlışsam düzeltin ama 0 1 datasının mumkun oldugunca dogru sıra ile karsı tarafa gitmesidir. normal yapılandırılmıs bir kabloda boyle bir sıkıntı olmayacagını dusunuyorum ama gormeden dinlemeden de yorum yapamıyorum :)

power kablo konusunda dedigim gibi benim tecrubem yok. ben monsteri bagladım takılıyor vatandas iyiki de baglamısım evimdeki sebeke hattı 236-238 volt aralıgında gidiyor yani oldukca yuksek.

degerli yorumunuz ve katılımınız icin ayrıca tesekkur ederim

indigo_blue hocam!

Eğer dediğiniz sav doğru olsaydı audio ile ilgilenen herkeste mutlaka monster olması gerekirdi.
    Bu monster kötü anlamına gelmemeli.
    Ama monster sadece filtreleme işini yapar.
    Bana göre görüntü kısmında hiçte fena değildi.
    Bir dönem bende kullanıyordum fakat ilerleyen zamanla birlikte sistemde geliştikçe monsterin getirisinden çok götürüsüne şahit oldum.
    Bu yüzden filtre ekipmanları kalite ile doğru orantılı olarak sisteminize fayda sağlayabilir ama bazen sisteminizden çoğu şeyi götürebilir de.

Kablo konusuna gelince Altuğ hocamda belirtmiş eq görevi görüyor diye.
    Bence toplamı 10-15k aralığında olan sistemler için kablo konusuna çok dalmadan upgrade işine önem vermek daha akıllıca olacaktır.
    Fakat 100K $ lık bir ampli kullanılan sistemde kablo önemli değildir derseniz biraz garip olur.

• sistem uyumu olarak anlamamda görüntü itibari ile gayet hoş..iyi günlerde kullanın...
  • firstdejavu kullanıcısına yanıt
    Bende ne sizin ne altug beyin soylediginden farkli birsey soylemedim ki. Monster basliginda monsterdan tek beklentimin sebeke gurultusunu temizlemesi ve voltaj regulatoru olarak kullanmak. Baska bir anlam katmiyorum ben bu cihaza, ne sesi ne goruntuyu etkiledigini yazmadim.

Hoparlor kablosunda da altug beyin yazdigini yukarida yazmistim kablolarin tonal olarak farki var o yuzden notr yapida en optimal kabloyu aldim. Farkli bir anlammi cikti benim yazdiklarimdan anlayamadim

unlemli cumle yazacak kadar neye takildiniz anlayamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indigo_blue -- 4 Kasım 2013; 21:12:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo konusunda tartisma yersiz arkadaslar malesef audio konusunda her zaman matematik islemiyor...duygular isin icinde bazende placebo gibi pahalidir vardir hikmeti bak ne kadar guzel oldu hissi....

• quote:

Bende ne sizin ne altug beyin soylediginden farkli birsey soylemedim ki. Monster basliginda monsterdan tek beklentimin sebeke gurultusunu temizlemesi ve voltaj regulatoru olarak kullanmak. Baska bir anlam katmiyorum ben bu cihaza, ne sesi ne goruntuyu etkiledigini yazmadim.

Hoparlor kablosunda da altug beyin yazdigini yukarida yazmistim kablolarin tonal olarak farki var o yuzden notr yapida en optimal kabloyu aldim. Farkli bir anlammi cikti benim yazdiklarimdan anlayamadim

Öncelikle önlem işaretini kişiye özel mesaj attığım her mesajımda kullanıyorum.
    Bu konuda haklısınız zaten sizden alıntı yaptığım için ünlem kullanmama gerek olmamalıydı.

Ben monster ile ilgili yazımı tamamen sizin '' verimlilik anlamında birsey beklemiyorum o işi monster yapıyor '' cümlenize istinaden yazdım.
    Ben monster orta-alt seviyedeki çoğu sisteme artı katar ,
    Orta-üst den başlayan her sistemden artıları alır götürür dedim.
    Ayrıca bir powerin yada receiverin monster bağlandığında daha verimli olacağına inanmıyorum.
    Zaten monster yapısı itibarı ile bu olasılığa ters.
    Yani eğer mahallenizde temiz elektrik dağıtımı var ve sizde bu elektriği doğru olarak alıyor olursanız monster sizi birkaç gömlek aşağı çeker.
    Sahnenizdeki bütün dinamiği ve hızı kaybedersiniz.
    Sırf bu yüzdendir ki bir ekipman aldığımda bunu günün gündüz saatlerinde yapmıyorum gecenin belli saatlerinde yapıyorum.

