Şimdi Ara

İneğe vurdum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Basıma geldi. Anadolu Sigortanin Mitsubisbi Bursa servisi ile amlaşması yokmuş. Gittim verdim servise tutanak fotoğraf herşeyi eksiksiz teslim ettim.

Cebimden verdim parayi. Arada bayram vardi, bayram geçer geçmez ilk hafta kuruşuna kadar yatirdilar parayi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ineğin sağlığı ayrı mesele fakat, şehir içi yada dışı farketmez hayvanları başı boş bırakıp böyla kazalara sebebiyet veren hayvan sahiplerine ağır cezalar mevcut.

69/1 ve özellikle 69/2 nolu maddelerince;

69/1 de başı boş bırakmaktan 88tl para cezası,
    69/2 maddesince ise eğer bu hayvanların kazaya sebebiyet vermesi durumunda hayvan sahibine 3 aya kadar HAPİS cezasına hüküm verilir.

Maddeleri mevcuttur. Kaza anında polis yada jandarma cağırmak coğu zaman cevredeki baskı için işe yarayacaktır. Sizden kan parası vs gisi şeyler isterlerse gülün gecin ve gerekli işlemleri yaptırın. Hayvanların küpeleri varsa fotoğraf ile kaydedin. Bu sizi sahibi hakkında bilgi almanızı sağlayacaktır.

Doğuda bazı hayvan sahipleri bunu bilir ve telef olan hayvanları bırakıp, polis yada jandarma gelene kadar bu küpeleri, tutanak tutmadan yok etmeye çalışırlar...

Lütfen bu gibi durumlarda hakkınızı biliniz ve bilemediğiniz konularda biraz araştırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 18 Ekim 2015; 22:36:40 >

• virtue28 kullanıcısına yanıt
    Çok doğru fakat bu olay güneydoğuda gerçekleştiği için durum biraz sıkıntı. Şöyleki aracı çektiğim yerle kaza yeri arasında 500 mt vardı polis cesaret edip kaza yerine yürüyerek gidemedi. Nasıl olsa kamera kaydı var sıkıntı olmasın dedi. İş kanuna yasaya kalmayabilir zaten gurbetteyiz bide düşman sahibi olmayalım.

• dadas_ismail kullanıcısına yanıt
    Hayvan sakat kalınca kesmişlerdir .gidin 50 kilo etini isteyin hayvanın zararınız için .

• ineğe ve sana bişey olmaması iyi. arabayı s..tir et
  • 2010 da özel harekat korumasında ailemi kaçırmak zorunda kaldığımda öğrendim güneydoğuda gurbetteysen ve kaza yapmışsan en son düşüneceğin şeyin kendi aracın olduğunu

• quote:

Orijinalden alıntı: yamtar36

Kırsal alanlarda yavaş gitmelisiniz. Ayrıca iyi bir inek 10bin Tl eder çiftçinin kaç yıllık emeğidir belki de sahibini bulup ineğin durumunu sormalısın. Zararı varsa karşılamalısın.

sen hangi türküyü söylüyon böyle değişik değişik !!! Cografyayı tanımadığın belli. Burda öğretmen arkadaş sahipsiz eşşeğe çarptı, sen benim ineğimi öldürdün diye 10 bin lira kan parası aldılar zorla sen ne diyon ya !!

• 3 ekim ctsi gecesi tavşanlı- kütahya arasında benim de karşıma geldi.

uzunlarım açık olduğu halde inek kahverengi ya da siyah olduğu için son anda farkettim.

hızım da 140-150'ydi. ( bölünmüş çift şeritli bomboş düz yol) (hızım 90 olsa yine aynı şeyler yaşanırdı o yüzden hıza yorum yapmayın)

yolun ortasındaydı inek. o hızla hafif sola kırmamla araba savruldu-

şansıma 2 sağ-sol hamleyle toplandı araba, acemi olduğum halde.

muhtemelen tam kırsam yada ineğe çarpsam takla yada ön cama kadar inek girerdi .

inek dediğim kurbanlıklar gibi küçüklerden değil- sığır gibi boğa gibi büyük olanlardan :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım çiftçilik zor bir meslek ve iyi bir inek yaklaşık 10 bin tl değerinde ben olayın şehir dışında mera arazisinden geçen yolda yapıldığını sandım. Bu yüzden çiftçinin zararını düşündüm. Meğer şehrin ortasında olmuş olay.

