Şimdi Ara

Kışlık lastik tavsiyesi( evet şimdiden 😊)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum enflasyonist ortamdan dolayı şimdiden kış lastiği arayışına girdim. 225-45-17 tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Özellikle f/p ürünleri düşünüyorum. (Araç 2012 leon)

• İkamet neresi kıs durumu nedir hocam
  • Gecen yil nokian kış lastigini petlas paralarina almistim kış icin kendini kanitlamis bi marka diye biliyorum
  • Ben de şimdiden dört lastik alıp eve koyayayım diyorum. 185/65/15 ebatta bakıyorum ben de. Lassa Snoways kullanıyor çevrem ben de Snoways 4 ya da bridgestone blizzak alacak gibiyim. Hangisi denk gelirse artık. Kışın fiyatlar ne olur kestiremiyorum şuann 4bin olan lastiklerin en fazla bir sene yenisini alacağım diye 6-7bin verme ihtimaline karşın alayım dursun diyorum. İl Bursa merkez
  • Merhabalar, bende lastik bakıyorum ama ben 4 mevsim bakıyorum. Petlas pt565 m+s lastik buldum. İnternette m+s ibaresi ile ilgili araştırmalarım sonucu kış koşullarında iyi performans verdiği anlamına gelmekteymiş. Bende sert kış koşullarında aracı çıkarmadığımdan bu bana mantıklı geldi. Bu lastik ile ilgili bilginiz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 7 Ağustos 2022; 22:16:40 >
  • Bridgestone Blizzak önerim mis gibi lastik. Bu sene istanbulda epey kar yağdı hiçbir sorun yaşatmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

İkamet neresi kıs durumu nedir hocam

İc anadolu bölgesi. Ciddi karasal iklim yani.

Nokian markaya odakladım baya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nokian dişleri kopuyor, continental ts870 kış için f/p

• .Eray. kullanıcısına yanıt

1750 TL bana pek f/p gibi gelmedi. Sadece F 😊

• Merhaba,

Değerlendirme için aşağıdaki sayfadan yararlanabilirsin. Lastikleri farklı kategorilerde test ediyorlar. Yaşadığın yere göre bu testleri dikkate alabilirsin. (Örneğin, Erzurumda yaşıyorsan, bol kar olacaktır. Bu sebeple kart testi senin için berlileyici olacaktır.)

Saygılarımla.

Kaynak: https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Tyre-Review-Winter-Tyre-Test.htm

• excellentwarrior kullanıcısına yanıt

Dört mevsim lastikler için yorumlar pek iyi değil iyice araştırmadan almayın. Hele ki Petlas filan diyorsunuz üst seviye lastik bakmanızı tavsiye ederim dört mevsim alacaksınız eğer.

• Lassa yazlıklarını hiç sevmem, para verip almam fakat snoways 4 f/p ürünü. Geçen sene yolların kapandığı dönemde çok iyi performans gösterdi.

Nokian kullanmadım fakat çevremde kullananların genel yorumu lastik tam kışlık, bahar döneminde 15-20 derece havalar lastiği çok bozuyor.
  • excellentwarrior kullanıcısına yanıt

Falken as 210 ve laufenn 4 g fit kullandım(yorum) .

Ikiside 4 mevsim m+s ikisininde desenleri birbirine çok yakın.

Yazın çok sıcak havalarda uzun yol yaptım.

Kışın deli sert olmayan iklimlerde kullandım. (çoğunluk Eskişehir Bursa arası ve Bursa dağ tepe)

Arabam beygir canavarı / asfalt kralı değil. Mütevazi 90 lik clio 4.

Limitler dahilinde kullanırım çok nadir virajlarda kasarim.

Ve her iki markayida şiddetle tavsiye ederim.

Kesinlikle daha iyi daha verimlileri vardır ancak kendi tecrubeme göre parasının hakkını veren ve karda kışta sizi uzmeyecek lastikler.

Çok uzun süredir 4 mevsim kullanıyorum bence optimum çözüm sunuyorlar.

İlk çıkan jenerasyon lardan daha iyi ürünler var artık...

Bu arada laufenn hankook çatısında bir marka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 8 Ağustos 2022; 9:41:42 >
  • Bende Temmuz ayında geçen sene Continental WinterContact almıştım. 225/55/16 ölçülerinde. Tanesini 820 liraya. Dördüne nakit olunca 3200 liraya vermişti.

3 ay sonra yani Ekimde 1.100 lira oldu. Kasım ayında 1.250 lira oldu.

Şu anda 1.850 lira olmuş. Sanırım 2 ay sonra 2.200 lira seviyesine gelir.

Dört lastiğe 8000 lira hemde 16 inç :)

Lastiğe gelecek olursam Continental zaten kendini bu işte kanıtlamış bir marka.

Yazlıklarımda, kışlıklarımda Continental ve çok mennunum.

Kışlıklar Petlas'tı 4 kış kullandım son zamanlarda en ufak suda bile kayma yapıyordu öyle olunca değiştirmek istedim.

Geçtiğimiz kış çok fazla kış yaşamadık ama inanın Petlas'la arasında dağlar kadar fark var.

Continental bence bu işi piri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 8 Ağustos 2022; 10:15:47 >
  • Sava öneririm 4-5 yıl kullandım karda ve buzda yeterli performansı var
  • Zaba kullanıcısına yanıt
    6 yildir 3 farkli aracta nokian deneyimi yaşadım. Ikamet Kütahya kar buz oldu mu olur. Kesinlikle nokian diyorum acik ara. Sessiz yumuşak nokian snowproof değil ama wrd4 tavsiye ederim.
  • Evet kesinlikle doğru 15 derece altinda -30 a kadar kullanima acik muhteşem kar tutuşu var. Baharda cikarmak lazim. 1 yaz yada 1 bahar kullanılırsa lastikler aşınır. Lastikleri 35 bin km kullandim hala yasal sinira gelmedi.
  • Petlas al geç hocam. Petlas'ın kış lastikleri gayet kaliteli.

• Geçen yıl bridgestone blizzak lm005 i uzun süre aradım fakat bulamadım. Onun yerine nokian d5 aldım. Ölçüler 205/60/16
    Geçen yılki maliyeti 2.940 lira idi.
  • İnsignia 245/45/18 bakayım dedim bakmaz olaydım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.