Kablo konusunda yine size ters düşeceğim galiba.
    Elimde dünyanın km (m değil km) başına en az direnç gösteren kablolarından birisi var.
    Size göre benim dünyanın en performanslı kablolarından birisini kullanıyor olmam gerekiyor.

Ünlem içinde tekrar kusuruma bakmayın.

• Bu işleri iyi bilenlerin (onlardan biri değilim :) ) ortak görüşü: monsterin sesten bir şeyleri götürdüğü.
    Ben bu götürdüklerine razı olarak sistemi koruduğu düşüncesi ve sistemi açıp kapama kolaylığı nedeniyle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 4 Kasım 2013; 22:13:26 >
  • Kablo işi o kadar basit değil. Endüktans, kapasitans, saf kablo en iyisi, en nötr falan bunlar o kadar kolay işler değil. Kablo konusu hifi de hep tartışmalı bir konudur, ama Sn. Hi-def-man in dediği gibi ekolayzır gibi oynarsınız. Öncelikle günümüz kabloların birbirine göre farklılık yarattığı gerçeğini kabul etmek lazım. Buna ister arzulanan nötr lük ve saflıktan uzak deyin, ister ekolayzır deyin, ister asıl nötr olan bunlar deyin, aralarında fark var ve çok belirgin, bu işten hiç anlamayan adamın bile algılayacağı farklar. Pahalı o sistem için doğru bileşen demek değil, 2ok lık nordost odin interconnect dinlersin sistemde beğenmezsin, 5k lık bir kablo daha müzikal çalar. Buda ayrı konu.

Ancak, kablolar sistemin damarlarıdır. Bu damarlar ne kadar açıksa, kan o kadar hızlı, o kadar uzağa ve o kadar basınçla pompalanacaktır. Bu damarlarda tıkanıklık varsa sistemde kalp kirizi olmaz belki ama, kalp atışında ritm bozukluğu olur. En azından sistemde bu ritm bozukluğuna sebep olmayacak kablolar kullanmak lazım. Sn. Firstdejavu çok doğru bir tespit yapmış, 10-15k usd seviyesindeki sistemlerde kabloya çok takılmamak lazım. Düzgün iş gören bir kablo bütünü yeterli. 10-15k seviyesinde 3k ya hoparlör kablosu alacağına, hoparlörü upgrade et her türlü daha büyük fark alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: firstdejavu

quote:

Ben monster ile ilgili yazımı tamamen sizin '' verimlilik anlamında birsey beklemiyorum o işi monster yapıyor '' cümlenize istinaden yazdım.
    Ben monster orta-alt seviyedeki çoğu sisteme artı katar ,
    Orta-üst den başlayan her sistemden artıları alır götürür dedim.
    Ayrıca bir powerin yada receiverin monster bağlandığında daha verimli olacağına inanmıyorum.
    Zaten monster yapısı itibarı ile bu olasılığa ters.
    Yani eğer mahallenizde temiz elektrik dağıtımı var ve sizde bu elektriği doğru olarak alıyor olursanız monster sizi birkaç gömlek aşağı çeker.
    Sahnenizdeki bütün dinamiği ve hızı kaybedersiniz.
    Sırf bu yüzdendir ki bir ekipman aldığımda bunu günün gündüz saatlerinde yapmıyorum gecenin belli saatlerinde yapıyorum.

dediginize yuzde bir milyon katılıyorum. temiz elektrik geliyorsa sebekeden monster gibi bir cihaza gerek yok. fakat evime gelen voltaj 238V iken sebekenin temiz elektrik tasıdıgını dusunmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. tabi olcum yapmadan birsey soylemek net degil.

ünlem özür dilenecek birsey degil, sanırım bir yanlıs anlasılma oldu. ben bir sebepten dikkat cekmek istediginizi dusundum.

