Şimdi Ara

İndirimde Yazlık Lastik Almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

XL yanlış anlaşılan bir tabir. lastiklerin hız endeksi arttıkça, performans lastiklerine doğru çıktıkça ve yanak azaldıkça, mecburi yapılan yanak güçlendirmelerinden dolayı XL (extra load) ifadesini de belirtmeye başlıyorlar.

Extra load'dan kasıt da tam olarak taşıma kapasitesi değil.. hem taşıma kapasitesi, hemde lastiğin viraj yüklerine, sert frenaj ve hızlanmada yan kuşaklara binen yüklere de daha dayanıklı olduğu anlamına geliyor. bu yüzden performans lastiklerinin neredeyse tamamı extra load olarak gelir, yoksa kimse supercar araca yük atacak değil.

Küçük bir jantınız, geniş bir yanağınız var, mesela kışlık takıyorsanız XL değil de T veya H hız endeksli normal lastik idealdir.

ama dar bir yanak ölçüsünde lastik bakıyorsanız, büyük ve ağır bir jantta XL tercih edilmelidir. zaten XL olmayan lastik de zor bulunuyor böyle ölçülerde.

• infinite kullanıcısına yanıt
    A olan biri ıslak zemin digeri yakıt tuketimidir hocam ses desibel olarak yazar lastikte. Dediginiz sekilde 2 side A A olan cok nadir bulunuyor ben benim ölçülerde göremedim hatta. Benim icin onemli olan dayanıklılığı ve çok surat yapmasamda yolda ve virajlardaki yol tutuşudur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Evet kışlık lastiklerim 205 55 r16 jantimda ve lastik olarak ts870 91T urun kullanıyorum cok memnunum konfor ve performansından. Yazlik jant 45 yanak oldugu için Xl olmayan modellerde var ama ben ince yanakta dayanacagini düşünmüyorum. İlçede yaşadığım için fazlaca çukur su kanali vs var ve yeri geliyor dalgınlık yapıp hızlı girdiğimde oluyor. Hem bu sebepten hem de dediginiz durumlarda yan kuşaklara binen yuklerde daha dayanikli olduğu için Xl alacagim. 11.11 indirimini bekliyorum. Gecen sene kışlıkları baya ucuza almıştım.

• Triptofan kullanıcısına yanıt

225/45R17 91Y FR PremiumContact 6 CONTINENTAL

225/45R17 91Y Ventus Prime 4 K135 HANKOOK

bu iki lastik özel siparişle 3-4 gün içinde stoklarımızda olur

İstanbul-İzmir-Ankara noktalarından destek olabilirim, fiyat PM'den paylaşabilirim.

• infinite kullanıcısına yanıt
    XL modelleri mevcutsa fiyat alabilirim hocam. Ayrica kargo isteyeceğim Sivas Gürün e. Tabi fiyat makul gelirse

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.