Bu yorumu yapmamın sebebi ise yıllar önce bir arkadaşım aynı şekilde bir ineğe çarpmıştı. Araç biraz hasar aldı ama inek öldü. Daha sonra öğrendik ki ineğin sahibi 65 yaşında çocuğu olmayan dul bir kadınmış ve geçimini o ineğin sütü ve doğan yavrusunu satarak sağlıyormuş.

Öğretmen arkadaşınız bir fırsatçı barzoya denk gelmiş üzücü bir olay yaşamış.

Not:Kars'ta yaşıyorum. Hayvancılık nasıl yapılıyor, ne kadar emek ne kadar zor şartlar var bilmediğiniz için size su sesi gelebilir!
  • Bir haber vardı bir ara. Adam köpeğe carpmış köpeğin de soylediklerini tutanağa geçirmişti.. bir sonuca vardıysa sizde degerlendirebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: dadas_ismail

Bugün vanın içinden geçen ve hız sınırının 70 olduğu çevre yolunda birden yola çıkan ineğe çarptım. İnek kalktı gitti. Araçta sol çamurluk ve tampon değişmesi gerekiyor. Polis çağırıp tutanak tuttturdum. Elimde kamera kaydı da var. Neova kaskonun yetkili servis anlaşması olmadığı için yarın özel servise götüreceğim. Tavsiyesi olan varmı dikkat etmem gerekenler hakkında.

Geçmiş olsun.
    Tabi burdan tuzu kuru olarak konuşmak kolay ama hele ki şu zamanlarda hakkın hukukun kış uykusuna yattığı dönemde en iyisini yapmışsınız. Araçta da fazla hasar yoksa, en olur şekilde hasarı tamir ettirip geçip gidersiniz.

Dikkat edilecek şeyi sormuşsunuz. Eğer ki servis çok ehil değilse, çevre illerdeki başka bi servise gidin (tabi imkan varsa). Mutlaka kayıtlı olsun işlem, fatura vs. Olur da işçilikte bir sorun çıkarsa ilerde, sigortaya tekrar başvurarak servisi şikayet etmeniz ve düzelttirmeniz daha kolay olur.

• Aracı servise bıraktım kaput ve çamurluğu boyasız düzeltiriz tampon değişir dediler eğer 1000 lirayı geçmezse mini onarımdan halledecez. Geçersede mecbur kaskoyu bozduracağız. Zaten böyle zamanlarda laIm kasko.

• freeman6161 kullanıcısına yanıt
    Sanırım o öyle olmuyor. Benzer durum başımıza geldi. Otobanda köpeğe çarptı arkadaş. Sigortanın yetkili servis ile anlaşması yoktu. Biz önce elden 4 buçuk milyar lirayı ödedik. Faturayı aldık. Sigortaya gönderdik. Sigorta faturayı görünce ödeme yaptı. Fatura olmadan ödemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Sanırım o öyle olmuyor. Benzer durum başımıza geldi. Otobanda köpeğe çarptı arkadaş. Sigortanın yetkili servis ile anlaşması yoktu. Biz önce elden 4 buçuk milyar lirayı ödedik. Faturayı aldık. Sigortaya gönderdik. Sigorta faturayı görünce ödeme yaptı. Fatura olmadan ödemez.

Doğru tam olarak öyle. Ama benim asıl vurgulamak istediğim yetkili servisle anlaşması olmaması aracınızı orda yaptıramayacağınız anlamına gelmiyor.
  • Kasko karşılıyor mu bu tür hasarları ?
  • Bende geçen gün Viano ile kediye çarptım ufacık hayvan arabanın davlumbazını,ön tampon altını mahfetti.Geçmiş olsun..
  • Eyvallah sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: dadas_ismail

Yer kırsal değil van merkez. Asıl inek sahibi beni bulup zararımı karşılamalı şehir merkezinde hayvanlarını başı boş boraktığı için

• Bu konuda tek goze carpan sigorta konusu ucuza kacmamali

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Gecmis olsun usta. Aklima su video geldi kusura bakma

allahtan erkek inek iyi niyetli çıktı da karısına çarpan adamın üzerine yürüyüp altına almadı :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.