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Ancak, kablolar sistemin damarlarıdır. Bu damarlar ne kadar açıksa, kan o kadar hızlı, o kadar uzağa ve o kadar basınçla pompalanacaktır. Bu damarlarda tıkanıklık varsa sistemde kalp kirizi olmaz belki ama, kalp atışında ritm bozukluğu olur. En azından sistemde bu ritm bozukluğuna sebep olmayacak kablolar kullanmak lazım. Sn. Firstdejavu çok doğru bir tespit yapmış, 10-15k usd seviyesindeki sistemlerde kabloya çok takılmamak lazım. Düzgün iş gören bir kablo bütünü yeterli. 10-15k seviyesinde 3k ya hoparlör kablosu alacağına, hoparlörü upgrade et her türlü daha büyük fark alırsın.

altan bey soylediginiz sebeplerden belirttigim butce dahilinde bir kablo aldım, amacım bahsettiginiz gibi iş goren birsey almaktı. cok buyuk bir yatırım yapmadıgım icin icim rahat sistemin keyfini cikarıyorum

kablo konusu maalesef cok hassas, cok kafayı takmadan cok para harcamadan sisteme odaklanmak gerekiyor.

• Hocaları bir arada bulmuşken bi soru sorayım müsadenizle. Kullandığımız panel ya da projeksiyon cihazlarının power kablolarının görüntü üzerindeki etkisi ne durumdadır. Zira ben samsung panelimden çıkan tanımlayamadığım belki tamamen mıknastıstan ibaret olan minik bir parçayı power kablosunun prize yakın kısmına takarak kullanıyorum. Zira samsung, panel için böyle kullanılmasını tavsiye ediyor. Bu nesne nin görevini görüntüde elektriksel gürültü oluşmasını engellemek olduğunu tahmin ederek kullanıyorum. İçin içine psikoloji de girince memnunum diyebilirim. Zira karşılaştırma yapılabilecek emsal bir ürün ya da kablo için ne düşünürsünüz .... Saygılarımla ...
    Bahsettiğim nesnenin marka ve model numarası Todaisu ht3329t

Bu da nesenenin resmi ...

Indigoblue'nun ev sinema sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 4 Kasım 2013; 23:36:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: max-well

....ben samsung panelimden çıkan tanımlayamadığım belki tamamen mıknastıstan ibaret olan minik bir parçayı power kablosunun prize yakın kısmına takarak kullanıyorum. ...

Sinan hocam,söz konusu nesne ;kimisinin elektronik cihazları yüksek frekanstan korur dediği, üzerindeki kablonun frekansını düzenlediğini söylediği,kimisinin parazit önleyici dediği,kimisinin filtreleme yapar dediği,içerisine oluşan manyetik alanı hapseden, söylediğiniz gibi çok etkili olmayan mıknatıslı bir yapıya sahip olan, Ferit Çekirdektir. Genellikle de güç kablolarının cihaza bağlı olduğu yerlere yakın kullanılır panel dünyasından önce IT sektöründe bilgisayar monitör kablolarında ve yazıcı güç kablolarında çok sık kullanılırdı.

• Söz konusu o mıknatıslı nesne ortamda bulunan rf sinyallerini (radyo, bluetooth, wireless vb. gibi) kablo üzerinden bağlı kaynağa ulaşmasını engellemek olabildiğince temiz sinyal aktarımını sağlamak amacıyla kullanılır detayı yukarıda açıklanmış zaten ve kullandığım Techlink Wires XS HDMI kablolarımda da var.

