< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triptofan -- 26 Ekim 2022; 13:59:35 > |
İndirimde Yazlık Lastik Almak
-
-
Ventus prime 4 kullanıyorum 235/40 95w memnunum. Önceden s1 evo 3 vardı
-
Continental PremiumContact 7 geliyor onu bekleyin. Continental Türkiye ile görüştüm, kendi aracımın ebatları olan 245 45 R18 için kasımda satışa çıkacak dediler. Sizin ebat için de gelir çünkü 17 jantta en çok tercih edilen ebatlardan biri. PremiumContact 6 da kullandım muazzam bir lastikti. Ben 7'yi muhtemelen gelir gelmez alacağım.
Şu an konfor hususunda şikayetiniz yoksa XL tercih edebilirsiniz. Zaten XL kullanıyormuşsunuz. Ekstra bir konfor kaybı olmaz. -
xl yani Extra Load lastik arabaya fazla yük atanlar için değil mi? benim arabaya da bridgestone xl 91v 215 45 17 koymuş fabrika. çok uğultu yapıyor. xl lastiğin dezavantajlarından biri uğultu yapmasıymış.
-
Sadece yük için değil. Normal binek araçlar için bile ince yanaklı ebatların çoğu XL yanaktır. Hatta bazı ebatlarda XL yanak olmayan lastik yoktur.
Bence sizin lastikler bridgestone olduğu için uğultu yapıyor. Ben lastiğin sadece XL olduğu için uğultu yapacağını düşünmüyorum. -
ingilizce kaynaklara bakmıştım:
https://www.pitstoparabia.com/en/news/what-are-xl-tires
birde xl lastiğin diğer dezavantajı, normal lastiğe göre yuvarlanma direnci fazla olduğu için yakıt tüketimi fazlaymış.
-
Benim de lastiğim ventus prime 3 hocam su anda. Bende memnunum yol tutuşundan fakat XL olmayan bir lastik acaba dahami konforlu gelir onu düşünüyorum. Tabi tutus açısından kayıp olacaksa tercih etmem. -
Ultracontact ta 6 aylik bir lastik o da yeni çıktı. Hatta continental direk son tüketici isteklerini goz önünde bulundurarak üretti diye okudum. Eco contact olsun premium contact olsun buyuk otomobil üreticilerinin istekleri dogrultusunda uretiliyor diye okumustum. Benim de gönlüm continental den yana fakat Ultracontact in XL olani yok premiumcontact inda xl olani hankook a gore 500 600 lira daha pahali... premium 7 benim olculerde tahminim 2 k ya yakın bir fiyatla çıkacaktır. -
Yük için zaten yuk indeksi var. Binek araca ne kadar yuk atilabilirki bir de ayrica xl yuk için olsun ? Ben yanaklar daha güçlü hani kaldirima sürtmeye veya bir cukura girdiğinde daha fazla direnç gosterme açısından kuvvetlendirilmis olduğunu düşünüyorum. Ozellikle ince yanak lastiklerde geneli xl oluyor. -
Demek istedigim sizin uğultunun sebebi %25 XL olduğu içinse %75 bridgestone olduğu için. Bridgestone yerine atıyorum XL yanaklı bir michelin lastik olsaydı muhtemelen şikayet etmezdiniz.
Yani yalnızca XL olması uğultu açısından çok can sıkmaz diye düşünüyorum ama etkisi yoktur da demiyorum. Yakıt konusu da dediğiniz gibi katılıyorum. -
Ben de xl kullanıyorum hankook hocam. Uğultu sikayetim yok ama. Yakıt konusunda katılıyorum size. -
Yani aslinda sorunun özü xl olmayan bir lastik alsam konforun artacağı kesin. Yakıtı da az yakacak bu da kesin. Yol tutusu virajlardaki esnemesi ve lastigin yanaktan aldığı darbelerde balon vs. Yapmasi açısından beni üzermi onu merak ediyorum. -
Bazı yurtdısı kaynaklarda kullanıcılar UltraContact'ın yanak kısımları çok yumusak demiş.