Şöylede bir kablo mesela,

• astramastra kullanıcısına yanıt
    Serdar hocam - Yüce hocam - Levent hocam -Altan hocam ..... ve onlarca özel mesaj atarak sorumu cevaplayan dostlarımıza ve hocalarımıza kıymetli bilgilerini paylaştıkları için herkese buradan teşekkür ederim.
    Bildiğiniz üzere audio dan çok görüntü üzerine yoğunlaştığımdan evlerimizde kullandığımız panel ve projeksiyonlar da kullandığımız power kabloları uzun zamandır kafamı kurcalamaktaydı. Asıl işim mimarlık olmasına rağmen belki bilirsiniz aynı zamanda sinema kökenli olmam nedeniyle sinemalarda kullanılan hem analog (epikül ) hem de digital projeksiyon makinelerinin kendisine ait redresörleri ile beraber kullanılmakta. Özellikle bu projeksiyon makinelerinin lamba ve tambur diye tabir edilen dişli ve mekanik aksamı çalıştıran motorların ihtiyaçı olan sabit 220 voltu veren bu cihaz aynı zamanda görüntüdeki titreşim ve deformasyonu önlediğini yakından biliyorum.
    Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bizim evlerimizde kullandığımız panel ve projeksiyon cihazlarıda mutlaka iyi kablo ve donanımla hem elektriksel hemde görüntü üzerindeki olumsuz etki yapan parametreleri önleyecektir diye düşünüyorum.
    Sonuç olarak farklı özelliklerde ve farklı markaların power kablolarını panelimde ve projeksiyonlarımda denemeye karar verdim.
    Emeği geçen tüm dostlara bir kez daha teşekkür ederim. Saygılarımla ... Sinan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 5 Kasım 2013; 14:02:24 >

• quote:

Değerli dostum,
    Akustik düzenlemedeki yorumlarınıza katılmamak mümkün değil. Şöyle ki en nihayetinde hoparlörler kaynak odanız hoparlör olmuş oluyor. Bizler aslında hoparlörden çıkan sinyalleri odamızın bize ulaştırdığı temiz yada kirlilikte duyuyoruz.
    Ancak kablo hususunda affınıza sığınarak şahsi fikir ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Optik kabloda veri aktarımı digital paketler halinde olduğundan paketin eksiksiz ulaşması sonucunda kalitede bir fark olmayacağını çok defa maalesef savundum. Ancak Dh Labs ve Analysis plus gibi hifi kablo üreticilerin optik kablolarını kullanınca piyasada adı bolca geçen optik kablolarla alakası olmadığını gördüm. Standart philips, hama, belkin, monster (kullanıdklarım bunlardı) vs gibi bir optik kablo ile Hifi bir optik kablonun arasında farkı ancak inanılmaz kelimesi ile değerlendirebilirim. Bu husus coaxial kabloda da bu şekilde olmasına rağmen özellikle optik de neden bu denli bir fark oluştuğunu bu tecrübem zamanında araştırmış ve işin aslı ile benim önceden öngördüğüm savın aslında teorikte hiç de öyle olmadığını öğrenmiştim. Hatta optik kabloda bizim olmadığını düşündüğümüz bu kayıplarla ilgili nobel e aday bir çalışma olduğunu da netteki araştırmalarım sırasında öğrendim ancak çok teknik bir konu olduğundan detaylı olarak incelemeden konuyu kapattım.
    Power kablosu konusunda ise, kullandığım Jadis lambalı ampliyi stok kablosu ile çalıştırdığımda trafoların vınladığını duyuyordum. Trafonun bu zorlanmasını audioquest nrg2 ile bitirmeye çalıştım. Ancak hala hafif bir vınlama vardı. Sahne sanki ciddi anlamda iyileşmişti. Bir gün cd playera takılı duran ttaf ın power kablosunu ampliye taktım. Vınlama tamamen gitmiş sahne ve detay bir adım daha ileri gitmişti. Audioquest ile vedalaştım.
    Bu power kablosu deneyimimden de mutlaka pahalı olan daha iyidir mantığının ne denli yanlış olduğunu çıkarıyorum. Kalite olarak daha alt segmentteki bir ürün ile sistemin uyumu daha iyi olabiliyor. Bu yüzden bence de iyi olan uyumlu olandır.
    Biraz uzun oldu ama bir paylaşımda bulunmak istedim.
    Saygılar

Sn. Mecanica,

Kablo değişikliği ile vınlamayı kestiyseniz kullandığınız kabloda bir hata var demektir yoksa iki sağlam kablo arasında bu fark olmamalı diye düşünüyorum... Trafonun sürekli vınlaması aslında bir üretim hatasıdır, bunun yanında her zaman olmayan ara sıra olan bir sorun ise trafonun sargılarının sarımdan dolayı arasındaki mesafenin değişmesi ve belirli frekansa hassas olması olabilir yani 50 hz değilde 51 hz sizin trafoda bu sesi yapıyor olabilir.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Sevgili üstadım, aynı durumu unison research ile de yaşadık. Yani fark kablo farkı. Zaten ben lambalı ampliye geçerken power kablosunun lambalı ve hibrid amplilerde ne denli önemli olduğu konusunda uyarılmıştım. Stok kablo ile her iki amplinin çalıştığını rahatlıkla (vınnnnn sesiyle) duyabiliyorsunuz. Ha bu durum yanlış anlaşılmasın bu işlerle pek uğraşmayan birinin duyacağı ölçüde şiddetli bir ses değildir bu arada.
    Bir kablo oldukça sesi azaltırken bir diğeri tamamen ortadan kaldırdı. Yani şu anda amplinin çalıştığını gece yarısında bile görmeden duyarak anlamak neredeyse mümkün değil.
    Ama dediğim gibi aynı durum iki farklı ampli ile de birebir aynı sonucu verdi.

Ayrıca sadece Tuğrul arkadaşımızın evinde (yani başka bir ev, elektrik hattı ve komponentler üzerinde) unison research ile yaptığımız denemede şöyle bir sonuç çıktı;
    Stok kablo ile = deli gibi vınlama,
    Audioquest nrg2 ile = vınlama azaldı ama hala var, (bu nrg2 başka bir ürün, diğer testimizde kullanılan ürün değildir)
    Oyaide Gpx ile = vınlama hiç yok.
    Aslında bu power kablo deneyimimi şu açıdan yazmıştım. Burada ben uygun kabloyu diğerine göre çok daha ekonomik olan bir ürünle buldum. Ha buradan aq iyi yada kötü yorumunu yapmıyorum. Sadece sisteme takılan stok kabloların nedenli yetersiz olduğunu görüyorum
    Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 5 Kasım 2013; 14:41:45 >

• quote:

Sevgili üstadım, aynı durumu unison research ile de yaşadık. Yani fark kablo farkı. Zaten ben lambalı ampliye geçerken power kablosunun lambalı ve hibrid amplilerde ne denli önemli olduğu konusunda uyarılmıştım. Stok kablo ile her iki amplinin çalıştığını rahatlıkla (vınnnnn sesiyle) duyabiliyorsunuz. Ha bu durum yanlış anlaşılmasın bu işlerle pek uğraşmayan birinin duyacağı ölçüde şiddetli bir ses değildir bu arada.
    Bir kablo oldukça sesi azaltırken bir diğeri tamamen ortadan kaldırdı. Yani şu anda amplinin çalıştığını gece yarısında bile görmeden duyarak anlamak neredeyse mümkün değil.
    Ama dediğim gibi aynı durum iki farklı ampli ile de birebir aynı sonucu verdi.

Ayrıca sadece Tuğrul arkadaşımızın evinde (yani başka bir ev, elektrik hattı ve komponentler üzerinde) unison research ile yaptığımız denemede şöyle bir sonuç çıktı;
    Stok kablo ile = deli gibi vınlama,
    Audioquest nrg2 ile = vınlama azaldı ama hala var, (bu nrg2 başka bir ürün, diğer testimizde kullanılan ürün değildir)
    Oyaide Gpx ile = vınlama hiç yok.
    Aslında bu power kablo deneyimimi şu açıdan yazmıştım. Burada ben uygun kabloyu diğerine göre çok daha ekonomik olan bir ürünle buldum. Ha buradan aq iyi yada kötü yorumunu yapmıyorum. Sadece sisteme takılan stok kabloların nedenli yetersiz olduğunu görüyorum
    Sevgiler,

Sevgili Mecanica, üstadlık kim ben kim :), yine de teşekkür ederim yakıştırman için...

Kablo örneğinin sebebini anladım, tecrübeler ilgimi çekti bu sebeple cevap yazmıştım...

Bu güç kablosu konusu çok ilgimi çekti doğrusu, müsait olunca amplinin kendi stok kablosu ile örneğin başka bir cihazın stok kablosunu dener misin? Bu ses dümdüz giden bir ses mi yoksa alçalıp yükselen dalgalanma benzeri bir şekilde mi oluyordu? Eğer ilki ise power cordun ekranlaması yüzünden ikincisi ise trafonun belli frekansa hassasiyeti yüzünden olabilir diye düşünüyorum...