PremiumContact 6 XL 2022 üretim şu an 1700 lira civarına satılıyor.
Michelin ve Goodyear'da Pilot sport 4 ve Asymmetric 5 ten sonra çıkan ps 5 ve assy 6 modelleri, ülkemizde eski nesillerin o günkü fiyatları ile aynı fiyattan satışa çıktı. O yüzden fiyat konusunda hemen umutsuzluğa kapılmamak lazım.
Otomobilde XL yanak dediginiz sebeplerden dolayı kullanılıyor doğru. Bazı ebatlar var XL yanak olmazsa 1 hafta kullanamazsın -
Ultracontact yeni bir lastik zaten kullanıcı yorumlari bizim dilimizde cok cok az ama yanaklari yumuşaksa benim gibi mecburiyetten ilcede yasayan birini uzecektir. Heryer çukur su kanali vs. ne ararsan var yollarda. Onu eledim o zaman. Benim anladığım ben xl bir lastik tercih etmeliyim. Dediğiniz gibi ya pc6 xl alirim ya hankook vp4 xl ya da pc7 yi bekleyip fiyat açısından uzmeyecekse onun xl modelini alirim. Suan kışlıklarım ts870 ve gecen kis o kadar memnun kaldimki continental almak istiyorum. -
mesela benim lastik ölçümde (215 45 r17) XL yanak lastiklerde yük endeksi 91, XL olmayanlarda endeks 87'ye düşüyor. yani 91 indeksli lastikler 615 kg yük taşıyabilirken 87 olanlar 545 kg taşıyor. XL'nin amacı adı üstünde Extra Load yani ekstra yüktür. XL olmasıyla beraber lastiğin sadece yanakları dayanıklı değil, komple kendisi daha dayanıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 26 Ekim 2022; 16:11:52 > -
evet bridgestone/michelin kıyası konusunda haklısınız. bridgestonelar sert oluyor, pek güzel lastik değiller ama dayanıklılar işte bizim ülkede.
ancak 215 45 r17 michelin primacy 4 lastik, XL olan primacy 4 versiyonuna göre 1 desibel daha sessiz. 1 desibel fark kağıt üstünde çok düşük gözükse de, 1 desibel ses farkı kulaklarımızda bayağı hissedilebilir bir miktar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 26 Ekim 2022; 16:18:24 > -
-
etiket değerleri dışardan yapılan ölçüme göre belirleniyor.
fakat test sonuçları da insanı yanıltabilir çünkü pratikte iyi asfaltta ses açısından en iyi-kötü lastik arasında bile ses farkı az olur ama asfalt kötüleştikçe fark çok büyüyor,
xl'lerın yanakları az esnediği için zemin bozuldukça ses artıyor.
onun haricinde de benim gözlemlediğim olumsuzluğu yok. genel kanının aksine konfora ve yakıt tüketimine olumsuz etkisi olduğunu tecrübe etmedim.
bence türkiye yol şartlarında xl seçeneği varsa tercih edilmeli.
-
Bende sizin gibi düşünüyorum. Iki model arasinda karar verip indirim miktarina fiyatina gore XL bir lastik alacağım. -
Selamlar,
bugün validemin SUV aracına 235 55 18 Ecocontact5 lastik sipariş verdim...
üzerinde XL SportContact'lar vardı... fiyat olarak arasında %40'a yakın fiyat farkı var
mevsim lastiği için en iyi zaman şuan fiyat açısından...
€ yerinde durmuyor... 17.78'den 18.70'e 2 haftada geldik yine...
heterodoks yaklaşımdan kaynaklı
aracınızda performans beklentisi yok ise...
A Ses A ıslak zemin performansı seriye bakın derim...
Benzer içerikler
- petlas kış lastiği yorum
- toyota park sensörü taktırmak
- 1.6 crdi motor nasıl
- egea depo kapağı kilidi
- benzin kokusu zehirler mi
- sıfır araba fiyatları
- byd seal u dm-i forum
- adac testini geçen oto koltukları
- en çok tutulan suv araçlar
- elektron araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X