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Olur mu sevgili @kdundar, siz de bu konulara ciddi şekilde eğilmiş ve tecrübe edinmiş bir kişisiniz ve iyi niyetli takibinizden de şüphem yok.

Belki tekrar olacak ama memnun kalmadığım aq kablonun kötü olduğu sonucunu kesinlikle çıkarmıyorum. Belki bizim sistemlerde performansını verememiş olabilir. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemiyorum.

Stok kablosundan memnun olmadığımdan kabloda sıkıntı olabilir diye baş cihazların kablolarını da kullandım ama sonuç değişmemişti.
    Araştırırken duyduğum çok şey var ancak elektrik ile ilgili teknik terimlere hakimiyetim çok fazla olmadığından yazmaktan imtina ediyorum. Sanırım kablonun kaldırabildiği amper vs gibi etkenlerden bahsediliyordu. Ancak trafosu çok güçlü olmayan cihazlarda pek sıkıntı olmadığını biliyorum. Hatta bizdeki bu cihazlardan çok daha düşük güçte bir amplide her kablo aynı sonuçu çıkarmıştı. Yani stok kablo ile bile sıkıntısı yoktu zavallının. Beni kendi halime bırakın diyordu sanki
    Ama eldeki cihazlarda farklar her kabloda bariz şekilde ayrı ayrı ortaya çıktı.
    Ben sistemi upgrade ettikçe birçok konuda bu farkları daha net görmeye başladım. Eskiden "sanki bu daha iyi gibi" diyerek değerlendirdiğim speaker, interconnect ve power kablolarını şimdi çok ciddi farklarını duyarak değerlendiriyorum.
    Mesela bir örnek vermek gerekirse eskiden iyi ve normal olarak değerlendirdiğim supra marka interconnectlerimin şimdi ne denli harika ve doğal bir sounda sahip olduğunu görüyorum. Diğer kablolarla test ettiğimde bir gitarın bir piyanonun sesinin ne denli farklı olabildiğini görüyorum. Tekrar yazıyorum belki ama bunların hepsi şahsi özel fikirlerim ve değerlendirmelerim sadece.

Artık şunu savunuyorum ki sistem belli bir noktadan sonra uygun kablo istiyor. Bu upgradelerin yapmadan cihaz değiştirmek çok yanlış bir hareket oluyor. KEza akustik aynı şekilde.
    İşte bu gibi sebeplerden ötürü ben bu kablo işine çok önem vermeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 5 Kasım 2013; 16:16:37 >

• Kdundar ustat valla yeni aldığım power cord U yeni aldığım sunfire sub a taktım İnan onda bile bi rahatlama oldu kutudan çıkan bilgisayar kablosu gercekten zayıf bence. Bu ise cok fazla girmeden uygun cep yakmayan bir power cord kabloyu ben tum cihazları ma tek tek alıyorum.

• quote:

monster hts zaten kirlilgii ve regulasyonu en ust seviyede gerceklestiriyor, kabloya sadece temiz elektrigi cihaza en iyi sekilde iletmek kalıyor.

Merhaba,

yeni ürün ve kablolarınız hayırlı olsun.
    sanırım bahsolunan Monster HTS5100 cihazı. bu cihaz şebeke voltajında ki dalgalanmalara bir şey yapmaz. eğer bulunduğunuz muhitte dalgalanma fazla ise misal 180Vac-240Vac arasında oynama varsa bir regenerator önerebilirim. böyle bir dalgalanmada 5100 sadece şebeke cereyanını filtre eder. aşırı dalgalanmada elektriği keser. merak ederim HTS5100 şebekedeki AC ve DC parazitleri temizler mi?
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    haklısınız üstadım yanlış kelime kullanmışım.

bugun uzun ugraslardan sonra sehpanın spikelarını gümrükten alabildim.

hoparlöre de aynı spikelardan aldım aksam eve erken gidersem 1-2 foto cekmeye calısacagım
  • sehpanın görünümü nasıl olacak çok merak ediyorum Cihan bey...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.